- 15 Mart 2023
- 1.862
- 1.350
- 53
Aynen, o yüzden bundan sonra gebe kalan yakınlarıma mutlaka yardım eli uzatacağımNe güzel ya öyle hediyeler gelince güzel oluyorDaha eksikleri var da zamanla tamamlarız inşallah
Ne güzel yazmışsın canım. Çok şükür grubumuzda çok kötü bi olayla karşılaşmadık. İnşallah da olmaz. Ama korkuyla da yaşayamayız çünkü bu bebek doğunca da devam edecek bişey asla sonu yok. Fazla evham yaptığımda hep çocuğumun büyüdüğünü, arkadaşlarıyla sinemaya gittiğini, üniversiteye gittiğini, evlendiğini falan düşünüyorum. Baskıcı sıkıcı bi anne olmamak için evhamlarımı daha şimdiden susturmam gerekiyorKızlar hayatta her an her şey olabilir, daha önce de bi arkadaşla konuşmuştuk bu konuyu, ne doğumdan öncesi ne doğum sonrası için hayatta kimse net konuşamaz. O yüzden alışveriş için erken diyenleri kafaya takmamak lazım. 6 sene öncesi ile şuan aynı değil, ben o zaman son aylarda alışveriş yapmıştım şimdi yavaş yavaş indirimde olan şeyleri almaya başladım. Bana erken diyen olunca da espriyle karışık, zamlı fiyatından sen alicaksin herhalde diyorumbir de her şeyden etkilenmemiz normal ama büyük korkular yaşayacak şeyler konuşmuyoruz bence grupta. Çok şükür ilerleyen haftalarda kayıp yaşayan bı arkadaşımız olmadı, çok büyük tehlike atlatan olmadı. Bı plesanta ve bi rahim ağzı konusu oldu burada ki o da belli başlı kişilerde var zaten. Onda da çoğu zaman önceki tecrübeleri olanlar yoluna girecegini söyledi ya da yoluna girdiğini söyledi. Ben bunları korkuyorum eyvah gözüyle değil iyi ki öğrendim gözüyle görüyorum. Sohrab bana rahim ağzının aniden kisaldigini soylediginde hareketlerime daha çok dikkat ettim, bunun bana zararı yok faydası var. Ya da emiliyn maden suyunun zararlı olabileceğini söylediği için artık daha insan gibi içeceğim ben de çok kaygılı biriyimdir ama bu grupta eyvah ne yapicam diyeceğim kadar endişe yaratacak şeylerle karşılaşmadım, ama her çocukta ne kadar az şey bildiğimizi anladım. Hamilelik ve annelik hep yürek çarpıntısı, bugün de böyle doğunca da böyle büyüyünce de acabalarla kendinizi bunaltmayin, gönlünüzden ne geçiyorsa alın hazirlayin, akışa bırakın, Allah bizim için ne hazirladiysa onu yasayacagiz. Bütün bebislerimiz sağlıkla gelsin hepsi uzun ömürlü olsun. Bı de aldığımız her şeyi keyifle kullansınlar
Ben 20. Haftada yaptırdım doktorum banada bisey söylememişti burda arkadaşlar yazdilar sagolsunlar onlardan öğrenip gidip yaptırdım bende aile hekiminde. İstersen sende 19. Haftada bi gidip sor ellerinde asi var mi ona gore 20. Hafta itibariyle ne zaman musait olursan yaptirabilirsin oncesinde yapmayi çok önermiyor doktorlarKaçıncı haftada yaparsak iyidir canım, hiç sormadım doktoruma?
İnşallah hepimiz kolaylikla atlatirizBeni sağlık ocağından aramadılar daha , hâlbuki gebeliğin başında arayıp hayırlı Olsun diye bilgilerimi almışlardı.Şu an şehir dışındayım gidince yaptıracağım bende 20.hafta gibi, bir yandan da çekiniyorum tam okul başlayacak inşallah ağrı ateş olmaz diye.İnşallah bizimki de sorunsuz geçer
Bir ay içmişsin sıkıntı olmamıştır inşallah.Sıcaklardan ne yapacagimizi şaşırdık valla.En iyisi bol su içmek.Benim de sabahtan beri kafama takıldı, netten baktım aspergerli bı doktor var, o söylemiş, ilk aylar ağzıma surememistim ondan yana korkum yok ama son bir aydır çok aşırı tükettim. Umarım bişey olmamıştır. Beyin yapisi ilk 8 haftada oluyor diye biliyorum sonra gelişimi devam ediyor, o haftalar icmiyordum ama son zamanlarda sıcaklar ve hararetten elimden dusmuyordu günde 4-5 içiyordum.
