2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Allah yardımcın olsun nasıl dayanıyorsun ben vicdanen çok kötü olurum ya bilmiyorum yapamam heralde, çevremde herkes bıraktır diyip duruyor ben yapamam şuanda
Zaten dayanamadığım için her şey bu hale geldi gerçekren haddinden fazla uykusuz kalıyorum. Gün içinde sürekli bişeuleri unutuyorum en basit şeyleri unutuyorum sağlığım bozuluyor artık. Dışarıda özellikle parkta anneler bebeklerin peşinden koşturup duruyorlar ben zayıf olduğum halde 5 dk içinde bayılacak gibi halsizleşioyorum hemen bir yere oturma ihtiyacı hissediyorum bunlar hep kalitesiz uykudan oluyor. Çocuk doğduktan sonra değil hamilelikte beri gelen bir uyku sorunum var. Hani çocuğu birine vereyim uyuyayım da olmuyor zaten sorun ettiğim şey çocuk. Onun artık sağlıklı uyuması o sağlıklı uyursa bende uyuyacağım. Vicdan konusuna gelirsek söyle düşün 2 aylık 3 aylık değiller benim sütüm onu doyurmuyor sadece alışkanlıktan emiyor. Korkuyorsa yanındayım ağlıyorsa yanındayım yapışık yatıyoruz. Tek istediğim artıl ağlamadan geri uykuya dönmesi ama kendi başına. Sürekli uykudan uyanıp ayağa dikiliyor yatağı sağa sola sallıyor onunalayım diye. Tam uyumuşum 1 saat olmamış bu seslere uyanmak zaten beni sinirlendiriyor yıpratıyor. O yüzden şuan önceliğim oğlumun gece uykusunu düzeltmek bunun için çok geç kaldım hep vicdan yaptım zaman geçtikçe daha zor olacak çünkü anlamaya başladılar artık. O gece uyursa bende uyurum ve sabaha daha mutlu uyanırım. İnşallah her şey istediğim gibi ilerler.

Benim eşim beni uyandırmayı geçtim oğlumu da horlamasıyla uyandırıyor, ama cidden kilodan sonra çıktı bu horlama 80 kiloydu evlendiğimiz de ve bu kadar horlamıyordu çok az vardı ama rahatsız edici değildi şuan 105 kilo ve uyuduğu odadan en uzak odada bile olsam sesini duyuyorum inanılmaz ve rahatsız edici

İnşallah istediğin gibi olur canım, senin mutlu olman tabi herşeyden daha önemli, sen mutlu olursan evin huzuru da bebeğin huzuru da olur

Oğlumu kopek disleri cikmadi.kopek dışı onu yanındakilere cikti 2taraf alt üst birden ciktibı kaç gün ishal oldu, onun dışında sıkıntı yok.uyku düzeni iyi çok şükür.aksam 9bucukda yatıyor hep.gunduz 1kere uyuyor 2bucuk saatlik.sabahleyin bazen 6da yada 8de kalkar .

Seni çok ama çokkk iyi anlıyorum, ilk evlendiğimizde dışarı çıkacaktık eşime sende şurayı süpürür müsün dedim. Ben öyle şeyler yapamam isteme benden dedi. İlk şok...
Halada çok yardımcı olur diyemem ev, iş, çocuk konusunda... Tek yapamayacağım şeylerde yardımcı olur, mesela çocukları peş peşe yıkayacaksam büyüğünü giydirmek, veya küçüğünü yıkarken su dökmek gibi... Misafir varsa...
Ama asla iki erkek çocuğumuz var banyoya girip yıkayım dememiştir. Arkadaşlarımın eşleri hep çocuklarını kucaklarında yıkarlardı. Çok imrenirdim
Maşallah seninki yine sana yardımcı oluyormuş... Söyleyerek olsa da, bu çok güzel bence.
Bana bir arkadaşım erkeklere bir şeyi ima etmeyeceksin, anlamazlar, direk söyleyeceksin demişti. Mesela benimki söylesen de olmayan cinsden, bence haline şükretmelisin
Bence asıl mesele olan ile mutlu olmayı değilde varsayımlar ve hayallerimzekilerle mutlu olacağımızı düşünmek... Ama o zaman bizi nelerin beklediğini bilemiyoruz...
Geçen aylarda "Geceyarısı Kütüphanesi" diye bir kitap okudum. Şiddetle tavsiye ediyorum. Gerçekten çok güzeldi. Yaşadığın en iyi hayat şu an yaşadığıdın hayat, en iyi versiyonun şuan ki versiyonu anlatıyor.
Çok klişe olacak ama bence eşini değiştirmeye uğraşmak yerine onu öyle kabul edersen hayat daha kolay olacaktır senin için...
Çünkü zaten sen onları yapıyorsun, eşinin yapmamasına kızarak sinirlenerek kendini doldurarak daha çok yıpratıp yoruluyorsun...
Beden yorgunluğu geçiyor arkadaşlar, önemli olan ruh sağlığımızı korumak...
Seni seviyore

