2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Benimki de masa başı çalışıyor ama çok yoruluyormuş insanlarla uğraşmak kolay değilmiş, ben evimin konforundaymışım

Hahaha bizim iflah olmayış şaka mı yani bundan sonra çocuklu birer aileyiz ve eskiyle kıyaslamak yerine bence bu tür aktivitelere alışmaya çalışmak lazım ne yapalım canım o pahalı kolluktan aldınız mı kullanımı kolay mı bir de su uzun kollu mayolar gerekli mi sizce

Uyku eğitimi veya kuralların her bebeğin uyum sağlayacağını düşünmüyorum bende size katılıyorum, sırf bebeğim düzeni öğrensin diye odada bırakıp tek başına uyumasını asla doğru bulmuyorum, ha bebeğimi başka odada yatırırım uyuyana kadar başında dururum sallama el teması vs. Ama odada bırakıp yalnız bir şekilde bırakamam, şuan bizim yatak odamızda yatıyor benimle birlikte değil yatağında, bazen çok nadir yanımda sarılarak uyutuyorum benimde hoşuma gidiyor açıkçası, ne zaman isterse o zaman başka oraya geçireceğim, konuşmaya başlayınca belki ona Montessori şeklinde bir oda takımı alırım yada onun istediği tarzda o zaman belki anlatarak odasını süsleyerek onu ikna edebilirim ama şuan değil şuan onun bize ihtiyacı var yalnız kalıp dönüp durarak tek başına değil, bu arada size cevap verdim ama konuşmam size değil yanlış anlamayın size katılıyorum demek istedim

Bende edemiyorum, hele kaynanam gilde hiç ama eşim bazen gece çalışıyor evde tek kalmamı istemiyor bu yüzden beni ya anneme ya kaynanama bırakıyor ve bebeğim hiç durmuyor yani durmuyor derken çok keşfedeceği alan oluyor merak ediyor ve hep peşindeyim hiç oturtmuyor en azından evimde 5 dk totom koltuk yüzü görüyor oyalanıyor bazen oyuncakla bende oturuyorum bir kaç dakika valla 3 gün köyde kaldım evime gelince canım evim diye bir sevindim valla insanın evi gibisi yok

Aa bu arada horlama demişken eşimin horlaması baya azaldı aslında hiç kiloda vermedi neden öyle oldu bilmiyorum oğlumda uyursa bende uyuyabilirim artık
Benimde bu işi çözmem lazım çok kötü bir hal aldı ya, ben bile dayanamıyorum o yüzden aylardır ayrı odalarda yatıyoruz, adam koltukta yer yatağında yatmaktan pert oldu çocuğu odasına alıştır diyor dedim çocuk alışsa odasını ayırsam da ben istemiyorum senle aynı odada uyumayı çok horluyorsun çözmen lazım dedim cidden ben çok rahatsız oluyorum

Devamlı gideceğimiz bir yer olmadığı için almadım ama hala aklımda alıp köşeye koysam mı diye yine de nilemedim ama baya baya kullanıyorlar hep memnun kullananlar ve cidden küçük bebekler bile onunla rahatça su yüzeyinde kalıyor. Ben kısa kollu mayo aldım tek parça şortlu olan giydiğinde çok tatlı duruyorlar

Bizimkiler artık evini biliyor dediğin gibi başka yerde karıştıracak çok alan oluyor bizim eviöizi çocuğumuza göre ayarladık fazla karıştıramıyolar bugün annemdeydim her heri bantladım açmasın diye çok zor oluyor peşinde dolanmak

Evet yazık ona da benimki yatmaz mesela çok inatçı bazen içeri yolluyorum banane gitmem burası benim yatağım diyor çocuk gibi aynı

