2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Thasos ta nerde kaldınız? Birde bebek alışverişi yaptınız mı? Gidenler bi çok şeyi çok ucuza aldıklarını söylüyorlar. Kramplar gece uykudan uyandırıyor ama Dr magnezyum a gerek yok dedi. Yüzmeyi çok severim paletle baya açılırım ama hamilelikte korkarım gibi geldi
Bende havuza girdim ilk birkaç gün iyi idi yüzmede sıkıntı yaşamadım ama sonradan ayaklarımı hareket ettirdikce ayağıma değil ama karnıma kramp girmeye başlayınca yüzmekten vazgeçtim belki ben çocuklarla da ilgilendiğim için aşırı yorgunlukta olmuş olabilir ama zaten kişi kendini tanıyor ona göre hareket edersiniz bence insanın bazen kafa dağıtmaya ihtiyacı oluyor 🤭riskli durum yoksa sizin için güzel olacaktir 💐

Kuzum ben de şuan 33+3teyim. 3 gün önce perinatolog baktı normalde 3-4 günlük gerilik bir hafta içinde 1 hafta 1-2 güne çıkmış. Ben de aynı şekilde az ilerleme olduğu için endişelendim. %17 persentil dedi doktor. %10un altına düşünce gelişim geriliği oluyormuş. Şimdilik beslenmene dikkat et dedi minyon biraz dedi. Önde olması kadar veya baş ile ilgili ölçümlerin geride olması kadar önemli değil diye biliyorum karın çevresi. Ama yine de takip gerekiyor. Bir arkadaşın doktoru da beslenmenle ilgili değil genetik yapısal demiş.

Bende şimdi çıktım Dr dan iki hafta önce bacak boyu iki hafta geriydi şimdide karın çevresi benim Dr perinatalog ve hiçbirşey demedi. Ben kendim karşılaştırdım chatcpt ye sordum öyle anladım. Açıkçası çok takılmıyorum bence sende takılma. Hatta 31 haftadayım önce baş çevresini 30+5 dedi sonra 28+6 dedi. Demekki ölçüm yeri fark ediyor biraz aşağıdan ölçse farklı çıkıyor. Bebekler büyüdü ölçüm zorlaştı bence üzme kendini.

Saolun kızlar biraz içim rahatladı. Bende nstden sonra tekrar girdim doktorun yanına içim rahat etmediği için sordum. Beslenmenle alakalı olmayabilir, bebeğe giden damarlar daralmış bebek yeterli beslenemiyor olabilir ama yaşamsal sınırı geçti bir problem olmaz. Zamanında doğarsa 2500 civarı doğar dedi. Nst de sancı vs yok herşey yolunda gözüküyor 🙏 hep önden gittiği için erken doğsa bile içim rahat gibi düşünüyordum şuan korktum açıkçası kalabildiği kadar kalması en iyisi.
Hep küçük bebek çok seviyorum diyordum insan ne dilediğine dikkat etmeliymiş🥲 bilmiyorum çok taktım kafama inş hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza

İlk doz duz tetanoz vurdular bir ay sonra karmaui vurucaz dediler. Bana da tam tersini soyledi hemsire dun aradi 30 dan sonra onerilmiyo yaptiracaksan bu hafta kesin gel diye

Bana da ilk dozdan bir ay sonra yapicaz dedi sonra cagirmadi ben haber verdim cagirmadiniz diye simdi de 30 dan sonra onerilmiyor dedigi icin neredeyse 31 oldum yaptirasim gelmiyor🤷🏻‍♀️ nasil farkli farkli bilgi oluyor bu konuda anlamadim benimki yanlis biliyor sanirim cogu kisiye tam tersi soylenmis cunku
Ben yurtdışında yaşıyorum, burada karma aşı için 27 hafta ila 32 hafta arası dediler. Ben 29. haftada olmuştum.

Bu arada alışveriş yapmak isterseniz dedeağaç girişinde kikoo diye bir bebek mağazası var. +50 euroluk alışverişte %12 tax free de oluyor. Türkçe bilen çalışan da var. Eksiğiniz varsa bakabilirsiniz. Ben mayıs ayında bebek arabası puset anne yani ana kucağı kanguru gibi şeyleri ordan aldım. Türkiyeye kıyasla 2/3 fiyata geliyor
Ooo süpermiş ya. Bizde netten araştırdık bakalım anne yanı oto koltuk kanguru eksik şimdilik uygunsa gelirse alacağız.

