2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Ben bugune kadar internette okudugum neyi sorduysam doktorum hep normal dedi bi anormallik olunca zaten söylüyorlar kendi kendimize evham yapıyoruz okuduklarimizdan etkilenip. Ben gecen ay korkudan gercekten dogurcam sanmıştım ağlıyordum baya etkilendim psikolojik olarak erken dogum yapanlari okuyordum çünkü o ara. Onlardan etkilendim kasilmalari ona yordum doktora gittim muayene oldugum halde tatmin olamadım en son baktım olacak gibi değil artık kötü bişey görünce direk geçiyorum. Yazık günah yani bebisleri uzdugumuze strese soktugumuza degmiyor. Ondan önce de plasenta previa ile ilgili yazilanlari okuyup okuyup bunalima giriyordum çok kötü seyler yazıyor çünkü. Keske hicbirini okuyup arastirmasaymisim sadece doktorumu dinleseymisim kendi kendimi bos yere üzdüm yazik bebegim de etkilendi düşündükçe kızıyorum kendime böyle panik yaptığım için
Bu kötü hikaye okuma huyu bende de var maalesef. Niye bunu yapıyoruz ki uzak durmak lazım gerçekten 😕

Ben birde kötü anılarını travmalarını hamile insanlara anlatanlara da kızıyorum, herkesin hikayesi baska sonuçta. Biri normal doğum böyle korkunc diyor öbürü sezeryan daha korkunç diyor napalim icimizde mi tutalim mecbur dogurcaz o an sartlar neyi gerektiriyorsa o olacak ne diye anlatip travmalarini aktariyolar anlamıyorum. Guzel anısı olan paylaşsın ama kötü anisi olan niye anlatıyor anlamiyorum😂

Vallahi en doğrusunu yapiyorsun, ben en son sorduğumda dedimki hocam plasenta previa olanlar hep yatarak geciriyomus hamileligini siz bana rapor vermediniz ben calisiyorum ve kasik agrim oluyor bazen cok korkuyorum dedim. Oda dediki kanamasi olan yada rahim agzini tamamen kaplayan hastalara zaten yatış öneriyoruz ben sana öyle bisey soylemedim sen nerden cikardin bunu dedi. Diyemedim ki internette araştırdım diye. Korkudan ağlayacaktim adamin karşısında neredeyse bakti cok panik yapiyorum progestan yazdi agrin olursa kullanirsin dedi. Ama tamamen bos bir telasmis yani. Doktora guvenip kulaklari diger kisilere tikamak lazim bence
İlk kez yaşıyorsun bı şeyleri çok normal, bilmediğin şeyler korkutur insanı, bana bizim suan gruptaki herkes daha soğukkanlı dingin geliyor hatta, ben çok fenaydim, grubu aglatiyordum evhamlarimla valla 🙈 durmadan kaygı yapacak bişey buluyordum ve sürekli beni yatıştırmak için ugrasiyorlardi, tabi hepsi yersiz kaygılarmis ama bişey olmadığını tecrübe edene kadar yiyip bitiriyorsun işte kendini. İlk hamileliğimde herkes plesantan çıkar diyordu ben sartlandirmistim çıkmazsa diye kendimi, bu sefer mesela doktor söyler söylemez çıkar o çıkar dedim 😄

İlk kez yaşıyorsun bı şeyleri çok normal, bilmediğin şeyler korkutur insanı, bana bizim suan gruptaki herkes daha soğukkanlı dingin geliyor hatta, ben çok fenaydim, grubu aglatiyordum evhamlarimla valla 🙈 durmadan kaygı yapacak bişey buluyordum ve sürekli beni yatıştırmak için ugrasiyorlardi, tabi hepsi yersiz kaygılarmis ama bişey olmadığını tecrübe edene kadar yiyip bitiriyorsun işte kendini. İlk hamileliğimde herkes plesantan çıkar diyordu ben sartlandirmistim çıkmazsa diye kendimi, bu sefer mesela doktor söyler söylemez çıkar o çıkar dedim 😄
Bende ayni senin ilk hamileligindeki halin gibiyim😂 grupta bencede herkes sakin, ya da şöyle diyim sanırım ciddi riskli bir gebelik yaşayan kimse yok (maşallah hepinize arkadaşlar 🧿) o yüzden de kötü seyler çok konusulmuyor. Ben baska gruplari takip ederken prematüre doganlari falan okudum onlardan etkilendim🙈 plasentan düzelir dediler ama ben rahmi alınanları hayati tehlike yasayanlari falan okuyup panige kapıldım. Yapı olarak malesef biraz etkilenen biriyim keşke olmasaydim😂

