2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Cook geçmiş olsun . Genelde haşlama tarzı şeyler yerseniz rahatlatabilir.
Ay inşallah genel olarak mide sorunu yaşayan biri değilim ama belli de olmuyor bu işler ☺️ Hamilelikte midem çok bulanır sanıyordum ama bır buçuk hafta dışında bulantım olmadı . Normalde daha çok bulaniyordu 😂
Teşekkür ederim 😊 benim normalde de mide problemim var onun da etkisiyle zorluyor galiba beni.

Cavdari benim eski diyetisyenim onermemisti besin değeri çok düşük diye, aynı şekilde çocuklara da kepek ve çavdar yedirmeyin diyorlar tam tahıllı buğday ekmeği vermişti diyetisyenim hamilelikte besleyiciligi daha yüksek diye ama o da hiç lezzetli değil ya 🤦 2. Saat ölçümüm sorunlu çıkmadı gerçi 140 a kadar normal ama 1. Saatte kaç olmalı unutmuşum ben çok geçti üstünden
Kepeği biliyordum da cavdarla alakalı bir fikrim yoktu öğrendiğim iyi oldu . Gerçi ben keşke yapabilsem ekmek genelde ata tohum unları karıştırıp yapıyordum . Hamile kaldığımdan beri elimi surmedim .

Bebek iri diye endişeleniyorsan çok da endişelenme yapısal da olabilir demiş hekimin zaten. Zaten kontrollü yiyorsun ben şekerinin çok çıkacagini sanmıyorum .

Kepeği biliyordum da cavdarla alakalı bir fikrim yoktu öğrendiğim iyi oldu . Gerçi ben keşke yapabilsem ekmek genelde ata tohum unları karıştırıp yapıyordum . Hamile kaldığımdan beri elimi surmedim .

Bebek iri diye endişeleniyorsan çok da endişelenme yapısal da olabilir demiş hekimin zaten. Zaten kontrollü yiyorsun ben şekerinin çok çıkacagini sanmıyorum .
Umarım yapisaldir, mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum ara ara olctugumde de öyle endişe edecek düzeyde çıkmadı tokluk şekerim ama bugün biraz kafama takıldı bebeğin kilosu. İki haftayı gecik bı irilik olunca şekere yordum acikcasi. Bu ay düzenli olcumle devam edeyim sonraki kontrolümde kilosu ne durumda belli olur diye düşündüm. Oğlumda şekeri kontrol altına alır almaz bebegin kilo alımı da normale dönmüştü.

Umarım yapisaldir, mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum ara ara olctugumde de öyle endişe edecek düzeyde çıkmadı tokluk şekerim ama bugün biraz kafama takıldı bebeğin kilosu. İki haftayı gecik bı irilik olunca şekere yordum acikcasi. Bu ay düzenli olcumle devam edeyim sonraki kontrolümde kilosu ne durumda belli olur diye düşündüm. Oğlumda şekeri kontrol altına alır almaz bebegin kilo alımı da normale dönmüştü.
Yaa annelik çok zor hep endişe doluyuz ☺️ Sık sık olcmekle için rahat eder en azından seni çok iyi anlıyorum ...

