- 17 Nisan 2023
- 2.460
- 1.792
- 63
- 31
Ha evet detaylıyı birlikte yapmak zor oluyor gerçektenYok öyle değil normalde bende onunda süpürürümde hiç temiz olmuyor 5 dk tüm evi süpürüyorum bu sefer biraz detaylı yaptım normalde birisi bakması lazım annem gelince ya da eşiö evdeyken yapardım ilk kez tek yaptım
İlaç da kullanamıyorum çocuk var diye . Bu evden ben giderim karıncalar gitmez artık onu anladım . Yerleştiler iyice . Benim hayalim de ferah bahçeli bi Eve taşınmakKarınca eski evde vardı ya kimyasal ilacı sıkmadan bitmiyorlar. Bende balkon ve teras var elime ne geçse oralara atıyor içinden çıkılmaz bir halde aralık ocak gibi taşınacağım bide bakalım neler olacak
ben de yapmayı planlıyordum ama gece 8 kere kalktım hiç mecalim yok. Halım da makineye sığmıyor . Şimdi uyuyor . Ben de yattım uyuyabilsrm keşke azıcık ama gündüz uyuyamıyorum pekİlk kez oğlumla temizlik yaptım. Yani öocukla ne kadar yapılabilirse o kadaryinede iyi oldu , oğlum durmadığı için sadece süpürge açabiliyodm o da 2 günde bir açabilirsem şanslıyım ondan da sadece hızlıca süpürüyorum çok temiz olmuyor. Bugün halıların altını da süpürdüm bazı halıları çırptım hatta dün pis kalsın dememe rağmen mutfak halımı makineye attım
18. Aydan sonra mamaya gerek yokmuş . Genelde Emen bebeklerin sorunu bu galiba. Mama kullanan bebekler emenler kadar sık uyanmıyor anladığım kadarıyla.Kızlar bu aylarda emzirmeyi sonlandırırsak yerine mama falan koymamız gerekiyor mu acaba bilginiz var mı? Ben de sanırım sonlandıracağım normalde düşkünlüğü yokken bu aralar sürekli meme demeye başladı anlamsız şekilde, çok sütüm olduğunu da sanmıyorum zaten. Normalde 2 yaşa kadar devam ederim nasip olursa dedim ama sanırım maksimum 18. ay gibi bıraktıracağım. Belki gece uykusuna da faydası olur, gece sabaha karşı bir kez emziriyorum (saat 5 civarı) ama ona rağmen özellikle saat 3'ten sonra aşırı aşırı sık şekilde uyanıyor ya da kucağımızda öyle 1-2 saat duruyor hiç uyumadan. Biraz araştırma yaptım 21- 23. ay civarı en uygun zaman diyor. Tam 2 yaş asiliği hırçınlığı gelmeden, bıraktırmakta fayda var diyen yazılar var.
Biz mamaya baslayinca uyku kalitemiz artti. Ama sunu cok net soyleyebilirim gece beslenmesi sonlandirilmadigi surece uyku duzene girmez. Cunku artik bu yasta deliksiz uyuyabilirler en az 9 saat. Gece emmek istemelerini tamamen aliskanlik ve duygusal.18. Aydan sonra mamaya gerek yokmuş . Genelde Emen bebeklerin sorunu bu galiba. Mama kullanan bebekler emenler kadar sık uyanmıyor anladığım kadarıyla.
Bahçeli evde alçak diye istemem ya kendimi güvende hissedemiyorum cam pencere açamam rahat rahat bide bahçe pisliği çıkmasınİlaç da kullanamıyorum çocuk var diye . Bu evden ben giderim karıncalar gitmez artık onu anladım . Yerleştiler iyice . Benim hayalim de ferah bahçeli bi Eve taşınmak
Bu dönemlerdeki bebeklerde normal galiba. Kızımı götürdüğüm oyun grubunda bikaç çocuk da böyle . Oyun hamuruna , kakaoya , una,suya dokunamıyorlar bazıları . Kızım da çimlere dokununca rahatsız oluyor .bir de su var. Bebegim artik surekli kendisi yemeye calisiyor. Cok istekli. Ama yiyeceklere dokunamiyor. Ekmek elma salatalik gibi seylerde sorunu yok. Ama yumurtaya peynire dokunamiyor. Yagli salcali yiyeceklere dokunamiyor ve reddediyor. Kendim yedirmeye calisinca da bir kac yudum sonra birakiyor.
