- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
- 108
Ağzımızdan çıkan her bir söz için olasılıklar diyarından o olasılık uyanır gelirmiş. O sebeple hep güzel şeyler söylüyoruz pozitif enerjiler çekiyoruz. Herşey yolunda, bebeğin sağlıklı, sen sağlıklısın.. Hiçbir sorun yok. Hiçbir sorun olmayacak Allahın izniyle.Evet cok dogru soyluyorsunuz keske bende kaygilarimi kenara biraksam. Bende kayip yasadim ondan dolayi bazen korkularimi yenemiyorum. Cok tesekkur ederim
Canim agrin cok olursa buz koyabilirsin koluna gecmis olsun. Bulantı vs olmadi bende ama kolum hala agriyo saga sola hic donemiyorum bende uzerine yatmamak lazim kolun zaten istesekte yatamayiz gerci deKızlarrr, dün sabah tetanoz oldum, eve geldim 1 2 saat uyudum. Uyanınca iyi hissediyorum bişey olmaz şu saatten sonra diye, bi güzeeeel temizlik yaptım, çamaşır katla yerleştir, yeni çamaşırları As. Ohhh mis gibi. Bi de akşam kalktım kınaya gittim, iki alkış yaptımeve geldiğimde kıyafetimi çıkarmak için kolumu kullanamıyordum gece daha kötü, asla bi taraftan bi tarafa dönemedim. Sabah olmadı bana resmen. Sabah kolum davul gibiydi, üstüne iştahsızlık, bulantı ve halsizlik.. Kafam kalkmadı resmen bir çorbayla duruyorum.. Aman diyim aşı sonrası kendinize iyi bakın
Şimdi nasil oldun canım ateşin düştü mü, parol al atesin cikarsa demişlerdi bana inşallah geçmiştirKızlar şimdi ateşimi ölçtüm üşüyordum. 38,2 çıktı, sizce druma haber vermem gerekiyor mu ya
Varmış bunu diyorsun dimiPatik kemer vs değilde ben kızıma sevibebenin ortası kiraz çekirdekli reflü yatağını almıştım. 6 sene oldu hala var mı bilmiyorum ama kullanımı rahattı. Çekirdekleri fırında ısıtıp kesesine doldurup yatağın ortasındaki çukura yerleştirip kızımı yüz üstü yatırıyordum çekirdekler tam karnına denk geliyordu sonra pırt pırt pırtgüzeldi o ya onu niye almadım ki ben gittim yataş aldım. Ya kolik olursa mesela? O çok işime yaramıştı
Keşke anlatabilsem dün bile söyledim hatta sen bir götür çocuğu doktora diye. Yok ya şimdi diyo kakasını yapıyor lazımlığa. Çişini halâ beze. Senin de dediğin gbi çocuk 3 yaşında cin gibi olmalı. Ben 3 yaşında anaokuluna vermiştim oğlumu geç konuştuğu için bir de telefon hiç vermedim 8 yaşında kadar. Çocuk okula başladı bir ay sonra şakır şakır konuştu. Evde 3 dil konuşuluyordu psikiyatriye çok hareketli bir çocuktu götürdük evde tek dil konuşmanız lazım ve okula verin demişti. Kız kardeşim yani bir şey de diyemiyorum 6 aydan sonra eline telefon verdi misafirliğe gittiğimde 1.5 yaş çocuk gece uykusundan uyandığında eline tell verip arkasını dönüp yatıyordu mesela. Bence herşey annenin kontrolünde. Anne çocuğu isterse adam da eder isterse hasta da. Çocuğumuzu elimizden geldiğince koruyacağız kalanı Allah'tan. Tedbiri bizden yani. Yediklerimiz evet herşey katkılı ama en doğalını en faydalısını vermeye çalışalım. Telefon tablet en az 7 yaşına kadar vermeyelim. En çok biz emek vereceğiz karnımıza düştüğünden itibaren bizim korumamız lazım bizim sorumluluğumuz altında. Bu biraz da kardeşime isyan biraz da örnek. Sizin dediğinize de sonuna kadar katılıyorum.Eğer öyleyse mutlaka bu doktora görünmeli. Anne için kabulü zor oluyor böyle şeylerin ama erken tanı ve tedavi çok önemli. 