- 4 Ağustos 2022
- 6.239
- 2.919
- 103
Ay bende bişey kırılınca seviniyorumBenim de öyle ya . Görmeyip silmediklerim var. Kuruyunca kaç gün sonra görüyorum . Evimi karıncalar bastı bi de benim . Kızım yüzünden hiç gitmiyorlar. Evimden soğudum komple atasım var her şeyi . Sürekli bişey atıyorum azaltmak için . Bi bardak tabak kırılsa eksildi diye rahatlıyorum artık . Her şey gözüme batıyor .
Bence gayet iyi endişe etmeyin yine yiyormuş benimki yemiyorVallahi en son 2,5 ay once 80 cm di. Simdi bilmiyorum. Ama uzasi bence kiyafetlerinden anliyorum. Saglik ocagindaki hemsire bana demistiki ‘benim elimden kac bebek geciyor goruyor. Zayif olan bebek bacaklarindan anlasilir eger cok fazla zayifsa bacaklari zayif diye adlandirabilirsiniz ama her bebek tombisnolacak diye bisey yok. Genetik yapisi da onemli’ demisti. Yani ben bir sorun gormuyordun acikcasi ama boyle ettaftakilerin bebeklerini goruyorum bacaklar bogum bogum gobusler var. Benimki gayet fit:) yani bilemedim geride mi kaliyoruz acaba diye endise ettim. Cunku yemekle alakali soyle bir sorun yasiyorum. Yiyecek secmiyor ama ogunu cok az yiyor. Hani bir kase corbayi bitiremez. Ama iki kofteyi yer yogurtla falan. Bilmiyorum normal mi degil mi.
72 parça aldım ama bence ileride amacına uygun kullandığında yetersiz kalacakOnu çok duymuştum gerçekten çok oyalıyormuş kaç parçalı aldınız
Bende istiyorum ama korkuyorum uyumazsa bende sinir kalıyo tüm gün o yüzden ilerleyen zamanda Bakcam ama beni gece emmesi değil gündüz bağırarak yakama yapışması daha çok rahatsız ediyorHerkesin emzirmeyi sonlandırma hikayesi farklı ama ben kendi adıma söyleyeyim ilk hedefim gece emmesini kesmek bugün 6 gün oldu emzirmedim hala uyanıyor istiyor hiç bişey değişmedi ama alışacak çünkü ben kararlıyım bu sefer. Sonrası içinde tamamen kesmeyi biraz konuşmaya başlayınca düşünüyorum eğer sütün olursa hedefim 2 yaşna kadar emzirmek ama azaltarak sonlandırmak.
Bende baktım çoklu parçalar aşırı pahalıydı72 parça aldım ama bence ileride amacına uygun kullandığında yetersiz kalacak
Bnmki 6 Şubat doğumlu erkek bebek gören poğaça der yanakları tombul heryeri abartmayım ama son 10 aydır bu 11 12 kilo boyu uzadı daha toplu görünmüyor ama kilo almadı hiç dr lar normal diyorBenim de bir sorum var. Bebegim bence yasitlarina gore zayif. Yani ogunlerini cok az yiyor. Ekmek delisi oldu. Bol bol yemiyor. Ama enerjisinde herhangi bir sorun yok. Halsizligi yok. Subat dogumlu bebegim. Sizin kilolariniz nedir. Erkek bebeklerin. Bizimkini tartirmadim uzun zamandir ama bence 11 kg falandir max.
Ben 1736 ya aldım pahalı ama gerçekten ileri zaman için özellikle çocuk severse parasını sonuna kadar hak ederBende baktım çoklu parçalar aşırı pahalıydı
Emmeyi bıraksalar zaten yeme ve uyku kesinlikle düzene girer çünkü emmek için bütün gece kalkıyor ve memeye güvenerek yemek yemiyor. Benimki memeyi bıraksa bi gıdımlık gündüz uykusunu da tamamen bırakır şimdi bile zorluyor. Benimki kendi bırakmazsa ve sabrım taşmazsa muhtemelen seneye yaz 2 buçuk yaşta bırakacağım. Kendimde duygusal olarak hazır değilim. Bide benimki korkuyor meme canı yanıyor meme üzülüyor meme duygusunu meme ile bastırıyor aklı ermiyor daha o kadar konuşup her şeyi anladığında bıraksın istiyorum da bakalım.Kızlar bu aylarda emzirmeyi sonlandırırsak yerine mama falan koymamız gerekiyor mu acaba bilginiz var mı? Ben de sanırım sonlandıracağım normalde düşkünlüğü yokken bu aralar sürekli meme demeye başladı anlamsız şekilde, çok sütüm olduğunu da sanmıyorum zaten. Normalde 2 yaşa kadar devam ederim nasip olursa dedim ama sanırım maksimum 18. ay gibi bıraktıracağım. Belki gece uykusuna da faydası olur, gece sabaha karşı bir kez emziriyorum (saat 5 civarı) ama ona rağmen özellikle saat 3'ten sonra aşırı aşırı sık şekilde uyanıyor ya da kucağımızda öyle 1-2 saat duruyor hiç uyumadan. Biraz araştırma yaptım 21- 23. ay civarı en uygun zaman diyor. Tam 2 yaş asiliği hırçınlığı gelmeden, bıraktırmakta fayda var diyen yazılar var.
