2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Ya ben daha pusetli nedir kabin nedir baston nedir onu bile cozemedim sadece hafif ve kullanisli olmasını istiyorum ne tip almaliyim?
Canım bebişler küçükken hastane çıkışı da dahil bize bi puset lazım hem bebek arabasına hem kendi aracımıza takılabilir olması lazım. Benimde ilk bebeğim tam bilmiyorum ama okudugum araştırdığım kadarıyla 9 aya kadar arabayı pusetli şekilde kullanacagız. Sonrasında port bebe olarak kullanacagız. Yanlış yazdıgım bir yer varsa düzeltin lütfen yanlış bilgi vermeyeyim 🙈1 1.5 yas civarı bebek büyüdükten sonra oluyor baston tipi arabalar Yeni doğana uygun değil diye biliyorum. Genel olarak travel sistemlerde puset ve port bebe var ama 10 kilodan başlıyor çoğu. Hem ağırlar hem bagayda yer kaplıyorlar. Kabin boylar ise hafifler ama onlarında çoğunda puset yok olanlarda sarıucurtmanın dediği gibi biraz pahalı malesef. Ama ben yinede katlanabilir kabin boy olabilen çok aşırı da uçuk fiyatı olmayan bir araba bulabileceğim umuduyla araştırmaya devam ediyorum. Uçakta falan kabin boy olsa katlanabilse bebek arabası süper olur. Birde evimiz 3. Katta ama 6. Katta gibiyiz ikişer merdivenden tam 60 merdiven var eve çıkana kadar. Ben sırtımda çanta kucağımda bebek elimde bebek arabası o kadar merdiveni çıkamam çok zorlanırım. Muhtemelen doğumu sezeryan olarak planlayacagım için ağır kaldırmakta zor olur sonraki süreçte. O yüzden bulabileceğim en hafif arabayı almayı düşünüyorum

Az olsun öz olsun. :KK19: Ocak gurubunu kötüleyenler olmuş diğer guruplarda dalga geçilmiş ama sorun gurupta degilmis gördügünüz üzre ne kavga var ne tartişma gayet seviyeli bir ortam :cool:
Şu an sayımız baya az gerçekten, ama artık kalan kişileri tanıyor gibi olduk 😇
Tecrübelerin paylaşılması fikir alışverişi açısından tabi ki kalabalık olmak daha iyi, sonuçta 5 kişinin tavsiyesi tecrübesini mi yoksa 20-30 kişinin mi ( gerçi o zaman da kafamız karışırdı kesin 😅😅) ama bana böyle de çok iyi geldi, hem takip etmesi kolay hem de baya kemik bir tayfa kaldığı için kimin ne sorduğunu, ne sorunu olduğunu bile hatırlıyorum. Aklıma takılan bir şey olunca diğer anne gruvpşwrınaıda bakıyorum. Gayet iyi gidiyor bence şimdilik 🤓🤓

biz de bir oda bir salom evde yaşıyoruz aslında ben de tasınmak istiyorum bebeğe bir oda şart diye eşimle bunun tartışmasındayız bir kere odaya beşik sığmayacak bebek olan evde hergün çamaşır neredeyse yıkanır salonda bebekle nasıl kuruturuz ana kucagı mama sandelyesi kızlar sizce sığma şansımız var mı eşim de çok cimri parasına kıyıp şimdi tasınmaz 3 ümüz imkansız dedim doğumda annem gelse bir de ya da yardımcı ooooo eve nasıl sığarız :KK43:(
Canım ne desek boş şu ekonomik şartlarda, eşin cimri biri olmasa bile taşınmak istememesi kadar normal ki. İlla 1+1 zor olur hele bir de yeni doğum yapınca gelen giden olur, annen gelecekse kadına salonu verseniz siz hep yatak odasında olmak zorunda olacaksınız. Annen gidince belki biraz rahatlarsınız ama ha deyince taşınmakta çok zor şu an