Bende öyle yapayim canım haftaya cuma halledeyim artık, çok sağolİnşallah hepimiz kolaylikla atlatiriz20. Hafta ve sonrasinda yaptırabilirsin istersen cuma gunune denk getir ogleden sonra asi ol agrin olsada aksam evde dinlenirsin haftasonu da is olmaz rahat olur bende calisiyorum o yüzden cuma gunu oldum aşıyı iyikide öyle yapmışım cok biseyim yok ama uzerimdeki tshirtu cikaramadim kolumu kaldıramadigim icin esimden yardim aldım ise gitmediğim iyi oldu
Her şeyin fazlası zarar aşırıya kacmamak lazım.Ben sade içemiyorum zaten.İçine limon sıkıp öyle içiyordum.Bende günde 1 tane içiyorum sanırım doktorun bahsettiği fazla tüketilen maden suyu idi. Birde içindeki iyot oranı çok önemli. En düşük olan tercih edilmeli
Aynen sıcaklar ve mide yanması beni benden aldı, şeker sorunum olunca şekerli içeceklerden de kaçınmaya çalıştım haliyle elimde şekersiz bı maden suyu vardı. Suyu çok içmeye çalışıyorum ama dışarı çıktığında ya da sahilde illa soğuk biseyler icesi geliyor insanın. Ay neyse şuan kahve içiyorum çok mutluyumBir ay içmişsin sıkıntı olmamıştır inşallah.Sıcaklardan ne yapacagimizi şaşırdık valla.En iyisi bol su içmek.
18. Haftada hep sağ alt taraftaydı.Bu hafta biraz üstte göbek deliği altında da hissediyorum.Ben de sağdan bekliyorum ama sağda hiç bişey yok ya. Neyse daha da büyüsün bakalım sıkıştıkça hissederim herhalde
Pazartesi 20 olmam dışında sorun yok sanırımBen 20. Haftada yaptırdım doktorum banada bisey söylememişti burda arkadaşlar yazdilar sagolsunlar onlardan öğrenip gidip yaptırdım bende aile hekiminde. İstersen sende 19. Haftada bi gidip sor ellerinde asi var mi ona gore 20. Hafta itibariyle ne zaman musait olursan yaptirabilirsin oncesinde yapmayi çok önermiyor doktorlar
Haftaya gider yaptırırsın o zaman aşı vardir zaten ellerinde muhtemelen ben ilcede olduğum icin önceden sormam gerekiyor sizin icin gerek olmayabilirPazartesi 20 olmam dışında sorun yok sanırım
Merhaba ben şubat annesiyim hep sizin grupu ve diger ayları izlerim 14+5im. Aynen bende sizin durumdayim bisey alamiyorum elim gitmiyor. Zaten kaynvalidem ve annemde sicak bakmiyolar bu olaya hep bir sakincadalar. daha cok erken almaa bebege bakalim buyusun falan. Icimide korku saliyor trendyolda gezerken tedirgin oluyorum sepete atip durup bakiyorum alayimmi diye cunki ya bebege bisey olursa ne yaparim dusunuyorum. Evet bazi kucuk seyler aldim battaniye agiz mendili falan onlarida gizledim bisey derler ne cabuk aldin diyeSelam kizlar ben 17 haftalık hamileyim bebek alisverisine başladınız mı biz ufaktan bişey almaya başladık ama ailem erken diyor onlarda iyi niyetli soyluyolar ama benimde moralim bozuluyor ister istemez korku salıyor içimiekonomide malum bizde eşimle alalim diyoruz pahalanmadan siz neler yapıyorsunuz hamilelikten mi nedir her şeyi kafama takar oldum zaten tüp bebek ile gebe kaldim şimdide ya bişey olursa stresi oldu böyle erken almayın yorumları olunca canım sıkıldı bir kitap bile alsam ay acaba erken mi ya bişey olursa korkusu oluştu onlar iyiligimiz için diyor ama işte
