2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Ben yapma canım acıdı dediğimde inatla ve gülerek yapmaya devam ediyor, oyun haline getiriyor.
Benim kaynanam arsız bir kadın neyi yapma desem yapıyor, ama bu vurma olayı devam ederse kesin söyleyeceğim çünkü gerçekten çok gerildim, çocuk dövme ne demek bilmiyor ondan öğrendi resmen

Ya bende tam anlamıyla koruyamıyorum, arada bir çikolata veriyorum biz dışardan pizza yiyince sosis sucuk olmayan kısımdan yediriyorum, birde dün ilk defa nugget yedi ve cidden dışarı yemekleri daha çok ilgisini çekiyor ben 3 4 yaşa kadar asla diyordum ama 1.5 yaşında başladı tadımlarına

Ya hiç yemeyeceksin, göstermeyeceksin... İnsan evladı sonuçta görüyor, oyuncağın tadına bakan veledler senin benim yediğimi istemez mi

Canım diş doktoru dediği için bir şey diyemiyorum ama kahverengi lekeler genelde uzun süreli kan ilacı kullanımı sonrasında da oluyor bu birincisi, ikinci olarak kendi deneyimi yazacağım kızımı 2 senenin 9 ayı geceli gündüzlü ful emzirdim kalan 15 ayında gündüz çalıştığım için gece extra emzirirdim çünkü kızım çok kalkardı. 2. Çocuğumu da 26 ay hem gece hem gündüz emzirdim. 3 cüyü de şimdi öyle hem gece hem gündüz ne zaman isterse hatta sakinleştirmek için bile susturucu niyetine kullanıyorum ve niyetim Allah izin verirse 2 sene emzirmek. Ve hiç dişlerle ilgili öyle bir sıkıntı yaşamadım ve eşim kimyasallara karşı olduğu için düzenli diş fırçalama olayımız da yoktur. Suyla gargara falan olduğu kadar.
Çocuk doktorunuz ne diyor bu konuda...

Evet emsirme sayısı düştükçe cidden daha iyi uyuyorlar ama bunu o aylarda yapmak daha iyi olmuş. Şuan uyuyacağı varsa da alışkanlık oldu artık kalkıyor bu gece emzirmek istemedim cidden sinir oldum saat başı uyandı emzirmeyince de sürekli su istedi 5 defa su içti gece

Ben bu aylardan sonra artık büyüklerle aralarında biraz mesafe olması gerektiğini düşünüyorum algıları çok açık huyları değişiyor. Benimkinde mesela benim kendi babama çok düşkün babamda ona düşkün ağlasa dayanamaz her istediğini yapar sevdiğinden yapoyor ama iyi biiey değil o yüzden artık annemlere gitmiyorum ara sıra gitmeye çalışıcam. Kendi aileme nazım geçiyor istediğimi diyorum ama eşimin ailesine omkadar rahat konuşamam benim kaynanamda bir sürü çocuk bir sürüntorun büyüttüğü için kendini çok bilgili sanıyor beni çok cahil bilgisiz olarak görüyor bunun farkındayım kelimelerinden. Oğlum nene der mesela ki bence bunu çoğu bebek der anlamsız onlara göre söylenmesi kolay olduğu için baba nene bunlar söylenir. Bana yanlış öğreniyorsunuz diyor nene değil babaanne anneanne diyecekmiş. Kendileri çocuğun yanında konulurken şerefsiz falan derler mesela bunları hiç görmezler

Ben en son doktora götürdüğümde belirtilerin başladığını söylemişti genelde 18.ayda tam olarak başlar ama 14-15. Aylarda ufak ufak belirtileri görmeye başlarız dedi. Bizde de aynı şeyler var izin vermeyeceğim bişeyse ağlıyo mecbur ve dediğiniz gibi dokunmamı bile istemiyor çok sinirli oluyor. Ya da mesela bıçak istiyor hayır gel biz oyuncak bıçağı alalım bu senin için tehlikeli diyip o ortamdan uzaklaşıp oyuncakalrın yanına gidiyoruz.

Bugün yemekten sonra oğlumu bir tuvalete götüreyim dedim bebek tuvaleti vardı ayrıca onda denedim hiç hoşuna gitmedi ağladı 2 3 kere denedim oturmadı şuan çok korkuyorum tuvslet eğitiminden ya

G gizogiz93 acaba İsveç’te ekrana karşı tavır nedir? Bunu çok merak ediyorum
Benim gördüğüm kadarıyla çoğunluk ekran gösteriyor. Ama birlikte izliyorlar. Çocuğu meşgul etmek için değil de aile aktivitesi gibi. Bizim hiç ekran vermediğimizi duyan birkaç arkadaşımız çok şaşırmıştı mesela. Bizim gibi hiç vermeyenler de var tabii. Ama mesela kreşteki öğretmenine göre de 2-2.5 yaşına kadar asla ekran vermemek en iyisi. Kreşte projeksiyondan etkinlik yapıyorlar ama hiç ekran yok. Bu arada öğretmeninin oğlunda ADHD var ve bana bu hayır deme konusunda tek bi öneri verdi. Hayır demek yerine ilgisini başka yere çekin dedi, çünkü oğlum şu anda hayırın anlamını bilmiyor ben devamlı hayır dediğim için dedi.

