2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Selam kızlar dün kontrolum vardı kızım 2150 gr olmus sukur boyuna da bakmadim :) sağlıklı dedi perinatolog serklajli olduğum için aklıma önce bu dikişler geliyor sabit aynı 21 mm hala ama sukur bu güne geldik doktor aksilik olmazsa 39. Hafta da alacağını söyledi gözleri acıktı gittiğimde çok guzeldi o an :) Rabbım bizlere sağlıklı doğum isteyen herkese de sağlıklı evlat versin 🩷

Nasıl büyüttün bu kadar hilesini ver 🤣🤣🤣 maşallah kuzum sağlıklı olsunda çalış ne güzel işte. Ben 3 haftadır raporluyum evi yakıcam artık öyle bezdim 🤣
Bende evden çalışıyorum 😆 PC başındayım ama rahatım ya en azından dedim bir ay daha oda kazanırım. Valla anasına benzeyecek metabolizması benzemesin babasına benzesin zayıf olsun 😆 maşallah da.. ben et balık avakado çok yemiştim en başlardan beri.

Selam kızlar dün kontrolum vardı kızım 2150 gr olmus sukur boyuna da bakmadim :) sağlıklı dedi perinatolog serklajli olduğum için aklıma önce bu dikişler geliyor sabit aynı 21 mm hala ama sukur bu güne geldik doktor aksilik olmazsa 39. Hafta da alacağını söyledi gözleri acıktı gittiğimde çok guzeldi o an :) Rabbım bizlere sağlıklı doğum isteyen herkese de sağlıklı evlat versin 🩷
selam cnm, rahim ağzı kısalığı var diye mi sezaryen olacaksın yoksa sen mi öyle istiyorsun? Benim de rahim ağzı kısalığı var ama bende serklaj yok sadece yatarak geçiriyorum ve içim çok huzursuz ama doğum için doktor henüz bişiy demedi ilerleyen zamanlarda bakarız dedi

Bende evden çalışıyorum 😆 PC başındayım ama rahatım ya en azından dedim bir ay daha oda kazanırım. Valla anasına benzeyecek metabolizması benzemesin babasına benzesin zayıf olsun 😆 maşallah da.. ben et balık avakado çok yemiştim en başlardan beri.
Ya çok komik bi soru olacak ama avokado ile asla yıldızım barışmadı tarif alabilir miyim 🤣🤣

Ya çok komik bi soru olacak ama avokado ile asla yıldızım barışmadı tarif alabilir miyim 🤣🤣
Ben tek başınada yerim aslında ama sabah kahvaltıda püre haline getirip sürmeyi seviyorum😊 1 avokadoyu ezip 1 tatlı kaşığı labne ekliyorum. Üstüne tuz, karabiber, pul biber ve limon sıkıyorum. Enfes oluyor😊

Ay ben çok seviyorum. Avakado ama yumuşak olacak. Çatal yardımıyla püre yapıyorum onu, içerisine beyaz peynir koyuyorum. Biraz limon sıkıyorum. Tuz ve karabiber az. Sonra bunu kızarmış ekmeğimin üstüne sürüyorum, halka halka kes kestiğim haşlanmış yumurtalarımı da onun üstüne koyuyorum. En sevdiğim bu 🫠😆😆 ay ağzım sulandı Ahahaha deliyim

Kızlar bugün biraz uğraştım babamlar hacca gitmişlerdi bugun dönecekler diye onlar gelmeden yemek yapayım biraz öteyi beriyi toplayım evlerinde dedim. Heralde biraz fazla ayakta kaldım. Dayanamadım getirdikleri hurmadan da biraz fazla yemiş olabilirim. Eve zor geldim kalkamıyorum nasıl bir bel ağrısı tutuldum resmen. Başka sancım yok ama tırstım biraz. Doktor hurma yeme demişti ahh tutamadım kendimi. Yoruldumda inşallah geçer ya

Ben tek başınada yerim aslında ama sabah kahvaltıda püre haline getirip sürmeyi seviyorum😊 1 avokadoyu ezip 1 tatlı kaşığı labne ekliyorum. Üstüne tuz, karabiber, pul biber ve limon sıkıyorum. Enfes oluyor😊

Ay ben çok seviyorum. Avakado ama yumuşak olacak. Çatal yardımıyla püre yapıyorum onu, içerisine beyaz peynir koyuyorum. Biraz limon sıkıyorum. Tuz ve karabiber az. Sonra bunu kızarmış ekmeğimin üstüne sürüyorum, halka halka kes kestiğim haşlanmış yumurtalarımı da onun üstüne koyuyorum. En sevdiğim bu 🫠😆😆 ay ağzım sulandı Ahahaha deliyim

Ay çok teşekkür ederim canlar ben alıp alıp olgunlaşmadı yaa diyip çürütenlerdenim ahjajajajaja 🥲😂 kaç kere aldım hepsinde oldu derken çürüttüm şimdi yine var evde, eşim alıyor ama ben kıvamını anlayana kadar ölüyor 😂😂

Ay çok teşekkür ederim canlar ben alıp alıp olgunlaşmadı yaa diyip çürütenlerdenim ahjajajajaja 🥲😂 kaç kere aldım hepsinde oldu derken çürüttüm şimdi yine var evde, eşim alıyor ama ben kıvamını anlayana kadar ölüyor 😂😂
Onun içinde tavsiye vereyim 🙈 genelde olgunlaşmamış alıyorum. Yanına muz koyup kese kağıdına sarıyorum. Karanlık ortamda saklıyoru 2-3 gün içinde yumuşacık oluyor😊

