Bana bi arkadaşım demişti ki doğum bitip bebeği kucağıma aldığımda sarhoş gibi mutluydum sanki az önce o ağrıları çeken ben değilmişim gibiNormal doğum olursak o zaman hemen alcaz mikrop kapar falan demezler herhalde bilemedim. Normal doğumda zaten saç baş birbirine giriyor herhalde yani net almak lazım gibi işiyor mıçıyormuşsun baksana neler dedilerOrtalık toz duman
Bunlar herkesi aynı kefeye koyuyorlar ve maalesef her yerdelerKesinlikle katılıyorum insanlar her zaman söyleyecek bir şey buluyor mutlaka. Ama yani ne gerek var. Doktorumuz da aynıydı mesela adamı bir gömüyorlar aman aman. Halbuki ben çok memnunum.
Doğumdan sonra hastanede ilk gece çok ağır olmazsam sadece eşim kalsın istiyordum onu söyledim ay nerden dedim. Ay olur mu öyle şey benim hem eş hem kv hem annem kaldı yetemedik çok zor erkekler zaten bişeyden anlamaz benimki sadece tırnaklarını kesiyor hala bilmem ne. Evet zor olacak biliyorum da ben de eşimi her şeye dahil etmek istiyorum o zorluğu beraber aşalım istiyorum şimdi benimki de hemen doğru diyolar anneler kalsın ben yapamam kafasına girdi direk. Hayır yoktan yere kv yi dert ettik bide başımıza
Yani bilemedim başımıza gelmeyince ama mıçarsam gözüm bebek görmez herhalde ahahahah kendi kendime sabah sabah tövbe estağfurullah ya bi gülme geldiBana bi arkadaşım demişti ki doğum bitip bebeği kucağıma aldığımda sarhoş gibi mutluydum sanki az önce o ağrıları çeken ben değilmişim gibikalkıp aynaya bakınca şok olmuş saçının başının dağıldığını bile o zaman fark etmiş düşün. O yüzden pisliğimizin de farkında olmayabiliriz mutluluktan
Ya buna çok sinir oluyorum. Bana da yapıyolar hala daha aynı şeyi. Kendi hamileliklerini ne çabuk unuttular anlamadım. "Yandınz, asıl zorluk doğumdan sonra başlayacak, eski hayatınızı unutun, cart curt" bir sürü kötü şey diyolar.
Ya evet eskisi gibi olmayacak ben de biliyorum. Ama böyle de denmez. E dedin de ne oldu aq. Eline ne geçti. Niye moral vermek varken destek olmak varken böyle konuşuyorsunuz.
Ya tabiki zor olcak bizde hayal dünyasında yaşamıyoruz da sürekli böyle söylenen insanları ben mi sevmiyorum acaba ya herşeye söylenen insanlara bi böyle duvar öresim geliyor. Arkadaş yaşıyoruz işte neden dolu tarafı görmüyorsunuz. Bebek emanet gelmiş kolay olacak hali yok tabiki ama bunu sürekli zor olduğunu belirterek daha da zorlaştırmanın manası ne? Ne bilem sevmiyorum ben böyle insanları
Kızlar ayrı ayrı alıntılayıp sayfayı işgal etmeyeyim dedimBu bizim ülkecek genel tavrımız. Sadece evlilik çocuk konusunda değil iş konusunda da mesela. Ben 2 yıl önce atandım üniversitedeki hocalarımdan birkaç tanesi hayırlı olsun demek yerine aldın başına belayı yok yandın sen falan dediler. İçimden dedim madem o kadar mutsuzsun bırak işini sen de. 2 yıldır da severek yapıyorum işimi valla. Yukarda da yazdım bırakıp kocamın yanına gidemeyecek kadar mutluyum işimde yani
Yani onu yapsak bile eğilip kendimizi temizlememiz hemen mümkün olmaz sanırım canımız hemşireler ebeler yardımcı olur ya, olurlar dimi? Yok yere doğumda ortalığı batırma korkusu yüklendik sabah sabah iyi miYani bilemedim başımıza gelmeyince ama mıçarsam gözüm bebek görmez herhalde ahahahah kendi kendime sabah sabah tövbe estağfurullah ya bi gülme geldi
Ya bence vajinal doğumda ıkınma ile s.çınca mutlaka o anda temizliyolardır. Boklu bırakmıyolardır.Yani onu yapsak bile eğilip kendimizi temizlememiz hemen mümkün olmaz sanırım canımız hemşireler ebeler yardımcı olur ya, olurlar dimi? Yok yere doğumda ortalığı batırma korkusu yüklendik sabah sabah iyi mi
Böyle insanların sorunu şu en kötüsünü ben yaşıyorum bu bir yada en kötüsünü yaşamamışsınız tüh ya arkadaş böyle standart bi dünya yok acılar da imtihanlarda kişiye özel herkes kendi hayatında bir imtihan halinde kimsenin acısı da imtihanı da kimsenin acısından imtihanından üstün veya alçal değil. Bu fıtrata özel bişi. Kıyaslama çok saçma. Negatiflik çok saçma. Hayatta herşey bizim için. Her şey zıttıyla anlamlı bi anlasalar.Kızlar ayrı ayrı alıntılayıp sayfayı işgal etmeyeyim dedim
