- 19 Eylül 2018
- 14.254
- 38.084
- 598
Herkese amniyosentez yapılsa down sendromlu bebek olmazdı. Zorunlu olmalı diyeceğim ama linc yiyebilirimBi konuda arama yaparken bu yorumunuza denk geldim. Çok güzel yazmışsınız. Ben de Ocak annesiyim bi içimi dökeyim görmüşken. Patlayacağım çünkü artıkBu konuda iyice sinirlerim bozuk benim de. Bebekte değil ama eşimdeki bir kromozom probleminden dolayı amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım. Bir sürü doktora gittim hepsi yaptırmamı söyledi. Korkulacak bişey olmadığını söylediler. Ama burada sürekli yok bebek düşer yok bebek ölür yok testlere güvenmeyin bi sürü korkutucu yorumlar. Bir de görüştüğüm doktorların hepsi direkt amniyosentez derken burada nipt avukatları var sürekli bu testleri övüp duran.Ense kalınlığıyla ilgili forumda birkaç şey okuyup kendini genetik uzmanı sananlar. Bir sürü sebep var amniyosentez için ama zerre bilgileri yok. Nipt testi her derde devaymış modunda reklamcı gibi gezenler. En sinir olduğum da testleri boşverin Allah bilir bebeğin nasıl olduğunu yazan tipler var. Millete eltisinden, görümcesinden örnekler verip “bak doktorlar bişey bilmiyormuş onların bebeği sağlıklı doğdu” yazanlar Bunalıp buralara girip moral bulmaya çalıştım ama bu cehalet o kadar yoruyor ki insanı. Ve iki gün önce amniyosentez yaptırdım şimdi sonuç bekliyorum. Burada öyle şeyler okudum öyle korktum ki bitince bu kadar basit bi işlem olmasına hala şaşırıyorum. En ufak sızlama bile olmadı. Koşup zıplayacak kadar enerjik ve iyiyim. Tabi kendimi tutuyorum Folik asit kullanımına karşı olanlar var, vitamin takviyelerine gerek yok diyip sebze yiyin diye millete akıl dağıtanlar… kadının tshı 8,5 çıkmış ama doktorun verdiği ilacı kullanmamış çünkü gebelikte ilaç kullanmaya karşıymış. (Umarım bebeği aptal doğmaz) Doktorların her dediğini eleştirme ve uygulamama noktasında bi kafa yaşıyorlar. Niye doktora gittiklerini de anlamıyorum. Bana kalsa hastanelere girişini yasaklarım bunların. Millet sıra bekliyor tedavi için bunlar doktor meşgul ediyor. Çok doldum kızlar kusura bakmayın sizlere ve bebişlerinize sağlık diliyorum
Sadece down ya da Trizomi 13-18 yönünden bi şüpheniz olursa fetal DNA da yeterli bence. Ama riskin büyüklüğüne göre doktorunuz iki testten birini önerir zaten. Umarım hiç gerek kalmazHerkese amniyosentez yapılsa down sendromlu bebek olmazdı. Zorunlu olmalı diyeceğim ama linc yiyebilirim
Amniyosentez savunuyorum ben de. İkili sonucuma göre direkt ondan yaptırırım üçlü dörtlü fetal dna yaptırmam
Ya geçmiş olsun sizin de haftanız ileri olmasına rağmen devam ediyo demekki. Galiba benim de geçmeyecek.Dediğiniz gibi dua edip beklemekten başka çaremiz yok galiba. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırızMerhaba stres yapma ben şuna 14 haftadayım , 11 haftamda asiri kanama ile hastanede yattim . beni. kanamam dört gun surdu sonra tamamen gecti bir hafta gelmedi ama sonra tekrar basladi kahverengi sekilde suan 10 gundur sanki regl oluyorum gibi kanamam oluyor doktor kesenin altinda kanama alani var dedi igne ve fitil yazdi ilaclari kullanip dinlenmekten baska caremiz yok malesef
Su an farklı bi doktor arayisindayim. Aslında gittigim doktor alanında çok başarılı ama farklı bi görüş almak benim icin iyi olacakCanım başka bir doktora mı gözüksen ? Belki başka çözüm üretir seni yorar çünkü bu durum sürekli leke geldi mi gelmedi mi
