Kendi kendine uyuyor dediğimiz çocukların da bir desteği var ki zaten kimi için emzik biberon kimi için bir battaniyenin ucu bir oyuncak. Biz kendimizi koydukBenim kızım kendi kendine uykuya dalıyor ama yanına ben de uzanıyorum beni uyku arkadaşı olarak görüyor bencegece de benim yanımdaysa hiç sıkıntı yok bakar bakar geri uyur.
Sizin için araştırma yaptım. Paylaşıyorum. (Chatgpt'nin sonuçlarıdır)Ferber, Tracy Hogg vb. bahsetmiş olduğunuz bu yöntemlerin %100 etkili sonuç verdiğine dair bilimsel bir araştırma sonucunuz var mı peki? Varsa okumak ve yanlışlarımı bir gözden geçirmek isterim. Zira bu en bilinen 2 yöntem başta olmak üzere birçok metodu uygulamaya çalışmış, bebeğinin "bağımsız bir birey" olarak yetişmeye alışması bakımından odasını henüz 3 ayı dolmadan ayırmayı başarmış (hala odasında yatıyor ben sabırla odasına gitmeye devam ediyorum) ama maalesef ki uyku problemini ne denerse denesin çözememiş, bunu çok özgüvenli bir şekilde elimden gelen tüm gayreti gösterdiğinden %100 emin bir anne olarak soruyorum. Bebeği gazlı hele hele bir de kolik olanlar var (bebeğim kolik değildi aşırı gazlıydı ve neredeyse bir yaşına kadar sürdü) bu insanlara bir anlatmak lazım o bebeği kucağına alıp sakinleştirmeden o gaz sancısı nasıl diner, o bebeğin gece yarısı uykusunun iyice açılacağını bilerek karnına saatlerce masaj yapmadan nasıl uykuya devam eder. Diş sancısı... Ne diş granülü ne ağrı kesici fayda etmedi. 12 dişi var hepsini 4'er 4'er çıkardı. Hepsinde yanına gittim çünkü ağrıdan acıdan kıvrandı çocuk ve haftalarca sürdü. Mecburdum, tıbbi çözümler işe yaramadı. Şimdilerde tahminim ayrılık kaygısı tavan yaptı, uyuyor ama odasından çıktığım an ağlamaya başlıyor asla sakinleşmiyor. Güvenli bağlanma cart curt bıdı bıdı, çocuğum sosyal günde en az bir kez dışarıya çıkar, çoğu zaman 2 kez. Tek başıma çocuk büyütmeme rağmen insanlara da alışık. Ayrılık kaygısı için de bir metot kesinlikle vardır bu konuda biraz eksik kalmışım tamamlamanız mutlu eder... Çünkü bu günlerde omzumda değil de kendi kendine uykuya geçebilmesi için yine farklı bir destek olan elimi tutmaya ihtiyaç duyuyor. Anlatmaya çalıştığım şey özetle; bebeğin her dönemi her yaşadığı farklı ve hepsinde sakinleşme yöntemi (destek!) bile farklı iken bunları bir standart kalıba oturtmaya çalışmak, evet olabilir. Ama her bebek aynı değil, yeter artık. Ben kendi adıma vicdanım çok rahat bir şekilde söylüyorum ki elimden geleni hatta fazlasını çokca yaptım. Bebeğimi saatlerce ağlattım evet, ama olmadı. Bu kadar uzun niye yazdım kendime de kızıyorum ama kusura bakmayın kimseye bu kadar sinir bozucu bir uslupla konuşmamalısınız. Genellemeniz ve suçlayıcı tarzınız beni aşırı rahatsız etti. Psikolojisi iyi olan var, olmayan var. Annesiniz, en iyi sizin anlamanız gerekirken bir yazınızla önceki yazdığınız tüm birbirimizi anlayan anneler modunu yok ettiniz ve gerçek düşüncelerinizi dışa vurdunuz.
Ben de bir süre buralarda aktif olmayacağım arkadaşlar, kendinize sevgi ile bakın.
Sağlıcakla...