Günaydın kizlar, nasılsınız ?
Daha önce yazdım ama sanırım uzun uzun yazdığım için o kısım görülmedi 😂
Sormak istediğim bir konu var . Ben iki gün önce doktora gittim . Kendi doktorum izindeydi .Bana biz tetanozu aşısını önce karma aşı şeklinde olan versiyonunu öneriyoruz . ( difteri,boğmaca şeklinde) bebeğe geçen antikorlar sayesinde bebeği de koruyor dedi . ( devlet karşılamıyormus ) 24.hafta bitmeden de tetanoz 2.doz aşısını oluyorsunuz dedi .Bu şekilde bir uygulama yaptıran var mı ? Benim hiç bir fikrim olmadığı için kafam karıştı ve yaptırmadım .
Canım duymustum üçlü aşı şeklinde de yapılabildiğini ama benim doktorum öyle bir şey önermedi ben tek doz tetanoz oldum iki hafta sonra da ikinci dozu olacağım. Grupta da bildiğim kadarıyla karma aşı yaptıran yok olda mutlaka görürdük. Mesajına kimse yaptırmadıgı için cevap vermemiştir muhtemelen

Kanzın x go travel sistem bebek arabasını aldık canım biz
Canım güle güle kullanın biraz inceledim güzelmiş gerçekten. Port bebe ile katlanabilir olması ve çift yönlü kullanılması güzel. Ağırlığı nasıl peki çok ağır bir araç mı kurup inceleme fırsatın oldu mu, bir de ne kadara aldınız acaba

Sormak istediğim bir konu var . Ben iki gün önce doktora gittim . Kendi doktorum izindeydi .Bana biz tetanozu aşısını önce karma aşı şeklinde olan versiyonunu öneriyoruz . ( difteri,boğmaca şeklinde) bebeğe geçen antikorlar sayesinde bebeği de koruyor dedi . ( devlet karşılamıyormus ) 24.hafta bitmeden de tetanoz 2.doz aşısını oluyorsunuz dedi .Bu şekilde bir uygulama yaptıran var mı ? Benim hiç bir fikrim olmadığı için kafam karıştı ve yaptırmadım .
Günaydın canım, Canım ben tetanozu oldum iki doz olacak dedi birini yaptırdım biri de 1 ay sonra bu ilk vurulduğumu tetanoz diye oldum ama belki bizimki de öyledir. Aşı içeriği hakkında pek bilgim yok 🤔

Canım güle güle kullanın biraz inceledim güzelmiş gerçekten. Port bebe ile katlanabilir olması ve çift yönlü kullanılması güzel. Ağırlığı nasıl peki çok ağır bir araç mı kurup inceleme fırsatın oldu mu, bir de ne kadara aldınız acaba
Kurdum canım ama port bebe ile katlanmıyor, ben alırken de katlanır yazıyor aslında. Sonrasında da değiştirmeye iadeyle uğraşmaya üşendik açıkçası.
Çok ağır değil, kolay açılıp kapanıyor, hareketi güzel kolay hareket ediyor. Travel sistemler sürekli vir yerlere basınca çıkıyor ediyor ya puset, o basıma yerleri de pratik baya hemen takıp çıkarabiliyorsun. İlk izlenimlerin böyle ama kullanmadan bilemem tabi ki. Fiyat olarak biz indirimde almıştık 6999 du şu an 9999 olmuş

Kurdum canım ama port bebe ile katlanmıyor, ben alırken de katlanır yazıyor aslında. Sonrasında da değiştirmeye iadeyle uğraşmaya üşendik açıkçası.
Çok ağır değil, kolay açılıp kapanıyor, hareketi güzel kolay hareket ediyor. Travel sistemler sürekli vir yerlere basınca çıkıyor ediyor ya puset, o basıma yerleri de pratik baya hemen takıp çıkarabiliyorsun. İlk izlenimlerin böyle ama kullanmadan bilemem tabi ki. Fiyat olarak biz indirimde almıştık 6999 du şu an 9999 olmuş
Çok iyi almışsınız canım. Ben bir ay sonra Ankara'ya gideceğim gidince görerek almam en iyisi olacak sanırım yoksa hepsi güzel geliyor bana internetten bakınca 😂 güzel günlerde kullanın inşallah bu modeli de not ettim çok sağol

