- 17 Nisan 2023
- 2.541
- 1.816
- 63
- 31
Bende korkuyorum yani ağladığında istediği şeyi vermek istemiyorum ama vermeyince de susmuyor . Benimki öyle nefesi kesilecek gibi ağlamıyorBu aylarda normal mi acaba ya huyu böyle kalır diye korkuyorum haddinden fazla ağlıyor nefesi kesiliyor ağlarken hadi arada bir olur normal bebeltir ama gün içinde defalarca oluyor
Bende hergun soz veriyorum rahat olacagim diye ama olmuyor,kendimize eziyet ediyoruz boylede.cocuga harcanacak vakti duzen icin harciyoruz aslinda.ama icim rahat etmiyor.Ben ne kadar takmıycam ortalığın halini desem de takıyorum. Günde milyon kere dağılan oyuncakları topluyorum. Artık bacaklarımda varis gibi mor damarlar görünüyor. Gerçekren şikayet etmek istemiyorum ama bazen herşey üst üste gelşyor ve darmadağın oluyorum.
Bu tarz ağlaması yeni çıktı hıçkıra hıçkıra ağlıyor sonra nefesi kesiliyor gözleri kıpkırmızı kalıyor dün dışarıdaydık pikniğe gittik tavla oynuyorlar o taşlar şçin kendi yerden yere attı ağzına koyar diye vermej istemedik sonra korktuk çok kötü olunca verdiler eline. Bana diyorlar bu ağlayarak yaptırmaya alışmış. Hangi bebek ağlamadan istediğini yaptırıyor ki hepsi iyi kötü ağlıyor zatenBende korkuyorum yani ağladığında istediği şeyi vermek istemiyorum ama vermeyince de susmuyor . Benimki öyle nefesi kesilecek gibi ağlamıyor
Ben iş yapmaya fazla alıştım önceden sinirlenir söylenirdim ama baktım boşuna yoruyorum kendimi artık söylenmeden iş yapıp öyle yoruluyorumBende hergun soz veriyorum rahat olacagim diye ama olmuyor,kendimize eziyet ediyoruz boylede.cocuga harcanacak vakti duzen icin harciyoruz aslinda.ama icim rahat etmiyor.
Bunalma anlari bence hepimize geliyor merak etmeyin yalniz degilsiniz.ama gececek bu gunlerde yeni yeni dertler baslayacak hatta budonemdeki bunaltmalari daha masummus diyecegiz.ve bugunleri arayacagiz.inanin ergen tripleri,basarisizliklari,asilikleri,istekleri daha neler neler ...saglik versin de Allahim,hersey gecip gidiyor zamanla.sabır
Kesünlikle katılıyorum. Eşimin 15 yalında bir kızı daha var. Ergenlik ğroblemleri daha sıkıntılı. Çocuk artık bir birey ve kendi kararlarını alıyor. O durumlar bence de daha karmaşık.Bende hergun soz veriyorum rahat olacagim diye ama olmuyor,kendimize eziyet ediyoruz boylede.cocuga harcanacak vakti duzen icin harciyoruz aslinda.ama icim rahat etmiyor.
Bunalma anlari bence hepimize geliyor merak etmeyin yalniz degilsiniz.ama gececek bu gunlerde yeni yeni dertler baslayacak hatta budonemdeki bunaltmalari daha masummus diyecegiz.ve bugunleri arayacagiz.inanin ergen tripleri,basarisizliklari,asilikleri,istekleri daha neler neler ...saglik versin de Allahim,hersey gecip gidiyor zamanla.sabır
Ben ondan baya sonra uyuduğum için ilk başta ince giydiriyorum sıfır kol falan kendim yatmaya yakın üstüne bişey daha giydiriyorum gece soğuyor kısa kollu ile üşüyoruzBir de sizin bebeler de ilk uykuya geçtikleri 2-3 saatte aşırı terliyor mu? Ama öyle böyle değil epey su gibi yani, terliyorsa terlediğinde ne yapıyorsunuz zaten zorla uykuda kalan bir bebek, o konuda da napacağımı bilemiyorum. Oda sıcaklığı maalesef şimdiden 25-26 derece civarı oluyor geceleri bile, üstüne ne giydireceğimi de şaşırıyorum. Şu an tişört şort ile yatırıyorum altında zıbın bile yok ama üşüyor mu diye de içim gidiyor, üstünü de örttürmez asla bebekliğinden beri örtüsüz-yorgansız yatıyor.
Bağırış çağırış ağlama krizleriKızlar uzun araba yolculuğunda bebekleri nasıl oyalıyorsunuz, oto koltuğunda sanırım uzun süreli oturması önerilmiyor ama sürekli mola vermek de çok zor. Gerçi İstanbul içinde bile bir yerden bir yere 1 saatte gidebiliyorsun çoğu zaman, bu yol olayı çok gözümde büyüyor. Napcam bilmiyorum.