O bizde de oluyır dönem dönem acaba dokunsal hassasiyetleri mi varbir de su var. Bebegim artik surekli kendisi yemeye calisiyor. Cok istekli. Ama yiyeceklere dokunamiyor. Ekmek elma salatalik gibi seylerde sorunu yok. Ama yumurtaya peynire dokunamiyor. Yagli salcali yiyeceklere dokunamiyor ve reddediyor. Kendim yedirmeye calisinca da bir kac yudum sonra birakiyor.
Ayy böyle deyince de insanın içi bir tuhaf oluyorEmmeyi bıraksalar zaten yeme ve uyku kesinlikle düzene girer çünkü emmek için bütün gece kalkıyor ve memeye güvenerek yemek yemiyor. Benimki memeyi bıraksa bi gıdımlık gündüz uykusunu da tamamen bırakır şimdi bile zorluyor. Benimki kendi bırakmazsa ve sabrım taşmazsa muhtemelen seneye yaz 2 buçuk yaşta bırakacağım. Kendimde duygusal olarak hazır değilim. Bide benimki korkuyor meme canı yanıyor meme üzülüyor meme duygusunu meme ile bastırıyor aklı ermiyor daha o kadar konuşup her şeyi anladığında bıraksın istiyorum da bakalım.
Süt artık onlara yetecek bir durumda değildir zaten ya alışkanlık işte ağzı tatlanıyor biraz tamam. Bu aylar sanırım düşme dönemleri çoğumuzda var gibiAyy böyle deyince de insanın içi bir tuhaf oluyordediğim gibi benim bebikte öyle bir düşkünlük yok açıkcası, gece de gündüz de hep saatiydi, bu aralar sarmaya başladı. Gece uzun süredir bir kez emzirmeme rağmen geceki durumları biliyorsunuz hiç düzelmeyen bir uyku döngüsü. Yani bilemedim, sanki sütüm de az dediğim gibi ama yaşından önce o kadar çok sağım yaptım ki şu an sağıp bakmaya gücüm yok. Resmen travma olmuş gibi
Üstte 1 köpek dişi patladı patlayacak uğraşıyor bir süredir başı öyle sıcacıkKizlar köpek dişlerini çıkardı mi sizin bebisler. Kızımın kafasi cok sicak atesi yok ama sakallari kafasinin arkasi cok sicak agri kesici verdim. Istahi yok ust iki disi patlamış alt ikisi de patlamak üzere
3 köpek dişi çıktı, 4. De yolda.Kizlar köpek dişlerini çıkardı mi sizin bebisler. Kızımın kafasi cok sicak atesi yok ama sakallari kafasinin arkasi cok sicak agri kesici verdim. Istahi yok ust iki disi patlamış alt ikisi de patlamak üzere
Al benden de o kadar. Özellikle mutfak halısı bitik halde birde halım bembeyazdı. Şuan krem rengi oldu üzerinde hep yemek lekeleri çocuk olduğundan beri 2 kere yıkamaya verdim kendim defalarca makineye attım ama artık pes ettim öyle kirli kalsınBenim de öyle ya . Görmeyip silmediklerim var. Kuruyunca kaç gün sonra görüyorum . Evimi karıncalar bastı bi de benim . Kızım yüzünden hiç gitmiyorlar. Evimden soğudum komple atasım var her şeyi . Sürekli bişey atıyorum azaltmak için . Bi bardak tabak kırılsa eksildi diye rahatlıyorum artık . Her şey gözüme batıyor .
Benimkinin fırlatma huyu yeni değil ya aylardır var atıyor sonra attiiii diye bağırıyorBu fırlatma bizde de çok çok olmaya başladı Su bardağını oyuncaklarını telefonumu herşeyi fırlatıyor çok sinir bozucu
Ben gündüz sorun etmiyorum hatta 5 dk nefes alabilmek için bazen kendim teklif ediyorum meme ister misin diyorum uzanabildiğim tek an onu emzirdiğim an. Ama geceleri oğlum uyanıp ağlarsa banada çok sinir geliyor. Her gece bıktım artık o yüzden gece artık meme yok. Gündüzde azaltarak gidicem nasip olursaBende istiyorum ama korkuyorum uyumazsa bende sinir kalıyo tüm gün o yüzden ilerleyen zamanda Bakcam ama beni gece emmesi değil gündüz bağırarak yakama yapışması daha çok rahatsız ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?