• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Canım benim bebegimde hem dil bağı hem dudak bağı vardı çocuk doktoruna kalsa sorun değildi.Nasıl sorun değildi ona da hayret ediyorum doğduğu küvezde kaldığı doktoru 5 aya gelene kadar baltı ve farketmedi her seferinde emmiyor emmedikce sütüm azalıyor emmiyor dedim anlamadı.Diğer doktoru da 9 aylıkken biz söyledik sorun değil dedi inanmadım çocuk cerrahına götürdüm hem dil bağı hem dudak bağından dolayı sorun yaşayabileceğini düşündü operasyon geçirdi.bizimkinin emmesi de hep problemdi anlayana kadar meme reddiyle memeyi bıraktı zaten
Dil bağı emmeyi baya etkiliyor onu biliyordum ama üst dudak bağı ya bu demekki pek etkilemiyor çünkü emiyor benimki. Diş doktoruna gitmej gerek sanıyordum ama cerraha mı gitmek lazım.

Aynı böyle miydi. Ufaktan işi ayrık ama öyle çokta ayrık değil belkii bizimkide giser zamanla ama bir diş doktoruna gidecektim hala götüremedim
Evet evet böyleydi dişi de ayrıktı ama sonra dişi de birleşti diğer yan dişleri çıkınca ve o bağ yukarıda çok görünmeyecek şekile geldi. Diş doktoruna götür bence, bir rutin kontrol olur hem de ona bakar. Ama çocuk doktoruna da sorabilirsin kontrole falan gittiğinde. Hatta sağlık ocağına sor yakınsa?

Evet evet böyleydi dişi de ayrıktı ama sonra dişi de birleşti diğer yan dişleri çıkınca ve o bağ yukarıda çok görünmeyecek şekile geldi. Diş doktoruna götür bence, bir rutin kontrol olur hem de ona bakar. Ama çocuk doktoruna da sorabilirsin kontrole falan gittiğinde. Hatta sağlık ocağına sor yakınsa?
Dişçiye götürecektim zaten de uygun vakite ramdevu bulamadım öyle kaldı zaten kafama takıldı göstermem lazım

Dil bağı emmeyi baya etkiliyor onu biliyordum ama üst dudak bağı ya bu demekki pek etkilemiyor çünkü emiyor benimki. Diş doktoruna gitmej gerek sanıyordum ama cerraha mı gitmek lazım.
Çocuk cerrahı ilgileniyor direkt. Operasyon uygun görürse yapar gerek görmezse yapmaz sadece biri varsa örneğin konuşmasa problem yaratmamışsa yapmıyorlar bizim ikisi de olduğu için operasyon yaptı canım

Bu bennnn senden de aynı performansı bekliyorum A Alliswell23

Benim kızdan bişey kalmamıştı, kuzenlerimle dönüşümlü giysiler hep 1 yaş büyük kuzeni vardı ondan geliyordu sonra onun kız kardeşi oldu benimkinden 1yaş küçük 🤣🤣🤣ortanca erkek olunca her şey yeniden alınmıştı. Benim 3.ye niyetim 🙈olduğu içim ve evde yer yok diye küçülenleri annemde depolamıştım ama sonra ihtiyaç sahibi biri çıkınca bir iki parça hatıra dışında ne var ne yok vermiştim.
Allah büyük, verdiğinin misli ile sana geri gönderiyor. Bebenin erkek olduğu netleşince eşimin kuzeni Ankara'dan a dan z ye her şeyi getirdi ve hepsi de çok güzeller 🤭🤭
Doğuma aldım birkaç parça bir de bayramlarda alıyorum. Yani öyle attım verdimle yırtamazsınız olacaksa o bebe her koşulda olur 🤣🤣🤣🤣çeyizi de düzülür 🤣🤣

Tam 1 saattir oğlumu uyutuyorum yerine koyuyorum saniyesinde geri kalkıyor 4 kere uyuttum yerine koydum kalktı 🤦🏼‍♀️ yine bir diş zorluyor ama hangisi bilmiyorum

Benim kızdan bişey kalmamıştı, kuzenlerimle dönüşümlü giysiler hep 1 yaş büyük kuzeni vardı ondan geliyordu sonra onun kız kardeşi oldu benimkinden 1yaş küçük 🤣🤣🤣ortanca erkek olunca her şey yeniden alınmıştı. Benim 3.ye niyetim 🙈olduğu içim ve evde yer yok diye küçülenleri annemde depolamıştım ama sonra ihtiyaç sahibi biri çıkınca bir iki parça hatıra dışında ne var ne yok vermiştim.
Allah büyük, verdiğinin misli ile sana geri gönderiyor. Bebenin erkek olduğu netleşince eşimin kuzeni Ankara'dan a dan z ye her şeyi getirdi ve hepsi de çok güzeller 🤭🤭
Doğuma aldım birkaç parça bir de bayramlarda alıyorum. Yani öyle attım verdimle yırtamazsınız olacaksa o bebe her koşulda olur 🤣🤣🤣🤣çeyizi de düzülür 🤣🤣
Oh oh ne güzel arkadaşım doğum yapacak ve çok ihtiyacı bar bende çoğunu seçip ona vereceğim f