Bu arada kızlar 3 gündür mesajları okuyamadım baya birikmiş şuan konuyu görünce yazmak istedim, ben kesinlikle böyle kurallarla bebeği eğitmeyi planla saatle yapmayı doğru bulmuyorum, daha önce muzuretki8 ile bir kaç kez bu konu hakkında konuşmuştuk hatta çok önceden bir keresinde saatli mama içirdiğini program yaptığını söylemişti o ara söylemek istemedim ama mesela bu da bana göre değil, ama eşi ile sanırım bu şekilde uygun görüyor herkesin kararı kendine tabiki ama arkadaşımızın da aferin derken yani tebrik ederim başarmışsınız diyerek söylediğini düşünüyorum, bence yanlış anlaşıldı, herkes yapamaz siz yapmışsınız demiş.
Biz 2 aydır uyku problemi çekiyoruz daha doğrusu hep olan uyku problemimiz çok çok arttı, ışığı kapatıp bırakmayım oyun oynatmayım dedim olmadı asla sakinleşmedi gecenin bir körü kalkıp bırakmayınca krizlere girdi, erken kaldırdım olmadı erken yatırdım olmadı yani çözüm olmuyor bazen bazı bebeklere hiç bir şey işlemiyor

Bir ara her uyku konusu açıldığında buraya uyku eğitimi alın yazıyorlardı bu arada ben ağlamasına da müsade ettim yatakta pışpışlama ya da kaldır yatır gibi bir çok şeyi denedim öyle bir iki gün değil günlerce cidden çok ağlıyorlar hani belki duymuşsunuzdurilk gün çok ağlayacak sonra azalacak dk tutun muhabbeti var benimki hiç susmadı hep müdahale etmek zorunda kaldım ve uyku eğitimi konusunu kapattım sonra çıkıp burda eğitim alın yazıldığında cidden çok sinirleniyorum uyumayan bebek uyumuyor işte bu çaresizlik çok kötü emzirme için bile sadece gece emmesini kesmek için 10 gün uğraştım belki fazlası vardır 10 günde olmuyorsa demekki hazır değil bazı şeylere gücümüz kalmadı belki ama biraz daha dayanmamız gereliyor bazen buraya bişeyleri bilerek yazıyorum ki bazı kişilerde bence ötle yapıyor amaç bir birimize destek olmak yalnız değilsin demek

Çocuk büyütmek herkes için benzersiz bir süreç. Anne çocuk baba ortam yaşanmışlıklar her şey ama her şey çok çok başka. O yüzden net bir doğru kabul etmek bunun için başarı yada başarısızlık gibi kriterler koymak bana çok yanlış geliyor. Sadece çocuk için değil hayatın tüm noktasında tüm konularında insanların kolay bir şekilde yargılanabilir olmasına çok tahammül edemiyorum. Buda maalesef haddinden fazla empati kurmaya hatta bu empati de değil sempatiye dönmüş ben onu yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Dün sosyal medyada bir paylaşım gördüm sokaklarda kendini yerlere atan çocuklar görünce ailesini kınardım ne biçim çocuk yetiştirmiş diye şimdi o kınanan benim diye. Hayat böyle.

Kolluk mevzusunda da ben çok gittim geldim alıp almamak konusunda kaliteli bir şey olduğu belli videolardan falan. Oğlum şapkayı bile taktırmıyor o sebeple almadım artık seneye kalsın o zaman takar belki dedim. Mayo olarak decathlon 50 faktör korumalı uzun kollu olanı ve lcw uzun kollu olanı aldım. Vücudunu koruması açısında çok kullanışlı iyi bence ama çocuk denizden çıktığında üzerinde dursun kurusun şeyler değil çıkarılması çocuğun kurulanması ve mayonun kuruması için bir süre beklemek gerekiyor. Kısa bir sürede değil bence. Yani bu markalarda gördüğüm o daha kaliteli iyi markaları bilemiyorum. Ama benim tesettür mayom haşema marka ve en iyisi olarak bilinir o bile belli bir süre üstünde kurumuyor. Sadece şortlu olsa mesela daha kolay olurdu çünkü sürekli çık gir yapmak istiyor kurula geri gönder kolay olurdu. Oda daha bu yaşta vücuduna yazık yavruların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…