Etrafımda 9ay boyunca yaşayan da var sağlıkla bebeklerini aldılar kucaklarına , doktorum kesin düşük olacak diye birşey yok dedi . ben cok korkuyordum sürekli yat yat yerimden pek kalkmadım ama çok bunaldım sıkıldım , doktor bana sürekli yatak döşek yatmana gerek yok dikkat et yeterli dedi sizin durum nasıl bilemem ama endişe etmeyin. sadece biz değiliz. bebekler sağlıklı gelişimini devam ettiriyorsa kesenin durumu iyi suyu yeterliyse içimizi ferah tutalım. ben kendimi artık daha iyi hissediyorumYa geçmiş olsun sizin de haftanız ileri olmasına rağmen devam ediyo demekki. Galiba benim de geçmeyecek.Dediğiniz gibi dua edip beklemekten başka çaremiz yok galiba. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız
Bi konuda arama yaparken bu yorumunuza denk geldim. Çok güzel yazmışsınız. Ben de Ocak annesiyim bi içimi dökeyim görmüşken. Patlayacağım çünkü artıkBu konuda iyice sinirlerim bozuk benim de. Bebekte değil ama eşimdeki bir kromozom probleminden dolayı amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım. Bir sürü doktora gittim hepsi yaptırmamı söyledi. Korkulacak bişey olmadığını söylediler. Ama burada sürekli yok bebek düşer yok bebek ölür yok testlere güvenmeyin bi sürü korkutucu yorumlar. Bir de görüştüğüm doktorların hepsi direkt amniyosentez derken burada nipt avukatları var sürekli bu testleri övüp duran.Ense kalınlığıyla ilgili forumda birkaç şey okuyup kendini genetik uzmanı sananlar. Bir sürü sebep var amniyosentez için ama zerre bilgileri yok. Nipt testi her derde devaymış modunda reklamcı gibi gezenler. En sinir olduğum da testleri boşverin Allah bilir bebeğin nasıl olduğunu yazan tipler var. Millete eltisinden, görümcesinden örnekler verip “bak doktorlar bişey bilmiyormuş onların bebeği sağlıklı doğdu” yazanlar Bunalıp buralara girip moral bulmaya çalıştım ama bu cehalet o kadar yoruyor ki insanı. Ve iki gün önce amniyosentez yaptırdım şimdi sonuç bekliyorum. Burada öyle şeyler okudum öyle korktum ki bitince bu kadar basit bi işlem olmasına hala şaşırıyorum. En ufak sızlama bile olmadı. Koşup zıplayacak kadar enerjik ve iyiyim. Tabi kendimi tutuyorum Folik asit kullanımına karşı olanlar var, vitamin takviyelerine gerek yok diyip sebze yiyin diye millete akıl dağıtanlar… kadının tshı 8,5 çıkmış ama doktorun verdiği ilacı kullanmamış çünkü gebelikte ilaç kullanmaya karşıymış. (Umarım bebeği aptal doğmaz) Doktorların her dediğini eleştirme ve uygulamama noktasında bi kafa yaşıyorlar. Niye doktora gittiklerini de anlamıyorum. Bana kalsa hastanelere girişini yasaklarım bunların. Millet sıra bekliyor tedavi için bunlar doktor meşgul ediyor. Çok doldum kızlar kusura bakmayın sizlere ve bebişlerinize sağlık diliyorum
Hadi ya herkestede migren var anladığım kadarıyla yatıyorum kafamın arkası ağrıyor kalkıyorum beynim zonkluyor kaç hafta sürücekmiş bu böyle?Valla hayattan soğudum desem yeri sersem gibi oluyorum şu migren gelince bide gece kustum eşimde dahada kötü olursan acile gidelim dedi ama gözüm yemedi vallaKızlar bende de gece migren tuttu sağ gözüme kadar indi Parol aradım gece vakti annemlerin evde.Bu haftalarda baş ağrısı normal diyorlar.Hafta hafta gebelik videolarında izledim çoğunluğu baş ağrısı normal diyor yani.