Kızlar kim parmaktan şeker olcuyordu grupta, yemekten 1 saat sonra mi 2 saat sonra mi olcuyorsunuz. Ben bugün yine düzenli şeker ölçmeye baslicam sabah öğlen akşam. Doktorum böyle bı talepte bulunmadı ama ben şeker konusunda evhamliyim biraz. Hangisini baz alsam 1 saati mi 2 saati mi acaba. İlk hamileliğimde 2 saat sonra olcuyordum ama her diyestisyen farklı istiyor sanırım. Hangisi daha doğrudur
Ben ölçüyorum canım 2 haftadır günde 4 kez ölçüyorum.Göbekten igne parmaktan igne delik deşik oldum.😅 Yemek yemeye başladıktan 1 saat sonra ölç dedi doktor.Değer 140'ı geçerse yüksek. Sabah aç karnına 90'nın altında olması gerekiyor.Benim geçen hafta genelde aç karnına 100-105 çıktı. 3 kez de tokluk 145-146 çıktı. Doktor bu değerlere göre gece insülin kullanmam gerektiğini söyledi. Yürüyüş yapmamıştım bir de diyeti tam yapamadım yani az da olsa yedim.Bir hafta daha ölçmemi istedi.Yürüyüs yapmamı söyledi.Her gün olmasa da yürümeye çalışıyorum ama okul sonrası yürüyecek halim kalmıyor.Bu hafta tokluk en fazla 135 çıktı.Aclik 91-95 arası.Yarin başka bir dahiliye uzmanına görüşeceğim bakalım o ne diyecek.

Evet sabahları en yüksek değerinde oluyor genelde. Hatta sabah açlık şekerini hiç yataktan çıkmadan hareket etmeden ölç demişti bana diyabet doktoru.
Aaa öyle mi.Ben sabah kalkıyordum kahvaltı falan hazırlayıp öyle ölçüyordum.Ondan mi sabahları yüksek çıktı acaba

Mide yanmasını soracaktım ben de grupta. Diyet beslendigim halde acayip yanıyor midem, boğazıma kadar yanıyorum. Şurup da içiyorum ama kısa süreli rahatlık sağlıyor. Herkes böyle mi acaba?
Ben kötüyüm özellikle biraz fazla kacirdiysam çok fena oluyorum, benim midem çok hassas, mide bulantısından çok çektim sonra mide yanması başladı

Mide yanmasını soracaktım ben de grupta. Diyet beslendigim halde acayip yanıyor midem, boğazıma kadar yanıyorum. Şurup da içiyorum ama kısa süreli rahatlık sağlıyor. Herkes böyle mi acaba?

Ben kötüyüm özellikle biraz fazla kacirdiysam çok fena oluyorum, benim midem çok hassas, mide bulantısından çok çektim sonra mide yanması başladı
Bende de diyet yaptığım halde mide yanmasi oluyor.Bugun bir arkadaş çiğ köfte yapmış sadece bir tane yedim akşama kadar midem yandı.

Bende de diyet yaptığım halde mide yanmasi oluyor.Bugun bir arkadaş çiğ köfte yapmış sadece bir tane yedim akşama kadar midem yandı.
Aci ya ondan yapmıştır, acı baharat kızartma hamur işi çok yapıyor bende de ama napiyorum buna rağmen yemeye devam ediyorum😆

Kızlar aklıma bir şey takıldı, benim Anadolu sigortam var doğum teminatlı. Bu akşam öyle gezinirken şikayet var da 'sigorta 30.000 TL karşıladı, hastane 5.500 bizden istedi' şeklinde bı şikayete denk geldim de. Ben doğum teminatli olunca, komple doğumu karşılıyor diye biliyordum. Fikri olan var mı?

Kızlar aklıma bir şey takıldı, benim Anadolu sigortam var doğum teminatlı. Bu akşam öyle gezinirken şikayet var da 'sigorta 30.000 TL karşıladı, hastane 5.500 bizden istedi' şeklinde bı şikayete denk geldim de. Ben doğum teminatli olunca, komple doğumu karşılıyor diye biliyordum. Fikri olan var mı?
Doğum yapacağın hastanenin ya da doktorun o sigorta şirketi ile anlaşmasıyla alakalaı. Kimi %100 kimi %75 vs. Anlaşma yapıyor kimi hiç yapmıyor.
Hastane muhasebesine sigorta şirketi ile doktorun anlaşma şartlarını sormanız lazım.

