2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Öyle mi benim kız kardeşim günde 6 tane içiyordu. Çocuğu şuan 3 yaş 2 aylık. Daha konuşmuyor söylediğini anlamıyor yanına gelmiyor mesela yüzüne bakmıyor. Adını söyleyince banamısın demiyor. Halâ bez kullanıyor. Her gün aynı şeyleri tekrarlıyor. Kardeşime diyorum çocuk psikiyatrisine götür bi baktır. Yok çocuğum sapasağlam sorunu yok diyor. Ben şüpheleniyorum mesela. O dediğin de doğru olabilir. Hamilelikte mesela hep sabah akşam maden suyu içiyordu. Ve sürekli ağrı kesici kremleri kullanıyordu cilt üzerie sürünce bebeği etkilemez diye düşünüyormuş.

Canım benim iyi yapıyorsun senin en doğal hakkın. Bir bakmışız doğurmuşuz yine konuşuyor olacağız aldıklarım olmuyor küçük gelmeye başladı diye. İçini ferah tut. Her şey yolunda gidecek. bir influencer var İbrahim meltem diye. Kızcağız kaç kere denedi kaç kere düşüğü olmuş. Sonunda ikizlere hamile sanırım o da tüp bebekle hamile kaldı. O kadar seviniyorum ki. Bir kadının en büyük hayali anne olmak. İnşallah hepimiz hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alırız.

Babanne de anca isme karar versin dimi Sahi ne yaptınız konuştunuz mu isim konusunu daha sonra?

Ağzına sağlık valla. O kadar doğru söylüyorsun ki. Bunun üzerine hiçbir şey eklenmez.

Amin canım inşallah, bende bu kadar bekledim en doğal hakkım alışveriş yapmak diyorum Annelik gerçekten şimdiden çok güzel, inşallah büyüdüklerini de görürüz

Kızlar daha önce kayıp yaşamış ve böyle birşeyin hiç başına geleceğini düşünmemiş biri olarak size şunu söylerim asla şöyle bişi demeyin ya bişi olursa diye almıyorum, diyenlerede izin vermeyin söylemesine , bebek eşyalarına bakın, hoşunuza gidenleri alın, hatta sürekli göreceğiniz yerlerde bulundurun , bu bebeğinizle bağınızı güçlendiriyor. Hayatta kaza bela allahtan çocuklarımızla uzun bi ömrümüz olacak , annelik yüreğin dışarda gezmesi evet ama hissetmrk ayrı sürekli dile getirmek apayrı birşey o yüzden dillendirip söylemeyin. Ben mesela onca şey yaşadım çok aşırı tedbirliyim ama en çok dikkat ettiğim şey ağzımdan ya şöyle olursa çıkmaması anneme de etrafımdakilere de söyletmiyorum. Hoşlanmıyorum bu cümleden daha erken alma ya bişi olursa dedikleri an ağızlarına kürekle vurmak istiyorum zaten kaygılı olan her anne adayına ekstra kaygı yüklemekten başka bir işe yaramıyor . Onun yerine onunla ilgili plan yapmak, kucağımda ağladığını hayal etmek, öptüğümü sevdiğimi düşünmek , kıyafet bakmam, kitap bakmak bana kaygılarımı unutturuyo mutlu oluyorum iyi hissediyorum.

Sürekli kötü şeyleri çağırmak doğru değil haklısın. Çok keyifli bişey yaşıyoruz bu süreci acabalarla geçirmeye gerek yokAlışveriş çok keyifli geliyor şu an. Bu zevkten mahrum kalıp topluca son ay almaktansa yavaş yavaş sürekli bişeyler almak daha güzel geliyor bana

Yok yok hic endiselenme. O sekilde olanlarda var ama az sayida diyetisyen eşliğinde arkadasim 3 kilo aldi toplam bebek 4.200 doğdu yani kilo almamis vermis resmen ben cok sasirmistim kendimle ilgili beklentim 10 kiloyu gecmem inşallah
Ne kadar guzel yaaa keske hep bebekler kilo alsa biz almasakkk ay bende 10kiloyu gecmek istemiyom

Evet cok dogru soyluyorsunuz keske bende kaygilarimi kenara biraksam. Bende kayip yasadim ondan dolayi bazen korkularimi yenemiyorum. Cok tesekkur ederim