Benimkinin duygusal olduğunu da düşünmüyorum tamamen alışkanlık.Biz mamaya baslayinca uyku kalitemiz artti. Ama sunu cok net soyleyebilirim gece beslenmesi sonlandirilmadigi surece uyku duzene girmez. Cunku artik bu yasta deliksiz uyuyabilirler en az 9 saat. Gece emmek istemelerini tamamen aliskanlik ve duygusal.
Çocuğu rahat çıkartırım, oynatırım diye isterken o olumsuz kısımlarını göz ardı ediyordumBahçeli evde alçak diye istemem ya kendimi güvende hissedemiyorum cam pencere açamam rahat rahat bide bahçe pisliği çıkmasın
Ben oldum olası gündüz uyuyamam hatta uyurnuyanırsam akşama kadar aptal gibi oluyorum kafam asla yerine gelmiyor. Benimde halım çok uzun zorla sığdırdım normalde yıkamaya veriyorum ama artık devamlı kirlendiğijden önünü alamıyorum makine de çok temiz yapmıyor olduğu kadar napayım. Gece uykusu bizde dr yok maalesef ama alıştım artık o tempoyadaben de yapmayı planlıyordum ama gece 8 kere kalktım hiç mecalim yok. Halım da makineye sığmıyor . Şimdi uyuyor . Ben de yattım uyuyabilsrm keşke azıcık ama gündüz uyuyamıyorum pek
Sizin de mi çocuk odası yok. Biz oda yapmadık hala oğlumun eşyaları bizim odamızda oraya buraya bişeyler tıkıştırmaktan gına geldi ama oda yapınca çok rahatlıcam çocukmodası gibi değilde ya özel bir dolap yaotırıcam ya da büyük bir dolap satın almak istiyorum ıvır zıvır ne varsa koyucam ortalıkta eşya görmekten sıkıldımBen çocuktan sonra böyle oldum ya . Kızımın eşyalarına yer bulamıyorum . Her yer her şey kirli gibi gözüm görmesin istiyorum
Valla biz bahceli evdeyiz ama soyle oluyor. Bahcede oynuyor sonra yola cikmak istiyor. Sonra arka sokaga gitmek istiyor sonra daha da uzaklasmak istiuor. Bitmiyor yani istekler:) butun dunyayi gezmek istiyor cocugum bence hakli:) ben de istiyorum:)Çocuğu rahat çıkartırım, oynatırım diye isterken o olumsuz kısımlarını göz ardı ediyordum
Kaçta uyanmıştı canım çok erken uyumuşOğlum peşimde koşturmaktan yoruldu artık sonlara doğru ç ok ağlamaya başladı bende hızlıca bitirdim şimdi uyudu kalan işlerimi bitiricem daha yemeğimde yok ne yapsam bilemedim siz ne yemej yapacaksınız bugün
Antibiyotik verdi canım diş etlerim iltihaplanmıştıA Alliswell23 canım senin dişinle ilgili bir sıkıntı vardı yanlış hatırlamıyorsam ne yaptın? Dün bende dişçiye gittim antibiyotik verdi yine.
Eşim makarna istiyorum dedi bizim menü kolayOğlum peşimde koşturmaktan yoruldu artık sonlara doğru ç ok ağlamaya başladı bende hızlıca bitirdim şimdi uyudu kalan işlerimi bitiricem daha yemeğimde yok ne yapsam bilemedim siz ne yemej yapacaksınız bugün
Bizdede durumlar ayni.ne kadar buyuk bahcrmiz olsada hep daha fazlasini istiyor.yoldan gecen arabalar dikkatini cekiyor bitmiyor yani istekleri.olumlu taraflari cok olsada olumsuz taraflarida var.sabah uyanirr uyanmaz atta diye kapiya kosuyoruzValla biz bahceli evdeyiz ama soyle oluyor. Bahcede oynuyor sonra yola cikmak istiyor. Sonra arka sokaga gitmek istiyor sonra daha da uzaklasmak istiuor. Bitmiyor yani istekler:) butun dunyayi gezmek istiyor cocugum bence hakli:) ben de istiyorum:)
6 buçuk gibiydi sanırımKaçta uyanmıştı canım çok erken uyumuş
Bende de bir sorun çıktı ya diş köklerinde iltihap var dedi antibiyotik verdi diş kanallarımda çok darmış normal hastanede yapılmıyormış üniversitesi hastanesinde yönlendirdi bir sürü iş çıktı başıma zaten çocukla bir yere gidemiyorumAntibiyotik verdi canım diş etlerim iltihaplanmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?