canım merhaba hangi özeli tercih ettin hamilelikten sonra aldın değil miBende ilk başlarda muayene ücretlerine 775 TL bayıldım sonra doğum paketi alınca o ayki muayeneleri düştüler daha hesaplıya geliyor yanlış hatırlamıyorsam yatış felan olursa bir iki gecelik onu da karşılıyorlar diye biliyorum.Benim iki doktorumla bağlantılı özelde ki doktorum.Hemde eve yakın hastane. Doğum paketini de 21 bine aldık baya uygun geldi bize yoksa sürekli 800 bayılmak iş değil özele ya nerden ne çıkaracakları belli olmuyor
Merhaba doğum paketi dediğiniz özel sağlık sigortasımı?Özelde aldım ama doğum paketini aldığım için ücret ödemedim sadece seruma kattıkları ilacın parasını ödedim 57 TL.Devlette acilden girsen de kesin serum yazarlar.
bir yerde okudum çok bol su için diyordu çok gecmiş olsun annem bana hamileyken kanamayla hastaneye kaldırılmış ilk çocuğum diye dr almamış benim hiç kanamam yoktu bir önceki gebeliğimde bebeğimin kalbiMerhaba stres yapma ben şuna 14 haftadayım , 11 haftamda asiri kanama ile hastanede yattim . beni. kanamam dört gun surdu sonra tamamen gecti bir hafta gelmedi ama sonra tekrar basladi kahverengi sekilde suan 10 gundur sanki regl oluyorum gibi kanamam oluyor doktor kesenin altinda kanama alani var dedi igne ve fitil yazdi ilaclari kullanip dinlenmekten baska caremiz yok malesef
Bi konuda arama yaparken bu yorumunuza denk geldim. Çok güzel yazmışsınız. Ben de Ocak annesiyim bi içimi dökeyim görmüşken. Patlayacağım çünkü artıkBu konuda iyice sinirlerim bozuk benim de. Bebekte değil ama eşimdeki bir kromozom probleminden dolayı amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım. Bir sürü doktora gittim hepsi yaptırmamı söyledi. Korkulacak bişey olmadığını söylediler. Ama burada sürekli yok bebek düşer yok bebek ölür yok testlere güvenmeyin bi sürü korkutucu yorumlar. Bir de görüştüğüm doktorların hepsi direkt amniyosentez derken burada nipt avukatları var sürekli bu testleri övüp duran.Ense kalınlığıyla ilgili forumda birkaç şey okuyup kendini genetik uzmanı sananlar. Bir sürü sebep var amniyosentez için ama zerre bilgileri yok. Nipt testi her derde devaymış modunda reklamcı gibi gezenler. En sinir olduğum da testleri boşverin Allah bilir bebeğin nasıl olduğunu yazan tipler var. Millete eltisinden, görümcesinden örnekler verip “bak doktorlar bişey bilmiyormuş onların bebeği sağlıklı doğdu” yazanlar Bunalıp buralara girip moral bulmaya çalıştım ama bu cehalet o kadar yoruyor ki insanı. Ve iki gün önce amniyosentez yaptırdım şimdi sonuç bekliyorum. Burada öyle şeyler okudum öyle korktum ki bitince bu kadar basit bi işlem olmasına hala şaşırıyorum. En ufak sızlama bile olmadı. Koşup zıplayacak kadar enerjik ve iyiyim. Tabi kendimi tutuyorum Folik asit kullanımına karşı olanlar var, vitamin takviyelerine gerek yok diyip sebze yiyin diye millete akıl dağıtanlar… kadının tshı 8,5 çıkmış ama doktorun verdiği ilacı kullanmamış çünkü gebelikte ilaç kullanmaya karşıymış. (Umarım bebeği aptal doğmaz) Doktorların her dediğini eleştirme ve uygulamama noktasında bi kafa yaşıyorlar. Niye doktora gittiklerini de anlamıyorum. Bana kalsa hastanelere girişini yasaklarım bunların. Millet sıra bekliyor tedavi için bunlar doktor meşgul ediyor. Çok doldum kızlar kusura bakmayın sizlere ve bebişlerinize sağlık diliyorum
çok teşekkür ederim inşallah benim de 3. gebeliğim ilk defa böyle birşey yaşıyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsunbir yerde okudum çok bol su için diyordu çok gecmiş olsun annem bana hamileyken kanamayla hastaneye kaldırılmış ilk çocuğum diye dr almamış benim hiç kanamam yoktu bir önceki gebeliğimde bebeğimin kalbi