Bizi bu gece bitirdi biran kalktı ağlayarak aklıma bir tek diş geldi mamayı getirdim ilk başta istemedi sonra içti ama yine ağladı biraz oynadık ettik sonra kendisinin uykusu geldi öyle uyuttum..dişine kaldıkta şişme var fırçalamayı yok denemedim benimle birlikte deneyim öyleBen onla beraber fırçalıyorum hoşuna gidiyor beraber denediniz mi bir de dişleri şiştiyse acıyordur ondan da izin vermiyor olanilir
Ay şu mesaja çok sesli güldüm yaŞurda birkaç başarısız insanız nereye gidiyorsun
Vişey diyeyim mi Pütürlü hememesi değil konu bende öyle sanıyordum benimki de yemiyor çünkü eline salatalık havuç versem çok seviyor ama yemek versem yemiyorPütürlü asla istemiyor daha yeni tel şehriye çorbasını yemeğe başlamış blend olmadan..sebze yiyor ama pütürlü olmasın eline alsın yesin bu yok bizde kuru yemiş veren var bunu ben rüyamda bile görmem
4 dişi var dedin muhakkak gelen dişleri vardır şuan ondan ağzına fırça koydurmaya bilir aslında sana diş fırçasını gerek yok çok dişi yok şuan parmağa takılanlar var ya şeffaf onlarla çok kolay temizlersin az dişi varken ben öyle yapıyordumBizi bu gece bitirdi biran kalktı ağlayarak aklıma bir tek diş geldi mamayı getirdim ilk başta istemedi sonra içti ama yine ağladı biraz oynadık ettik sonra kendisinin uykusu geldi öyle uyuttum..dişine kaldıkta şişme var fırçalamayı yok denemedim benimle birlikte deneyim öyle
Ay şu mesaja çok sesli güldüm yaAllah iyiliğinizi versin bebeğiniz bol bol uyusun vallahi ben bu uyku işine romantik bakanlardanım gönlüm ister ki yatağım geniş olsun eşim çocuğum ben birlikte yatalım ama şimdilik eşimi misafir odasında oğlumla ben de bizim yatak odamızda yatıyoruz burada konu tamamen eşim uykuyu iyiye alıp sabahta işine sağlam kafayla gitmesi gerektiği için hesap kitap işleri veya trafik sebeplerinden dolayı dikkat eksikliği olmaması gerekiyor
Beşinci aydan sonra ben de uyku eğitimini araştırdım hatta seminer aldım okudum uygulamaya çalıştım olmadı pek tutarlı olamadım o Ferber yöntemini de bu arada hiçbir psikolog önermiyor dinlerken bile tüylerim Ürpermişti yani el kadar bebeği nasıl bir odada bırakıp kapıyı kapatıp çıkabiliyorlar aklım almamıştı ben şu an oğlumu öpe koklaya sarılarak Yanında yatarak uyutan annelerdenim illaki düzensizlikleri oluyor benim de çok uyku problemi yaşadığım oldu özellikle diş agrilari zamanında ama bir şekilde geçiyor burada da çok bir şey yazmak istemiyorum yanlış anlaşılmaya müsait mecra Niko‘nun aferin size yazmasını bana tamamen normal gelirken arkadaş trip attı ve gitti çok değişik ,
İlk aylarda emzirme meme süt derken şimdi bebeğim 18 aylık oldu ve beni gerçekten toplum içinde çok zorluyor emzirmeyi kesmeyi düşünüyorum çok şükür sütüm var artık yeter diyorum bir yerde, bir yerde acaba kendisi mi vazgeçsin diyorum ki kendisi asla vazgeçmez zannetmiyorum zaten iki yaşa kadar öneriyorlar iki yaşta kış ayına denk geldiği için tek başıma evdeyim bıraktırmam daha zor olacak ağustosta falan tatile gittiğimde annemlerde bıraktırsam mı memeden diye düşünüyorum Kafamda deli deli sorular
O parmak ucuna takılandan var bende macunlamı yapayım?birde benimki sevmiyor ağzına açıp bakmama izin vermiyor doğduğu günden böyle doğru dürüst bakamıyorum bile ne var ne yok..çıksa rahatlar ya.Vişey diyeyim mi Pütürlü hememesi değil konu bende öyle sanıyordum benimki de yemiyor çünkü eline salatalık havuç versem çok seviyor ama yemek versem yemiyor
4 dişi var dedin muhakkak gelen dişleri vardır şuan ondan ağzına fırça koydurmaya bilir aslında sana diş fırçasını gerek yok çok dişi yok şuan parmağa takılanlar var ya şeffaf onlarla çok kolay temizlersin az dişi varken ben öyle yapıyordum
Benimkide yeni yeni ağzını açtırıyor bence dişleri çıktıkta rahatlıyorlar. 4 dişi varken ben macun kullanmıyordum 8 tane olunca başladım ağzını açtırmadıpı için macunu temizlemekte zor oluyorO parmak ucuna takılandan var bende macunlamı yapayım?birde benimki sevmiyor ağzına açıp bakmama izin vermiyor doğduğu günden böyle doğru dürüst bakamıyorum bile ne var ne yok..çıksa rahatlar ya.