Alın gitsin ya Allah'ın izniyle hicbisey olmazMerhaba ben şubat annesiyim hep sizin grupu ve diger ayları izlerim 14+5im. Aynen bende sizin durumdayim bisey alamiyorum elim gitmiyor. Zaten kaynvalidem ve annemde sicak bakmiyolar bu olaya hep bir sakincadalar. daha cok erken almaa bebege bakalim buyusun falan. Icimide korku saliyor trendyolda gezerken tedirgin oluyorum sepete atip durup bakiyorum alayimmi diye cunki ya bebege bisey olursa ne yaparim dusunuyorum. Evet bazi kucuk seyler aldim battaniye agiz mendili falan onlarida gizledim bisey derler ne cabuk aldin diye
Sonunu düşünen kahraman olamazDolar veya altın iki katına çıkmadığı sürece yine de zararda oluruz çünkü alacağımız ürünler en az 2 katına çıkacakBen alışveriş yapıyorum ya sonunu düşünmüyorum çok keyifli zaten
Cok tesekkur ederim yorumlari okuyup bi rahatladim.Alın gitsin ya Allah'ın izniyle hicbisey olmaz
20. Haftaya kadar mumkunse kilo almayin diyor zaten doktorlar canım sıkıntı yok yani kilo almanda. Benim gobegimde 18. Haftadan sonra belirgin olmaya başladı senin daha zamanin var kilo almadığına da sevin bence. İnsallah doguma kadar aşırı kilo almam diyorum bende tam tersi. Endiselenme bulantilardan falan vermissindir ama geri alırsın zaten cok yakında verdiklerini. İc karnın geniştir göbeğin belli olmuyordur belki de. Bi arkadaşım 9 aylik hamileyken karni benim suanki karnım gibiydi kisiden kisiye değişiyor yani canımCok tesekkur ederim yorumlari okuyup bi rahatladim.
Bide kizlar sizin haftalar daha ileride karniniz ciktimi kilo aldinizmi?ben kac gundur cok endiseliyim 3kiloya yakin verdim hamile oldugumdan. Hala geri alamadim. Ve karnimda cikmadi stress oluyorum acaba bebege biseymi oldu neden buyumedi diye en son 11-12 haftada gitmisdim doktora
Cok tesekkur ederim canim internetde bazi hamileleri goruyorum ayni haftamda karinlari baya belli olmus onun icin sordum. Insallah bakalim hayirlisi. Bende zaten cok kilo almak istemiyorum keske yalniz bebek alsa biz almasak. Biraz Endiselenmistim canim20. Haftaya kadar mumkunse kilo almayin diyor zaten doktorlar canım sıkıntı yok yani kilo almanda. Benim gobegimde 18. Haftadan sonra belirgin olmaya başladı senin daha zamanin var kilo almadığına da sevin bence. İnsallah doguma kadar aşırı kilo almam diyorum bende tam tersi. Endiselenme bulantilardan falan vermissindir ama geri alırsın zaten cok yakında verdiklerini. İc karnın geniştir göbeğin belli olmuyordur belki de. Bi arkadaşım 9 aylik hamileyken karni benim suanki karnım gibiydi kisiden kisiye değişiyor yani canım
Yok yok hic endiselenme. O sekilde olanlarda var ama az sayidaCok tesekkur ederim canim internetde bazi hamileleri goruyorum ayni haftamda karinlari baya belli olmus onun icin sordum. Insallah bakalim hayirlisi. Bende zaten cok kilo almak istemiyorum keske yalniz bebek alsa biz almasak. Biraz Endiselenmistim canim
Benim 1-2 haftadır belli artık hamileliğim. 19dayım. Dokununca da dolu dolu sert baya. Ama 12. Haftada bile göbeği çıkan var 6 aylıkken belli olmayan da var. Çok takılma ona bebeğin sağlıklı olsun yeter kiCok tesekkur ederim yorumlari okuyup bi rahatladim.
Bide kizlar sizin haftalar daha ileride karniniz ciktimi kilo aldinizmi?ben kac gundur cok endiseliyim 3kiloya yakin verdim hamile oldugumdan. Hala geri alamadim. Ve karnimda cikmadi stress oluyorum acaba bebege biseymi oldu neden buyumedi diye en son 11-12 haftada gitmisdim doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?