İnsanlar bazen gerçekten çok düşüncesiz olabiliyor ya. Hadi erkolar neyse de bir kadının bir kadına böyle yaklaşması cidden şaşırtıcı. Sende geçtin yani bu yollardan biliyorsun. Mesela benim yeni evlenen bir kaç arkadaşım var, senin yaşadığın zorlukları görünce gebelikten uzaklaşıyorum dedi biri geçen. Ay dedim saçmalama. Evet çok zor zamanlarım oldu ama herkes bir olacak diye bir şey yok, bu zorunlukların bile bir güzelliği var elimde olsa 10 kere daha yaparım çok özleyeceğim bu günleri çok güzel duygular vs bi dünya şey saydım. Halbuki burda konuşup yaşadıklarımızı görse sanmıyorum uzun bir süre bebiş düşünsün ama ne gerek var yani korkutmaya
Ay sesli güldümYani onu yapsak bile eğilip kendimizi temizlememiz hemen mümkün olmaz sanırım canımız hemşireler ebeler yardımcı olur ya, olurlar dimi? Yok yere doğumda ortalığı batırma korkusu yüklendik sabah sabah iyi mi
aynen öyle ya kaç kişi doğurtuyorlar bide Allah kolaylıklar versin gerçektenBi de şey duydum, doğumdan hemen önce kaka yapmak ve kusmak doğum bulgusuymuş. Gebenin bunu yaptığını gören duyan ebeler hemşireler seviniyomuş doğum yaklaştı diye. Ay şu an bi kez daha saygı duydum sağlıkçılara. Canlarım ya
Süper terlikten nerelere geldik yineBuyrunuz efenim amme hizmeti
Ay en güzeli bu aslında. Gayette yaparsınız.Bence bebeğin bütün sorumluluğunu sadece anne ve baba almalı en baştan. Yardım etmek isteyen gelsin temizliğe yemeğe yardım etsin. Ne kadar çok insan o kadar çok ses. Herkes her şeye yorum yapar artıkAy onu bana da dediler. Hastanede annem de kalacak ancak duruma göre kendimi iyi hissedersem annemi gece eve yollayacağım, sabahtan eve gelirsin diyeceğim. Ama duruma göre. Çünkü annemin yaşı var ve orada zebil olsun istemiyorum.
Eve geçince de geceleri evde sadece eşimle kalacağız. Annem sabahtan gelecek akşam kendi evine dönecek.
Vay efendim asla yapamazmışız, bakamazmışız. Neler neler.
Teşekkur ederim alıcam mutlaka.1 lt suya 1 çay kaşığı karbonat 2 çay kaşıığı tuz ekle. KArıştır ve burnundan iyice çekip öyle temizle. Bu iyi geliyo bir nebze. Ancak asıl eczaneden alabilirsen nazal burun setinden al. Baya rahatlatıyor, açıyor burnu.
Aynen eğer açılmalar daha başındaysa lağman yapıyolarmış. Bazıları son dk hastaneye gidiyomuş onlara lağman yapacak zaman olmuyomuş amaKızlar bu arada doğumdan sonra -sezeryansa eğer- o dikişli bölgeyi su geçirmez şeyle kapatıyorlarmış. Yanlış hatırlamıyorsam eltim ben ertesi gün duş aldım demişti. Ama normal doğumda bence aynı gün olur diye düşünüyorum çünkü hastane çantasına şampuan havlu tarak falan koyun diyorlar.
Kaka olayı da doğuma girmeden bir ilaçla tüm bağırsak boşaltılıyor diye biliyorum tabi yine bi araştırmak lazım
Sebep….? kendileri nasıl bakmış ağızları açılınca biz kaç çocuk baktık demesini biliyorlarAy onu bana da dediler. Hastanede annem de kalacak ancak duruma göre kendimi iyi hissedersem annemi gece eve yollayacağım, sabahtan eve gelirsin diyeceğim. Ama duruma göre. Çünkü annemin yaşı var ve orada zebil olsun istemiyorum.
Eve geçince de geceleri evde sadece eşimle kalacağız. Annem sabahtan gelecek akşam kendi evine dönecek.
Vay efendim asla yapamazmışız, bakamazmışız. Neler neler.
Hayalim o, böyle tuvaletim geldi aaaaa doğurmuşum kıvamında bir doğum olduğu için bakalım neler olcak :)Aynen eğer açılmalar daha başındaysa lağman yapıyolarmış. Bazıları son dk hastaneye gidiyomuş onlara lağman yapacak zaman olmuyomuş ama
Benim kaynanam bana bir çöp bile almadı iki tane incecik pazene dantel dikmiş taş gibi onu da kullanamadim oğlum daDoğrusu da bu aslında. Kız accık sevebilirsin KV'ni
Ev battaniye doldu benim Kv hala battaniye almak istiyor mesela. Gören de doğuda karda kışta yaşıyoruz sanacak. Alma var dedik, ama ben çok beğendim diyo ısrarla. Asla sormadı neye ihtiyacınız var diye. Zamanında almış bir şeyler. Onları verdi 7-8 tane kıyafet. Karışık 3 ay 6 ay 1 yaş için.
Öte yandan aşırı yetenekli örgü konusunda. Bir sürü yelek örmüş. Gerçekten çok tatlılar ördüklerini daha çok sevdim. Ama hep minik minik. Dedim bunları pek giyemeyecek. Hele kalkıp 23 Nisan'da gelirse bebiş. İzmir gibi bir yerde. Çocuğa yünlü yelek giydiremem. Pişer isilik olur. Mesela bana sorsaydı biraz daha büyük ör derdim. Ama sormuyo. Kafasına göre örüyo.
Yine de Allah razı olsun ne diyim. Bazı insanlar da böyle işte. Onlar da heves ediyo falan, o heves elinden alınsın istemiyolar. Şu 1 haftadır bişi oldu bana. Niyeyse bi umursamazlık gelmeye başladı çok şükür. Daha az takıyorum gibi KV'yi falan. İnşallah böyle devam eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?