Açtım zorla baktım şişmiş resmen çıkacak dişlerin izlerini gördümBenimkide yeni yeni ağzını açtırıyor bence dişleri çıktıkta rahatlıyorlar. 4 dişi varken ben macun kullanmıyordum 8 tane olunca başladım ağzını açtırmadıpı için macunu temizlemekte zor oluyor
Patlasında rahatlasın yavrum ya hem fırça iyi gelir kaşıntısına daha çabuk patlarAçtım zorla baktım şişmiş resmen çıkacak dişlerin izlerini gördüm
Aynen bu gün yapıcam ne kadar istemese bilePatlasında rahatlasın yavrum ya hem fırça iyi gelir kaşıntısına daha çabuk patlar
Meme bırakma sürecinde bence en önemlisi annenin hazır olması. Senin içinde acaba kalmadan buna emin olman lazım hem süreci tamamlayabilmek için hemde sonradan pişman olmamak için.Yoksa çocuk zaten 1 haftaya alışır hiç vermedikten sonra. Komşumdan bahsetmiştim o 2 yaşında bıraktırdı. Kız çok düşkündü ve uykusu dahil her şey memeyle ilgiliydi. Çokta inat bir çocuk ama öyle şiddetli 1 gece ağladığını duydum ertesi günler kabullendi su içip geri yatıyordu. Ama çocuğun algıları bayağı açıktı ve anlaşıyorsun çocukla konuşunca. Ona rağmen o arkadaş keşke şimdi bıraktırsaydım 2 buçuk yaşında. Çok daha kolay olurdu ikimiz içinde neden acele ettiysem 5 6 ay daha durabilirdi dedi. Kendi çocuğuma baktığımda bunu yapabilecek bir durumda değil. Henüz öyle konuşup anlaşalım ne dediğimi ne yapmaya çalışsın anlasın ne istiyor bana anlatsın yada bir şeyin gerekliliğini idrak etsin bir durumu yok. Uykudan yemeye içmeye sinirinden mutluluğuna mutsuzluğuna sevmek istediğinde yani her şeyi meme şuan. Bizim hazır olmadığımız çok ortada mesela. Sende kendini ve çocuğunu bilirsin hazır mısınız değil misiniz. Hazırsan bıraktırma yöntemlerini herkes yine yazıp çiziyor zaten. Onları araştırırsın kendine uygunu seçersin.Ay şu mesaja çok sesli güldüm yaAllah iyiliğinizi versin bebeğiniz bol bol uyusun vallahi ben bu uyku işine romantik bakanlardanım gönlüm ister ki yatağım geniş olsun eşim çocuğum ben birlikte yatalım ama şimdilik eşimi misafir odasında oğlumla ben de bizim yatak odamızda yatıyoruz burada konu tamamen eşim uykuyu iyiye alıp sabahta işine sağlam kafayla gitmesi gerektiği için hesap kitap işleri veya trafik sebeplerinden dolayı dikkat eksikliği olmaması gerekiyor
Beşinci aydan sonra ben de uyku eğitimini araştırdım hatta seminer aldım okudum uygulamaya çalıştım olmadı pek tutarlı olamadım o Ferber yöntemini de bu arada hiçbir psikolog önermiyor dinlerken bile tüylerim Ürpermişti yani el kadar bebeği nasıl bir odada bırakıp kapıyı kapatıp çıkabiliyorlar aklım almamıştı ben şu an oğlumu öpe koklaya sarılarak Yanında yatarak uyutan annelerdenim illaki düzensizlikleri oluyor benim de çok uyku problemi yaşadığım oldu özellikle diş agrilari zamanında ama bir şekilde geçiyor burada da çok bir şey yazmak istemiyorum yanlış anlaşılmaya müsait mecra Niko‘nun aferin size yazmasını bana tamamen normal gelirken arkadaş trip attı ve gitti çok değişik ,