Kızlarrr, dün sabah tetanoz oldum, eve geldim 1 2 saat uyudum. Uyanınca iyi hissediyorum bişey olmaz şu saatten sonra diye, bi güzeeeel temizlik yaptım, çamaşır katla yerleştir, yeni çamaşırları As. Ohhh mis gibi. Bi de akşam kalktım kınaya gittim, iki alkış yaptım eve geldiğimde kıyafetimi çıkarmak için kolumu kullanamıyordumgece daha kötü, asla bi taraftan bi tarafa dönemedim. Sabah olmadı bana resmen. Sabah kolum davul gibiydi, üstüne iştahsızlık, bulantı ve halsizlik.. Kafam kalkmadı resmen bir çorbayla duruyorum.. Aman diyim aşı sonrası kendinize iyi bakın

Geçmiş olsun canım aşıdan sonra biraz dikkat etmen lazımdı tabi. İkinci dozda koru kendini

Siz bana bakmayın aşkolar ya ben başka burcu huzursuzuyum keşke ben de azcik rahatlasam hiç te memnun değilim bol bol yapın siz gonlunuzce kuzum en güzeli o ☺

Kızlar şimdi ateşimi ölçtüm üşüyordum. 38,2 çıktı, sizce druma haber vermem gerekiyor mu ya

Eğer öyleyse mutlaka bu doktora görünmeli. Anne için kabulü zor oluyor böyle şeylerin ama erken tanı ve tedavi çok önemli. 38 aylık bir çocuğun adına duyarlı olmayı bırak konuşuyor olması gerekir. Tamamen maden suyuna bağlayamayız ama etkisi var heralde mesela bilinçsizce kullanılan folik asitlerde böyle bir etki yaratıyormuş. Günde kullanılması gereken miktar 400 mikrogram. Ama doktorlar yada eczacılar maalesef çoğu zaman 5 mg dayayıp gönderiyorlar. Buda günlük alması gereken dozun çok çok fazlası demek… Yani eğer çocuklarımız da bir sorun oluyorsa bu en çok bizi yönlendiren ve bize dayatılan almak zorunda bırakılan tüm meyve/sebze paketli gıdalar da dahil hepsinin rolü var. Bir yerde yazmıştı çok hak vermiştim şöyle diyordu “Eğer bu çağda sağlıklı, sorunsuz çocuklarınız varsa şükretmelisiniz” gerçekten öyle. Yediğimiz içtiğimiz herşey bi ölüm kapanı resmen. Allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin.

Kızlar bu kiraz çekirdekli şeyler gerçekten faydalı oluyor mu sizce. Patikler kemerler falan. Kışın ta ortasında doğum yapacağız. Bebişleri gazdan korumak lazım
Patik kemer vs değilde ben kızıma sevibebenin ortası kiraz çekirdekli reflü yatağını almıştım. 6 sene oldu hala var mı bilmiyorum ama kullanımı rahattı. Çekirdekleri fırında ısıtıp kesesine doldurup yatağın ortasındaki çukura yerleştirip kızımı yüz üstü yatırıyordum çekirdekler tam karnına denk geliyordu sonra pırt pırt pırt güzeldi o ya onu niye almadım ki ben gittim yataş aldım. Ya kolik olursa mesela? O çok işime yaramıştı

Çok haklı bi bakış açısı. Yalnız ben çok almayıncılardanım Nedeni bebeğe birşey olursa diye değil.
Daha önce açıklamıştım her bebek farklı doğuyor maalesef, tek bir standart fizik yapısıyla doğmuyorlar kimi bebek uzun bacaklı kimi bebek tombul kimisi de kısa boylu oluyor. Bu da kıyafetlerin çoğunu hiç kullanamadan rafa kaldırtıyor. Başlarda kullanacağınız gibi alın ama sonrası için hatta yazlık için falan alanlarınız almasın ki elinizde kalmasın. Şuan uygun diye alınıyor ama olmazsa bir daha alınacağı için aslında daha fazla para harcanıyor buna dikkat edilmeli sadece. Yoksa herkes gönlünce alışveriş yapsın tabiki bundan daha güzel hangi duygu olabilir ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…