38 aylık bir çocuğun adına duyarlı olmayı bırak konuşuyor olması gerekir. Tamamen maden suyuna bağlayamayız ama etkisi var heralde mesela bilinçsizce kullanılan folik asitlerde böyle bir etki yaratıyormuş. Günde kullanılması gereken miktar 400 mikrogram. Ama doktorlar yada eczacılar maalesef çoğu zaman 5 mg dayayıp gönderiyorlar. Buda günlük alması gereken dozun çok çok fazlası demek… Yani eğer çocuklarımız da bir sorun oluyorsa bu en çok bizi yönlendiren ve bize dayatılan almak zorunda bırakılan tüm meyve/sebze paketli gıdalar da dahil hepsinin rolü var. Bir yerde yazmıştı çok hak vermiştim şöyle diyordu “Eğer bu çağda sağlıklı, sorunsuz çocuklarınız varsa şükretmelisiniz” gerçekten öyle. Yediğimiz içtiğimiz herşey bi ölüm kapanı resmen. Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin.
Ay kusura bakma uzun uzun yazmışım. Dertleşmek istedim sadece.Eğer öyleyse mutlaka bu doktora görünmeli. Anne için kabulü zor oluyor böyle şeylerin ama erken tanı ve tedavi çok önemli. 38 aylık bir çocuğun adına duyarlı olmayı bırak konuşuyor olması gerekir. Tamamen maden suyuna bağlayamayız ama etkisi var heralde mesela bilinçsizce kullanılan folik asitlerde böyle bir etki yaratıyormuş. Günde kullanılması gereken miktar 400 mikrogram. Ama doktorlar yada eczacılar maalesef çoğu zaman 5 mg dayayıp gönderiyorlar. Buda günlük alması gereken dozun çok çok fazlası demek… Yani eğer çocuklarımız da bir sorun oluyorsa bu en çok bizi yönlendiren ve bize dayatılan almak zorunda bırakılan tüm meyve/sebze paketli gıdalar da dahil hepsinin rolü var. Bir yerde yazmıştı çok hak vermiştim şöyle diyordu “Eğer bu çağda sağlıklı, sorunsuz çocuklarınız varsa şükretmelisiniz” gerçekten öyle. Yediğimiz içtiğimiz herşey bi ölüm kapanı resmen. Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin.
Bende sevi bebe aldim ama Instagram'da influencer birinden gördüğüm ve çok övdüğü icin farkli bir modeliydi. Buda güzelmiş alabilirsin bence. Kendime aldığımi da atayim sana bakabilirsin. Birde yatas junoya muadil babyjem marka var o tarz istiyorsan ona da bakabilirsin fiyatı daha uygunVarmış bunu diyorsun dimiherkes yataş aldı bi ara burada ben onu kaçırdım bunu alsam olur mu ki. Kolik en büyük korkum ya yeğenlerimin çok kötüydü o sancıları aklımdan çıkmıyor hala
Bu kendi yatağının içine de koyuluyor mu acaba park yatağınaBende sevi bebe aldim ama Instagram'da influencer birinden gördüğüm ve çok övdüğü icin farkli bir modeliydi. Buda güzelmiş alabilirsin bence. Kendime aldığımi da atayim sana bakabilirsin. Birde yatas junoya muadil babyjem marka var o tarz istiyorsan ona da bakabilirsin fiyatı daha uygun