İlk aylarda emzirme meme süt derken şimdi bebeğim 18 aylık oldu ve beni gerçekten toplum içinde çok zorluyor emzirmeyi kesmeyi düşünüyorum çok şükür sütüm var artık yeter diyorum bir yerde, bir yerde acaba kendisi mi vazgeçsin diyorum ki kendisi asla vazgeçmez zannetmiyorum zaten iki yaşa kadar öneriyorlar iki yaşta kış ayına denk geldiği için tek başıma evdeyim bıraktırmam daha zor olacak ağustosta falan tatile gittiğimde annemlerde bıraktırsam mı memeden diye düşünüyorum Kafamda deli deli sorular
Aynen çok doğru bende bir dönem denedim gece emmesini kesmeyi ama öyle olacak bir şey deüil bir kere sütün varsa şuan kesmek için çok ama çok erken bunu anladım en az 2 yaşını görecek görmesine görecek ama bir de anlayacak kıvama gelmesi lazım ben kendi çocuğum adına bizim bu süteç sancılı olacak çok inatçı bir çocuk. Ne kadar sinirlensem uykusuzda kalsam 6 ayım daha var en kötü.Meme bırakma sürecinde bence en önemlisi annenin hazır olması. Senin içinde acaba kalmadan buna emin olman lazım hem süreci tamamlayabilmek için hemde sonradan pişman olmamak için.Yoksa çocuk zaten 1 haftaya alışır hiç vermedikten sonra. Komşumdan bahsetmiştim o 2 yaşında bıraktırdı. Kız çok düşkündü ve uykusu dahil her şey memeyle ilgiliydi. Çokta inat bir çocuk ama öyle şiddetli 1 gece ağladığını duydum ertesi günler kabullendi su içip geri yatıyordu. Ama çocuğun algıları bayağı açıktı ve anlaşıyorsun çocukla konuşunca. Ona rağmen o arkadaş keşke şimdi bıraktırsaydım 2 buçuk yaşında. Çok daha kolay olurdu ikimiz içinde neden acele ettiysem 5 6 ay daha durabilirdi dedi. Kendi çocuğuma baktığımda bunu yapabilecek bir durumda değil. Henüz öyle konuşup anlaşalım ne dediğimi ne yapmaya çalışsın anlasın ne istiyor bana anlatsın yada bir şeyin gerekliliğini idrak etsin bir durumu yok. Uykudan yemeye içmeye sinirinden mutluluğuna mutsuzluğuna sevmek istediğinde yani her şeyi meme şuan. Bizim hazır olmadığımız çok ortada mesela. Sende kendini ve çocuğunu bilirsin hazır mısınız değil misiniz. Hazırsan bıraktırma yöntemlerini herkes yine yazıp çiziyor zaten. Onları araştırırsın kendine uygunu seçersin.
Aynen çok doğru bende bir dönem denedim gece emmesini kesmeyi ama öyle olacak bir şey deüil bir kere sütün varsa şuan kesmek için çok ama çok erken bunu anladım en az 2 yaşını görecek görmesine görecek ama bir de anlayacak kıvama gelmesi lazım ben kendi çocuğum adına bizim bu süteç sancılı olacak çok inatçı bir çocuk. Ne kadar sinirlensem uykusuzda kalsam 6 ayım daha var en kötü.
