- 4 Ağustos 2022
- 6.189
- 2.908
- 103
Ben yapma canım acıdı dediğimde inatla ve gülerek yapmaya devam ediyor, oyun haline getiriyor.Kreşteki pedagoga sorduğumda bana ilgisini dağıtın dedi. Konuyu değiştirip başka şeyler önermeye çalışıyorum ben de. Önceden işe yararken şimdi yaramıyor maalesef. Ben de önden diyorum ki mesela 3e kadar sayacağım, bırakmazsan gelip alacağım, sayıyorum ve gidip alıyorum elinden (geçen gün ayakkabımı yiyordu mesela). Sonra çığlık kıyamet tabii. Sınır çizmek çok zor olacak gibi bu gençlerle.
Diş için tetagil vs kullandınız mı? Tetagil biz de işe çok yarıyor. Bu arada bir uyku eğitmeninden duymuştum, 3 günden fazla süren uyku problemi varsa diş değildir diyordu.
Bana da birkaç kez vurmaya çalıştı. Ben vurman canımı acıtıyor dedim. Bence çok zekiler, anlıyorlar her şeyi ama deneyip sınırlarını zorluyorlar. Gözümün içine baka baka geçenlerde öğrenme kulesinden zıplamaya çalıştı aşağıya. Mesela koltukta koşturuyor. Bıraktım artık, düşüp öğrensin diye düşünüyordum, geçenlerde dengesini kaybetti, düşmedi ama düşmek üzereydi ve korktu. Sonra bir daha yapmadı. Bir müsibet bin nasihattan iyi galiba.
İnanamadım buna. Net bir şekilde söyleyin biz böyle konuşmuyoruz diye. Her şeyi çok hızlı kaptıkları bi dönemdeyiz. Çok dikkat etmeye çalışıyorum ben de söylediklerime.
Bence de çook erken. Bugün daha büyük bir çocuğu olan arkadaşımla konuştum. 18 aya doğru başlamıştı bizde de dedi
Ya bende tam anlamıyla koruyamıyorum, arada bir çikolata veriyorum biz dışardan pizza yiyince sosis sucuk olmayan kısımdan yediriyorum, birde dün ilk defa nugget yedi ve cidden dışarı yemekleri daha çok ilgisini çekiyorHahaha tam adamına soruyorsun canımşöyleki kızımda daha geç vermişizdir ama bizim geç maksimum 2 yaştır. Çünkü bizim baba bir fasfoodcu yani dışarda yenecekse tercihi o yönde olurdu. Veya patates kızartması ben şu an bir leğen patates kızartıyorum çünkü herkes deli gibi seviyor ve neyle ketçap mayonez acı sos hava da uçuşuyor tabii bir sonraki daha erken tattı ve şimdi son numara kervana katıldı.... hamburger pizza vermedik ama dışarda köfte döner iskender patates kızarması veriyorum. Ablanın içi gidiyor soslardan tattırmak için, o da bu güzel lezzetlerden yesinmiş
Yine babamız mini mini Çikolata veriyor ve artık onu biliyor ve çitolaaa çitolaaa diye istiyor
Bu mesele de ekranla aynı aslında ne kadar uzun süre koruyabilirsiniz kardır canım... Ama dışarıdaki yemeklere karşı çok iştahlı benim bebe, abi abla izinden gidiyor
Ya hiç yemeyeceksin, göstermeyeceksin... İnsan evladı sonuçta görüyor, oyuncağın tadına bakan veledler senin benim yediğimi istemez miYa bende tam anlamıyla koruyamıyorum, arada bir çikolata veriyorum biz dışardan pizza yiyince sosis sucuk olmayan kısımdan yediriyorum, birde dün ilk defa nugget yedi ve cidden dışarı yemekleri daha çok ilgisini çekiyorben 3 4 yaşa kadar asla diyordum ama 1.5 yaşında başladı tadımlarına
Canım diş doktoru dediği için bir şey diyemiyorum ama kahverengi lekeler genelde uzun süreli kan ilacı kullanımı sonrasında da oluyor bu birincisi, ikinci olarak kendi deneyimi yazacağım kızımı 2 senenin 9 ayı geceli gündüzlü ful emzirdim kalan 15 ayında gündüz çalıştığım için gece extra emzirirdim çünkü kızım çok kalkardı. 2. Çocuğumu da 26 ay hem gece hem gündüz emzirdim. 3 cüyü de şimdi öyle hem gece hem gündüz ne zaman isterse hatta sakinleştirmek için bile susturucu niyetine kullanıyorumMerhaba güzel anneler. Böyle bir platformu yeni görüyorum herkes birbirine yardımcı oluyor sanirim çok güzel. Benimde 16 aylık bir bebeğim var ve yardımlarınıza görüşlerinize ihtiyacım var. Bebeğimin gece emmesinden dolayı dişlerinde kahverengi lekeler oldu ve dişçi çürük başlangıcı dedi böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda gece emmesini kes dedi ama kızım çok düşkün olduğu için beceremedim cevaplarınızı bekliyorum. Yeni üyeyim yanlış yerlere msj yazdiysam kusurabakmayin lütfen çözemedim çünkü
Ewet mollers elmalı veriyorum.12aylik beri iciyorBalık yağı kullanıyor musunuz ? Ne kullanıyorsunuz
Evet emsirme sayısı düştükçe cidden daha iyi uyuyorlar ama bunu o aylarda yapmak daha iyi olmuş. Şuan uyuyacağı varsa da alışkanlık oldu artık kalkıyor bu gece emzirmek istemedim cidden sinir oldum saat başı uyandı emzirmeyince de sürekli su istedi 5 defa su içti geceGece emzirmesini ben kademeli kestim 9 aylıkken. Atıyorum 5-6 kere emziriyorsam bir hafta boyunca 3 kere emzirdim. Sonraki hafta 2, sonra 1 diye azaltarak kestim. Bazıları direkt kesmenin daha hızlı sonuç verdiğini söylüyor ama ben yapamadım. Uyku kalitesi hakikaten artıyor.
