2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Çok çok geçmiş olsun, sağlıkla çıkmak nasip olsun ikinize de, dualarımdasınız

Bu iki hafta önce bana da oldu, ilk seferki kadar şiddetli olmasa da ara ara o yanma gibi hissi karnımın herhangi bi bölgesinde hissediyorum. Doktor kaç aylıksan o kadar yaşayabilirsin bu sancı hissini ama yaşamasan daha iyi deyip magnezyumu artırdı. Sabah bir sitrat akşam iki malat alıyorum eğer sık geldiyse o his o gün. Magnezyumun çok faydasını görüyorum ben, bence mutlaka doktoruna danış kullanıp kullanamayacağını öğrenmek için. Fazlası atılıyomuş zaten, bi zararı olmaz, en fazla bağırsaklarım bozulur dedi bana. Geçmiş olsun

Anla
Benim mecburi bir durum ama doktor kararından önce de sezaryen olsun istiyordum. Gönlüme göre oldu
Anladim şuan 29 haftalık oldum bende nst ve doğum şekli ne zaman belirlenebilir acaba ailemin yanındayim heran ya burda dogurursam diye ödüm kopuyor

Cok cok gecmis olsun canim. Rabbim en kisa surede sifa versin ikinizde saglikla cikin hastaneden insallah. Bende de her iki gebeligimde o tani konuldu. İkiniz de dualarimdasiniz

Cok tesekkur ederim. Yanma gibi degil de daha cok carpma gibi bir histi dogum sancisina benziyordu tek fark bele degil karina yayiliyordu. Magnezyumdan olabilir mi yazdim ama muayene etmeden birsey diyemem duzenli olursa gel bir bakalim dedi. Bugun ara ara hafif versiyonunu hissetmeye devam ettim. Devam ederse gidicem zaten ayagima kramp da girdi muhtemelen yazar o zaman

Daha önce normal doğumunuz oldu mu? Çünkü her normal doğum aynı şekilde olmuyor. Öncesindeki sancıyı bazen sonuna dek hissetmiyorsunuz benim öyle olmuştu. 8 cm acılana kadar çok rahattım sonrası doğuma kadar cok kısa süre.. ve evet doğduktan sonra hemen bitiyor o yüksek acı. Amaaa varsa epizyotomi veya ufak bir kesi dahi size dikiş atılıyor ve aynen sezeryan ağrısı gibi 10 gun çekiyorsunuz oturmak zaten hak getire ve inanılmaz fena bir pansuman şekli var. Baticon sıktım her lavaboya oturmak bir iskenceydi baticondan sonra kurutma makinasıyla kuruladım çünkü enfeksiyon riski sezeryandan çok daha yüksek. Yani hiç günlük güneşlik değil öyle düşünüldüğü gibi. İkisi de doğum ikisi de zor dikiş varsa ki çoğunlukla oluyor kendinize stres etmeyin yani. Allah hayırlısını nasip etsin hem bebisler hem bizler için..

Ahh canim çok geçmiş olsun Rabbım şifa versin inşallah evladın da sende sağlıkla evinize gidersiniz insallah dualarım sizinle

Daha da artacak canım bu nefessizlik çarpıntı doktordan şimdi çıktım kardiyoloji öyle söyledi
Dinlenip pek bi iş yapmamak dinlenmek bol su içerek bebeğimizi beklicez artık
İnşallah sağlıklı olsunlar da
Benim bugün zor bir gündü karnım da çok kasıldı. Hastanede çalışıyorum dr um da izinli. dinlenmekle de geçmeyince en son nst ye girdim sancı çıkmadı çok şükür ama kızım coştu bugün halay çekti içerde

