2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
Çocuklar anlamak zor gerçekten doktorun dediği gibi belki canı acıdığı için yapıyordur geçer inşallah

tasu sen misin hoşgeldin canım doğru anladıysam nerelerdesin her şey yolunda mı inşallah
Ayağını kaldır canım üstüme bastın çok şükür iyiyiz, bizde de durumlar aynı gece uyanmalar, ısırmalar, dönem dönem yememeler, gündüz tek uykuya geçtik 1, 1.5 aydır, emekliyoruz, ayağa kalkmaya niyrtleniyoruz ama hala basmak istemiyoruz... Bizde durumlar böylee

Bizde olmayan uykuyuda aldd gece baya uyandı gündüz 2 kere calpol vermiştim. Hoş benim oğluma doğdu doğalı calpol dolven etki etmedi..

Kızlar 1 yaş aşısı 13. Ayında vurulabilir mi? Oğlum hasta olunca aşıya götürmedim ebe iyileşince getir dedi 13. Ayında götürsem sorun olur mu acaba
İyileşince getir dediğine göre sorun olmaz heralde ben sağlık ocağındaki hemşirenin numarasını aldım wpdan yazıyorum sende öyle gidince al devamlı git gel yapma zor olur bebekle. Zaten hastayken aşı yapmıyorlar

Yaa bu bizim şubat bebelerinin genel huyumu benimkide meme dahil neresi denk gelirse ısırıyordu, şu ara sadece gece bazen memeyi ısırıyor, gündüz ısırıyor. Ama gündüzde neresi denk gelirse kol bacak omuz bacağımın arkası ben dişler alakalı olduğunu düşünüyorum, diğer bebelerimde bir iki ısırma yaptılar ama sonra unuttular ve ben onların dişlerinde bu kadar zorlanmamıştım. Ama bu sıpa diş çıkarıyorum diyee haftalarca kök söktürüyor... Uykusu gidiyor iştah gidiyor huysuz menem bir veled oluyor dibine kadar

1. Yaşına girdik cmtesi günü. Ayağa kalkıyor destekli yürüyor ama ellerini bırakınca direk oturuyor korkuyor. Yemek yedirecepim zaman deli gibi ağlıyor kafasını sağa sola çeviriyor zorla kaşığı ağzına sokuyorum tadını alınca 3 5 kaşk yiyor sonra sıkılıyor bu aralar yemen herken eline ya ekmek ya da meyve veriyorum o onu yerken araya yemeği sıkıştıyorum. Akşamları 9 10 arası uyutuyorum yatağında yatmıyor hala uyuyanana kadar yatırıyorhm eğer kendim uyuduuysam gece uyanınca yanıma alıyorum yataktan kalkmak bile zulüm oluyor artık. Kendi yediğim yemeklerden daha çok tattırmaya başladım öğün olarak değilde ben yerken ağlamasın diye veriyorum. Gündüz hep bacaklarıma yapışıyor mutfağa girdiğim an kıyamet kopuyor genel olarak böyle. En çok istediğim delimgibi ağlaması artık bitse ve gece en azından ağlamasa uyandığı yetmiyor üstüne dayak yemiş gibi ağlıyor ve sesi çok gür çıkıyor

Çok benzer durumlar gece emeklemeye çalıştığı için yatağında uyumuyor biz arabayla uyutup geliyoruz başka bir çözüm bulamadık yoksa bizimle gece yarısına kadar oturuyor.Emekliyor kendi tutunup kalkıyor yatakta da bunu yapıyor uykusu olduğu halde.Bir süredir bizimle uyuyor bunca ay kendi yatağında yatan bebeğimin huyu değişti anladım ki ne yaparsak ne kadar disiplinli ilerlersek ilerleyelim bir noktada yeniden yeniden huyları değişiyor.Yoksa benim bebeğim doğduğundan beri yatağında yatıyordu son bir buçuk aydır Suan bizim yatakta yatıyor.İştahımız çok iyi değil bizim de.sürekli birlikte oyun oynamak istiyor yemek yapmak bile imkansız bizim evde öğle uykusuna yattığı zaman ev işleriyle ilgileniyorum onun dışında yemek yapmaya kalkarsam bir sürü ağlama başlıyor

