- 11 Temmuz 2023
- 9
- 1
- 1
- 32
Bana bu bilgiyi veren de tüp bebek doktorum. Tabiki de radyasyon herkes için her açıdan tehlikeli ama burda demek istediğim kimin ne kadar x veya y kromozomu ürettiği değil y kromozomunun radyasyona maruz kaldığında daha dirençsiz olması.Örnek verdiğim eşim ve arkadaşları da uçak teknisyeni ve uçakta kokpit bölümünde bulunan radyasyonun y kromozomu üzerinde olumsuz etkisi olduğunu da yine bir başka doktor eşimin arkadaşına söylemiş. Hatta bizde ondan sonra dikkat etmiştik gerçekten herkesin kızı var diyeValla o kadar kadın doğum ve tüp bebek hekimiyle çalıştım hiç böyle birşey duymadım. Cinsiyet kromozomlarında baskınlık veya çekiniklik diye bir durum yoktur. Radyasyonlu ortamda sadece y kromozomu değil her iki kromozomda aynı oranda etkilenir, kadın çalışanlarda da yumurtalıklara olumsuz etkisi var. Hatta bu sebepten ötürü radyoloji teknikerlerinin karın bölgesinin biraz alt kısmına takılan özel aparatları var. MM allelleri olan erkek daha çok Y kromozomu üretir ve daha çok erkek çocuğu olur.
MF allelleri olan erkeklerde eşit sayıda X ve Y kromozom üretileceği için kız-erkek oranı eşit olur.
FF allelleri olan erkek daha çok X kromozomu üretir böylece daha çok kız çocuğu olur. Buda bilimsel bir açıklamadır
Bence bu kızKızlar doktor sanırım erkek olabilir dedi ama şöyle bu sefer minicikti çıkıntısı çok küçük şiş gibiydi bu doktorun cihazı benim kendi doktorumdan biraz farklı daha küçüktü
Bu haftalarda bazen klitoris sis olabiliyor 15-16. Hafta bile yanılma olur dedi ama sen erkek gibi düşün öyle söyle kendine dedi sonrası olursa süpriz olsun 10 gün içinde gel bir daha detaylıca inceleyeyim dedi
Bir de sezaryen düşünürsen istediğin saate yaparım ameliyatını ben hiç sorun değil dedi yükseleni aslana getirmek istiyorum diye
En son nipt yaptırıp ne olacaksa olsun öğreneyim artık diyeceksin diye düşünüyorumKızlar doktor sanırım erkek olabilir dedi ama şöyle bu sefer minicikti çıkıntısı çok küçük şiş gibiydi bu doktorun cihazı benim kendi doktorumdan biraz farklı daha küçüktü
Bu haftalarda bazen klitoris sis olabiliyor 15-16. Hafta bile yanılma olur dedi ama sen erkek gibi düşün öyle söyle kendine dedi sonrası olursa süpriz olsun 10 gün içinde gel bir daha detaylıca inceleyeyim dedi
Bir de sezaryen düşünürsen istediğin saate yaparım ameliyatını ben hiç sorun değil dedi yükseleni aslana getirmek istiyorum diye
zorlu şartlara direnen kazanıyor demek kiNasıl bu kadar erkek bebe olabiliyor
Doğuştan savaşçı desenezorlu şartlara direnen kazanıyor demek ki
Azmine hayranım bu azim ile kız doğuracaksın sen ben inanıyorumKızlar doktor sanırım erkek olabilir dedi ama şöyle bu sefer minicikti çıkıntısı çok küçük şiş gibiydi bu doktorun cihazı benim kendi doktorumdan biraz farklı daha küçüktü
Bu doktorlar nasıl tam anlayamıyorum gerçekten anlam veremiyorum benim 12+4 den kıza benziyor çıkıntı yok dedi klitoriz şişliği bile yoktu o hafta eğer erkekse pipi geç gelişebilir dedi 16. Haftada netleşir dedi 16. Haftada gittğimiz de %100 kız dedi hatta ben kordonu pipi sandım uzun bsey vardı o kordonu merak etme dedi sonra bacak arasını gösterdi klitoris bile belliydi hatta netleşsin diye benim haftamda olan başka erkek bebek pipili ultrasonları gösterdi gerçekten kocaman görünüyorduKızlar doktor sanırım erkek olabilir dedi ama şöyle bu sefer minicikti çıkıntısı çok küçük şiş gibiydi bu doktorun cihazı benim kendi doktorumdan biraz farklı daha küçüktü
Neyse bu konu çok uzar bir sağlıkçı olarak bilimsel açıklama yapmak istedimBana bu bilgiyi veren de tüp bebek doktorum. Tabiki de radyasyon herkes için her açıdan tehlikeli ama burda demek istediğim kimin ne kadar x veya y kromozomu ürettiği değil y kromozomunun radyasyona maruz kaldığında daha dirençsiz olması.Örnek verdiğim eşim ve arkadaşları da uçak teknisyeni ve uçakta kokpit bölümünde bulunan radyasyonun y kromozomu üzerinde olumsuz etkisi olduğunu da yine bir başka doktor eşimin arkadaşına söylemiş. Hatta bizde ondan sonra dikkat etmiştik gerçekten herkesin kızı var diye