Ben birde kötü anılarını travmalarını hamile insanlara anlatanlara da kızıyorum, herkesin hikayesi baska sonuçta. Biri normal doğum böyle korkunc diyor öbürü sezeryan daha korkunç diyor napalim icimizde mi tutalim mecbur dogurcaz o an sartlar neyi gerektiriyorsa o olacak ne diye anlatip travmalarini aktariyolar anlamıyorum. Guzel anısı olan paylaşsın ama kötü anisi olan niye anlatıyor anlamiyorum😂
Ya bu forumda biraz destek arıyor insanlar. Aynı durumda olanlar dertleşmek istiyor biraz da. Çok kızmıyorum o yüzden herkesin durumu farklı☺️ Bi de kötü enerji yaymayı sevenler var gerçi onlara ben de kızıyorum 🤣

Çok üzüldüm umarım bu bebeğini sağlıkla kucağına alırsın 🙏 ama plesantanin egzersizden etkilenip yukarı çıkmadiğini bilmiyordum, ben normal çalışma hayatına devam etmiştim, şeker olduğu için egzersizler de yapmıştım ama ona rağmen çıkmıştı benim plesantam. Doktor yapışıklık varsa yukarı çıkmaz yoksa rahim buyudukce çıkıyor demişti. Hatta çıkmazsa da çok korkma normal doğum yapamazsın sezaryen olursun demişti. Ama benimle birlikte sezaryene girecek bı kadın hasta daha vardı, 4. Sezaryeni olacakmış, plesanta previa vardı yapışık, ona kağıt imzalattılar doğum esnasında rahim alinabilir diye. Bı de oradaki uzman doktorlardan biri şey demişti hiç unutmuyorum, ah sen kendini hiç mi sevmiyorsun, 4 sezaryen doğum kimse uyarmadi mi seni demişti. Kanama riski fazla olduğu için riskli bı dogumdu onunki. Ama sonra noldu bilmiyorum görmedim kadini
Bilinçli hamile kalan çok maalesef daha yeni başka bir topicte gördüm şaşırdım Allah yardımcısı olsun

Ya bu forumda biraz destek arıyor insanlar. Aynı durumda olanlar dertleşmek istiyor biraz da. Çok kızmıyorum o yüzden herkesin durumu farklı☺️ Bi de kötü enerji yaymayı sevenler var gerçi onlara ben de kızıyorum 🤣
Anlatılacak yer var anlatilmayacak yer var bence, bana en yakın arkadaşım anlatma dedigim halde arayıp dogum anisini anlatti telefonu kapatirken korkudan bayilacaktim nerdeyse😂 dedigin gibi anlatma ihtiyacı oluyor sanırım insanlarda ama birazda karşıdakini korkutmamayi düşünmek gerekiyor bence. Simdi dusunsene pat diye biri gelse aşırı zor gecen bir doğum hikayesini ayrintilariyla anlatsa hepimiz korkmaz miyiz😂

Kızlar ben şehir hastanesinde takipliyim. Hastane de gayet güzel 10 dk uzaklıkta bir de Zeynep kamile de gittim orda kaydım olsun diye geçen sene kürtaj olmuştum çok ilgiliydi doktorları hemşireleri falan. Şimdi benim sezeryanla doğum yapmam lazım dizimden dolayı hem ağrım var hem o doğum sırasında doktorların önceliği bebek oluyor. Devlette doğum yapmayı düşünüyorum ama onlar ortopedi doktorunddan rapor getir dedi. Geçen sene hamile kaldığımda devlette ortopedi doktoruna göründüm ve bana normal doğum yaparsın sorun olmaz dedi ama benim ne yaşadığımı bilmiyor ki 5 kere ameliyat ve aylarca yataklarda yattım fizik tedavi değnekler falan çok yıprandım. Şimdi
özel hastaneye ortopedi doktoruna gidip zorunlu sezeryan için rapor almak istiyorum desem bana yazarlar mı sizce? Çünkü devlet normal doğum taraftarı. Özele de şuan o kadar para veremem doğum için özel sigortam da yok maalesef.
S Sariucurtma dışında kimsenin fikri yok mu 🥲

