- 4 Ağustos 2022
- 6.415
- 2.952
- 103
Ben uyutamayınca eşim uyuyunca havalara giriyorBen sinirlendim uyutmicam bugun seni dedim babası aldı 2 dk da uyuttu şiödi o uyutmuş oldu. Çocuğun zaten uykusu var direniyor sinirliyim hissediyor uyuyamıyor çocuk
Benimki de masa başı çalışıyor ama çok yoruluyormuş insanlarla uğraşmak kolay değilmiş, ben evimin konforundaymışımBütün günümüz zaten peşlerinde geçiyor babalar sabah gidip akşam geliyor bende eşime eve gelince 1 saat ilgilen evi topliyim diyorum yine dinlenmek yok tabi iş bende yorgunum diyor yani senin benim kadar yorulman mümkün mü masa başı çalışıyorsun erkekler de çok nazlı
Hahaha bizim iflah olmayış şaka mıŞu popüler kolluklar var ya onlara baktım gereksiz pahalı geldi ama bence çokta gereksiz değilmiş eğer sık sık denize havuza gidilecekse onlardan almak mantıklı. Şişme yelek aldım çok büyük geldi kullanamadık en iyisi oturtmalı simitler ya da o pahalı olan kolluklar. Biz geçenlerde otelde kaldık anlatmıştım çok zor geçti 3 gece otelde kaldık oğlum durmadı ya çorapla dolaşacak odada ya da ha bire terlik vs giydirmek lazım oda yoruyor. Otelden sonra apart tarzı bir eve geçtik orda daha rahat ettik ayakkabısız dolaşabildiği için. Hafta sonu nasipse bungalov a gidicez oda nasıl olur bilmiyorum havuzlu bir yer ama çocuk havuzu yok o yüzden sokabilir miyim bilmiyorum. Bence çocukları planlara dahil ettikçe kolaylaşacak. Otelde kaldıktan sonra nir daha asla gitmem dedim ama yine plan yaptık
Ay artık şubat anneleri dışında kimseyle görüşmek istemiyorumHerkesin derdi kendine büyük
Uyku eğitimi veya kuralların her bebeğin uyum sağlayacağını düşünmüyorum bende size katılıyorum, sırf bebeğim düzeni öğrensin diye odada bırakıp tek başına uyumasını asla doğru bulmuyorum, ha bebeğimi başka odada yatırırım uyuyana kadar başında dururum sallama el teması vs. Ama odada bırakıp yalnız bir şekilde bırakamam, şuan bizim yatak odamızda yatıyor benimle birlikte değil yatağında, bazen çok nadir yanımda sarılarak uyutuyorum benimde hoşuma gidiyor açıkçası, ne zaman isterse o zaman başka oraya geçireceğim, konuşmaya başlayınca belki ona Montessori şeklinde bir oda takımı alırım yada onun istediği tarzda o zaman belki anlatarak odasını süsleyerek onu ikna edebilirim ama şuan değil şuan onun bize ihtiyacı var yalnız kalıp dönüp durarak tek başına değil, bu arada size cevap verdim ama konuşmam size değil yanlış anlamayın size katılıyorum demek istedimBu mesajın altında yoksa birkaç yıl sonra bile yanlış yapmışız öyle değilmiş aslında diyerek tüm kitapları baştan yazacak bilimin kılıfı altında çocuğunu çaresizlik içinde bırakıp uyumayı öğrettiğini savunan bir annenin vicdan azabı mı gizli acaba.. Ben 3 aylıkken memeyi bırakmışım elimde inek sütü dolu bir biberon o günden beri hep kendim uyumuşum deliksiz sabaha kadar. Bugün gerçekten kendimi bildiğim günden beri her işini kendi yapan yardım istemeyi yeni öğrenmeye başlayan ama insanlara asla güvenebilen biri değilim kendi ailem dahil. Bide beni araştırsınlar bakalım. Acaba bu güvensizlik hissim annemin bilmeden verdiği uyku eğitimine dayanabilir mi
Bende edemiyorum, hele kaynanam gilde hiç ama eşim bazen gece çalışıyor evde tek kalmamı istemiyor bu yüzden beni ya anneme ya kaynanama bırakıyor ve bebeğim hiç durmuyor yani durmuyor derken çok keşfedeceği alan oluyor merak ediyor ve hep peşindeyim hiç oturtmuyor en azından evimde 5 dk totom koltuk yüzü görüyor oyalanıyor bazen oyuncakla bende oturuyorum bir kaç dakikaBizim evde klima yok çok sıcak oluyor fanlı bişey aldık ama pek açamıyorum hasta eder diye bugün baya bir kustu korktum. Bende hiç bir yerde rahat edemiyorum ya bebekle bir yere gitmek çok zor bir sürü eşya taşı dur.