durdu bebek sağlamsa merak etmeyin hiçbirsey olmaz içiniz rahat olsun
tatlım sen iyi niyetli düşünüyorsun seninle farkımız down sendromu bu hastalıkların içinde en masum ve tatlı olanıHerkese amniyosentez yapılsa down sendromlu bebek olmazdı. Zorunlu olmalı diyeceğim ama linc yiyebilirim
Amniyosentez savunuyorum ben de. İkili sonucuma göre direkt ondan yaptırırım üçlü dörtlü fetal dna yaptırmam
Neden serklaj olacaksınız?İnşallah öyle olur aslında korkmuyordum ama günler yaklaştıkça çok korkmaya başladım doktorum serklajdan sonra kese delinmesi erken doğum başlayabilir bunları size söylemek zorundayım dedi bunu söyleyince daha çok korktum
evet serklajların çogu başarılı geçiyor ama bu tehlikelerde var sonuçta
amniyosentezınde rısklerı var amaHerkese amniyosentez yapılsa down sendromlu bebek olmazdı. Zorunlu olmalı diyeceğim ama linc yiyebilirim
Merhaba sizinle birebir aynı fikirdeyim tabiki çok iyi araştıran yönlendirici konuşan gercek tecrübelerini anlatıp bize yön gösteren çok değerli arkadaşlarımız var sağolsunlar sonuçta burası bana göre tecrübe paylaşım platformu
benim de en çom dikkatimi çeken ben vajinal muayene yaptırmam karşıyım ha bunu düşük korkusu nedeniyle yaptırmayana yüzde yüz saygım var ama bu bir iffet namus meselesi değil orası da normal bir organımız doktorlar için elimiz kaşımız burnumuz gibi artık biraz modernleşmek tıbba güvenmek kadınlığımızla gurur duyma zamanı iffetle bir alakası yok sırf dr görmesin die sezeryan yaptıran var olacak sey değil burada bunu iyi niyetle yazanlar var ama bu konuda farklı düşünen öğretilen arkadaslara bunun normal olduğunu söylemeliyiz bu sağlık
Bu konularda benim de söyleyeceklerim var:tatlım sen iyi niyetli düşünüyorsun seninle farkımız down sendromu bu hastalıkların içinde en masum ve tatlı olanı
ikili tarama artık çok yetersiz bir test bunu doktorların hepsi söylüyor modern tıpa göre geride kaldı ama devlet hastanelerinin durumu malum bu onlar için fazla bile
nerede o eski devlet doktorları
bunun bir de yaşaması imkansız olan sendromları var arkadasta çıkmıstı 3 kromozom bozukluğu ne olduğunu bile anlayamadık bunlar ikili taramada çıkmıyor kızcağız perişan oldu bir dolu çok ciddi kromozom hastalıkları var
( Allah hiçbirimizin başına vermesin
Çok geçmiş olsun öncelikle. Annem de bana hamileyken toxoplazma geçirip antibiyotik kullanmış ama 4 kiloya yakın doğmuşum hala da çok sağlıklıyım çok şükür. Hastalığın bebeğe zararı ilaçtan daha çoksa tabiki ilaç kullanmak lazım napalımGeçen hafta korkunç bir boğaz enfeksiyonu geçirdim. Hem hap hem iğne antibiyotik kullanmam gerekti. Ateşim 39'u geçti kaç defa.
Düzenli havuza giriyorum diye idrar yolu sandı herkes. Yok değil, tertemiz. Havuza giriyor olmam zaten ofsayt elalem için.
Bana da devamlı antibiyotik kullanma dedi çevremdekiler. E doktor verdi, kadın doğumcuma sordum, gebelikte kullanmamayı tercih ederiz ama kullanmak zorundasın dediler paşa paşa aldım ilaçlarımı. Vitaminlerle beraber 14 hap aldığım günler oldu. Doktordan iyi mi bilcen diye kaç kişiyi tersledim Allah biliyor.
Ben de gerekirse amniyosentezciyim açıkçası. Çok geçmiş olsun size de.
Sizin ilk doğum mu bilmiyorum ama bende şey de var şu an, ilkinden uzun süre geçtiği için ikinciyi normal deneyebilirmişim sezaryene gerek yokmuş. Ne benim böyle bir talebim var, ne doktorun böyle bir önerisi var ama komşum normal doğurmam konusunda çok ısrarcı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?