Saolun kızlar biraz içim rahatladı. Bende nstden sonra tekrar girdim doktorun yanına içim rahat etmediği için sordum. Beslenmenle alakalı olmayabilir, bebeğe giden damarlar daralmış bebek yeterli beslenemiyor olabilir ama yaşamsal sınırı geçti bir problem olmaz. Zamanında doğarsa 2500 civarı doğar dedi. Nst de sancı vs yok herşey yolunda gözüküyor 🙏 hep önden gittiği için erken doğsa bile içim rahat gibi düşünüyordum şuan korktum açıkçası kalabildiği kadar kalması en iyisi.
Hep küçük bebek çok seviyorum diyordum insan ne dilediğine dikkat etmeliymiş🥲 bilmiyorum çok taktım kafama inş hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza
Amiin inşallah🌸
sen bidaha ki kontrole kadar beslenmeyi aksatma bol protein ağırlıklı devam et bakalım inşallah fark atmış olur gittiğin de

Amiin inşallah🌸
sen bidaha ki kontrole kadar beslenmeyi aksatma bol protein ağırlıklı devam et bakalım inşallah fark atmış olur gittiğin de
İnşallah 🙏 ben biraz karbonhidrat işini abartmıştım eskisi kadar protein ağırlıklı beslenmiyordum. Bana da bi ders oldu bu. Çıkar çıkmaz ilk işim manav ve kasapa gitmek oldu. Bir sonrakinde biraz daha haftasını yakalamış olur umarım 🤞

Çok iyi denilen bir doktora gitti arkadaşım iri bebek 4 kilo üstü doğacak dedi adam hastane çıkışını ona göre aldı hepama bebek 3.150 doğdu. Makina ölçümlerine çok aldanmayın derim ya. Ultrason da bi noktada belli kriterlerde ortalama bişeyler hesaplıyor. Benim doktorum rahat biraz gerçi ama çok baz alma bu ölçümleri dedi.

İnşallah 🙏 ben biraz karbonhidrat işini abartmıştım eskisi kadar protein ağırlıklı beslenmiyordum. Bana da bi ders oldu bu. Çıkar çıkmaz ilk işim manav ve kasapa gitmek oldu. Bir sonrakinde biraz daha haftasını yakalamış olur umarım 🤞
Kaç kilo aldın canım?

15 kilo aldım totalde 🙈 özellikle son haftalar hiç doymuyorum sanki. Yemek yerken bi sonraki öğünü düşünüyorum sürekli🤷🏻‍♀️ o da büyük ihtimalle karbonhidrata abanmamdan kaynaklanıyor
Bende aynı midem dolu ama iştahım doymuyor. Sürekli bişeyler atıştırmak istiyorum. Ve hep zararlı şeyler. Eşim evde olmasa abur cubur doldurum ama o çok karşı

İnşallah inşallah 💗
Doktorum bana sürekli protein ağırlıklı beslen protein ağırlıklı beslen dedi en başından beri gerçekten bebeğe kilo aldırıyormuş her gün et ye gerekirse🙈

Kuzu bende aynı durumdayım ne yapmalıyım diye kafayı yedim ama yapılacakta çok bir şey yok. Yemek içmek vs desek ben ömrümde bu kadar et,süt ürünü ve yumurta tüketmedim. El mecbur yine yiyeceğiz. Bende damarlarda vs hiçbir şey yok ama sebebi de yok. Bende hep diyordum ay aslan burcu kızı zor olur napcam napcam diye, perinatolog duruma göre 34te alırız diyince beynimden vurulmuşa döndüm, gerçekten ne dilediğimiz çok önemli. Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin

Bende aynı midem dolu ama iştahım doymuyor. Sürekli bişeyler atıştırmak istiyorum. Ve hep zararlı şeyler. Eşim evde olmasa abur cubur doldurum ama o çok karşı
Onu bende yapıyorum. İlk haftalar çok dikkat ederdim asla dışarıdan sipariş vermezdim. Son 2 aydır canım ne istese sipariş veriyorum🤷🏻‍♀️ belli başlı şeylere dikkat ediyorum tabi ama yine de boğazım asla doymuyor