Ben de benzer hareket etmeye çalışıyorum.
Çok sabır istiyor tabii. Bir de geçenlerde bir videoda izledim. Anneye şunu soruyorlar. Neden izin vermiyorsun? Gerçekten tehlikeli mi yoksa atıyorum ev kirlendiği/dağıldığı için mi? Bunu uygulamaya çalışıyorum ben de. Gerçekten tehlikeliyse direkt uzaklaştırıyorum ama atıyorum üstünü başını kirletecek diye hayır dememeye çalışıyorum. Ay çok uzun oldu ama taktikler böyle bende şimdilik. Bu arada evim (genelde) rezalet dağınık ve kirli durumda ama saldım artık

Ne kadar güzel maşallah bende bu zamana kadar gece emmesinden dolayı dişi çürüyen hiç kimse duymamıştım ve bende açıkçası son zamanlarda susturucu ve uyutmak için kullanıyordum gayette iyi gidiyordu. Bende kimyasallara karşıyım dişini sadece suyla fırçalamaya çalışıyorum ama gece süt ağzında kalınca bakteriler birikiyor dedi dişçi malesef leke değilmiş bende öyle olmasını çok istemiştim. Bir kaç gündür deniyorum biraktirmayi ama çocuk kendini parçalıyor ve vicdanen çok rahatsiz hissediyorum.

Ne kadar güzel maşallah bende bu zamana kadar gece emmesinden dolayı dişi çürüyen hiç kimse duymamıştım ve bende açıkçası son zamanlarda susturucu ve uyutmak için kullanıyordum gayette iyi gidiyordu. Bende kimyasallara karşıyım dişini sadece suyla fırçalamaya çalışıyorum ama gece süt ağzında kalınca bakteriler birikiyor dedi dişçi malesef leke değilmiş bende öyle olmasını çok istemiştim. Bir kaç gündür deniyorum biraktirmayi ama çocuk kendini parçalıyor ve vicdanen çok rahatsiz hissediyorum.

Kızlar ben çok sinirliyim bu siniri üstümden atamıyorum sanki doğumdan beri hiç uyumamışım gibi hissediyorum sabah akşam her şey aynı bu gece yine felaketti köpek dişlerin siş kaç gündür hala patlamadı diğer dişler böyle olmamıştı hemen çıkmıştı canı acıyor farkındayım ama ben sinirlerime hakim olamıyorum artık tek çözüm doktora gitmek olarak görüyorum ilaç almak istiyorum giç nişey düşünmeden uyumak istiyorum emzirdiğim için bunu da yapamıyorum emzirmeui kesmekmistemiyorum daha erkej ama böyle de artık bende sinir kalmadı

Gece emzirmedim diye defalarca su istedi bende sinirden inat ettim emzirmedim oturdu yatakta bekledi ortamıda yatıyor arkamı dönüncedr ağlıyor artık sağ kolum komple sağ tarafım ağrıyor aynı tarafta yatmaktan gece hep eşiö zorladı uyuttu kaç kere sinirden uyutamadımbile

Bana fikir olarak çocuğa babası baksın ya da birine bırakın demeyin babası altını bile değiştirmedi bugüne kadar ben ona zaten uzun süreli bırakamam başkasınada güvenip bırakamıyorum arada görümceme bırakıyorum oda sürekli çok yorulduğunu hiç işinin bitmediğini vs vs bişeyler anlatıyor bırakacağım varsa da bırakmıyorum sonra bana niye bırakmıyorsun diyorla bir gğn dicem artık yüzüne hep çocuklarının sınavı var hep işin var hep temizlik yapıyosun Dicem o kadar zorluk yaşıyorum dışarıda kimseye bunları anlatmıyorum ama herkes sürekli dert yanıyor

Dün parkta bir kadın torununu getirmiş çocuk su istedi kola şişesine su doldurup getirmiş su buz gibi belli onu verdi çocuğa plastik bardağa kotup çocuk babaanne bu çok soğuk dedi o kadar sinir oldum ki hani çol bilmişler ya o kadar çocuk büyürmşler neden soğuk su veriyorsun çocuğa aa ben düşünemedim diyor bir de torununa. Çocuğu salıncağa kotdu oturdu bir köşede böyle bakılacaksa kimse bırakmasın çocuğunu gördükçe kimseye bırakmadığıma şükrediyorum

Benim bebeğim emmiyor ama mama içiyor. Hastalık döneminde onun dişlerinde de sarılık gördüm. Sararmıştı dişleri. Fırçalama konusu zaten şu an çok efektif olmuyor. Temiz bir bezle ağız mendili gibi. Islatıp dişlerini siliyorum her mama sonrası. Düzeldi. Geçti sarılık. Ama gece emme olayını kesseniz çok çok iyi olur. Çünkü uyku kalitesi inanılmaz artıyor. Deliksiz uyuyorlar öyle diyeyiö. Biz gece beslenmesini baya erken kestik. O yüzden alışması kolay oldu. Şimdi siz bşraz zorlanabilirsiniz muhtelemen çok ağlar. Uyumaz falan. Ama farkı hşssedeceksiniz. Çok rahat oluyor.

Gece emzirmeyi kesmekte çok geç kaldık malesef çünkü sadece memeyle uyutabildim o da çok geç zaten dediğiniz gibi uyku kalitemiz yok sürekli uyanıp emiyoruz denemeye çalışıyorum biraktirmayi. Gece sürekli silemiyorum ağzını belki ondan oldu çünkü silince uyanıyor tekrar emiyor derken döngüye girdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…