Çok teşekkür ederimNeyse bu konu çok uzar bir sağlıkçı olarak bilimsel açıklama yapmak istedimKızınız hayırlısıyla doğsun inşallah
kovaya aslan hoş geldin narsist bireyKızlar doktor sanırım erkek olabilir dedi ama şöyle bu sefer minicikti çıkıntısı çok küçük şiş gibiydi bu doktorun cihazı benim kendi doktorumdan biraz farklı daha küçüktü
Hayırlısı olsun ama gene net öğrenemedin deseneKızlar bu arada bir önceki görüntünün hani o dizine kadar olan pipi görüntüsü doktorda dedi yüksek ihtimal kordonmuş o diye çünkü bu seferki çıkıntı da o kadar minikti ki arasında dağlar kadar fark var çeyreğin çeyreği gibiydi hatta çok küçücük bir çıkıntı daha doğrusu şiş ki böyle bir şişlik top şişlik gibi ama tabii ki hafif olunca bile doktora git hani bu erkek olabilir biz öyle diyelim öyle alışalım ama yine kontrollerde detaylıca bakarız dedio yüzden ben yine de erkek diyorum sonuçta dümdüz değildi çıkıntı vardı minik
Burdaki doktorlar 16. Haftalarda bel kemiğinden bile anlıyorlar kız mı erkekmi diye ona neden bakmadı kiKızlar bu arada bir önceki görüntünün hani o dizine kadar olan pipi görüntüsü doktorda dedi yüksek ihtimal kordonmuş o diye çünkü bu seferki çıkıntı da o kadar minikti ki arasında dağlar kadar fark var çeyreğin çeyreği gibiydi hatta çok küçücük bir çıkıntı daha doğrusu şiş ki böyle bir şişlik top şişlik gibi ama tabii ki hafif olunca bile doktora git hani bu erkek olabilir biz öyle diyelim öyle alışalım ama yine kontrollerde detaylıca bakarız dedio yüzden ben yine de erkek diyorum sonuçta dümdüz değildi çıkıntı vardı minik
Su yerine ne tüketiyorsunuz alternatifEvet çok içesim geldi bugün ama kesin yine içemem mide bulantım oluyor hemen
26 diyen devlet doktoruydu ona bir da asla gitmem zaten rezaletti hastane falan.Hayır canım ısrarla yapmadılar
Zaten önceki gebeliğinde 16-26 hafta arası (sanırım) erken doğum olduysa buna rahimağzı yetmezliği deniyor ve bidahakinde kesin yapılıyor
Ben yurtdışındayım burda proggestan ve iğnenin bi faydası olmadıgına inandıkları için bu ilaçlar toplatılmış ama ben ısrar edince progestanın bi değişiğini verdi
Bilmiyorum senin durumun bana çok karışık geldi sanki lades oynuyor gibi
Zaten 26 mm e durduk yere neden düşmüş daha çok erken haftayken birde zaten 25 sınır
Ee doktorun ilerleyen zamanda olursa atarız demişte en sağlıklı serklaj haftası 12-16. Haftalar
Ben 14+6 da oldum onda bile kese delinebilir doğum başlayabilir dediler
Bu haftaların üstünde dikiş atılınca hem tutma sansı azalıyor hemde bu saydıgım riskler artıyor
Vallah ben senin doktorları hiç anlamadım ben mantar enfeksiyonuyla serklaj oldum
İkizlere hamile arkadaşımda yüksek enfeksiyonla 8 aylık ikizlerini doğurdu serklajı enfeksiyonlu oldu
Allah yardımcın olsun inşallah böyle devam eder
Ama fikrimi sorarsan açık ve net serklaj isterdim
26da acil serklaj yapmayan doktorada bir daha gitmezdim.
Ben meyve suyu maden suyu çay ayran yoğurt aklımıza gelebilecek bütün sıvıları denedim. Çok bi fark yok hepsini itinayla kusuyorum. Elma havuç gibi çok aşırı sulu olmayan meyve yemeye çalışıyorum. Hem mideme oturabilsin hemen kusamayayım diye hem de biraz suyu olsun diyeSu yerine ne tüketiyorsunuz alternatif
Evet pipi bacağa kadar olmaz dedi doktorHayırlısı olsun ama gene net öğrenemedin deseneo bacağa kadar olan kordonsa benim bebişin de bacağa kadardı bi umut belki benimki de kordondur
Ben genelde birşey yiyemiyorum malesefSu yerine ne tüketiyorsunuz alternatif
Siz kaçıncı haftadasınız sizinde mi geçmedi ?Ben meyve suyu maden suyu çay ayran yoğurt aklımıza gelebilecek bütün sıvıları denedim. Çok bi fark yok hepsini itinayla kusuyorum. Elma havuç gibi çok aşırı sulu olmayan meyve yemeye çalışıyorum. Hem mideme oturabilsin hemen kusamayayım diye hem de biraz suyu olsun diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?