İnşallah inşallah 💗
Doktorum bana sürekli protein ağırlıklı beslen protein ağırlıklı beslen dedi en başından beri gerçekten bebeğe kilo aldırıyormuş her gün et ye gerekirse🙈
Evet evet doldurdum kırmızı etleri valla🙈 ama zaten her gün yumurta avokado ceviz kefir kaşar vs yiyordum. İnş beslenmeyle düzelir
Kuzu bende aynı durumdayım ne yapmalıyım diye kafayı yedim ama yapılacakta çok bir şey yok. Yemek içmek vs desek ben ömrümde bu kadar et,süt ürünü ve yumurta tüketmedim. El mecbur yine yiyeceğiz. Bende damarlarda vs hiçbir şey yok ama sebebi de yok. Bende hep diyordum ay aslan burcu kızı zor olur napcam napcam diye, perinatolog duruma göre 34te alırız diyince beynimden vurulmuşa döndüm, gerçekten ne dilediğimiz çok önemli. Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin
Sabahtan beri forumda geziyorum bununla ilgili konuları. Çok şükür kötü bi durumla karşılaşanı görmedim. Sadece dediğin gibi gelişmezse erken alma ihtimalleri varmış ama daha çok küçükler en azından 2200-2500 falan olsalar içim rahatlayacak. Bizimki şuan 1500 çıktı normalde 1750 civarı olması gerekiyordu

Evet evet doldurdum kırmızı etleri valla🙈 ama zaten her gün yumurta avokado ceviz kefir kaşar vs yiyordum. İnş beslenmeyle düzelir

Sabahtan beri forumda geziyorum bununla ilgili konuları. Çok şükür kötü bi durumla karşılaşanı görmedim. Sadece dediğin gibi gelişmezse erken alma ihtimalleri varmış ama daha çok küçükler en azından 2200-2500 falan olsalar içim rahatlayacak. Bizimki şuan 1500 çıktı normalde 1750 civarı olması gerekiyordu
Bizimde 1680 canım ne yapalım bizim bebeler ince belli olmak istemiş 🥲 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyordum ben yarın kontrolüm var hiç sanmıyorum ki çalışır raporu versin 🥲 kızım anasını dinlendirmek istemiş diye avutuyorum kendimi 😂 şaka bir yana bende kilosunu düşünüyorum az toparlasın küvöz ihtiyacı kalksın ortadan en azından. Dr erken alırız falan diyince kıyafetlerini yıkadım topladım. İnsan korkuyor ister istemez

20250619_132208.webp
merhaba kizlar kalça ağrım v kramplar için doktor bana bunu verdi,kullanan mennun kalan var mı aranızda?

Kizlar bir kac gundur karnimin altindan yanlara yayilan anlik agri/elektrik carpmasi gibi bir sey yasiyordum ara ara. Bu aylarda yalanci sanci olabilir diye umursamadim ya da bebis cok sert gerildi heralde vs diyordum. Gece 2 de uykumdan kuvvetli bir agriyla uyandim, on bes dakika sonra tekrar oldu. 3. Bir saat sonra oldu duzensizligi gorunce rahatladim. Bebis geriliyor sandim ama sanci girerken yavrum farkli bir yerden vurdu ikisinde de. Magnezyum ile ilgisi var mi acaba ben henuz baslamamistim. Yasayan oldu mu aranizda? İlk gebeligimde hic basima gelmedi bu yalanci sanci vs hic yasamadim. Dogum sancim da belime dogru yayiliyordu sanki. Emin de olamiyorum.
Yani bu zamana kadar magnezyum başlantılmalıydı son ay zaten magnezyum kesilebililiyormuş, Kasılmalara engel olmasın diye duydum..

Bizimde 1680 canım ne yapalım bizim bebeler ince belli olmak istemiş 🥲 37.haftaya kadar çalışmayı düşünüyordum ben yarın kontrolüm var hiç sanmıyorum ki çalışır raporu versin 🥲 kızım anasını dinlendirmek istemiş diye avutuyorum kendimi 😂 şaka bir yana bende kilosunu düşünüyorum az toparlasın küvöz ihtiyacı kalksın ortadan en azından. Dr erken alırız falan diyince kıyafetlerini yıkadım topladım. İnsan korkuyor ister istemez
Sağlıkla alın bizimkilerde biraz topik mi bilmiyorum 3200 olmuştur heralde yarın kontrolüm var. Çalışır raporu aldım. Çalışacağım gün sayısı kaldı 18 diye avutuyorum kendimi 😆😆

Sağlıkla alın bizimkilerde biraz topik mi bilmiyorum 3200 olmuştur heralde yarın kontrolüm var. Çalışır raporu aldım. Çalışacağım gün sayısı kaldı 18 diye avutuyorum kendimi 😆😆
Nasıl büyüttün bu kadar hilesini ver 🤣🤣🤣 maşallah kuzum sağlıklı olsunda çalış ne güzel işte. Ben 3 haftadır raporluyum evi yakıcam artık öyle bezdim 🤣

Back
X