2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Valla çok haklısın ben suanda iki doğum şeklinden de korkuyorum hep anlatılanlar yüzünden
Allah'ın izniyle atlatırız inşallah cok düşünüp korkutma kendini, bebegimizin eve gelecegi ana odaklanalim o zaman herseye dayanır insan🙏

Valla çok haklısın ben suanda iki doğum şeklinden de korkuyorum hep anlatılanlar yüzünden
Ben daha önce bı sezaryen doğum yapmama rağmen bu sefer daha çok korkuyorum. İlkinde daha cesaretliydim, cahil cesareti herhalde 😄 şimdi zaman yaklaştıkça daha panik oluyorum, ilkinde sadece ameliyattan yana korkuyorum, şimdi bir çocuğum olduğu için farklı korkular da yaşıyorum, onu arkada bırakıp ameliyata girmek vs, duygusallikta hat safhada olunca 🙃 ama kötü doğum hikayeleri asla okumuyorum. Sadece bir tane karşıma çıktı geçen, sezaryenlerinde oluşan bı komplikasyon varmış kadının birinin. Yazıp korkutmayim. O bile uykumu kaçırdı ki ben daha once uyanık sezaryen oldum, bende öyle bişey olmuyor nadir görülen biseymis. Ama yine de korku geliyor insana. En güzeli hiç okumamak, arastirmamak

Canım geçmiş olsun çok zor şeyler yaşamışsın. Sana normal doğum diye diretmelerini anlamıyorum gerçekten. Bi de daha önce normal doğum yapmışsın zaten keyfi olarak sezaryen istemiyorsun ki sonuçta. Mecbur özel hastaneden rapor alman gerekecek. Onu da verirler diye düşünüyorum. İstersen bi sor soruştur bakalım tanıdık bi ortopedi doktoru bulabilirsen ondan alırsın. Daha doğuma var bi şekilde ayarlanır diye düşünüyorum. Umarım anlayışlı bi doktor çıkar karşına 🙏🏻
Teşekkür ederim. Aslında düşünmüyordum bir baktım 3 ay kadar zaman kalmış nasıl da hızlı geçiyor. Bir an önce halletmem lazım kafaya taktım. İnsanın neresi ağrıyorsa canı orasındadır ya. Kilo da almaya başladım haliyle ağrılarım da arttı kafaya takmamak mümkün değil. İnşallah bu hafta içinde o raporu almaya çalışacağım bi şekilde. Desteğin için teşekkür ederim 🙏

Ben daha önce bı sezaryen doğum yapmama rağmen bu sefer daha çok korkuyorum. İlkinde daha cesaretliydim, cahil cesareti herhalde 😄 şimdi zaman yaklaştıkça daha panik oluyorum, ilkinde sadece ameliyattan yana korkuyorum, şimdi bir çocuğum olduğu için farklı korkular da yaşıyorum, onu arkada bırakıp ameliyata girmek vs, duygusallikta hat safhada olunca 🙃 ama kötü doğum hikayeleri asla okumuyorum. Sadece bir tane karşıma çıktı geçen, sezaryenlerinde oluşan bı komplikasyon varmış kadının birinin. Yazıp korkutmayim. O bile uykumu kaçırdı ki ben daha once uyanık sezaryen oldum, bende öyle bişey olmuyor nadir görülen biseymis. Ama yine de korku geliyor insana. En güzeli hiç okumamak, arastirmamak
Benimde ilk doğumum olacak çevremde herkes doğum hikayesini anlattı. İyi olarak anlatanlar da var. Sonuçta mecbur doğuracağız 😂😂😂

Günaydın ortadogu ve balkanların en minik anne grubu 🤣🤣🤣 kızlar sizde de nefes almakta zorlanmalar iyiden iyiye arttı mi son günlerde? Ve hamile yastığı onerisi olan var mı
Sana da günaydın bebişim 🤣🤣 nefes sorunu yaşamıyorum çok şükür ama eşim gece uykuda inliyorsun diyor. Bi sıkıntı yaşıyorum muhtemelen farkında değilim 🙈