Çok şanslısın maşallah ama sende de güzel enerji var sende destek oluyorsunuz insanlara ondan geri geliyor işte 🥰 benim çevremde öyle bebeği olan birisi yok ama insanlar çok pinti olmuş çöpe atar yine vermez durumundalar kimse kimseye fayda sağlamak istemiyor. Bizde kuzenler hep büyük ama bazı eşyalarını tutmuşlar mesela verdikleri oldu öyle. Annenin sürdüğü bisiklet var ya şemsiyeli adını unuttum şimdi ondan görümcemde vardı istedim mesela biraz kullanıp geri vericem

Tam 1 saattir oğlumu uyutuyorum yerine koyuyorum saniyesinde geri kalkıyor 4 kere uyuttum yerine koydum kalktı 🤦🏼‍♀️ yine bir diş zorluyor ama hangisi bilmiyorum
Dişler çok fena etkiliyor çocukları ya benimki zaten sık kalkıyor ama diş dönemi berbat geçmişti şuan yine şükrediyorum. Benimkinin en büyük sıkıntısı yatağında yatmaması

Çok şanslısın maşallah ama sende de güzel enerji var sende destek oluyorsunuz insanlara ondan geri geliyor işte 🥰 benim çevremde öyle bebeği olan birisi yok ama insanlar çok pinti olmuş çöpe atar yine vermez durumundalar kimse kimseye fayda sağlamak istemiyor. Bizde kuzenler hep büyük ama bazı eşyalarını tutmuşlar mesela verdikleri oldu öyle. Annenin sürdüğü bisiklet var ya şemsiyeli adını unuttum şimdi ondan görümcemde vardı istedim mesela biraz kullanıp geri vericem
Kız senin görümcenin üç çocuğu vardı yanlış hatırlamıyorsam dördüncüyü mü düşünüyor ya geçen öyle bir şey demiştin

Kızlar sizin de koltukta oturmanız uzanmanız falan yasak mı? Koltuğa kıçımı koyduğum an elinde ne varsa bırakıp koşuyor üstüme atlayıp çekiştiriyor beni aşağıya. İlla yanında oturacağım da öyle oyalanacak. Vallahi totom ağrıyor aylardır yerde oturmaktan 😏 Bir de sabaha karşı sürekli bizim yatağa gelmek istiyor 4'ten sonra falan ya da kucağımda uyuyor ne yapsam alıştıramadım kendi yatağında kalmaya 😔 Aylardır uğraşıyorum, zaten o saatten sonra en uzun uyku süresi yarım saat oluyor onu da ben sürekli ayakta falan geçiriyorum öyle bakıyorum gün aydınlanmış, gözlerim yanıyor artık erken kalkmaktan. Akşam en geç 22:00'da yatağa düşüyorum böyle olunca, zaten tüm gece de çok sık uyanıyor hala 😔

Yine ağlamalık olduğum bir sabah … bir dk beni yalnız bırakmıyor kucağımdan indirdiğim an ağlıyor kolum tutmuyor artık iş yapmak istiyorum yapamıyorum
Benim de çok kötü hissettiğim bi sabah. Kızıma gıcık olarak kalktım yataktan . Gece boyu uyandı , 2,5 saat geri uyusun diye uğraştım . Ağlaya ağlaya uyanıyor , memeden bırakınca bağıruyor . Memeyi tekrar verince beni tekmeliyor sinirleniyor . Çok kötü bi geceydi . Kalkar kalkmaz başladı anne gel , otur diyip duruyor. Ağlıyor. Bi çayı zor demledim . O kadar sinirliydimki kızıma kendimi zor tuttum bağırmamak kızmamak için. Sonra vicdan yapacağımı , pişman olacağımı hatırlatıp durdum kendime, dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor .

Kızlar sizin de koltukta oturmanız uzanmanız falan yasak mı? Koltuğa kıçımı koyduğum an elinde ne varsa bırakıp koşuyor üstüme atlayıp çekiştiriyor beni aşağıya. İlla yanında oturacağım da öyle oyalanacak. Vallahi totom ağrıyor aylardır yerde oturmaktan 😏 Bir de sabaha karşı sürekli bizim yatağa gelmek istiyor 4'ten sonra falan ya da kucağımda uyuyor ne yapsam alıştıramadım kendi yatağında kalmaya 😔 Aylardır uğraşıyorum, zaten o saatten sonra en uzun uyku süresi yarım saat oluyor onu da ben sürekli ayakta falan geçiriyorum öyle bakıyorum gün aydınlanmış, gözlerim yanıyor artık erken kalkmaktan. Akşam en geç 22:00'da yatağa düşüyorum böyle olunca, zaten tüm gece de çok sık uyanıyor hala 😔
Aynı benimki de öyle. Koltuğa yattığım an kalk kalk kalk diyip duruyor . Uzağında oturursam da öyle. Dibinde oturup oynamam lazım illa. Bizimki bizim yatakta ortamızda yattığında da uykusu kötü , park yatağında da kötü. Her türlü kötü uyuyor . Uykusu düzelir inşallah hepimizinkinin bebeğinin .

Back
X