Thasos ta nerde kaldınız? Birde bebek alışverişi yaptınız mı? Gidenler bi çok şeyi çok ucuza aldıklarını söylüyorlar. Kramplar gece uykudan uyandırıyor ama Dr magnezyum a gerek yok dedi. Yüzmeyi çok severim paletle baya açılırım ama hamilelikte korkarım gibi geldi
Merhaba biz golden beach tarafında kaldık. Alışverişi de dedeağacın girişindeki kikoo dan yaptık fiyatlar gerçekten Türkiye’nin 1/3 ü. Benim aldığım bebek arabası, puset, port bebe seti burada 90 bin civarıydı oradan gümrük iadesi ile 35e aldık. Ben magnezyum takviyesi olmasa yapamazdım galiba çünkü iki farklı magnezyum takviyesini birlikte kullanmama rağmen kan değerlerimde alt sınıra yakın çıktı ve ilacı bir gün unutayım krampla hemen hissettiriyor unuttuğumu. Dikkat edin kendinize iyi tatiller dilerim

Kızlar günaydın doktor kontrolümüzden çıktık😊 bugün tam 32 haftalığız herşey yolunda ama karın çevresi 29+1 ölçüldü. Canım sıkıldı biraz çünkü karın çevresi hep önden gidiyordu. Her gün muz, avokado, yumurta, kefir, ceviz gibi bebeğe kilo aldıran şeyleri mutlaka yiyorum neden böyle olduğunu anlamadım..
Merhabalar bugün bende aynı problemle karşılaştım. 1 ay önceki kontrolümde her şey yolundayken, ( bu yüzden bi aksilik olmazsa 1 ay sonra görüşelim demişti doktorum)
Bugün ki kontrolümde sat a göre 30+5 haftalığım baş uyluk normal boy dahil her şey haftasıyla uyumlu ama karın çevresi 29+0 çıktı ölçümlerde.
O yüzden kontrol sıklığını 15 güne düşürdü temmuzun 3 ü gibi tekrar görüşeceğiz bu süreç içinde de protein destekli beslenmemi istedi benden. Yazınızı görünce şok oldum. Aynı şeyleri yaşamışız.

Merhabalar bugün bende aynı problemle karşılaştım. 1 ay önceki kontrolümde her şey yolundayken, ( bu yüzden bi aksilik olmazsa 1 ay sonra görüşelim demişti doktorum)
Bugün ki kontrolümde sat a göre 30+5 haftalığım baş uyluk normal boy dahil her şey haftasıyla uyumlu ama karın çevresi 29+0 çıktı ölçümlerde.
O yüzden kontrol sıklığını 15 güne düşürdü temmuzun 3 ü gibi tekrar görüşeceğiz bu süreç içinde de protein destekli beslenmemi istedi benden. Yazınızı görünce şok oldum. Aynı şeyleri yaşamışız.
Bende aynı şekilde en son 1 ay önce görüşmüştüm. Aslında doktorum konuşmalarında çok endişelendirmedi beslenmene dikkat et, protein ağırlıklı beslen dedi. Sonrasında nst ye girdiğimde telefondan araştırınca panik yapıp yine sordum. O zaman dedi damarların daralmış bebek beslenemiyor olabilir diye. Bizde 2 hafta sonra 2 temmuz gibi görüşeceğiz tekrardan. Bir sürü şey okudum bi rahatlıyorum bi moralim yine bozuluyor🤷🏻‍♀️

Bende aynı şekilde en son 1 ay önce görüşmüştüm. Aslında doktorum konuşmalarında çok endişelendirmedi beslenmene dikkat et, protein ağırlıklı beslen dedi. Sonrasında nst ye girdiğimde telefondan araştırınca panik yapıp yine sordum. O zaman dedi damarların daralmış bebek beslenemiyor olabilir diye. Bizde 2 hafta sonra 2 temmuz gibi görüşeceğiz tekrardan. Bir sürü şey okudum bi rahatlıyorum bi moralim yine bozuluyor🤷🏻‍♀️
Benim varis problemim vardı bacaktan kasığa kadar uzandı hatta bu problem bugün de karın geriliğini görünce hemen kalp damara yolladı dopller çekildim damarlarda genişleme artmış 1 tık daha ama tabi kan sulandırıcı da kullanıyorum. Bende beslenmeme dikkat edeceğim bir de bayram sürecinden beri gergim günler yaşadım bayramda başka birisindeydim herkesin ev yemek düzeni aynı olmuyor kendi evimdeki gibi programlı beslenemedim belki bunlarda etkilemiştir yani umarım. Patolojik sebep olmasın da önemli olan o.
İnşallah birdahaki kontrollerimiz güzel geçer.

Hanımlar iyi geceler haftası benimle olup bebeği baş geliş pozisyonu alan var mı ? Daha erken değil mi

Hanımlar iyi geceler haftası benimle olup bebeği baş geliş pozisyonu alan var mı ? Daha erken değil mi
Benim 2 haftadır baş geliş pozisyonunda nerdeyse, 28den sonra normal diyorlar. 34 e kadar değişebilir diyorlar o da normalmiş. Ama sanırım 34 ten sonra artık o pozisyonda kalmasını bekliyorlar diye biliyorum

Benim 2 haftadır baş geliş pozisyonunda nerdeyse, 28den sonra normal diyorlar. 34 e kadar değişebilir diyorlar o da normalmiş. Ama sanırım 34 ten sonra artık o pozisyonda kalmasını bekliyorlar diye biliyorum
İlk gebeliğimde yaşamadıklarımı yaşayınca ben 🙈 teşekkür ederim 🌸

Back
X