Ben ölçüyorum canım 2 haftadır günde 4 kez ölçüyorum.Göbekten igne parmaktan igne delik deşik oldum.😅 Yemek yemeye başladıktan 1 saat sonra ölç dedi doktor.Değer 140'ı geçerse yüksek. Sabah aç karnına 90'nın altında olması gerekiyor.Benim geçen hafta genelde aç karnına 100-105 çıktı. 3 kez de tokluk 145-146 çıktı. Doktor bu değerlere göre gece insülin kullanmam gerektiğini söyledi. Yürüyüş yapmamıştım bir de diyeti tam yapamadım yani az da olsa yedim.Bir hafta daha ölçmemi istedi.Yürüyüs yapmamı söyledi.Her gün olmasa da yürümeye çalışıyorum ama okul sonrası yürüyecek halim kalmıyor.Bu hafta tokluk en fazla 135 çıktı.Aclik 91-95 arası.Yarin başka bir dahiliye uzmanına görüşeceğim bakalım o ne diyecek.
Çok teşekkürler canım çok güzel aciklamissin. Aslında biraz yürüyüş yapabilsen bir de diyetisyene gidip liste oluşturabilsen insuline gerek kalmaz bence. İlk hamileliğimde diyetisyenin listesinden saptigim anda ölçüm sonucum değişiyordu. Onlar saatine adetine miktarina kadar ayarliyor yicegin şeyleri. Diyabet doktoru demişti bana da çünkü diyetisyenin listesine uymazsan insülin iğnesi başlamak zorunda kalabiliriz diye. Dilersen doktordan bir hafta daha müsade iste iyi bir gebelik diyetisyeni ile hemen başla bir haftaya sonuç alırsın canım. Ben de bı hafta ölçüm yapicam haftaya da kan vericem ona göre gebelik diyetisyeni arastircam sorun varsa

Bende de çıktı şeker problemi. Doktor bir hafta daha tokluk olcmemi istedi. Yüksek çıkınca o öğünde yediklerini not al dedi. Ona göre neyin yükselttiğini buluruz dedi.

Kızlar kim parmaktan şeker olcuyordu grupta, yemekten 1 saat sonra mi 2 saat sonra mi olcuyorsunuz. Ben bugün yine düzenli şeker ölçmeye baslicam sabah öğlen akşam. Doktorum böyle bı talepte bulunmadı ama ben şeker konusunda evhamliyim biraz. Hangisini baz alsam 1 saati mi 2 saati mi acaba. İlk hamileliğimde 2 saat sonra olcuyordum ama her diyestisyen farklı istiyor sanırım. Hangisi daha doğrudur
Ben ölçüyorum. Yemekten bir saat sonra dedi doktor.

Ben de kullanmadığım bir banyonun lavabosunda yıkıyordum 3-4 aya kadar 😂 sonra banyoda. Çocuk bir alıştı 3-4 yaşına kadar yıkamazsam rahat edemiyordu🤣 sonra zar zor alıştı kağıda
Bende de aynısı oldu. Hatta bir tanesi için tuvalet eğitiminde de çok faydalı oldu. Sonradan kaka yapınca yıkamadan önce tuvalete tutuyordum. Yapmıyordu ama kakayla özleşlestirdi tuvaleti. Tuvalet eğitiminde lazimliğa yapamadı korktu. Tuvalete götürdüm hemen yapmıştı. Bu sefer daha küçükken baslamayı düşünüyorum tuvalete tutmaya Allah'ın izniyle.(ama diğer oğlum için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O korkuyordu tuvaletten. Bir yerde duymuştum. Biz cocukları boş bir bilgisayar olarak gelecek zannediyoruz ama onlar yazilımları yüklenmiş olarak geliyorlar diye. Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler)

Kızlar göbeğiniz ne kadar büyüdü ve dışarıdan belli oluyor mu hareketleri? Benim son bir haftada aniden çıktı. Resmen kocaman oldu göbeğim. Toplu taşımada yer veriyorlar artık 😂 bazen belim ağrıyor ve direkt gidip yer istiyorum valla kimse kusura bakmasın. 😀
Benim sanki çok da çıkmadı ya. Bilmeyenler zor anlar.

Back
X