2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Bende biseylere karistirinca yiyor yumurtayı anlamadan ama anlayarak yese cesitlendircez.bazen sabah uyandiginda mama ile gecistiriyorum sonrada vicdan yapiyorum kafalarim karisik
Benim oğlumda günde 2 öğün yiyor, sabah ve akşam, öğlen sadece meyve atıştırmalık felan veriyorum 2 öğün dediğimde yani onu da düzgün yemiyor

Uyku meme ve yemek konularında cevap veremiyorum çünkü kelin ilacı olsa mantığı oğlum gece 6 7 kere meme emmeye kalkıyor yani her saat başı diyebiliriz. Gündüz uykusu 40 dk falan. Yemek konusunda da çok iştahsız bir çocuk bazen hiçbir şey ağzına sürmeden gün bitiyor bazen bir iki kaşık yiyor bugün iyi diyorum. Bir şeyler fırlatma konusunda eşyada sinirlendiğinde bazen yaptığı oluyor ama genelde yemekleri bütün mutfağa saçıyor. Dolaplar camlar her yer leş gibi salça yemek kalıntıları. Düzgün olduğumuz tek konu yok

Biz de 3 Şubat doğumluyuz 13. Ayda 9700gramdı. Şimdi ancak 10.500 falan ancak olmuştur . Boyu da kısa değil aslında 83 cm ama bana zayıf gelmiyor ya

Benimki 15 aylık . 10 kilo olamadık . Ben iyi kötü yediriyorum . Bazı dönemler yemiyor . 1 hafta iştahı olmuyor mesela . Çok çok az yedirebiliyorum . Bazı dönemler 3 öğün yedirebiliyorum ama az geliyor galiba . Çünkü kilo almıyor artık . Şu an 9600 gibi bişey kilosu. .

Haşlanmış yumurta benimki de yemiyor yani sarısını sevmiyor beyazını elinde oynayıp atıyor bende mecburen ezip bebe bisküvisiyle veriyorum ama artık daha çok tereyağında kırıp veriyorum acelem olursa haşlama yapıyorum onu daha kolay yiyor çünkü

Tüm gün manyetik blok ile oynuyoruz oyuncak arayışı olan varsa
Ay senin bebiş bile oynadıysa bende mi alsam acaba normalde bişeylerle ilgilenmiyorlarya evde oyunca dolu yüzüne bakmıyor eski tip legolar var onları atıyor yere öoğu kırıldı zaten benimki aşırı fırlatma huyu var

Osman doktor bir öğünde 1-2 yemek kaşığı yeterli olur demişti bi videosunda. Benimki o kadar yiyordur . Bazen daha fazla da yiyordur . Ama kilo almıyor . Ayda 100 gr aldıysa bi hasta oluyor 300 gr veriyor .

Benim de öyle ya . Görmeyip silmediklerim var. Kuruyunca kaç gün sonra görüyorum . Evimi karıncalar bastı bi de benim . Kızım yüzünden hiç gitmiyorlar. Evimden soğudum komple atasım var her şeyi . Sürekli bişey atıyorum azaltmak için . Bi bardak tabak kırılsa eksildi diye rahatlıyorum artık . Her şey gözüme batıyor .

Benimki de sevmiyor yumurta . Pankek yap diyorlar onu da sevmiyor . Yumurtayı aynı çaktırmadan yedirdiklerim var işte oyun oynarken bişeyle uğraşırken yediriyorum bazen öyle de yediremiyorum . Her gün Ne yediricem diye kafayı yiyorum. Peynir , labne sevmiyor , zeytin 1-2 tane yiyor . Domates salatalık yiyor sadece . Onun da kilo boy yapacak bi özelliği yok .

Vallahi en son 2,5 ay once 80 cm di. Simdi bilmiyorum. Ama uzasi bence kiyafetlerinden anliyorum. Saglik ocagindaki hemsire bana demistiki ‘benim elimden kac bebek geciyor goruyor. Zayif olan bebek bacaklarindan anlasilir eger cok fazla zayifsa bacaklari zayif diye adlandirabilirsiniz ama her bebek tombisnolacak diye bisey yok. Genetik yapisi da onemli’ demisti. Yani ben bir sorun gormuyordun acikcasi ama boyle ettaftakilerin bebeklerini goruyorum bacaklar bogum bogum gobusler var. Benimki gayet fit:) yani bilemedim geride mi kaliyoruz acaba diye endise ettim. Cunku yemekle alakali soyle bir sorun yasiyorum. Yiyecek secmiyor ama ogunu cok az yiyor. Hani bir kase corbayi bitiremez. Ama iki kofteyi yer yogurtla falan. Bilmiyorum normal mi degil mi.

bir de su var. Bebegim artik surekli kendisi yemeye calisiyor. Cok istekli. Ama yiyeceklere dokunamiyor. Ekmek elma salatalik gibi seylerde sorunu yok. Ama yumurtaya peynire dokunamiyor. Yagli salcali yiyeceklere dokunamiyor ve reddediyor. Kendim yedirmeye calisinca da bir kac yudum sonra birakiyor.

Duyusal hassasiyet gibi geldi kulağa. Gerçi sanırım eşiniz çocuk gelişimciydi, belki o daha net bi şeyler önerir ama naçizane bol bol duyusal oyunlar oynayabilirsiniz (arkadaşımın kızında var ondan biliyorum). Pirinç, mercimek gibi katı şeylere bol bol dokundurup sonra sıvılarla oynatmıştı o

17. Ay güncellemesi
Bloklar ile devasa yapılar inşa etmeye başladı (gerçekler anası yapar oğlu bozar)
Oyaladı bayağı ya öyle şekil falan yapalım gibi değil ona pek müsade etmiyor yapmaya çalışsakta bozuyor hemen de mesela hayvanlarına çiftlik yapıyoruz içine koyuyor çıkarıyor yıkıyor devamlı geri yaptırıyor peluşlara yer ayılara yatak falan öyle öyle bir şeyler yapıyoruz.

Eklentiler

• 1000087013.webp
    58,8 KB · Görüntüleme: 20
Karınca eski evde vardı ya kimyasal ilacı sıkmadan bitmiyorlar. Bende balkon ve teras var elime ne geçse oralara atıyor içinden çıkılmaz bir halde aralık ocak gibi taşınacağım bide bakalım neler olacak

Bu fırlatma bizde de çok çok olmaya başladı Su bardağını oyuncaklarını telefonumu herşeyi fırlatıyor çok sinir bozucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…