2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Bu gün doktora sabahları bebeğin bir tarafa toplanıp sertleştiğini ağrı oldugunu söyledim normal rahim kendinş hazırlıyor dedi

Kızlar bende bugün 2. Doz tetanoz aşısı oldum smdilik iyiyim ama umarım hastalık hissi gelmez ilkinde bildiğiniz halsiz hasta gibiydim kol ağrım çok olmamıştı

öyle diyor ama nasıl oturup durcam kendimi rahatsız hissederim. Eşime de kıyamam illa yaparım yani.

benim dün akşamdan beri ara ara şöyle bir şey oluyor karnımda umarım anlatabilirim. Normalde karnımda gerginlik hissi var sert değil rahatsız hissetmiyorum kendimi yani normal hamilelik gerginliği. dünden beri bazen hani gaz çıkarırsın inanılmaz bir gevşeme rahatlık gelir ya 5 saniye falan heralde yavaşça karnım gevşiyor. Çok tatlı bir his ama niye olabilir ya. Korkutuyor da kasılmam var ben mi hissetmiyorum diyorum

Son düzenleme:
Canınızı sıkmayın yüzde 90 geriliyor tahmin ettiğim kistse. Benim görümcemin bebeğinde de vardı iki taraflı, 4-5 hafta sonra kaybolmuştu
İnşallah bugün de gittim doktora kistler dışında birde barsaklarda parlaklık varmış nolucak böyle bilmiyorum hakkımızda hayırlısı olsun

Canım detaylı ultrasonda benimde her iki bebeğimde çıktı doktor en fazla 30. Haftaya kayboluyor vücut o kistleri emiyor geçiyor dedi. Koroid pleksus kisti olarak geçiyor. Doktorum geçmeyen bebek görmedim bu zamana kadar hiç merak etme gayet sağlıklılar demişti bana. Bu sadece sende olan bir şey değil Ayşe de Fatma’da da var çoğu bebekte oluyor ve geçiyor dedi. Ama diğer organlara bakıyor down sendromu diyebilmek için organların hepsi iyi mi el ayak parmakları tam mı kolları bacakları haftasından çok çok geride mi yüzünde burun kemiğinde ense kalığınlığında bir sorun var mı diye mutlaka bakıyoruz eğer vücutta başka şüphe varsa triozomi-18 hastalığından şüphe edebiliyoruz ama tüm vücut bulguları sağlıklıysa sadece kist varsa onu önemsemiyoruz bile bazı doktorlar anne adaylarına bahsetmiyor bile dedi. O yüzden sıkma canını Allahın izniyle geçiyor inşallah benim eşimin içi rahat etmedi bir türlü fetal dna için test verdik doktor gerek yok yaptırmaya dedi ama eşim o kadar pimpirik yaptı ki doktor isterseniz fetal dna baktırın ama hiçbir sorun yok ben kendimden gayet eminim dedi benim içim rahat şükür sende rahat ol. Forumlarda baya okudum herkesin başına gelmiş ve genelde 23.-24. Hafta da insanların geçmiş geçmeyen kişinin yorumuna denk gelmedi .

Ya çok teşekkür ederim şu an bu duyguların tamamını yaşıyoruz çok panik içindeyim napıcagımida bilmiyorum gerçekten planlanmış bir seyahatim vardı onu iptal edip özel Bi kliniğe gidicem pazartesi günü hayırlısı olsun inşallah

Panik olma canım panik olmanın sana ya da bebeğine bir yararı yok tam tersi zarar öyle düşün sakin kal panik yapman çok normal bende ilk duyduğumda şoka girdim ama doktoru oturup dinledim detaylı araştırdım öyle dünyalar başıma yıkılsın gibi bir durum değil emin ol. Allahın izniyle çabucak geçsin gönlün ferahlasın inşallah o zaman kist denilen şey beyin omurilik sıvısının orada birikmesi beyin oluştukça tamamlandıkça ondan emilip yok oluyor beyin gelişimi tamamlandıkça merak etme

Sonuçlarım çıktı idrar enfeksiyonu varmış böbrekte de genişleme olduğu icin ağrı yapmış
Enfexia diye bir antibiyotik verdi sabah aksam kullanan var mı kızlar korkuyorum ilaçtan da..
Doktor panik halde gördü beni kendi de panik oldu normal doğum savunucusu doktorum direkt sezaryende rahat olursun dedi o halimi görünce adam da demiştir bela alırım başıma diye ağlaya ağlaya girdim odaya adam rahmim açıldı falan sanmış öyle bir gitmişim

Kızlar bende bugün 2. Doz tetanoz aşısı oldum smdilik iyiyim ama umarım hastalık hissi gelmez ilkinde bildiğiniz halsiz hasta gibiydim kol ağrım çok olmamıştı
Her doz da farklı oluyor dediler hep canım bunda iyi olacaksın gibi düşünüyorum bir öncekinde belki de zaten hasta olacaktın

Ben taytı alana kadar pentiden 700e 300 tl indirim kampanyası bitmiş bir daha görürseniz söyler misiniz

Kıyamam çok geçmiş olsun hiç kullanmadım bendede enfeksiyon varmış bir tane toz verdi suya karıştırıp içtim onun dışında bir ilaç vermedi

Kızlar bi de çok şaşkınım 14 eylül de tsh 3.13 çıkmıştı bugün yine tahlil yapıldı 2.14 çıktı hiç ilaç bisey kullanmadım anlamadım bisey

Kıyamam çok geçmiş olsun hiç kullanmadım bendede enfeksiyon varmış bir tane toz verdi suya karıştırıp içtim onun dışında bir ilaç vermedi
Bir öncekinde de vermişti canım ama geçmemiş antibiyotiğe geçirdi
Bu arada mesajlara geriden geldim okumaya detaylı ultrason yorumuna yazacaktım o kist durumları doğuma kadar gidiyor dedi doktorum bende de bebişin böbrekte bisey gördü bu tip şeyler doğuma kadar geçebiliyor işte kist genişleme vs durumları panik olmamak gerek takip etmek gerek dedi düzenli takibe git canım içini ferah tut kaybolacak inşallah onlar

Hazirlanma kalksın çağıran yapsın böyle şeylere bende sinir oluyorum bugün eşim bana diyorken sandalye te cikamaz misn cikqn perdeyi takmaya dedim takla bile atarım ne diyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…