- 3 Ağustos 2022
- 648
- 884
- 33
Evet öyleymiş canım benimki de gecer inşallah.Dün biraz moralim bozulmuştu ama iki doktor da önemli değil diyince rahatladım.Evet canım o parlaklık bir çok kadında duydum ilerleyen günlerde geçti diyor herkes. Doktorun da öyle dediyse diğer bulgular da iyiyse hiç kafana takma icini rahat tut
Fetal dna yaptırmadım.İkili test sadece yaştan dolayı riskliydi onun haricinde degerler iyiydi.Burun kemiği ve ense kalınlığı normaldi.Detaylıda bebegin gelisiminin guzel olduğunu söyledi.Insallah benimki de doğana kadar düzelir.Arkadaşımın kızına da öyle demişlerdi canım ama doğana kadar düzelmişti. Sen ikili test yada fetal dna yaptırmış mıydın pnlar nasıl çıkmıştı ultrason bulgularında falan sorun yoksa down sendromu ihtimalini çok akla getirmemek lazım bence
Düzelir canım gönlünü ferah tut. Benim doktorum bana en başından demişti ki eğer fetal dna yaptırmazsan ayrıntılı ultrasonda bir iki ay sonra kalpte parlaklık gördüğümüz çok oluyor öyle bir durumda down sendromu ihtimalini söylemek zorunda kalıyoruz anneler çok üzülüyor yıpratıcı oluyor aslında çoğu bebekte kendiliğinden düzelebilen bir durum doğuma kadar ama biz doktor olarak söylemek zorundayız sen şimdi bu tersi yapmazsan bir iki ay sonra detaylı da böyle bişey görürsek daha çok korkarsın doğuma sakin kafayla girebilmen için yaptırmanı öneriyorum dedi. Ben sadece bu yüzden yaptırmıştım kafama takarım korkarım diye ama bak kendileri bile söylüyor yani düzelebilen bir durum oldugunu. İş birazda ticarete dönmüş bence bu fetal dna olayında. Sen gönlünü ferah tut düzelecektir doğuma kadar rahat ol yaştan dolayı riskli çıkmasının bir önemi yok o zaten herkeste yüksek çıkıyor belli bir yaştan sonra. Güzel düşünelim güzel olsun herşeyFetal dna yaptırmadım.İkili test sadece yaştan dolayı riskliydi onun haricinde degerler iyiydi.Burun kemiği ve ense kalınlığı normaldi.Detaylıda bebegin gelisiminin guzel olduğunu söyledi.Insallah benimki de doğana kadar düzelir.
Düzelir canım sen rahat ol herşeyi güzel gidiyormuş maşallah, bundan sonrasında da sorunsuz bir hamilelik geçirirsin umarımFetal dna yaptırmadım.İkili test sadece yaştan dolayı riskliydi onun haricinde degerler iyiydi.Burun kemiği ve ense kalınlığı normaldi.Detaylıda bebegin gelisiminin guzel olduğunu söyledi.Insallah benimki de doğana kadar düzelir.
Artık bizi duymaya başladılar, bende kipirdamadikca konuşuyorum durtuyorumKızlar selam, umarım herkesler iyidir her şey yolundadırçok girip okuyamadım.
