2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
Valla anneler unutıyor bence kendi anneliklerini benim annemde bana çok bağırırdı şimdi sorsam hiç bağırmadım diyor bizde mi unutucaz bilmiyorum artık. Evde eşim olsa genelde ona kızıyorum sinirimi atıyorum

Kizlar selam, bebegim 12 aylik ama hala gunduzleri sabah ögle aksam olarak yine mama veriyorum 3 defa olmak uzere. Uyku duzeni o kadar bozuk ki gunduz bizim 4 ogun yiyecek vaktimiz olmuyor resmen ornegin sabah 8 bucukta yari uykulu kalkiyor mama iciyor 210 cc, sonra saat 10.30 gibi guzelce kahvaltisini yapiyor 13.00 da da yine bi 180 cc mama veriyorum. Uyaninca da corbasini iciriyorum. Ama bazen 13.00 15.30 arasi uyuyor ben ondan sonra hangi ara ara ogun hangi ara aksam yemegi yedirecegim. Zaten agzini acmayan zor yiyen bir oglum var telefondan biseyler izletiyorum cunku sinir krizi geciriyorum akil saglimin icin son 1 aydir boyle yediriyorum onun haricinde 0 ekran.. Sizde durumlar nasil ?
Ozetle gunde 3 ana ogun 2 ara ogun gercekten yapabiliyor musunuz ?

Benim bebegim de 12 aylik sayilir. Kilo aliminin yavas olmasindan kaynakli formul mamayi azalttigimizi soyleyemiycem. 7 de uyaniyir. 120 cc iciyor. 10 gibi yine uyuyor. Uyaninca guzelce kahvaltisini ediyor. Sonra yine formul mama iciyor. 1 gibi ogle uykusu. Uyaninca ogle yemegi. Sonra yine firmul mama. Aksam yemegi. Yatmadan once formul mama. Aksam 9:30-10 gibi de uyuyor. Sabah 7 ye kadar bir daha beslenme yok. Ara ogun kisimlarinda meyve veriyorum acikcasi. Oglum muhallebi vs gibi seyleri yemiyor pek.

Biz gece uyanip 2 defa iciyoruz gundu, sadece 3 defa veriyorum tum gun boyunca

Benden dolayi biraz uzun surdu acikcasi. Ayni sekilde benim bebekte de tirmanma besikten cikmaya cabalama huylari vardi. Hala var gerci. Ven o anlarda kucagima alip. Biraz odada yuruyup geri yatiriyordum. Fakat esim bunu yapma dedi. Her kalkmaya calistiginda geri yatir ve besikten asla alma dedi. Esim hep bu sekilde uyuttugu icin ona asla direnmiyordu. Uyuyordu 1 dk icinde. Hic aglamadan. Ama ben besikten alip geri yatirma olayini baslatinca bebek uykuya direnmeye basladi. Simdi ben de kestim bunu. Bana hala direniyor. Cok agliyor. Ama o sure giderek kisaldi.

Kisaca tum bu sure 1,5-2 hafta surdu. Geceleri uyanmiyor artik.

2 ana öğün yedirebilsem şükür arası berisi kalsın

Bu yapisiklik durumu bende de var. bu aylarda saniyorum normal. Mutfakta bulasik yikarkeb yemek yaparken falan pesimden gelip bacaklarima yapisip agliyordu. Artik aglamasini takmadigim icin aglamiyor:) isim bitince alicam diyorum. Soz verdigim gibi de isim bitince kucagima alip seviyorum. Agladiklarinda hic tepki vermeyin. Poker face olun. Duyarsizlasin. Bir sure sonra aglamiyorlar:)

Ben de hala günde 3 kere mama veriyorum. Anlatayım hemen
07.00- uyanış, hemen emziriyorum
07.30 - mama 180-210 ml arası
08.30 - kahvaltı
10.00 - ilk uyku (genelde 30-60 dk arası)
Uyandıktan sonra emziriyorum
12.00 - öğle yemeği (hemen sonrasında mama)
14.00 - ikinci uyku
uyandıktan sonra emziriyorum
15.30 - ara öğün (genelde meyve)
17.30 - akşam yemeği (sonrasında gece sağdığım anne sütü, 60-90 arası)
18.30 - mama (akşam yemeği yeme durumuna göre bazen 90 bazen 150 içiyor)
18.45 - rutinler
19.30 - 20.00 uyku

Ben şu anda odasına bırakıp çıkıyorum önceki sistemime geri döndüm. Ve ağlayarak uyuyor. Ağlaması ve süresi çok azaldı ve sızlanmaya döndü artık. Gece uyku kalitesi çok arttı, bazen sadece 1 kere uyanıyor. Yanına gidip sarılıp sakinleştirip tekrar çıkıyorum odadan.

