• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Emin ol normal bebek öyle olur çok sinirleniyorum her şeye gidiyor diye ama düşünüyorum bu çocuk karıştırmadan uğraşmadan nasıl öğrenecek parkta bakıyorum oğlum kadar hareketli çocuk bu zamana kadar 1 tane gördüm her bebek hareketli ama benimki her şeyde bir tık fazla ve öok yorucu bazı bebekler ne konuşuyor ne hareketli ediyor benim oğluma birisi bay bay yapsa çok mutlu olıyor bazı bebekler put gibi duruyor öyle de olsun istemezdim allahım verdiğüj her şeye şükürler olsun ama birazda sakinlik 🤣🤣
Alt komşu yazmış çocuğun sesinden koşmasında ben yoruldum Allah kolaylık versin 😅

Şuan tam buraya girip size buna benzer bişey soracaktım, herşeye ağlıyor krize giriyor, şuan bişey yedirmeye çalışıyorum önüme koy diyor kendi yiyecek diye önüne koyunca da tabağı atıyor döküyor mıncıklıyor bende vermedim diye krize girdi, ya bu aralar özellikle 2 haftadır herşeye ağlıyor ama herşeye abartısız herşeye artık psikolojim kaldırmıyor ben de mahfoldum ya, yerlere atıyor kendini krize giriyor bide nefesini keserek ağlıyor kaskatı kesiliyor sizde de böyle oluyor mu
Yazdıklarının aynısı hiçbir farkı yok

Kızlar sizinde çocuğunuz bir şeyi yapma etme dediğinizde anlatmaya çalıştığınızda aynı duvara konuşuluyor gibi mi yoksa benimki mi böyle. Bir şeyi yapmaması için anlatmaya çalışıyorsun ya asla ama asla dinlemiyor bağırıp çağırıp onu yapmaya zorluyor
Doğan cüceloğlunun sanırım bir videosunu izlemiştim. Çocuklar 3 yaşından önce söyleneni kavrayamaz, hayır ı bilemez diye. Hareketlerinizle öğretmeye çalışın, her şeyinizi taklit edecekleri için doğruyu da böyle öğrenecekler diyordu. Ben de elimden geldiğince hayır dememeye, doğrusunu göstermeye çalışıyorum ama çok zorlandığım da oluyor. Geçen akşam 2 dakika boyunca kafasına klozet kapağını vurdu mesela. Bunun doğrusunu nasıl gösterebilirim bilmediğimden bıraktım ben de. Aşırı tepki verince oyuna çeviriyor çünkü.
Kızlar selam.Çalışan annelere soru sormak istiyorum.Nasıl yetişiyorsunuz hem ev işleri yemek vs. hem iş hem bebek ? benim kendi işim annem bebeğime bakmaya başladı öyle şu saatte gideceğim gibi bir durumum yok.Yetişemiyorum gece dinlenemiyorum iş aksine dinlendiriyor yormuyor ama bu defa ev işleri aksıyor.Yoluna sokamadım birseyleri evdeki durumlar nasıl sizfe
Ben yetişemiyorum. Her akşam -kızım erken uyuduğu halde- çok yorgun yatıyorum saat 10-11 gibi. Ve asla yetişmiyor buna rağmen. Ben de çareyi bazı şeyleri fixlemekte buldum. Çamaşırı sadece cuma ve salı akşam yıkıyorum. Yemekleri belli günler yapıyorum, temizliği neredeyse hiç yapamıyorum, haftasonu eşimle paslaşarak yapmaya çalışıyoruz. Onda da amacım oda oda temizlemek (umarım bir gün)

Yemek olayını da biz 4 gün otelde kalıcaz artık orda ne çıkarsa acı olmayan şeyleri yediricem yanıma bebe bisküvisi muz falan alıcam 4. Gün başka yere geçicez evde kalıcaz orxa ona yemek yapabilirim zaten ama otelde idare edicsm. Ya birde saçma olacak ama yanıma küçük kaplar alıcam oğlumun sevdipi bişey olursa açık büfeden alırım yanıma napayım sık yemek yedirmek gerekiyor şimdi dahs çok acıkacaklarher dk yemeği nereden bulucam bir kaç kaşıktan bişey olmaz o kadar parasını veriyoruz 🤣🤣
Ya ben de otelde kaldığımızda kap götürmeyi düşünüyordum . Odaya yemeklerden götürüp yediririm diye. Çünkü bazen yemekte yemiyor farklı yerlerde yediriyorum 😅

Arkadaşlar bebeğimde tuhaf bir ağız kokusu var. Hani mikrop kokusu gibi. Dişlerini falan da dırçalıyorum ama öyle bişey değil yani. Enfeksiyon kokusu gibi. Dii çıkartırken bu olur mu yoksa hasta mı anlamıyorum. Öksürüğü burun akıntısı yok. Ama halsizlik ve geceleri huzursuzluk başladı. Diş çıkarmadan dolayı olabilir mi bu koku.

