2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Selam kızlar bir süredir giremedim buralara umarım her şey herkes için yolundadır biz bugün ikili test için ayrıntılı ultrasona gittik. Bebeklerimin ikisi de iyi çok şükür hiç bir sıkıntı yok ultrason sonucunun down sendromu tespiti için doğruluk oranı %80-85 imiş çoğul gebeliklerde fetal DNA testinin doğruluk sonucu %90-95 imiş yaptırıp yaptırmamak sizin kararınız dedi. Her şey yolunda görünüyor biz test yaptırmamaya karar verdik
Bu arada cinsiyet için her ikisi de kıza benziyor ama 2 hafta sonra daha kesin olur şu an için sadece benziyor diyebiliriz dedi.

Eklentiler

• IMG_1549.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 115
Cinsiyet ultrasondan önce fetal dna testlerinde çıkıyor kızlar ve kesin dna bakıldığı için, yaptıran varya ya da düşünen doktorunuza onu da sorabilirsiniz
Bir cinsiyet olmaz dünyanın parasını dökmeye gerek var mı? Doktorum yaştan dolayı artık gen taraması vs yapıyoruz dedi bende biliyorum ama yaptırmayacağım dedim, velevki farklı sonuç çıktı karnınızda öldürüp alacaklar kıyabilecek misiniz Rabbim'in verdiği cana Allah korusun arkadaşımın bebeğine beyinde su toplamış vs dediler hiç bir test istemiyorum dedi dokundurtmam dedi yavrum sapasağlam doğdu noksansız eksiksiz. Gayette sağlıklı 6 aylık oldu bile

Kızlar ben ikili taramayı verdim
Doktorum nift testini de yap dedi onu da yaptıracağım yaptıran var mı ? Grupta konuşuldu ama onları kaçırdım kimseyi yormayacaksam
Yaptıranlar bilgi verebilirler mi ?
Ben yaptırdım sonuç bekliyorum

Kızlar az önce acilden geldim çok iyi bir doktora denk geldim bana hiç endişelenme dedi karpuz %90 su dedi karpuz yiyorsan hiç endişe yapma diyor. Su içemesem bile o yetermiş şimdilik. Yemek olarak da hep tek tip yiyorum herşeyden tiksindim dedim bebek depolarından çekiyor birşey olmaz dedi. Ultrasonda baktı zıplıyordu bizim sıpa 3 cm olmuş. Bulantı için 2 hafta daha sabret diyor. Cinsiyet için de 18den önce söylemiyormuş

Sizi anlıyorum yorumunuza da saygı duyuyorum ama ben özel eğitimde çalışıyorum. Her gün özel çocuklarla ve velileriyle iç içeyim malesef öyle allah böyle verdi olmuyor. O çocuğun hayatında her dakika siz olmuyorsunuz malesef. Bir annenin inşallah çocuğum benden önce ölür diye dua etmesi ne kadar acı ve ağır ama malesef engelli çocukların annelerinin duaları bu. Siz her anında bakım veremeyeceğiniz bir çocuğun vebalini alabilir misiniz? Ki tedavi edilebilecek bir hastalıksa erkenden çözüme ulaşması açısından bakıyorum ben olaya aldırmak vs gibi çözümsüz durumları aklımdan geçirmiyorum açıkçası

Merhaba sizinle birebir aynı fikirdeyim kaldı ki benim gördüklerimde aile falan da kalmıyor babalara o sorumluluk ağır geliyor ve yavaştan aileden çocuktan ve kadından uzaklaşıp kendine yeni bir hayat kuruyorlar çoğunlukla tekrar evlenip çocuk sahibi oluyorlar, anneler tek bazen de kendi ailelerinden destek alarak çoğunlukla belediyelerden yardım alarak yaşamak zorunda kalıyorlar maalesef güçlü bir
ülke de yaşıyor olsaydık kadın olarak çok daha kolay olabilirdi kromozom bozukluklarında yaşayabilen gruba down sendromlulae geliyor ve yaşabildikleri için öğrenme tanıma şansımız oldu ama Allah evlatlarımızı bağışlasın ne ciddi problemler var doğduğu gün ameliyata alınmak senelerce bir sürü ameliyat yapılmak zorunda kalınanlar çok ciddi kalp rahatsızlıkları olanlar bence bilime inanmak lazım ama Allah herseyin en iyisini bilir ona da inanıyorum

D

Nift testi doğalsa neden amniyosentez yapılsın ki zaten
Nift normal gelmezse gene amniyosentez öneriyorlar burda bi kaç kişi de gördüm nift olumsuz gelip amniyosentez de olumlu sonuç alan tabiki tercih meselesi en güzel sonuçları alırız inşallah

Kızlar birde afedersiniz cinsel ilişki mevcut mu şuan ki hayatlarınız da doktor bana serbest dedi

Nift normal gelmezse gene amniyosentez öneriyorlar burda bi kaç kişi de gördüm nift olumsuz gelip amniyosentez de olumlu sonuç alan tabiki tercih meselesi en güzel sonuçları alırız inşallah
Tabi ben ikili tarama skntili nipt dogalsa amniyosentez yaptırmam herhalde demek istedim ama sonuçta doktorum ne derse onu yaparım yasamadan da yorum yapmak istemiyorum rabbim hepimizin bebeklerini sağ Salim sağlıklı eksiksiz kusursuz şekilde kucağımıza almayı nasip etsin ağır sınav yaşatmasın insallah

Bir de bir şey soracağım size
Saçlarımı kestirmek istiyorum malum gebeliğe zamansız yakalandım ne boya ne kesim her şey kaldı . Ama hani batıl inanç var ya saçlarını kestirme ömrü kısa olur falan . Hiç inanmam da böyle şeylere yine de ne bilim napsam

Ya bende boyatmayı o kadar çok istiyorum ki saçlarımdan soğudum ama sanırım boya olayı imkansız gibi

Kıyafetler ıvır zıvır araç gereçler onları ben alıyorum gözüme çarptıkça , bebek arabası oto koltuğu anne yanı , ana kucağı gibi şeyleri eşim alıyor
Merhaba canım , ikili tarama için perinatoloğa yönlendirdi değil mi ? Biz dün perinatoloğa 2500 verdik. Bana ilk başta pahalı geldi farklı yerleri de arayıp fiyat aldım 6000 diyen bile oldu o zaman 2500 ün uygun olduğunu anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…