Benim oda 26 derece kısa kollu zıbın altında ince uzun pijama ile üstünü örtmeden yatıyor. sabaha karşı üstüne örtmeye çalışıyorum ama hemen geri açıyorBir de sizin bebeler de ilk uykuya geçtikleri 2-3 saatte aşırı terliyor mu? Ama öyle böyle değil epey su gibi yani, terliyorsa terlediğinde ne yapıyorsunuz zaten zorla uykuda kalan bir bebek, o konuda da napacağımı bilemiyorum. Oda sıcaklığı maalesef şimdiden 25-26 derece civarı oluyor geceleri bile, üstüne ne giydireceğimi de şaşırıyorum. Şu an tişört şort ile yatırıyorum altında zıbın bile yok ama üşüyor mu diye de içim gidiyor, üstünü de örttürmez asla bebekliğinden beri örtüsüz-yorgansız yatıyor.
Biz de oyle kitap okuyamiyorum oyuncaklardan sikiliyor elinde bi cezve vurup yerlere duruyor. Ya da islak mendille yerleri siliyorBiz hiç etkinlik falan yapmıyoruz yapamıyoruz böyle yapanları görümce heö şaşırıyorum heömde kendimde eksiklik hissediyorum. Durmuyor duran bebeğe de şaşırıyorum bh aylar keşfetme ayları zaten her gördüklerini merak ediyorlar nasıl etkinlik falan yapıcaz ki oturduğu yerde bile durmuyor uykusunda bile durmuyor sürekli hareket halinde
Ben sifira vurdum ve keloglum resmen 2 ayda saci cikti bir suruBenimkinin doğduğundan daha çok saçı varmış yaçevremdekiler sıfıra vurmadığımız için gürleşmedi diyor
Maşallah maşallah allahım çok daha iyi etsin inşallah hiç hasta olmasınlar güzelce yesinler uyusunlar hep mutlu olsunlar. Olması gereken her şey senin bebeğinde bizim bebeler biraz değişikKizlar bayadir buralara ugrayamadim 16 aylik oglum su an 14 kilo ve bir kere bile hasta olmaadik biliyor musunuz cok mutluyum bu konuda gunde 2 saat bir kere gunduz uykusu yapiyor ve butun gece deliksiz uyuyor son iki aydir. Gunde iki kere de oglen ve yatmadan once mama veriyorum bazen de bir kere. Her gun mutlaka bir yumurta bir muz yediriyorum ve hala hicbir sekilde tatli ya da paketli gida vermiyorum. Biz ne yemek yersek onu yediriyorum. Tv ya da ekran yasagi koymadim arada bir hayvan sesleri ya da sevimli dostlara bakiyor oradan cok sey ogrendi. Anneligin tadini simdi simdi cikarmaya basladim valla parkta oynuyoruz eve gelip uyuyoruz aksamlari. Bir de iatedigi seyleri aglayarak yaptirmaya calisiyor aglasa da vermiyorum
Geçen sene bizide hep sinek yemişti sonra kendiliğinden geçmiştiKızlar ya oğlumu tatilde sinek yeedi hep tabi bizide yanıma bunun için bişey almak hiç aklıma gelmemişti. Bizim kızarıklıklar gitti gibi ama oğlumun her yeri kızarıklık olan yerler sivilceye döndü içi dolu gibi yani
SivenoKızlar sinek koruyucu olarak ne kullanıyorsunuz sağlık ocağına gidicem de eczaneye de uğrayıp alayım
Sağlık ocağındakindoktor sinek koruyucuları önermedi ya nane limonlu aromalı şeyler sıkın dedi bilemedim alsam mı almasam mıSiveno
MaşallahKizlar bayadir buralara ugrayamadim 16 aylik oglum su an 14 kilo ve bir kere bile hasta olmaadik biliyor musunuz cok mutluyum bu konuda gunde 2 saat bir kere gunduz uykusu yapiyor ve butun gece deliksiz uyuyor son iki aydir. Gunde iki kere de oglen ve yatmadan once mama veriyorum bazen de bir kere. Her gun mutlaka bir yumurta bir muz yediriyorum ve hala hicbir sekilde tatli ya da paketli gida vermiyorum. Biz ne yemek yersek onu yediriyorum. Tv ya da ekran yasagi koymadim arada bir hayvan sesleri ya da sevimli dostlara bakiyor oradan cok sey ogrendi. Anneligin tadini simdi simdi cikarmaya basladim valla parkta oynuyoruz eve gelip uyuyoruz aksamlari. Bir de iatedigi seyleri aglayarak yaptirmaya calisiyor aglasa da vermiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?