Kızlar selam.Çalışan annelere soru sormak istiyorum.Nasıl yetişiyorsunuz hem ev işleri yemek vs. hem iş hem bebek ? benim kendi işim annem bebeğime bakmaya başladı öyle şu saatte gideceğim gibi bir durumum yok.Yetişemiyorum gece dinlenemiyorum iş aksine dinlendiriyor yormuyor ama bu defa ev işleri aksıyor.Yoluna sokamadım birseyleri evdeki durumlar nasıl sizfe
Ben asla yetişemiyorum. İnanılmaz öfke yaptı bu bende. Tahammülüm çok azaldı. Çamaşır mı yıkayım yemek mi yapayım çocuk mu yoksa akademik kariyer mi hepsi birbirine girdi. Ben artıı salıcam galiba ya. Yani yemek mecbur. Çünkü çocuğuma yemek yapacak kimse yok. Ama çamaşır temizlik falan salıcam galiba bilmiyorum. Delirmek üzereyim. Ağlamak istiyorum.

Bizimki de sinirlenip kafasını yere vuruyor istediği şeyi yapmayınca . Doktor sert bir dille bunun doğru olmadığını söyleyip anlatın dedi (şu an için pek işe yaramıyor) doğru bir şey olmadığını söylüyorum ve gerekirse yanından ayrılıyorum sonra unutup peşimden geliyor genelde
Bizde de kafasını yere vurma olayı var. Biz tam tersi asla tepki göstermiyoruz. Bu şekilde istediğini yaptırmaya çalışıyor. Bunun işe yaramadığını anlaması lazım yani.

Ben asla yetişemiyorum. İnanılmaz öfke yaptı bu bende. Tahammülüm çok azaldı. Çamaşır mı yıkayım yemek mi yapayım çocuk mu yoksa akademik kariyer mi hepsi birbirine girdi. Ben artıı salıcam galiba ya. Yani yemek mecbur. Çünkü çocuğuma yemek yapacak kimse yok. Ama çamaşır temizlik falan salıcam galiba bilmiyorum. Delirmek üzereyim. Ağlamak istiyorum.
Boğaz enfeksiyonu varken koku vardı bizde

Arkadaşlar bebeğimde tuhaf bir ağız kokusu var. Hani mikrop kokusu gibi. Dişlerini falan da dırçalıyorum ama öyle bişey değil yani. Enfeksiyon kokusu gibi. Dii çıkartırken bu olur mu yoksa hasta mı anlamıyorum. Öksürüğü burun akıntısı yok. Ama halsizlik ve geceleri huzursuzluk başladı. Diş çıkarmadan dolayı olabilir mi bu koku.
Benim kw ve eşimin teyzeleri benim bebeler hasta olacakken onlara denk geldiyse, bu çocuğun ağzı "hastelik" kokuyor derlerdi ve bebe akşamına sabahına hasta olurdu 😔 ama ben almazdım ve evlenen kadar hiç böyle bir şey duymamıştım. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Kızlar yalnız değilsiniz benim bebem de eşkıya gibi herseye sarılıyo merak ediyo elinden alınca deli gibi bağırıyo ısırıyor vuruyor fırlatıyor saçımı çekiyor geliyo kucağıma çıkıyor kucağımda sebepsiz ağlıyor bu bir haftadır var ve ben çok strese giriyorum sabah 5 te uyanıyo mutlaka neler neler yemekleri etrafa saçıyo nasıl geçecek bilmiyorum ne sendromuysa bitsin artık😕🙏🏻

Kızlar sizinde çocuğunuz bir şeyi yapma etme dediğinizde anlatmaya çalıştığınızda aynı duvara konuşuluyor gibi mi yoksa benimki mi böyle. Bir şeyi yapmaması için anlatmaya çalışıyorsun ya asla ama asla dinlemiyor bağırıp çağırıp onu yapmaya zorluyor
Yapma dedikçe daha çok yapıyor . 🥲gözümün içine bakarak bilerek yapıyor . Elindeki yiyeceği tutuyor mesela mama sandalyesinde atmadan önce suratıma bakıyor sırıtıyor öyle atıyor . Yerden ben toplarken önünde bişey kalmışsa kafama da onları atıyor .

Yapma dedikçe daha çok yapıyor . 🥲gözümün içine bakarak bilerek yapıyor . Elindeki yiyeceği tutuyor mesela mama sandalyesinde atmadan önce suratıma bakıyor sırıtıyor öyle atıyor . Yerden ben toplarken önünde bişey kalmışsa kafama da onları atıyor .
Gerçekten aynı bu çocuklar ya 😅 buraya yazmış mıydım hatırlamıyorum ama benim kitaplarımı çok vermiyorum yırtmasın diye eline almış umursamadım arkamı dönüp işimi yaptım hatta aldı kitabı önüme getirdi yüzüme baka baka oynadı 🤣

Back
X