Ben poposuna patpat yapıp pışpışı da denedim ve bizde hiç ama hiç işlemedi. O nedenle bi alternatif değil benim için ama bazısında da çok iyi işliyor.

Diş-hastalık-ayrılık kaygısı dönemleri olduğundan 15 dakika max ağlamasına izin verip giriyorum yanına. Bilenler ve hatırlayanlar olacaktır, Türkiye'de 2 aya yakın kaldık ve gece uykularımız rezaletti. Saat başı uyanıyordu.

Bence püf noktalar, ayrı oda, beşik (Montessori yatakta çook zor bunu uygulaması), gece beslenmesini kesmek ve yine rutin oluşturmak.

Sonradan not: Bir de uyku arkadaşı. Benim kızım kendi seçti uyku arkadaşını. Çok önemliymiş ben hiç bilmiyordum.

Son düzenleme:
BEnimki de eger dis sancisi olmazsa butun geve uyuyor mama icmiyor eger olursa biraz icip yatiyor

Bir de aklim sey takiliyor 12 aylik ama ciglik atmak ve babildamak disinda bir de anne baba haric konusmuyor hic ama saklambaci biliyor saka gibi sizce gerilik mi var korkuyorun

Bazen bende öyle yapıyorum ama çoğu zaman tutmuyor maalesef daha çok ağlıyor bu sefer iyice sinir yapıyor bende sesi git gide artıyor birde gözyaşları akıyor öyle görümce hem üzülüyorum hemde sinirleniyorum

Harikasiniz. Tam olusturmaya cabaladigim uyku tarzi. Acilen ayri odaya gecirmem ve bir uyku arkadasi edinmem lazim. Su uyku arkadasi konusunda biraz bilgi verir misiniz? Nasil bir sey kullaniyorsunuz ve surec nasil gelisti

Bir de aklim sey takiliyor 12 aylik ama ciglik atmak ve babildamak disinda bir de anne baba haric konusmuyor hic ama saklambaci biliyor saka gibi sizce gerilik mi var korkuyorun
Benimki de sadece gel diyor. Anne baba hic bisey yok. Ama kendince tuhaf bir dil konusuyor. Anlasilmasi imkansiz. Bir de hav hav diyor. O kadar. Bence normal. Gerilik demek icin cok erken daha.

Harikasiniz. Tam olusturmaya cabaladigim uyku tarzi. Acilen ayri odaya gecirmem ve bir uyku arkadasi edinmem lazim. Su uyku arkadasi konusunda biraz bilgi verir misiniz? Nasil bir sey kullaniyorsunuz ve surec nasil gelisti
Ben yatağına aldığım birkaç uyku arkadaşı ve küçük peluş bir yastık bıraktım birkaç akşam. Peluş yastığı seçti :) ona sarılıp uyuyor

Kızlar delirmek üzereyim. Gece kucağımda yürüyerek uyutuyorum bıraktığım an ya da maksimum 5-10 dk sonra ağlayarak uyanıyor, dün gece 23:30 ile 02:00 arası aralıksız hiç durmadan ağladı. Calpol verdim, tetagil verdim, emzirdim, su verdim ve bunların hiçbiri işe yaramadı. Ben uyku konusunda gün yüzü göremedim hiç bir gün bile sorunsuz geçmedi. Beslenme deseniz sadece sabaha karşı bir kez emiyor, her uyandığında emmeye kalkmıyor yani. Gündüz ağlıyor gece ağlıyor artık hiç durmadan ağlıyor, sinirlerim ve psikolojim harap durumda. Büyüdükçe düzeleceğine çığırından çıkıyor her şey. Yürüyor ama yine de elimden tutup sürekli onunla yürümemi istiyor. Gece sadece omzumda yatarak ve yürüyerek uyutmamı istiyor. Taşıyamıyorum kollarım bitik durumda bacaklarım da artık ağırlığı tartmıyor ve ağrıyor. Her akşam istisnasız ağlama krizine girmeye başladım ve bağırıyorum istemsizce. Elimde değil her şey kontrolümden çıktı artık. Pazar günü psikoloğa randevu aldım o durumdayım ama ne fayda edecek bilmiyorum. Sorun bende değil oğlumda bunu çok rahat söyleyebiliyorum. Çok çaresizim, mutsuzum, öfkeliyim.