Geçmiş olsun canım hiç başıma gelmedi ama zaman zaman kalça bacak ağrılarım oluyor. Muhtemelen normaldir gebelikte çok anormal şeyler oluyor ben de yeni öğreniyorumKizlar bu sabah çok fena uyandım. Sol dizimi bukemiyorum. Yürürken ayaktayken bişey yok bukerken dizimin arkasına inanılmaz ağrı saplaniyor, aynı şekilde belimin de sol tarafı öyle. Bı de sol taraftaki dış etim sismis. Kısacası sol tarafım feci şekilde ağrıyor. Eğilip kalkamıyorum, buzdolabının sebzeliginden bişey alayım diye eğildim kalkana kadar akla karayı seçtim. Kas ağrısı gibi bı ağrı değil, zonklama değil, hareket esnasında siddetli iğne batar gibi ağrı. Başına gelen var mı
Ben bunu annemin evine siparis verdim henüz görmedim ama o sekilde kullanmayı düşünüyorum direk bununla yatircam bebisi reflu yatagi olduğu icin daha guvenli normal yatakta yatirmaktan benceBu kendi yatağının içine de koyuluyor mu acaba park yatağına
Güle güle kullan canımBen bunu annemin evine siparis verdim henüz görmedim ama o sekilde kullanmayı düşünüyorum direk bununla yatircam bebisi reflu yatagi olduğu icin daha guvenli normal yatakta yatirmaktan bence
Aynen görerek al hangisi daha cok icine sinerse onu alırsın canım. Cok teşekkürlerGüle güle kullan canımBence de bunlar çok mantıklı ama yatakta nasıl durur diye bi bakacağım ebebeğe gittiğimde. Bu ay park yatağını da almayı düşünüyorum bakalım ikisine birlikte bakarım
Anne hisseder derler doğru ama bazen anne baba konduramaz da. Tuvalet alışkanlığı çocuktan çocuğa değişir. 3 yaş çocuğu tam anlamıyla bezi bırakmışta olabilir kısmen bırakmışta ya da hiç birakamamista. Özellikle erkek çocuklarında 3.5 yaşına kadar endişeye kapilmiyor doktorlar. Ama diğer dediğin şeyleri annesinin artık kabullenmesi gerekiyor. Komut almaması, göz teması, isme tepki vermeme, etrafta kimse yokmuş gibi davranma, bunlar tabi ki illa otizm de olacak değil ama bu kadar ekranla haşır neşir olan çocukta gelişimsel bozukluklar olması olağan. Beyin gelişimi anne karnında tamamlanmiyor nihayetinde. Yaşamın ilk yıllarında çocuğa sunulan her şey onun sağlıklı ya da hasta (farklı) olmasının öncülü oluyor. Umarım kardeşin daha fazla vakit kaybetmez. Hiç mi kelimesi yok anne baba yemek su vs gibi yoksa konuşma mi yok.Keşke anlatabilsem dün bile söyledim hatta sen bir götür çocuğu doktora diye. Yok ya şimdi diyo kakasını yapıyor lazımlığa. Çişini halâ beze. Senin de dediğin gbi çocuk 3 yaşında cin gibi olmalı. Ben 3 yaşında anaokuluna vermiştim oğlumu geç konuştuğu için bir de telefon hiç vermedim 8 yaşında kadar. Çocuk okula başladı bir ay sonra şakır şakır konuştu. Evde 3 dil konuşuluyordu psikiyatriye çok hareketli bir çocuktu götürdük evde tek dil konuşmanız lazım ve okula verin demişti. Kız kardeşim yani bir şey de diyemiyorum 6 aydan sonra eline telefon verdi misafirliğe gittiğimde 1.5 yaş çocuk gece uykusundan uyandığında eline tell verip arkasını dönüp yatıyordu mesela. Bence herşey annenin kontrolünde. Anne çocuğu isterse adam da eder isterse hasta da. Çocuğumuzu elimizden geldiğince koruyacağız kalanı Allah'tan. Tedbiri bizden yani. Yediklerimiz evet herşey katkılı ama en doğalını en faydalısını vermeye çalışalım. Telefon tablet en az 7 yaşına kadar vermeyelim. En çok biz emek vereceğiz karnımıza düştüğünden itibaren bizim korumamız lazım bizim sorumluluğumuz altında. Bu biraz da kardeşime isyan biraz da örnek. Sizin dediğinize de sonuna kadar katılıyorum.
