2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Ne zaman olacakmış canım detaylı konuştun mu? dualarımız sizinle
Salı günü alanında baya iyi bir Perinatolog görecek bizi şu an 12+2 yim normalde 16. Haftada oluyor amniyosentez 1 ay kadar bekleyeceğiz mecburen. Benim bebeğim annesiyle hala. Günlerdir ağlamaktan onu da mahvettim, amniyosenteze kadar sanki hiç Nipt yaptırmamış sadece ikili yaptırmış ve temiz çıkmış gibi devam edeceğim

İnş nipt yanlıştır sonucunu umutla bekliyoruz biz de Üzülüyorsun biliyorum ama inş boşuna üzülmüşsündür. Peki tekrar aynı çıkınca doktorun ne dedi sonuca

Arkadaşlar merhaba bugün itibariyle 13 haftalık oldum iki testte gittim oradaki doktora insülin direnci başlangıcım olduğunu söylediğim için şeker yükleme testini erken yaptır dedi test yarın olunacak ama ben cok kararsızım bilgisi olan var mi cok araştırdım genelde 24. Haftalarda yapılıyor. Erken haftalarda gebelik testi yaptıranınız ya da yaptiran tandiginiz var mi herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmışlar mi?

Katılıyorum bende aynı düşünüyorum cnm

Canım bendede var ınsulın direncim önermedi henüz doktorum bir doktora daha danış istersen

Bu bana saçma geliyor diğer ülkedekiler kestirince ömrü kısalmıyor bizimkilerin mi kısalıyor annem de bana kestirme diyor o ayrı boya konusunda ben de muzdaribim beyazlarım da var rahatsız oluyorum bir de şu an 3 renk gibi oldu ya dibine değdirmeden maske ile boyayabiliyorsunuz 3 aydan sonra diyorlar ama bi 5 ayı beklesem mi yoksa hiç mi boyamasam kararsızım

Ya bende boyatmayı o kadar çok istiyorum ki saçlarımdan soğudum ama sanırım boya olayı imkansız gibi
Benim saçlarımda beyaz sorunum var dün doktora sordum olumsuz cevap vereceğini düşünerek, böyle mi dolaşacaksın beyaz olan dip kısımları boya tabii komple boyayı sonra söyleyeceğim dedi.

İnş nipt yanlıştır sonucunu umutla bekliyoruz biz de Üzülüyorsun biliyorum ama inş boşuna üzülmüşsündür. Peki tekrar aynı çıkınca doktorun ne dedi sonuca
Hala şokta çünkü sizlerde internete trizomi 3 yazarsanız o kadar kimse yok ki. O kadar vaka yok ki. Hani diğer trizomiler 13 18 21 dışında 8 9 22 falan hep görmüş, ama 3 hiç görmemiş. Kendisi beni aramadan literatür taramış ve dedi ki senin benzerin şeklinde bile bulamadım. Hani ne ile karşılaşacağız dahi bilmiyor o da. Bu kadar az vaka olma nedeni bu bebekler 12 haftadan önce düşüyormuş. Otamatik olarak bilinmiyormuş hani. Benimki düşmeyi bırak lekelenme dahi yapmadı. Üstelik gayet saglıklı gözüküyor. Mesela ikili tarama testi yapsam tertemiz çıkacaktı. Daha 29 yaşındayım ilk gebeliğim eşiminde benim de kanımız incelendi temiz çıktı. Hatta biri tanıdık Perinatolog attı dedim hocam bende trizomi 3 den şüpheleniliyor emin misiniz dedi adam. Çok nadir sonuçları bir atın konuşalım dedi. Kısaca şu an hani milyonda bir olacak şey başımıza geldi. Millet 3 mü 13 mü diyor o kadar bilinmeyen bişey.

Benimde saçlarım sarı, şuan dip boyam baya çıkmış durumda hatta turunculaşma felan olmuş beni rahatsız ediyor 6 ay daha boyatmasam ne hale gelir kim bilir. Ben daha doktora sormadım ama 4 veya 5. Ayda boyamayı düşünüyorum.

Bu arada ben boyalarımı sipariş ettim. Organik amonyaksız cart curt, haftaya boyayacağım. Doktorum 7 sene önce olumlu bakmıyordu o yüzden sormayacağım
Kendi rengine döndüreceğim bu seferlik sonrası beyazlar için 1-2 kere daha boya ister muhtemelen.

Şimdi linç yiyeceğim ama aramızda doktor arkadaş var, hepimizin kendi doktorları var. Kadın doğumcu ya da çocuk doktoru değiliz.

Şu şeker yüklemesi kötü, tarama testleri iğrenç, amniyosentez saçma gibi abidik gubidik yorumları yapmasak mı acaba?
Tamam herkesin fikri olabilir de bunlar fikir değil, konunun uzmanlarının bize önerisi. Uymuyorsa yaptırmazsın olur biter, tüm dünya birleşip bebekleri yok etmeye çalışıyor moduna girmenin alemi yok.

Herkes, her şeyi en mükemmel şekilde biliyor gibi davranmasa dünya da forum da tertemiz bir yer olabilir.

Kızlar merhaba dün 2 kere kalp çarpıntım oldu kalbim o kadar hızlı attı ki vücudumu titretti uzanıp ayaklarımı yukarı kaldırınca geçti başına gelen oldu mu hiç?

Benim saçlarımda beyaz sorunum var dün doktora sordum olumsuz cevap vereceğini düşünerek, böyle mi dolaşacaksın beyaz olan dip kısımları boya tabii komple boyayı sonra söyleyeceğim dedi.
Valla bende kendimi çok kötü hissediyorum zaten yazları iyice yıpranıyor bir de sarı saç zıkkımı var kafamda akıyor turuncu oluyor sorsan yine gidip koşa koşa sarıya boyatırım ama hamilelik döneminde de vicdan yapıyorum bi doktoruma sorayım sonraki kontrolde

Zaten eskilerden gelen düşünceler bunlar da ama insan yine de acaba diyor

Çok şaşırdım Şuan daha açıklayıcı oldu doktorunun neden bir daha yaptırdığı . Peki bu milyonda bir çıkıyorsa gende de bi karıştırma olamaz mi testte bile ne bileyim o geni hatalı tarayan bir testtir sonuçta aynı firmaya yaptırdın bir daha
En iyisi amniyosentez demek şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…