Hahaha aynen erkekler ve egolarıBen uyutamayınca eşim uyuyunca havalara giriyorsen beceremedin ben yaptım diyor
Hep aynı mantıkta ilerliyor bunlarBenimki de masa başı çalışıyor ama çok yoruluyormuş insanlarla uğraşmak kolay değilmiş, ben evimin konforundaymışım
Benimde bu işi çözmem lazım çok kötü bir hal aldı ya, ben bile dayanamıyorum o yüzden aylardır ayrı odalarda yatıyoruz, adam koltukta yer yatağında yatmaktan pert olduAa bu arada horlama demişken eşimin horlaması baya azaldı aslında hiç kiloda vermedi neden öyle oldu bilmiyorum oğlumda uyursa bende uyuyabilirim artık
Devamlı gideceğimiz bir yer olmadığı için almadımHahaha bizim iflah olmayış şaka mıyani bundan sonra çocuklu birer aileyiz ve eskiyle kıyaslamak yerine bence bu tür aktivitelere alışmaya çalışmak lazım ne yapalım canım o pahalı kolluktan aldınız mı kullanımı kolay mı bir de su uzun kollu mayolar gerekli mi sizce
Bizimkiler artık evini biliyor dediğin gibi başka yerde karıştıracak çok alan oluyor bizim eviöizi çocuğumuza göre ayarladık fazla karıştıramıyolar bugün annemdeydim her heri bantladım açmasın diye çok zor oluyor peşinde dolanmakBende edemiyorum, hele kaynanam gilde hiç ama eşim bazen gece çalışıyor evde tek kalmamı istemiyor bu yüzden beni ya anneme ya kaynanama bırakıyor ve bebeğim hiç durmuyor yani durmuyor derken çok keşfedeceği alan oluyor merak ediyor ve hep peşindeyim hiç oturtmuyor en azından evimde 5 dk totom koltuk yüzü görüyor oyalanıyor bazen oyuncakla bende oturuyorum bir kaç dakikavalla 3 gün köyde kaldım evime gelince canım evim diye bir sevindim valla insanın evi gibisi yok
Evet yazık ona da benimki yatmaz mesela çok inatçı bazen içeri yolluyorum banane gitmem burası benim yatağım diyor çocuk gibi aynıBenimde bu işi çözmem lazım çok kötü bir hal aldı ya, ben bile dayanamıyorum o yüzden aylardır ayrı odalarda yatıyoruz, adam koltukta yer yatağında yatmaktan pert olduçocuğu odasına alıştır diyor dedim çocuk alışsa odasını ayırsam da ben istemiyorum senle aynı odada uyumayı çok horluyorsun çözmen lazım dedim cidden ben çok rahatsız oluyorum
Bir ara her uyku konusu açıldığında buraya uyku eğitimi alın yazıyorlardıUyku eğitimi veya kuralların her bebeğin uyum sağlayacağını düşünmüyorum bende size katılıyorum, sırf bebeğim düzeni öğrensin diye odada bırakıp tek başına uyumasını asla doğru bulmuyorum, ha bebeğimi başka odada yatırırım uyuyana kadar başında dururum sallama el teması vs. Ama odada bırakıp yalnız bir şekilde bırakamam, şuan bizim yatak odamızda yatıyor benimle birlikte değil yatağında, bazen çok nadir yanımda sarılarak uyutuyorum benimde hoşuma gidiyor açıkçası, ne zaman isterse o zaman başka oraya geçireceğim, konuşmaya başlayınca belki ona Montessori şeklinde bir oda takımı alırım yada onun istediği tarzda o zaman belki anlatarak odasını süsleyerek onu ikna edebilirim ama şuan değil şuan onun bize ihtiyacı var yalnız kalıp dönüp durarak tek başına değil, bu arada size cevap verdim ama konuşmam size değil yanlış anlamayın size katılıyorum demek istedim