Ben de bugün acayip hissediyorum artık, dışardan görünecek kadar :) 19+2 yim. 2 haftadır hissediyorum ama bugün pik yaptı çok müthiş bir his yaözellikle sesli konuştuğumda bi kıpırtı oluyor artık güzel güzel konuşup müzikler dinletme zamanımız gelmiş demektir :)
Müzik demişken. Ben kızımda hamileyken de, doğunca da klasik müzik açtım sık sık, etkisi çok deniyor hakkaten çok sakin bir bebekti. Denemekten ne çıkar
Mide bulantıları kişiden kişiye değişiyor canım benim 8. Haftadan sonra artmıştı mesela, inşallah senin daha erken biter bulantıların endişe etmene gerek yok bulantının azalması güzel bişeyArkadaşlar şuan 6+6 hamileyim son 10 gündür mide bulantım hafif başlamıştı ama son 6 gündür daha yoğundu kusmuyordum ama yemekleri yedikten sonra midem bulanabiliyordu dünden beri baya azaldı varmı benim gibi olan arkadaşlar
Anladım canımm Teşekkür ederim bu gebeliğim tedaviyle olduğu için ve daha önce kayıplarım olduğu için ben mide bulantısına razıyım inanki Sağlıklı olsun yeterki Çok AminnnMide bulantıları kişiden kişiye değişiyor canım benim 8. Haftadan sonra artmıştı mesela, inşallah senin daha erken biter bulantıların endişe etmene gerek yok bulantının azalması güzel bişey
Hissedersin canım hiç endişe etme . 23te dqha aktifleşiyorlar doktoruna da sor kontrollerde.İnşallah bende bir an önce hissederim canım artık korkmaya başlıyorum
Ben biraz artırdım çünkü sol göğsümde çatlak oluşmaya bailadı bile ve karnım da kaşınıyor geriliyor belli. Sabah akşama çıkardım. Sen de boşken öyle yap canımBenim de öyle canım bende hergün kullanmıyorum aslında kullansak iyi de unutuyorum ya
Evet hindistan cevizi yağı her derde deva ben çocuğuma hamile kaldığımda da kimyasal kayganlaştırıcı yerine onu kullanmıştım. Çok faydalı çoğu şeyde öneriliyor byg9n de sürdüm nemli karnım halaBen de alayım hindistan cevizi yagi ve badger çok oneriliyordu bu ikisi yeter herhalde deneyelim bakalım
Canım benim başıma gelmedi ama kalpte parlaklık çok sık karşılalşılan bir şey. Benim çevrem de de arkadaşlarımdan öyle denilen oldı ama bir şey çıkmadı bir süre sonra geçiyormuş eğer önemli bir sebepten kaynaklanmıyorsaKızlar dün perinatologa detaylı ultrasona gittim. Yarım saat sürdü. Doktor tek tek tüm organlarına baktı.Yüzünü gördük.Sol eli kapalıydı, doktor elini açsın diye çok uğraştı karnımı dürttü sürekli.En sonunda açtı Her şey normal çıktı.Tek sorun kalbinde nokta şeklinde parlaklık olduğunu söyledi ama tek başına bir önemi yok bazı gebelerde görülen bir şey dedi.Genelde down sendromlularda görülse de baska bulguların da olması gerekiyor dedi.Normal gebelerde de olan bir sey korkulacak bir sey değil dedi.Yine de kafama takıldı dün internetten araştırdım durdum.Aynı durumda olup genelde son aylarda geçtiğini yazmışlar.Bugün sonuçları kendi doktoruma gösterdim.O da ondan bir şey olmaz dedi hiç önemsemedi.Rahatladım biraz.
Geçmiş olsun canım ne yaptın geçti mi?sevgili ocak anneleri yarım saattir sırtımın sol tarafında yan belime doğru ara ara ama sık gelen elektrik çarpması spazm gibi bir şey yaşıyorum çok acıtıyor böyle bir şey yaşayan oldu mu çok değişik içerden kamçı atıp çekiliyor gibi(
Oglumda İdil babynin urunlerini kullanmıştım, çekme sarkma yapmıyor, parasını hakediyor çok kaliteli ama hastane çıkışlarını kullanamadik malesef, kalıp olarak çok küçük. Ama kumaş kalitesi harika gerçektenMerhabalar ....