Ben birde bir Amerikan şurubu vardı onu kullanmıştım gripe water night diye. Oda iyi gelmişti aklınızda olsun şimdidenVarmış bunu diyorsun dimiherkes yataş aldı bi ara burada ben onu kaçırdım bunu alsam olur mu ki. Kolik en büyük korkum ya yeğenlerimin çok kötüydü o sancıları aklımdan çıkmıyor hala
Hayır ben magnezyum kullanmıyorum, bugün eczaneden kendim alicam, doktoruma gitmeye daha çok var. Ama bu kasilmadan ziyade siyatik ağrı gibi. Sinir sıkışması filan sanki. Sol bacağımı kaldirdigimda dizimin arkası ve belimin sol tarafı şiddetli ağrıyor. Normalde bengay tarzı bı kremim vardı bu tip ağrılar için iyi gelen ama hamileyken kullanmak sakıncalı olduğu için devam ederse mecbur doktora gidicem. Umarım mr istemez, ben kapalı mr a giremiyorum.Yaa cok gecmis olsun bir ay kadar önce bende cok siddetli diz bel bacak agrisi ile uyanmistim bi yarım saat kadar nerdeyse yürüyemedim topallayaraj yürüdüm bir kac defa daha oldu bacakta kasilma benimki magnezyum eksikliginden olmus öyle dedi doktorum ilaca basladim şuan daha iyiyim sen magnezyum kullaniyor musun kanda bakildi mi hic S Sariucurtma
Zaten şuan doktorlarda bunu hep vurguluyor Ekran bağımlılığı ile otizm birbirine çok karıştırılıyor. Çocuklar büyülenmiş gibi ekrandan gözlerini alamıyorlar. Dolayısıyla içine kapanık konuşmayan herşeyi ayağına bekleyen tipler haline geliyorlar . Ama adına duyarlı olması gerekir en basitinden. Biraz takip edilip en azından çocuk doktoruna bir danışmalı ablanız bence durumu.Keşke anlatabilsem dün bile söyledim hatta sen bir götür çocuğu doktora diye. Yok ya şimdi diyo kakasını yapıyor lazımlığa. Çişini halâ beze. Senin de dediğin gbi çocuk 3 yaşında cin gibi olmalı. Ben 3 yaşında anaokuluna vermiştim oğlumu geç konuştuğu için bir de telefon hiç vermedim 8 yaşında kadar. Çocuk okula başladı bir ay sonra şakır şakır konuştu. Evde 3 dil konuşuluyordu psikiyatriye çok hareketli bir çocuktu götürdük evde tek dil konuşmanız lazım ve okula verin demişti. Kız kardeşim yani bir şey de diyemiyorum 6 aydan sonra eline telefon verdi misafirliğe gittiğimde 1.5 yaş çocuk gece uykusundan uyandığında eline tell verip arkasını dönüp yatıyordu mesela. Bence herşey annenin kontrolünde. Anne çocuğu isterse adam da eder isterse hasta da. Çocuğumuzu elimizden geldiğince koruyacağız kalanı Allah'tan. Tedbiri bizden yani. Yediklerimiz evet herşey katkılı ama en doğalını en faydalısını vermeye çalışalım. Telefon tablet en az 7 yaşına kadar vermeyelim. En çok biz emek vereceğiz karnımıza düştüğünden itibaren bizim korumamız lazım bizim sorumluluğumuz altında. Bu biraz da kardeşime isyan biraz da örnek. Sizin dediğinize de sonuna kadar katılıyorum.
Kızlar bunu da deneyimledim. Bunu da oğlumda kullandım. Ve gerçekten 7-8 ay kullandım bunu benBende sevi bebe aldim ama Instagram'da influencer birinden gördüğüm ve çok övdüğü icin farkli bir modeliydi. Buda güzelmiş alabilirsin bence. Kendime aldığımi da atayim sana bakabilirsin. Birde yatas junoya muadil babyjem marka var o tarz istiyorsan ona da bakabilirsin fiyatı daha uygun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?