Bizim sosyalliğin geldiği noktaAy artık şubat anneleri dışında kimseyle görüşmek istemiyorum
Çocuk büyütmek herkes için benzersiz bir süreç. Anne çocuk baba ortam yaşanmışlıklar her şey ama her şey çok çok başka. O yüzden net bir doğru kabul etmek bunun için başarı yada başarısızlık gibi kriterler koymak bana çok yanlış geliyor. Sadece çocuk için değil hayatın tüm noktasında tüm konularında insanların kolay bir şekilde yargılanabilir olmasına çok tahammül edemiyorum. Buda maalesef haddinden fazla empati kurmaya hatta bu empati de değil sempatiye dönmüş ben onu yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Dün sosyal medyada bir paylaşım gördüm sokaklarda kendini yerlere atan çocuklar görünce ailesini kınardım ne biçim çocuk yetiştirmiş diye şimdi o kınanan benim diye. Hayat böyle.Uyku eğitimi veya kuralların her bebeğin uyum sağlayacağını düşünmüyorum bende size katılıyorum, sırf bebeğim düzeni öğrensin diye odada bırakıp tek başına uyumasını asla doğru bulmuyorum, ha bebeğimi başka odada yatırırım uyuyana kadar başında dururum sallama el teması vs. Ama odada bırakıp yalnız bir şekilde bırakamam, şuan bizim yatak odamızda yatıyor benimle birlikte değil yatağında, bazen çok nadir yanımda sarılarak uyutuyorum benimde hoşuma gidiyor açıkçası, ne zaman isterse o zaman başka oraya geçireceğim, konuşmaya başlayınca belki ona Montessori şeklinde bir oda takımı alırım yada onun istediği tarzda o zaman belki anlatarak odasını süsleyerek onu ikna edebilirim ama şuan değil şuan onun bize ihtiyacı var yalnız kalıp dönüp durarak tek başına değil, bu arada size cevap verdim ama konuşmam size değil yanlış anlamayın size katılıyorum demek istedim
Bu arada kızlar 3 gündür mesajları okuyamadım baya birikmiş şuan konuyu görünce yazmak istedim, ben kesinlikle böyle kurallarla bebeği eğitmeyi planla saatle yapmayı doğru bulmuyorum, daha öncemuzuretki8 ile bir kaç kez bu konu hakkında konuşmuştuk hatta çok önceden bir keresinde saatli mama içirdiğini program yaptığını söylemişti o ara söylemek istemedim ama mesela bu da bana göre değil, ama eşi ile sanırım bu şekilde uygun görüyor herkesin kararı kendine tabiki ama arkadaşımızın da aferin derken yani tebrik ederim başarmışsınız diyerek söylediğini düşünüyorum, bence yanlış anlaşıldı, herkes yapamaz siz yapmışsınız demiş.
Biz 2 aydır uyku problemi çekiyoruz daha doğrusu hep olan uyku problemimiz çok çok arttı, ışığı kapatıp bırakmayım oyun oynatmayım dedim olmadı asla sakinleşmedi gecenin bir körü kalkıp bırakmayınca krizlere girdi, erken kaldırdım olmadı erken yatırdım olmadı yani çözüm olmuyor bazen bazı bebeklere hiç bir şey işlemiyor
1 buçuk 4 yaş arası sanki pek önerilmiyor ama yinede bir üroloji ye götürsen iyi olur her çocuk farklıKızlarrrrr 17 aylık sünnet mantıklı mı sizce ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?