Bana önerilen ürünler arasında muslin bez de vardı çokça al dediler fakat e bebektekiler çok ince geldi . Dün AVM'de idilbaby ile kitikate inkileri begendim ama tanesi 300 ile 400 du . Fiyat skalasini bilmediğim için alıp almamakta kararsız kaldım . Yine idilbabynin alt açma ürünü vardı hafif pofidikti. 300 tlydi o da. Başka önerileri olan var mı ? Ya da daha önce kullanmış memnun olan varsa önerilere açığım :)
Bende muslinlerini beğendim açıkçası . Genel olarak kumaşlar cok hoşumuza gitti . Bir de İstanbul Avrupa yakasında Zeyland diye bir bebek ,çocuk mağazası var . Onların kumaşları da çok güzel .Oylesine bir girmiştik pamuklari kalındı diğer markalara göre .Oglumda İdil babynin urunlerini kullanmıştım, çekme sarkma yapmıyor, parasını hakediyor çok kaliteli ama hastane çıkışlarını kullanamadik malesef, kalıp olarak çok küçük. Ama kumaş kalitesi harika gerçekten
Evet canım gittiğim perinatolog da önce riskleri anlattı çok kafanıza takılırsa fetal dna yaptırabilirsiniz dedi.Doktor olarak bunu söylemek bizim görevimiz dedi bana kalırsa sorun yok çünkü risk oluşturacak sadece yaş var onun haricinde başka bulgu yok dedi.Tek başına da bir sorun olmuyormuş çok şükür.Ben daha önce duymamıştım kalp olunca ilk anda korktum ama neyse ki gittiğimiz doktor cok iyiydi korkulacak bir şey yok dedi.Bazı doktorlar bu konuda cok korkutuyormuş.Dedigin gibi güzel düşünmek lazım.Çok sağ ol canım rahatladım gerçekten.Düzelir canım gönlünü ferah tut. Benim doktorum bana en başından demişti ki eğer fetal dna yaptırmazsan ayrıntılı ultrasonda bir iki ay sonra kalpte parlaklık gördüğümüz çok oluyor öyle bir durumda down sendromu ihtimalini söylemek zorunda kalıyoruz anneler çok üzülüyor yıpratıcı oluyor aslında çoğu bebekte kendiliğinden düzelebilen bir durum doğuma kadar ama biz doktor olarak söylemek zorundayız sen şimdi bu tersi yapmazsan bir iki ay sonra detaylı da böyle bişey görürsek daha çok korkarsın doğuma sakin kafayla girebilmen için yaptırmanı öneriyorum dedi. Ben sadece bu yüzden yaptırmıştım kafama takarım korkarım diye ama bak kendileri bile söylüyor yani düzelebilen bir durum oldugunu. İş birazda ticarete dönmüş bence bu fetal dna olayında. Sen gönlünü ferah tut düzelecektir doğuma kadar rahat ol yaştan dolayı riskli çıkmasının bir önemi yok o zaten herkeste yüksek çıkıyor belli bir yaştan sonra. Güzel düşünelim güzel olsun herşey
Ben bu parlaklık mevzusunu çoğu kişiden duydum. Hiç de bir sorun olmadı . Sizde aklınıza kötü şeyler getirmeyin lütfen ...Evet canım gittiğim perinatolog da önce riskleri anlattı çok kafanıza takılırsa fetal dna yaptırabilirsiniz dedi.Doktor olarak bunu söylemek bizim görevimiz dedi bana kalırsa sorun yok çünkü risk oluşturacak sadece yaş var onun haricinde başka bulgu yok dedi.Tek başına da bir sorun olmuyormuş çok şükür.Ben daha önce duymamıştım kalp olunca ilk anda korktum ama neyse ki gittiğimiz doktor cok iyiydi korkulacak bir şey yok dedi.Bazı doktorlar bu konuda cok korkutuyormuş.Dedigin gibi güzel düşünmek lazım.Çok sağ ol canım rahatladım gerçekten.Hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.
Sağ ol canım ben hiç duymamıştım o yüzden başta canım sıkıldı ama gittiğim iki doktor da sorun olmayacağını söyledi.Her kontrolde bir sorun çıkacak diye ödüm patlıyor valla.Sağlıķla doğursaydık şu bebişleriCanım benim başıma gelmedi ama kalpte parlaklık çok sık karşılalşılan bir şey. Benim çevrem de de arkadaşlarımdan öyle denilen oldı ama bir şey çıkmadı bir süre sonra geçiyormuş eğer önemli bir sebepten kaynaklanmıyorsa
Teşekkür ederimBen bu parlaklık mevzusunu çoğu kişiden duydum. Hiç de bir sorun olmadı . Sizde aklınıza kötü şeyler getirmeyin lütfen ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?