Evet şu anda bende o durumdayım bazen öyle bi bıkkınlık geliyorki oyun oynuyor benle ama hala kıyamıyorum çok hoşuma gidiyor emmesi de o kadar kararsızım ki dedğiğin gibi hiçbişeydrn anlamıyor bay bay yapcaz memeye sütümüz bitti diyorum bay bay yapıyo öpüyo sonra tekrar emiyo vermezsem Ağlıyo falan şaşmış durumdayım bide zamanı gelince zaten bırakır diyorum bi yandan uykusu için hemde kendi rahatım için yeter diyorum ama ne bileyim çok karışıkMeme bırakma sürecinde bence en önemlisi annenin hazır olması. Senin içinde acaba kalmadan buna emin olman lazım hem süreci tamamlayabilmek için hemde sonradan pişman olmamak için.Yoksa çocuk zaten 1 haftaya alışır hiç vermedikten sonra. Komşumdan bahsetmiştim o 2 yaşında bıraktırdı. Kız çok düşkündü ve uykusu dahil her şey memeyle ilgiliydi. Çokta inat bir çocuk ama öyle şiddetli 1 gece ağladığını duydum ertesi günler kabullendi su içip geri yatıyordu. Ama çocuğun algıları bayağı açıktı ve anlaşıyorsun çocukla konuşunca. Ona rağmen o arkadaş keşke şimdi bıraktırsaydım 2 buçuk yaşında. Çok daha kolay olurdu ikimiz içinde neden acele ettiysem 5 6 ay daha durabilirdi dedi. Kendi çocuğuma baktığımda bunu yapabilecek bir durumda değil. Henüz öyle konuşup anlaşalım ne dediğimi ne yapmaya çalışsın anlasın ne istiyor bana anlatsın yada bir şeyin gerekliliğini idrak etsin bir durumu yok. Uykudan yemeye içmeye sinirinden mutluluğuna mutsuzluğuna sevmek istediğinde yani her şeyi meme şuan. Bizim hazır olmadığımız çok ortada mesela. Sende kendini ve çocuğunu bilirsin hazır mısınız değil misiniz. Hazırsan bıraktırma yöntemlerini herkes yine yazıp çiziyor zaten. Onları araştırırsın kendine uygunu seçersin.
Kendi kendine memeyi bırakacaklarını sanmıyorum ama şuan uğraşırsak bize yazık olur ben bekleyeceğim. Meme konusu bir dönem çok artmıştı ama şuan normale döndü tekrar kararında istiyor sanırım hasta olduğunda ya da diş çıkarırken aşırı düşkünlük oluyor. Yinede bıraktırmak kolay olmayacak. Bizde emzik var emziğe memeden daha düşkün emzirmesem uyur ama emziksiz asla uyumaz. Annemlere geldim yolda gelirken fena kustu emziği de çöpe attım kıyafetlerini fakan uyumadı gittim emzik aldım geldimEvet şu anda bende o durumdayım bazen öyle bi bıkkınlık geliyorki oyun oynuyor benle ama hala kıyamıyorum çok hoşuma gidiyor emmesi de o kadar kararsızım ki dedğiğin gibi hiçbişeydrn anlamıyor bay bay yapcaz memeye sütümüz bitti diyorum bay bay yapıyo öpüyo sonra tekrar emiyo vermezsem Ağlıyo falan şaşmış durumdayım bide zamanı gelince zaten bırakır diyorum bi yandan uykusu için hemde kendi rahatım için yeter diyorum ama ne bileyim çok karışık
Yüzünde değil ama kulak arkasında yani o kepçe arkasında alnının üst tarafında saç diplerine doğru kızarıklık var benimki de sürekli kafasını kaşıyor acaba benden mi götürsemOğlumun yüzünde daha doğrusu kulak çevresinde kızarıklıklae vardı sonunda ramdevu bulup götürdüm cildiyeye mantar mış krem verdi. Böyle bişey yaşayan var mı
İçinde yaşadığın bu duygu çok kötü ben buna çok kızıyorum. Bakın arkadaşlar bu kötü bişey değil biliyorum kabullenmek zor geliyor ama mesela uyku eğitimi alıyorsunuz dimi bebeğiniz uyumaya başlıyor inanın bebek buna yatkın olmasa uyumaz zaten. Doktorlar bile söylüyor ne videolar izledim kimlerle konuştum uyku konusu benim kanayan yaram.allah sağlıklı uzun uykulaf nasip etsin bebeklerimize ama bazen bu durum çok üzücü okuyor sanki biz hiç bişey yapmadan bebeğin uyumasını bekliyoruz. Denenebilecek bir çok yöntem denedim ben olmadı kendimi çok çaresiz hissettiğim zamanlar oldu