• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Kızlar bebekler için yaşam sınırı kaçıncı hafta bilen var mı? Kaçıncı aydan sonra doğarsa yaşama ihtimalleri yüksek oluyor acaba

Merhaba arkadaşlar biz de şu an 23+0 olduk. Geçen hafta detaylı ultrasona gittik her şey yolunda sadece plasentam aşağı yerleşmiş 1.9 cm uzaklıkta. Biraz endişe ediyorum kanamam vs olur diye bir haftadır dinleniyorum daha çok. Benim gibi olan var mı?
benim de aşağıda 1 ay önce falan öğrendim şu an 22+2 yim. Yarın detaylım var ama en son 1 hafta önce hala aşağıdaydı. Bir şeyden uzağa yerleşmiş unuttum neyden. böyle olunca genelde yukarı çıkıyor dedi ama neyden uzağa herhalde rahim ağzından uzağa dedi. Telaş yapmadı doktorum. Siz de telaş yapmayın. Hasta gibi hissedince kendini dinledikçe bebek de aşağıda hissediliyo ağrın da oluyor. psikoloji çok önemli. O yüzden kötü şeyler aklına getirme

Umarım çıkar.. daha öncesinde böyle bir şey dememişlerdi bana ama aşağıda baskı hissediyordum bi-iki haftadır. Detaylıda öğrendim. Hayırlısı olsun ne diyelim
Buralarda okudum birkaç yerden çıkanlar da olmuş çıkmayanlar da olmuş. Benim iki ablama da zamanında plasentanın aşağıda olduğu söylenmiş sonradan çıkmış yukarıya inşallah bizim de rahim büyüdükçe çıkar kanama vs olsa bile sağlıklı şekilde doğum yapanları okuyunca rahatlıyor insan

Bi diyet yapmamış biri olarak bu süreç zorlayacak beni zaten ilk 4 ay bir şey yiyememiştim. Bu bebişler bi sağlıklı doğsalardı
Haklısın hamilelikte biraz zorluyor ama birkaç bir şey kesmek bile iyi gelir çok da yüksek çıkmamış zaten

Merhaba arkadaşlar biz de şu an 23+0 olduk. Geçen hafta detaylı ultrasona gittik her şey yolunda sadece plasentam aşağı yerleşmiş 1.9 cm uzaklıkta. Biraz endişe ediyorum kanamam vs olur diye bir haftadır dinleniyorum daha çok. Benim gibi olan var mı?
Benimde plesentam rahmi ve doğum kanalını kapatıyor . Kendini yormamaya dikkat et
Yükseğe uzanmıycaksın
İlişki yasak . İnşallah yukarı çıkar

Canım bizim ki baya baya şişti gözleri falan bile şişlikten gömülmüştü. Bebek anne karnindayken suyu fazla olunca da böyle çok şiş doğuyolarmış sanırım. Hemşire odaya geldiğinde annenin suyu fazlaymış sanırım bebek şiş doğmuş dedi. Annemde yok o suyun fazlalığından değil sürekli buz yediği için demişti. Çünkü suyum fazla degildi 😃🙈
Bana da doktor ödem toplayınca şişiyorlar demişti. Her bebek doğduktan 2 gün sonra falan kilo veriyor ödemler hep iniyormuş 😁

Kızlar eşimin kardeşi için dua edebilir misiniz şu an riskli bir durumda, inşallah her şey hayırlısıyla iyi olsun iyi huylu olsun diye dua istiyorum 🙏 daha yaşı çok küçük 15-16 yaşında

benim de aşağıda 1 ay önce falan öğrendim şu an 22+2 yim. Yarın detaylım var ama en son 1 hafta önce hala aşağıdaydı. Bir şeyden uzağa yerleşmiş unuttum neyden. böyle olunca genelde yukarı çıkıyor dedi ama neyden uzağa herhalde rahim ağzından uzağa dedi. Telaş yapmadı doktorum. Siz de telaş yapmayın. Hasta gibi hissedince kendini dinledikçe bebek de aşağıda hissediliyo ağrın da oluyor. psikoloji çok önemli. O yüzden kötü şeyler aklına getirme
Benim doktorum da telaş yapmadı kapatmıyor rahim ağızını dedi sadece normal doğuma engel olur dedi. Açıkçası bebek için de benim için de hangisi sağlıklıysa o olsun çok takıntılı değilim sezeryan ya da normal diye. Ağırlarım oluyor genellikle kasıkta, dinlenmeye çalışıyorum genellikle. Çok araştırınca insan daha çok telaş yapıyor cidden umarım her şey iyi olur.

Buralarda okudum birkaç yerden çıkanlar da olmuş çıkmayanlar da olmuş. Benim iki ablama da zamanında plasentanın aşağıda olduğu söylenmiş sonradan çıkmış yukarıya inşallah bizim de rahim büyüdükçe çıkar kanama vs olsa bile sağlıklı şekilde doğum yapanları okuyunca rahatlıyor insan
Umarım öyle olur dua edip dinlenmekten başka yapacak bişey yok sanırım

Benimde plesentam rahmi ve doğum kanalını kapatıyor . Kendini yormamaya dikkat et
Yükseğe uzanmıycaksın
İlişki yasak . İnşallah yukarı çıkar
Dinleniyorum bu ara bolca. Yani doktor çok da bişey demedi aslında çok dinlen ya da ilişki yasak vs diye ama yine de dikkat ediyorum çıkması için yukarı

Rabbim bilir yaşayıp yasamayacagini rabbim korusun hepsini insallah kazasiz belasiz bende 3 gundur sag tarafımda bir ağırlık var rahme baskı var gibi oluyo galiba kasılmalar diye düşünüyorum offf zor hep aklıma kötü şeyler geliyor bana plesqntq ile ilgili birsey demediler

Benim doktorum da telaş yapmadı kapatmıyor rahim ağızını dedi sadece normal doğuma engel olur dedi. Açıkçası bebek için de benim için de hangisi sağlıklıysa o olsun çok takıntılı değilim sezeryan ya da normal diye. Ağırlarım oluyor genellikle kasıkta, dinlenmeye çalışıyorum genellikle. Çok araştırınca insan daha çok telaş yapıyor cidden umarım her şey iyi olur.
Aynen öyle bebek sağlıklı doğsun nasıl doğduğu önemli değil. Zaten dinlenmek lazım zorlamamak lazım ama aşağıda mı kanamam olur mu diye telaş etme. iyi olur her şey

Kızlar bebekler için yaşam sınırı kaçıncı hafta bilen var mı? Kaçıncı aydan sonra doğarsa yaşama ihtimalleri yüksek oluyor acaba
23 haftalik canım erken doğum yaptığımda öyle demişlerdi
Happymomda 23+4 yagız bebek doğdu suan 1,300g olmuş küvezde hala

24.haftada doğan bebeklerin çok iyi merkezlerde az da olsa yaşama şansı var fakat beraberinde görme, işitme, zihinsel sorunlar ile karşılaşma durumu olabiliyor. 26.haftada yaşama şansı %50’ye yükseliyor. Ama 23.haftada doğup yaşayan bebeklerde var haberlere çıkmıştı.

Back
X