Ben bu aylardan sonra artık büyüklerle aralarında biraz mesafe olması gerektiğini düşünüyorum algıları çok açık huyları değişiyor. Benimkinde mesela benim kendi babama çok düşkün babamda ona düşkün ağlasa dayanamaz her istediğini yapar sevdiğinden yapoyor ama iyi biiey değil o yüzden artık annemlere gitmiyorum ara sıra gitmeye çalışıcam. Kendi aileme nazım geçiyor istediğimi diyorum ama eşimin ailesine omkadar rahat konuşamam benim kaynanamda bir sürü çocuk bir sürüntorun büyüttüğü için kendini çok bilgili sanıyor beni çok cahil bilgisiz olarak görüyor bunun farkındayım kelimelerinden. Oğlum nene der mesela ki bence bunu çoğu bebek der anlamsız onlara göre söylenmesi kolay olduğu için baba nene bunlar söylenir. Bana yanlış öğreniyorsunuz diyor nene değil babaanne anneanne diyecekmiş. Kendileri çocuğun yanında konulurken şerefsiz falan derler mesela bunları hiç görmezlerKızlar bayramdan beridir kaynanamla çok sık görüşür olduk hatta 4 5 gün birlikte kaldık, ve oğluma saçma sapan şeyler söylüyor öğretiyor, terslemekte istemiyorum, oyuncaklarına vurmayı öğretiyor bu mu seni kızdırdı dur dövelim bilmem ne, çocuk ne zaman ağlasa kim dövdü seni niye ağlıyorsun diyor bide çocuk ne zaman yanlış bişey yapsa öyle yapma anne kızar seni döver diyor kaç kere dedim öyle deme hala bilerek söylüyor daha bi kere baba kızar baba döver dememiş her fırsatta anne seni döver anne sana kızar, ve çocuk o gittikten sonra herşeye vurmaya başladı oyuncaklarını fırlatıyor bize vuruyor ondan mı öğrendi acaba, cidden ben eşime de anlatamıyorum abartma diyor, çocuğumun huyunu suyunu değiştiriyor saçma sapan sözleriyle davranışları ile
Ben en son doktora götürdüğümde belirtilerin başladığını söylemişti genelde 18.ayda tam olarak başlar ama 14-15. Aylarda ufak ufak belirtileri görmeye başlarız dedi. Bizde de aynı şeyler var izin vermeyeceğim bişeyse ağlıyo mecbur ve dediğiniz gibi dokunmamı bile istemiyor çok sinirli oluyor. Ya da mesela bıçak istiyor hayır gel biz oyuncak bıçağı alalım bu senin için tehlikeli diyip o ortamdan uzaklaşıp oyuncakalrın yanına gidiyoruz.Bir de bambaşka genel bi soru soracağım. Kızımda sanki yavaş yavaş 2 yaş sendromuna benzeyen hareketler gözlemlemeye başladım. Hiç mızmız bir bebek değil normalde. Ama istediği şeyleri yapmadığımızda önceden ısrarcı olmadan odağını dağıtıp başka bi şeye yönlendirebiliyorduk. Bu ara her şey krize dönmeye başladı. Bugün mesela 18 ay aşılarını yaptırdık (16 aylık şu anda, Türkiye'de olacağımız için erken oldu aşıları). Sonrasında altını asla değiştirmeme izin vermedi. Yerlere attı kendini. Ben de oturup bekledim yanında sakinleşmesini. Çünkü sadece ağlamak istiyor ben de izin veriyorum ağlamasına. Kucak, sarılma vs hiç istemiyor. Benzer durumları siz de yaşıyor musunuz? Nasıl hareket ediyorsunuz?