Evet canım iki tane normal doğum yaptım. Tabii ki de her normal doğum da aynı değil benimki de ilk doğumum mesela çok dikişlerim vardı. Affedersiniz bayağı bir yırtılmam olmuştu 2 ci normal doğumda yine dikişler vardı ama 1 ci doğum gibi çok dikiş yoktu. Normal doğumun da zorluğu var Hele o sancı zaten inanılmaz ama yani Bebek doğduktan sonra rahatlıyorsunuz sezeryan doğum Bebek doğduktan sonra daha çok çekiyorsunuz mesela benimki öyleydi yani bebeğime bakamıyordum. Biri beni yataktan kaldırmazsa tek başıma kalkamıyordum. Bunda büyük destekçim eşim oldu. O yüzden normal doğum çok istiyorum.Allah kısmet ederse Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin

Sonuç nasıldı
İlk gebeligimde bebege giden damarlardan biri tikaliydi. Haziran ortasinda dogum yaptim. Sık sık tansiyonum 14lere cikti cok dikkat ettim sicakta disari cikmadim tuzu neredeyse kestim kizartma yemedim dil alti kullandim buna ragmen cok protein kacirdim. Kizim vaktinde dogdu elhamdulillah ama ona ragmen 2790 dogdu ona giden damarin biri tikali oldugu icin. Ama bebislerimiz cok gucluler hic merak etme oglusun da iyi olacak insallah. Bunda da damarda direnc var ilk tabloya gore daha iyi dursa da cok cok daha erken basladi tansiyon cikmalarim. Ve cok sicaklara kalicam eger gununu beklerse biraz endiseliyim. Kan sulandirici kullaniyorum pihti ihtimaline karsi. İkinci gebelikte gorulme orani yuksek degil diyorlar ama bende oldu yine. Diyet yapiyorim dikkat ediyorum doktorum cok titizleniyor bu konuda. Simdilik idare ediyorum ama sicaklarda kipirdamasam da artiyo hakkimizda hayirlisi olsun insallah. Hic uzulme her sey iyi olacak insallah. bir arkadasim da 20-22 tansiyonla dogum yapmisti simdi cok iyi hatta ikinciyi de dogurdu. Bebisin de sen de iyi olacaksiniz insallah bizi habersiz birakma olur mu dualarimizdasin

Ya benim de boyle oldu. Dikis agrilarim cok oldu dayanamayip igne vurulmustum ilk gun. Cocugun gazi icin oturup kalkmak o kadar zor oluyordu ki. Dikis normal dogumda da zorlayici olabiliyor. Her ikisinin de kendine gore zor veya kolay yonleri var. Hangisi bizim icin iyiyse ona yoneliyoruz. Hepimizin gonlunce olsun insallah.

Geçen gün benim de öyleydi hiç durmadı korkmuştum sonraki günler sakindii

Rabbim güzel haberlerini almayı nasip etsin sana.. ikinizde sağ Salim çıkın hastaneden

Bende serklajliyim ama kan şekeri ile alakası nedir doktorum bana hiç öyle birsey demedi
Şeker bebeğin idrarini yapmasına sebep olur. O da gereksiz yere amniyotik sıvıyı artırarak dikişe gereksiz yük bindirir dedi detaylı ultrason sırasında Recep Has. Hatta önümüz yaz sakın karpuz üzüm fln yiyeyim deme gibi bir cümlesi oldu. Kendi doktorum bu kadar dramatik yaklaşmıyor ama genel olarak abartma diyor. Ben de en azından tek seferde yüklenmeden tüketmeye çalışıyorum bazı şeyleri.

Ah Ama ne kadar şanslıymışsınız bak hastanede kontrol altındayken yaşamışsınız bu kötü olayı ve hemen müdahale edilmiş. Sen de oglusun da eminim sapasağlam oradan çıkacaksınız. İnsan vücudu mucizelerle dolu. Ve inanıyorum ki melekler sizi koruyor. Bol bol dua edeceğim bizi haberdar et lütfen.

Allah razı olsun inşallah tabi ki de ben bir toparlanıp hastaneden taburcu olayım oğlumda 27 haftalık ama daha küçük gibiymiş 25 26 gibi bebeğim küvezde dualar edin arkadaşlarım inşallah tez zamanda toparlar kucağıma alırım canımın içini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…