Ben basen biraz ağlamasına müsade ediyorum çünkü yapacak bişeyim olmuyor. Yq da ağzına bisküvi falan veriyorum onu seviyor bir gidiyor geliyor sonra. Bunca zaman yatağında yattıysa gerekirse uyumasın yatağınızq hiç alıştırmayın bence benimki hiç yatmadı bize alıştı ama baştan yatıyor olsaydı zorlardım iyice alıştırırdım sırt ağrısından uyuyamıyorum artık üstelik biz boylamasına yatarken o enlemesine yatmak istiyor artık ayakları kime denk gelirse tekme atıyor ve çok güçlü

Cidden yemek yedirmek git gide zorlaşıyor ve bu durum beni çileden çıkartacak bazen acayip sinirleniyorum eşim evdeyse o yediriyor yalnızken çok zorlanıyorum onunla beraber yemeye çalışıyorum canı çeker yer diye yok ona ayrı tabak kaşık yaptığım için yemiyor bir dahakine tek tabak denicem kafa çevirince acayip sinir geliyor ya açsın niye yemiyorum anlamıyorum yalandan kafa sallıyor bağırdım zorla yedirdim hepsini öyle şarkı söylemeyle enerjide sabrım da bitti nereye kadar böyke olavak artık sinirlerime hakim olamıyorum ya

Iki hafta sonra bebegim 1 yasina giriyor. Bir aydir inanilmaz gelisme kaydettik. Once yurumeyi ogrendi. Ilk yurumeye basladiginda uykusu bozudlu. Gece surekli uyanip yurumek ve konusmak istedi. Sonra istahi kesildi. Kati gidayi reddetti. Ona atistirmalik seyler almistik. Pirinc patlagi tarzi bebekler icin olan. Onlarin hepsini cope attim. Bebekler icin uretilmis tum atistirmaliklari kestiM. Cunku onlara alismisti. Yemek yemiyordu. Asiri aromatik seyleri azalttim. Diger tatlara da alissin diye. Kati gidaya geri donduk.

Su an kendi basina cok rahat yuruyor. Hatta top suruyor evin icinde. Ama uykusu geldiginde yalpalayarak yuruyor ve genelde de dusuyor. Gece uykularini kismen hallettik. Disler bayagi bir ugrastiriyor. Heryerimiz salya. Toplam 6 dis var. kilo alimi biraz az. Cunku cok hareketli. Bu hafta doktora gidicez. Durumlar bu sekilde simdilik.

Ay sorma yaa diş yüzünden bide çığlık atmaları var kulaklarım patlıyo ama sabır

Aynı şekilde yatıyor yanlamasına geri yatağına alıştırmam gerek bu şekilde devam edemeyiz
Gece uykusunun düzelmesi ne kadar sürdü tam olarak bizde yatakta emekleyip tırmanma var sürekli bunu yapmak için uyumuyor hala

Evet canım arayıp öğreniyorum

Valla şu ısırma olayının dibini yaşıyorum

Benimki de elinden tutunca yürüyor ama bırakınca direk oturuyor korkuyor sanırım yürümeye, ben bizim yemeklerden yediriyorum bu aralar iştahı hiç yok ama başladım bizim yemekleri vermeye bazen ona özel de yapıyorum.
Bu yapışıklık durumu son 1 aydır bizde var benden başka kimseyi istemiyor özellikle şu hastane sürecinde daha beter oldu resmen koala gibi yapışıyor

Ah canımsın ya ben de şu ısırma ve meme reddinden dolayı dün aşırı gergindim çocuğa kızdım annemde bana kızdı ne diye bu kadar bağırıp kızıyorsun diye ya dedim sabır kalmadı artık bu kadar zor bi çocuk olmamalı yani, aslında en iyi annem biliyor herşeyime bizzat şahit ama o bile eleştiriyor. Ne yapalım bizde insanız dün aşırı kızdım sonra da pişman oldum ilk defa bu kadar azarladım kendisini hem canım yanıyordu hemde o yemiyordu baya gerildim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…