Böyle bir destek Grubu olduğunu yeni öğrendim nasıl katılabiliyoruz? Yeni üyeyim
Hoşgeldin canım, ilk sayfada bulunan bilgileri yazıyorduk grup yöneticimiz ekliyordu ama şuan grubumuzun bir yöneticisi yok ekleme olayı nasıl olur onu bilmiyorum. Ama eklensen de eklemesende takip edip gruba yazabilirsin illa orada adın yazacak diye bir şart yok. Hepimiz hamileyiz tahmini doğum tarihlerimiz Ocak 2024 e denk gelecek, aramızda aralıkta olacak olanlar yada doğumu şubata kayacak olanlarda var 😊

Günaydin ben henüz tetanoz asısini bile yaptirmadim daha once dudaklarim cok fena yara olmustu asidan sonra ama ebe ve dr herseye ragmen israrla yaptirmami soyleyince yarin yaptirmayi dusunuyorum. Karma asiyi hic duymadim ama ben yaptirmazdim. Zaten 2 aylikken ücretsiz basliyor bebeklerin aşılari. :)

Günaydin ben henüz tetanoz asısini bile yaptirmadim daha once dudaklarim cok fena yara olmustu asidan sonra ama ebe ve dr herseye ragmen israrla yaptirmami soyleyince yarin yaptirmayi dusunuyorum. Karma asiyi hic duymadim ama ben yaptirmazdim. Zaten 2 aylikken ücretsiz basliyor bebeklerin aşılari. :)
Yaa aşı yan etki mi yaptı sana geçmiş olsun canım. Başka bir yerinde ciddi bişey olmadıysa bence de yaptır çünkü bu tetanoz aşısı aslında bizi değilde bebişi korumak içinmiş

Yaa aşı yan etki mi yaptı sana geçmiş olsun canım. Başka bir yerinde ciddi bişey olmadıysa bence de yaptır çünkü bu tetanoz aşısı aslında bizi değilde bebişi korumak içinmiş
Evet cok hassas bir bünyem var. :KK51: yarin yaptiricam insallah hemsire ne zaman kendini ikna eder gelirsen yaparim dedi. :)

Evet cok hassas bir bünyem var. :KK51: yarin yaptiricam insallah hemsire ne zaman kendini ikna eder gelirsen yaparim dedi. :)
Aç gitme canım banada kendini iyi hissettiginde gel demişlerdi ağır da kaldırma o gün dinlenmeye çalış biraz. Ertesi güne bişeyin kalmaz inşallah

Aç gitme canım banada kendini iyi hissettiginde gel demişlerdi ağır da kaldırma o gün dinlenmeye çalış biraz. Ertesi güne bişeyin kalmaz inşallah
Tamam canim öyle yaparim ama yarin okul aliverisine cikmam lazim henuz yapmadim mecbur yorulcam. O zaman asıyi saliya erteleyim yatayim aksama kadar 😁

Tamam canim öyle yaparim ama yarin okul aliverisine cikmam lazim henuz yapmadim mecbur yorulcam. O zaman asıyi saliya erteleyim yatayim aksama kadar 😁
Aynen bencede aşıdan sonra zaten kol ağrısı oluyo alışveriş yapamazsın o ağrıyla canım 😂 yaparsan da çok kol ağrın olur valla o yüzden ya alışverişi sabahtan yapıp öğleden sonra gideceksin aşıya ya da direk salı gideceksin artık hangisi kolayına geliyorsa

Çok iyi almışsınız canım. Ben bir ay sonra Ankara'ya gideceğim gidince görerek almam en iyisi olacak sanırım yoksa hepsi güzel geliyor bana internetten bakınca 😂 güzel günlerde kullanın inşallah bu modeli de not ettim çok sağol
Ne demek canım, valla bizde bir an önce artmadan alalım dedik malum gün geçtikçe her şey yükseliyor. İnşallah istediğin gibi bir model bulursun 😘

Günaydın kizlar, nasılsınız ? Daha önce yazdım ama sanırım uzun uzun yazdığım için o kısım görülmedi 😂
Günaydın canım, ben 20. haftada yaptırdım aşımı.Sen sorunca e nabıza baktım. Yapılan aşı "tetanoz difteri aşısı" şeklinde yazıyor.

Back
X