Canım sinirlenme desemde sinirleneceksin bende öyleyim. Önceden benim oğlumda durmadan ağlardı altında böbrek taşı çıktı. Hiçbir bebek sebepsiz ağlamaz hele uyku için o kadar direnmez buna eminim belli dönemlerde ağlama krizleri varsa diş ağır basar ama her akşam bunu yaşıyorsan bir doktora git çok ağladığını söyle başka şikayetin varsa mesela kilo alımı yavaşsa ya da ne bileyim gözlemlediğinbişey bir kontrol etsinler testleri yapılsın Allah korusun inşallah bişey yoktur ama sanada yazık saatlerce kucakta nasıl taşıyanilirsi ben 10 dk zor taşıyoruö kollarım uyuşuyor ve oğlum 10 kilo bile değil daaha o şekilde uyutmak sana işkence heö fiziksel hem psikolojik. Amacım korkutmak değil ama belkide gitmişsinidir bilmiyorum bir ultrason yapılsa çocuğuna iyi olur tahlilleri falan yapılmıştır zaten

Dün akşam ben de dedim doktora götürelim diye rutin tahlillerinde sıkıntı yok ama ayrıntılı bir muayene gerekli belki de, ben normal olduğunu düşünmüyorum. Kendi doktoru 9 aylık kontrolünde normal olduğunu söyledi, önermiyorum ama belki uyku eğitimi alsanız mı acaba dedi. Uyku eğitimi ile çözülebilir bir durum değil bunu gözlemleyebiliyorum. 12.ay muayenesini bekleyemeyeceğim mutlaka bir doktora görünmek lazım haklısın, öfke patlaması yaşıyorum anneliğin böyle bir şey olduğuna inanmak istemiyorum daha bir gün keyfine varamadım. Perişan durumdayım hiç destek görmedim her şey ile tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum, eşim destek olurdu artık onda da durmuyor geceleri gözü sürekli beni arıyor. Şaşırmış durumdayım ve ona bağırmaktan nefret ediyorum. Gözlerim ağlamaktan her gün şişiyor.

Ben ağlayamıyorum oda bende iyice sinir yapıyor aslında ağlamak iyi rahatlamak için ama her güm böyle sana işkence olur o kadar iyi anlıyorum ki seni benimde desteğim yok eşim zaten pek destek olmadı ufak tefek şeyleri yapar ama bir kere oğlumun altını değiştirmedi yemeğini hazırlamadj bulaştığını çamaşırını yıkamadı bunun dışında kalan işleri zagen herhangi birisi de yapabilir bana göre bir annem destek olurdu oda ameliyat oldu gelen gidenim yok yalnızlık çok zor buda insana sinir yapabilir 5 dk biriyle sohbet etmek bile iyi gelebiliyor bazen artık büyüyorlar oyun grubuna gidebilirsin mesela heö kendine arkadaş bulursun hem oğluna ben öyle yapmayı düşünüyorum kendime arkadaş bulmak istiyorum küçük çocuğu olan ben giderim o bana gelir bir oyun grubuna gideceğim sosyalleşmek lazım. Hastalık konusuna gelince doktor evde çocuğun nasıl ağladığını görmez bilmez onlar genelde her şeye normal diyor ben oğlumdaki böbrek taşını tespit edene kadar kaç kere doktora gittim bilmiyorum ağlıyor diyorum notmal uyumuyor diyorum normal kusuyor diyorum notmal kilo almıyor diyorum normal hayır arkadaşım normal değil ya anneyim hissediyorum bir test yap bişey yap kuru kuru notmal diyip gönderiyorlar genel bir muayenesi yapılırsa için rahat eder en azından ama şu da olanilir evde her gün yalnızken seni görüyorsa sıkılıyordur havada soğuk bir yere gidilmiyor ama değişiklik yapmaya çalışsan bir yerlere gitsen çevrende mesela akraban falan varsa ya da avm de oyun olanlarına götürüp bir kaç oyuncağa bindirsenongün nasıl tepki verir

İnanır mısın dün kar yağıyordu ona rağmen dışarı çıkardım, her gün mutlaka çıkarıyorum. Bir yere gidemesem aşağıya kapının önüne çıkarıyorum babasının geliş saatine yakın onu bekliyoruz. Parka gidiyor, salıncağa biniyor. Evde sürekli oyun oynuyoruz birlikte, yanına oturuyorum beraber ilgileniyoruz her şeyi ile. Dışarıda ve evde yürütüyoruz, yani duygusal olarak bir açlık yaşamaması için her şeyi yapıyoruz ama yok özellikle gece çocuk bambaşka bir hal alıyor. Aynı çocuk değil sanki bilemiyorum, artık ne yapacağımı bilmiyorum. Diş desem o da devamlı olmaz ki ben her gün diş ağrısı yaşadığını sanmıyorum. Bazen gazı oluyor onu da anlayabiliyorum ama hiçbir şeyi yokken de aynı maalesef. Tabi benim tahmin edebileceğim şeylerden bahsediyorum. Allah yardımcımız olsun ama gerçekten kendimi yoldan çıkmış ve şaşırmış hissediyorum özellikle son bir haftadır. Geceleri bende anksiyete yaratmaya başladı, gece olmasını istemiyorum resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…