hala öyle hissediyorum ben başaramamışım gibi ama öyle değil bazı bebekler zordur uykuyu sevmez diğer bebeklere kolay demiyorum her bebek zordur ama uyku konusu bambaşka bişey. Benim oğlum yemekte yemiyor uyumuyor da ama en zoru uyumaması bu konu benim için tartışmaya kapalıdır. Çoğumuz desteksiz çocuk büyütüyoruz. İnanın dışarı çıkıp hamileliğin dahil arkadaşlarımla 1 bardak çay içmedim ben. Ama inanıyorum bu günlerde geçecek uyku sorunu gidecek başka bir şey gelevek anne olmak hep sorumluluk gerektiriyor. Canım sende üzülme ben senin yazdıklarını hissediyorum gaz konusunda neler çektim neler. Geçenlerde yine bir karnınağrıdı galiba gazdan kıvrandı mideme ağrı girdi eski günler aklıma geldi stres yaptım. Hem bebeğim zor böbrek taşı vardı 1 yaşını görmeden ameliyat oldu uyku yok yemej yok. Birde her annede aynı değil uyumadıkça daha da stresli ve gergin oluyoruzFerber, Tracy Hogg vb. bahsetmiş olduğunuz bu yöntemlerin %100 etkili sonuç verdiğine dair bilimsel bir araştırma sonucunuz var mı peki? Varsa okumak ve yanlışlarımı bir gözden geçirmek isterim. Zira bu en bilinen 2 yöntem başta olmak üzere birçok metodu uygulamaya çalışmış, bebeğinin "bağımsız bir birey" olarak yetişmeye alışması bakımından odasını henüz 3 ayı dolmadan ayırmayı başarmış (hala odasında yatıyor ben sabırla odasına gitmeye devam ediyorum) ama maalesef ki uyku problemini ne denerse denesin çözememiş, bunu çok özgüvenli bir şekilde elimden gelen tüm gayreti gösterdiğinden %100 emin bir anne olarak soruyorum. Bebeği gazlı hele hele bir de kolik olanlar var (bebeğim kolik değildi aşırı gazlıydı ve neredeyse bir yaşına kadar sürdü) bu insanlara bir anlatmak lazım o bebeği kucağına alıp sakinleştirmeden o gaz sancısı nasıl diner, o bebeğin gece yarısı uykusunun iyice açılacağını bilerek karnına saatlerce masaj yapmadan nasıl uykuya devam eder. Diş sancısı... Ne diş granülü ne ağrı kesici fayda etmedi. 12 dişi var hepsini 4'er 4'er çıkardı. Hepsinde yanına gittim çünkü ağrıdan acıdan kıvrandı çocuk ve haftalarca sürdü. Mecburdum, tıbbi çözümler işe yaramadı. Şimdilerde tahminim ayrılık kaygısı tavan yaptı, uyuyor ama odasından çıktığım an ağlamaya başlıyor asla sakinleşmiyor. Güvenli bağlanma cart curt bıdı bıdı, çocuğum sosyal günde en az bir kez dışarıya çıkar, çoğu zaman 2 kez. Tek başıma çocuk büyütmeme rağmen insanlara da alışık. Ayrılık kaygısı için de bir metot kesinlikle vardır bu konuda biraz eksik kalmışım tamamlamanız mutlu eder... Çünkü bu günlerde omzumda değil de kendi kendine uykuya geçebilmesi için yine farklı bir destek olan elimi tutmaya ihtiyaç duyuyor. Anlatmaya çalıştığım şey özetle; bebeğin her dönemi her yaşadığı farklı ve hepsinde sakinleşme yöntemi (destek!) bile farklı iken bunları bir standart kalıba oturtmaya çalışmak, evet olabilir. Ama her bebek aynı değil, yeter artık. Ben kendi adıma vicdanım çok rahat bir şekilde söylüyorum ki elimden geleni hatta fazlasını çokca yaptım. Bebeğimi saatlerce ağlattım evet, ama olmadı. Bu kadar uzun niye yazdım kendime de kızıyorum ama kusura bakmayın kimseye bu kadar sinir bozucu bir uslupla konuşmamalısınız. Genellemeniz ve suçlayıcı tarzınız beni aşırı rahatsız etti. Psikolojisi iyi olan var, olmayan var. Annesiniz, en iyi sizin anlamanız gerekirken bir yazınızla önceki yazdığınız tüm birbirimizi anlayan anneler modunu yok ettiniz ve gerçek düşüncelerinizi dışa vurdunuz.
Ben de bir süre buralarda aktif olmayacağım arkadaşlar, kendinize sevgi ile bakın.
Sağlıcakla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?