Canim bencede özele gidip konusursan alma şansın olabilir ama istersen önden bi sekreterlere falan danış bazen birden fazla doktor oluyor ya, hangisi daha anlayisliysa ona muayene olursun en azından. Bu arada istege bagli sezeryan yapilmiyor mu devlette ne kadar sacma ya, ben iki hafta sonra devlette doktora gidecektim ama yaparlar diye düşünmüştüm 😥

Canim bencede özele gidip konusursan alma şansın olabilir ama istersen önden bi sekreterlere falan danış bazen birden fazla doktor oluyor ya, hangisi daha anlayisliysa ona muayene olursun en azından. Bu arada istege bagli sezeryan yapilmiyor mu devlette ne kadar sacma ya, ben iki hafta sonra devlette doktora gidecektim ama yaparlar diye düşünmüştüm 😥
İsteğe bağlı artık yok zorunluluk olunca yapıyorlarmış maalesef. Bir bakalım o zaman hastaneyi arayıp soracağım.

İsteğe bağlı artık yok zorunluluk olunca yapıyorlarmış maalesef. Bir bakalım o zaman hastaneyi arayıp soracağım.
Ay hayırlısı artik ya umarım doktorum sorun cikarmaz bana🙏 sende inşallah halledersin rapor isini canım hayırlısı neyse o olsun hakkinizda

Valla çok haklısın ben suanda iki doğum şeklinden de korkuyorum hep anlatılanlar yüzünden

Kızlar bu hastane odası süsleme için organizasyonlar var ya onların ortalama ücretleri ne kadardır?

Valla çok haklısın ben suanda iki doğum şeklinden de korkuyorum hep anlatılanlar yüzünden
Ay hiç korkma bir şekilde doğacak o çocuk. Herkesin doğumu kendine has kendine özgü. Bir bakmışsın doğmuş kucağında emiyor. Güzel şeyler düşün ki güzel olsun.

Herkesin iyi kötü anısı oluyordur ya. Ben de instada dr semra özer sayfasını takip ediyordum. Yorumlara girdim herkes ama herkes kötü anılarını anlatmış. Ben de daha da okumuyorum yorum falan😀Herkesin doğumu kendine has.

Anlatılacak yer var anlatilmayacak yer var bence, bana en yakın arkadaşım anlatma dedigim halde arayıp dogum anisini anlatti telefonu kapatirken korkudan bayilacaktim nerdeyse😂 dedigin gibi anlatma ihtiyacı oluyor sanırım insanlarda ama birazda karşıdakini korkutmamayi düşünmek gerekiyor bence. Simdi dusunsene pat diye biri gelse aşırı zor gecen bir doğum hikayesini ayrintilariyla anlatsa hepimiz korkmaz miyiz😂
Ay evet o tarz insanları anlayamıyorum. İllaki birine anlatacaksa da hamile birine niye anlatıyor. Gitsin menapoza girmiş teyzelere anlatsın doğum anılarını 🤣

Canım geçmiş olsun çok zor şeyler yaşamışsın. Sana normal doğum diye diretmelerini anlamıyorum gerçekten. Bi de daha önce normal doğum yapmışsın zaten keyfi olarak sezaryen istemiyorsun ki sonuçta. Mecbur özel hastaneden rapor alman gerekecek. Onu da verirler diye düşünüyorum. İstersen bi sor soruştur bakalım tanıdık bi ortopedi doktoru bulabilirsen ondan alırsın. Daha doğuma var bi şekilde ayarlanır diye düşünüyorum. Umarım anlayışlı bi doktor çıkar karşına 🙏🏻

Back
X