Benim gördüğüm kadarıyla çoğunluk ekran gösteriyor. Ama birlikte izliyorlar. Çocuğu meşgul etmek için değil de aile aktivitesi gibi. Bizim hiç ekran vermediğimizi duyan birkaç arkadaşımız çok şaşırmıştı mesela. Bizim gibi hiç vermeyenler de var tabii. Ama mesela kreşteki öğretmenine göre de 2-2.5 yaşına kadar asla ekran vermemek en iyisi. Kreşte projeksiyondan etkinlik yapıyorlar ama hiç ekran yok. Bu arada öğretmeninin oğlunda ADHD var ve bana bu hayır deme konusunda tek bi öneri verdi. Hayır demek yerine ilgisini başka yere çekin dedi, çünkü oğlum şu anda hayırın anlamını bilmiyor ben devamlı hayır dediğim için dedi.
Ben de benzer hareket etmeye çalışıyorum.Ben en son doktora götürdüğümde belirtilerin başladığını söylemişti genelde 18.ayda tam olarak başlar ama 14-15. Aylarda ufak ufak belirtileri görmeye başlarız dedi. Bizde de aynı şeyler var izin vermeyeceğim bişeyse ağlıyo mecbur ve dediğiniz gibi dokunmamı bile istemiyor çok sinirli oluyor. Ya da mesela bıçak istiyor hayır gel biz oyuncak bıçağı alalım bu senin için tehlikeli diyip o ortamdan uzaklaşıp oyuncakalrın yanına gidiyoruz.
Canım diş doktoru dediği için bir şey diyemiyorum ama kahverengi lekeler genelde uzun süreli kan ilacı kullanımı sonrasında da oluyor bu birincisi, ikinci olarak kendi deneyimi yazacağım kızımı 2 senenin 9 ayı geceli gündüzlü ful emzirdim kalan 15 ayında gündüz çalıştığım için gece extra emzirirdim çünkü kızım çok kalkardı. 2. Çocuğumu da 26 ay hem gece hem gündüz emzirdim. 3 cüyü de şimdi öyle hem gece hem gündüz ne zaman isterse hatta sakinleştirmek için bile susturucu niyetine kullanıyorumve niyetim Allah izin verirse 2 sene emzirmek. Ve hiç dişlerle ilgili öyle bir sıkıntı yaşamadım ve eşim kimyasallara karşı olduğu için düzenli diş fırçalama olayımız da yoktur. Suyla gargara falan olduğu kadar.
Çocuk doktorunuz ne diyor bu konuda...
Benim bebeğim emmiyor ama mama içiyor. Hastalık döneminde onun dişlerinde de sarılık gördüm. Sararmıştı dişleri. Fırçalama konusu zaten şu an çok efektif olmuyor. Temiz bir bezle ağız mendili gibi. Islatıp dişlerini siliyorum her mama sonrası. Düzeldi. Geçti sarılık. Ama gece emme olayını kesseniz çok çok iyi olur. Çünkü uyku kalitesi inanılmaz artıyor. Deliksiz uyuyorlar öyle diyeyiö. Biz gece beslenmesini baya erken kestik. O yüzden alışması kolay oldu. Şimdi siz bşraz zorlanabilirsiniz muhtelemen çok ağlar. Uyumaz falan. Ama farkı hşssedeceksiniz. Çok rahat oluyor.Ne kadar güzel maşallah bende bu zamana kadar gece emmesinden dolayı dişi çürüyen hiç kimse duymamıştım ve bende açıkçası son zamanlarda susturucu ve uyutmak için kullanıyordum gayette iyi gidiyordu. Bende kimyasallara karşıyım dişini sadece suyla fırçalamaya çalışıyorum ama gece süt ağzında kalınca bakteriler birikiyor dedi dişçi malesef leke değilmiş bende öyle olmasını çok istemiştim. Bir kaç gündür deniyorum biraktirmayi ama çocuk kendini parçalıyor ve vicdanen çok rahatsiz hissediyorum.
Benim bebeğim emmiyor ama mama içiyor. Hastalık döneminde onun dişlerinde de sarılık gördüm. Sararmıştı dişleri. Fırçalama konusu zaten şu an çok efektif olmuyor. Temiz bir bezle ağız mendili gibi. Islatıp dişlerini siliyorum her mama sonrası. Düzeldi. Geçti sarılık. Ama gece emme olayını kesseniz çok çok iyi olur. Çünkü uyku kalitesi inanılmaz artıyor. Deliksiz uyuyorlar öyle diyeyiö. Biz gece beslenmesini baya erken kestik. O yüzden alışması kolay oldu. Şimdi siz bşraz zorlanabilirsiniz muhtelemen çok ağlar. Uyumaz falan. Ama farkı hşssedeceksiniz. Çok rahat oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?