Günaydın kızlaar, herkesler iyidir umarım 🙏🏼
Sabah sabah aklıma bir şey geldi hemen yazayım dedim, özellikle normal doğum fikrine yakın arkadaşlara bir not ☺️ meryem ana otu diye bir şey var, böyle kapalı avuç içi kadar odun gibi bir şey. Doğum başlayınca biri senin adına onu suya atıyor, doğumun kolaylaşması için iyi enerjilerini, dualarını artık her neye inanıyorsa suya iletiyor. Ot suyun içinde yavaş yavaş açılıyor ve doğum sağlıkla sona erdiğinde ot tamamen açılmış oluyor 🙂
Böyle anlatınca saçma gelebilir belki ama beni etkiler böyle şeyler, ilk kez kendi doğumumda kullandım, o an hep evde olacağını bildiğim yakın arkadaşıma vermiştim tam böyle ilerledi, hastaneye adım atışım ve bebeğimi kucağıma alışım 5 saat sürdü :) benden sonra 3 normal doğumda da kullandık ve hepsinde mutlu son ☺️ doğdu haberi geldiği an o sımsıkı şey tamamen açılmış oluyor :)

Tam da üstlerde negatif doğum hikayesi anlatılmasın denmişken yazıvereyim dedim 😁 benim de en gıcık olduğum şeydi hamile görünce tüm negatifliklerin anlatılması.. biz iyiye güzele odaklanalım hep 💜🌸

Benimde ilk doğumum olacak çevremde herkes doğum hikayesini anlattı. İyi olarak anlatanlar da var. Sonuçta mecbur doğuracağız 😂😂😂
Bana kimse kötü bişey anlatmadı çok şükür kızlar. Hep normal doğuma motive ediyor büyüklerim de arkadaşlarım da. Hamile kadınlara kötü hikaye anlatılmasını çok artniyetli buluyorum. Bence o insanları bi gözden geçirin. Size pozitif enerji veren güzel şeyler söyleyen insanlarla görüşün şu 3 ay içinde. Gerisi biraz ötede dursun 🤣🤣 benim de bayadır doğum korkum var ama ablam son ay farklı düşüneceksin dedi. Göbek iyice büyüyüp bunaltıyor ve göbekten kurtulma isteği doğum korkusunu götürüyor dedi. Kolay değil 3.5 kilo bebek taşımak. Hareket edemiyorsun nefes alamıyorsun diyor. Ben de ilk defa göreceğim bakalım🤣🙏🏻🙏🏻

Günaydın ortadogu ve balkanların en minik anne grubu 🤣🤣🤣 kızlar sizde de nefes almakta zorlanmalar iyiden iyiye arttı mi son günlerde? Ve hamile yastığı onerisi olan var mı
Günaydın Ben yüksek yastık kullanıyorum mide yanması çok oluyor bende bacaklarımın arasına da yastık koyuyorum

Sabah sabah aklıma bir şey geldi hemen yazayım dedim, özellikle normal doğum fikrine yakın arkadaşlara bir not ☺️ meryem ana otu diye bir şey var, böyle kapalı avuç içi kadar odun gibi bir şey. Doğum başlayınca biri senin adına onu suya atıyor, doğumun kolaylaşması için iyi enerjilerini, dualarını artık her neye inanıyorsa suya iletiyor. Ot suyun içinde yavaş yavaş açılıyor ve doğum sağlıkla sona erdiğinde ot tamamen açılmış oluyor 🙂
Böyle anlatınca saçma gelebilir belki ama beni etkiler böyle şeyler, ilk kez kendi doğumumda kullandım, o an hep evde olacağını bildiğim yakın arkadaşıma vermiştim tam böyle ilerledi, hastaneye adım atışım ve bebeğimi kucağıma alışım 5 saat sürdü :) benden sonra 3 normal doğumda da kullandık ve hepsinde mutlu son ☺️ doğdu haberi geldiği an o sımsıkı şey tamamen açılmış oluyor :)

Tam da üstlerde negatif doğum hikayesi anlatılmasın denmişken yazıvereyim dedim 😁 benim de en gıcık olduğum şeydi hamile görünce tüm negatifliklerin anlatılması.. biz iyiye güzele odaklanalım hep 💜🌸
Meryem Ana otu kullanan bazı doktorlar da olduğunu gordukten sonra ona inanmaya başladım ben. Normal doğum yapsaydim bu ritüeli yapacaktım ben de.

