2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
"Doktorum çok iyi, vajinal ultrason yapacak biri asla değil"i burada mı okudum başka yerde mi bilmiyorum. Çok gülmüştüm ama.

Ek olarak hamileyken sevişmeyi de ayıp görmeyi bırakmalıyız ya.
2. Gelelim vajinal muayene, ultrasonun zararları vb konulara.
Ultrason duyamayacağımız kadar yüksek frekanslı ses dalgalarının dokulara gönderilmesi ve dokunun yoğunluğuna göre yansıyan dalgaların değerlendirilir görüntüye dönüşmesi ile çalışır. Yaşam içinde zaten sürekli duyma aralığımızın dışında birsürü ses dalgasının içinden geçeriz, ya da onlar bizim içimizden geçer. Vajinadan yapılmasının tek sebebi probu rahime daha yakın bir yerde konumlayıp daha net görüntü elde etmektir, onun dışında bir farkı yoktur. Düşüğe sebep olma ihtimali karından ultrason ile aynıdır, yani 0.
Bir de benim anlamadığım etrafımda kimi insanlar fazla ultrasona da girmek istemiyorlar aman bebeğe zarar verir diye, ama konu ayrıntılı ultrasona gelince 15 - 20 dakika çok az, en az bir saat incelesin doktor diyorlar. Onlar işin ehli, ne kadar sürede, nasıl yapılması gerekiyorsa onu yaparlar zaten.

Tabiki öyle canım başkalarının tecrübeleri tavsiyeleri çok önemli bizim için. Foruma da o yüzden girdim. Ben çok faydasını gördüm. Ama bazı okuduğum şeylerde de sinirim bozuluyor artık. Bi de dediğin tipler var cidden. Doktor çok meraklıymış gibi açmak istemeyen ben de vajinal ultrasonda düşük riski varmış diyenleri görmüştüm. Ultrason bebeğe zarar veriyor diye doktora gitmeyenler var. Neler var ya cidden şaşırıyorum her gördüğümde saymakla bitmiyor

kızlarrr, ıyı dusunelım ıyı olsun ya..
ınsallah kımsede bır sorun cıkmayacak Allahım dermansız dert vermesın ..

Bilgilendirmenizi okurken bir çok konu daha çok aklımda yerine oturdu daha rahat anladım kendi adıma çok teşekkür ederim

Ben bu konuyu yazdıktan sonra sizin yazdığınızı gördüm. Gerçekten doktorların bize her yaptığı kötülük bazılarına göre. Ultrason, ilaçlar, amniyosentez.. Doktorların hepsi bize ve bebeklerimize düşman

3. Hamilelikte ilaç kullanımı ve buna benzer şekilde aşı konusu.
Tabi ki birçok molekül kanımızdan bebeğe geçebildiği için hamilelikte ilaç kullanmak önerilmez, ama yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi, ilaç kullanmadığımız zaman hastalığın bebeğe vereceği zarar ilacın yan etkilerinden fazlaysa elbette kullanmak gerekir.
Bir de bazı ilaçlara ve aşılara karşı olan ön yargıda sunulan argümanlar çelişkilidir. Aşıların yan etkisi, bazı ilaçların yan etkisi öcüleştirilirken birçok başka ilaç ya da ürün (bebek bezi, kıyafet, hazır yiyecekler gibi) yan etkisine bakılmadan kullanılıyor. Yani bu aşılar çok kötü içinde ne olduğunu bilmiyoruz (!) da calpol'ün içinde ne olduğunu biliyor muyuz, ya da en basitinden cicibebe'ye nasıl bu kadar güveniyoruz kendimiz mi ürettik?
Bir de daha minicik çok hassas ona nasıl öyle bir sıvıyı enjekte ettireyim gibi yorumlara denk geldim. Yahu minicik ve hassas, nasıl kıyacaksın tetanoz mikrobunun bebeğin vücuduna girdiğinde o minicik vücudun hiç bir savunma mekanizmasının olmamasına.
Bitti.

Bilgilendirmenizi okurken bir çok konu daha çok aklımda yerine oturdu daha rahat anladım kendi adıma çok teşekkür ederim
Ne demek, bilgilendirme olarak düşünmedim ama öyle olmuş sanırım öğretmen edasıyla. Şimdi öğretmenlik yapıyorum da sanırım bir tür mesleki deformasyon.

Keşke fetal DNA devlet tarafından karşılansa çok ciddi paralar istiyorlar herkesin bütçesi onu kaldırmaya yetmiyor maalesef zorunlu bir durumda tabiki yaptırırız ama risk faktörümüz olmayınca ikili tarama ile yetiniyoruz 350-400 dolar Türkiye şartlarında çok ciddi bir ücret

Doğum şeklimize zaten genelde kaynanalar ve komşular karar veriyor
Benim kv öyle her şeye burnunu sokan biri değildir ama komşuların maşallahı var.

açıkcası ben çevremde kimsenin ne dediğine kulak asmıyorum sadece doktorumun ne söylediği önemli benim için çünkü aynı kadının aynı bedende hamilelikleri bile farklı bırak başkasıyla benim aynı olsun. Fetal konusun dada ben yaptırmayı düşünüyorum yarın kan vereceğim doktorum da önerdi ve anlattı bunun için yaptıracağım.

kızlar merhabalar 12. hafta itibariyle kullandığınız ilaçlar neler söyleyebilir misiniz?

Çok doğru şeylere parmak basmissiniz ve aydinlatmissiniz teşekkür ederim bende sizin gbi düşünüyorum bende biyoloji mezunuyum sizde daha ayrıntılarını kadar biliyorsun benimde kendi doktorum bu arada erkek 10.haftaydim hala alttan ultrasonla bakıyor ben her seferinde çekinsem de çok saol sun bebeği daha ayrintilariyla görmek için alttan baktığıni ve 12. Haftada filn ense kalınlığını filn olctulten sonra artık karından bakacağını dile getrdi bende doktoruma çok güveniyorm o yüzden doktorumla hareket ediyorm

Şu an ben tam olarak o durumdayım galiba tam kendimi topladim tekrardan lekelenme başladı. Şu an dediğiniz gibi yürümekten Bile korkuyorum. Benim doktorum da sorun yok panik yapma dedi senin gibi hastalara çoğu zaman kısıtlama bile vermiyorum dedi ama sonuç olarak her seferinde kan görünce moralim bozuluyor doktora 2 hafta gitmezsem içim içimi yemeye başlıyor. Benim ilk gebeliğim 22 yaşındayım 2 yıllık evliyim ve 2 yıl boyunca vajinismus yüzünden bebek sahibi olamadim. Cok şükür yendim geçti o günlerde. Yani uzun suredir beklediğimiz bir gebelikti . İnşallah herkes kucağına sağlıkla alır bebeğini

aslında kızlar marka olarak soruyorum içeriği temiz hemde mesela demir ilacı kabızlık yapıyor genelde örn. önceki hamileliğimde feramat kullanmıştım kabızlık yaşamamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…