Benim bebekte isaret bol bol var ama konusma yok ya. Deliricem. Anne diyor arada zorda kalirsa. Mama diyor. Aydede diyor. Havhav falan. Ama gerisi yok. Her soyledigimi anliyor. Talimatlara uyuyor. Sosyal bir cocuk. Ama hala iiilayarak derdini anlatmaya calisiyor.

OGlumu yastığı kullanmıyor.360derece dönerek yatıyorbüyük ihtimalle 3yasinda olduğunda koyarım.internete omurilik ve boyun kasları gelişimini negatif etkileyeceği için de 2 yaş öncesi yastık kullanmanızı önermiyor yaziyor

Bal işte buna uyuz oluyorum, hiç esirgeme lafını söyle "anne biz beraber almadık mı keşke o zaman uyarsaydın, özellikle sordum diye... Kalacak oyle... Ay çok sinirlendim sormazsan, götürmesen bir yere kadar amenna da bu da hiç hoş değil... O zaman söylersin fikrini alan alır almayan almaz... Olmuş bitmiş, ee şöyle olsaydı
Benim kw de öyle herkese akıl verir, her şeyi en iyi o bilirdi. Bende aklıma yatarsa "tamam anne der, yapardım, yatmazsa" bakayım ben ona anne" der kafama yatanı yapardım.
Mesela en basiti bugün eşim bezelye almış, dondurucuya koymak için. Kw ile kp açtılar Allah razı olsun. Kw poşetleyeyim dedi. Yok anne yıkayacağım diyince "aa ne var, kapuklu mal, tertemiz" dedi. Yok ben hep yıkıyorum dedim. Ee sen bilirsin dedi. Ama gidip gelip neyi varki yıkıyorsun dedi...
Bizde ileride muhtemelen böyle olacağız çünkü bizimde yaşanmışlıklarımız tecrübelerimiz olacak ve hızla değişen dünyada çocuklarımıza veya torunlarımıza garip geleceğiz, onlarda bize garip gelecek...

Baya almış ya biraz teşvik etmek lazım yemek yememeleri için bu kilolarda çocuk bakmakta zor onlara. İnşallah verirlerde durur horlamaları

Ohh afiyet şifa olsun, bence hiç kimseyi "çocuk" konusunda takmamalısın... Çünkü bizimkiler henüz daha bebek... Ne yapsa yeridir, statüsünde... Sen çocuksuzken belki ortamdaki çocuklardan rahatsız oluyordun ama şimdi onları anlıyorsun ve ileride senden rahatsız olan da bir şekilde bunu anlayacak emin ol.

Ah ah ne güzel anlatıyorsun keşke karşımda olsan konuşsan valla yazarak bile pozitif enerji veriyorsun bana çok güzel olumlama yapıyosun. Evet aslında gerçekten öyle keşke kabullenebilsem benimde kötü tarafım bu. Yapıyorum yoruluyorum karşı tarafın yapmayacağını bile bile vişeyler bekliyorum halbuki beklemeden dahs mutlu olabilirim. Evet yazmıştım eşim aslında yardım ediyor ama bana yetmiyor birde eskiden daha çok yapardı ben işe giderken şimdi evdeyim diye benimrahat sanıyor sanırım ya dabilmiyorum ne düşünüyor ama çocuk bakmak işe gitmekten bin kat zor

Aynen aynı benimkide öyle onunndediğini de yapsam bu sefer yine anlatacak bişey bulur niyeti kötü değil asla ama söylenmesi çok kendince iyi şeyler yaptığınınsanıyor belkide bizde öyle olucaz inşallah yinede çok konuşkan olmayalım

Ben ocak annesiyim oğlum 3 gün sonra 17 aylık olacak ve bizde hala yürümüyoruz. 18 aya kadar normalmiş.

Genetik olabilir canım benim diğerleri de biri 14 aylık biri 15 aylık yürütmüştü. Bu abi ablasını solladı ama

Yazın İstanbul a gelince görüşelim inşallah sen mi Beylikdüzündeydin yoksa M merakediyorum1 mu?

Canım sen kaynanan gil ile aynı evde mi yaşıyordun? Zor olmuyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…