Sana da günaydın bebişim 🤣🤣 nefes sorunu yaşamıyorum çok şükür ama eşim gece uykuda inliyorsun diyor. Bi sıkıntı yaşıyorum muhtemelen farkında değilim 🙈
Bebek buyudukce akciğere mi baskı yapiyorsa nedir bende başladı bu hafta tatlım ya:) hamile yastığı bakıyorum şu an da biraz rahatlatir belki

Günaydın Ben yüksek yastık kullanıyorum mide yanması çok oluyor bende bacaklarımın arasına da yastık koyuyorum
Ben de bunu gördüm yorumları çok iyi tüm hamilelerin onayindan geçmiş 🤣kullanan var mı alayım mı acaba

Eklentiler

• 1000013884.webp
    1000013884.webp
    16 KB · Görüntüleme: 69
Selamlarrr, pozitif yazmayan doğum hikayelerini asla okumuyorum. Okuduğum pozitiflerde de gerildiğim oldu ama çok şey öğrendim. Mesela ısrarla ben anestezisiz yapamam normal ya sezaryen diye düşünürken fikrim değişti. Normale daha yakınım artık ve Allah nasıl kısmet ederse sağlıkla, bi kerede olsun istiyorum. Korkmuyorum diyorum kendi kendime ve güçlendiğimi hissediyorum. :spor:
Ve bazı insanlar değişik, Negatiflikleri sadece doğum hikayelerinde yok ben havalimanında çalışıyorum. Öğle arası yürüyüş yapacak yer kısıtlı (yüksek korunaklı) şurda yürürüm diyorum arkadaşa, bi abi vardı orda yürürdü öldü dedi :KK53:

bu arada torro torro Meryemana otunu ben de duydum. çok anlatıyolar rahatlatıyor diye, denemekten bişi kaybetmeyiz. :cool:

28. haftaya giriyorum, nefes darlığı, sinüzit, gece uyuyamama zaten vardı arttı, bel ağrısı, çabuk yorulma başladı. Reflü için yanımda hep süt. yudum yudum zamanı geçiriyorum.
Ha bir de 'heycannn' arttı da arttı. :rolleyes: az kaldı demi :anneadayı:

Ben de bunu gördüm yorumları çok iyi tüm hamilelerin onayindan geçmiş 🤣kullanan var mı alayım mı acaba
Almaaa ben bunu aldim asla kullanamadim berbat bisey bu ici tamamen parca parça sunger cok sert ve rahatsiz edici bide pis kokuyor. Özellikle çınar marka almayin demiştim bak görmemişsin 😂😂😂 yorumlara kandim bende öyle aldim ama gercekten aşırı kötü

Canim Meryem ana otunu eger normal dogum olursa bende kullanmak isterim ama duyduğum kadariyla dogum bitince hemen sudan cikarmak gerekiyormus bu da dipnot olsun yapmak isteyenlere. Suda açıldıkca rahimin açıldığına sudan çıkarınca geri eski haline döndüğüne inanılıyor çünkü 🙏

Canim Meryem ana otunu eger normal dogum olursa bende kullanmak isterim ama duyduğum kadariyla dogum bitince hemen sudan cikarmak gerekiyormus bu da dipnot olsun yapmak isteyenlere. Suda açıldıkca rahimin açıldığına sudan çıkarınca geri eski haline döndüğüne inanılıyor çünkü 🙏
Evet evet, sadece o süreç boyunca suda. Çok tuhaf zamanla da kapanıp eski haline dönüyor kadın bedeni gibi :)
Suyunu için filan diyenler de var ama ben o kadarına girişmedim, onun yerine hurma yedim 😁

Almaaa ben bunu aldim asla kullanamadim berbat bisey bu ici tamamen parca parça sunger cok sert ve rahatsiz edici bide pis kokuyor. Özellikle çınar marka almayin demiştim bak görmemişsin 😂😂😂 yorumlara kandim bende öyle aldim ama gercekten aşırı kötü
Ayyy iyi ki sormuşum o zaman ya🤣🤣 peki bu nasıl acaba

Eklentiler

• 1000013939.webp
    1000013939.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 67
Evet kilo aldıkça sanırım oluyor, oğlumda bu haftaya kadar 3 kilo almıştım bu minik paşada 5 aldım o bile farkettirdi, hamile yastığım var ona rağmen bacak arama yastık koymadan uyuyamıyorum ben

Bende bunda daha çok korkuyorum sanki dediğin gibi başka korkular da var, oğlum 20 aylık ve bensiz uyumuyor, hastanede kalicagimiz gece napcak diye düşünmekten uykularım kaçıyor sürekli.. Her doğum ayrı kendine özel, inşallah güzel geçer doğumlarimiz

Back
X