2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Ben 3 hafta sonra iskocyaya gidecegim nasipse, hamilelikten once planlanmisti bozdede hersey. doktorum simdiden normalde bise olmaz gidersin dedi. Yeterli mola yaparsaniz bise demez bence.
Bakalım inşallah ok der. Demese de gitmek istiyorum. Çok bunaldım. Hatta doğum sonrası için aşık olduğum Kaş a bakıyorum şuan 😂

Kızlar günaydın doktor kontrolümüzden çıktık😊 bugün tam 32 haftalığız herşey yolunda ama karın çevresi 29+1 ölçüldü. Canım sıkıldı biraz çünkü karın çevresi hep önden gidiyordu. Her gün muz, avokado, yumurta, kefir, ceviz gibi bebeğe kilo aldıran şeyleri mutlaka yiyorum neden böyle olduğunu anlamadım..

Kızlar günaydın doktor kontrolümüzden çıktık😊 bugün tam 32 haftalığız herşey yolunda ama karın çevresi 29+1 ölçüldü. Canım sıkıldı biraz çünkü karın çevresi hep önden gidiyordu. Her gün muz, avokado, yumurta, kefir, ceviz gibi bebeğe kilo aldıran şeyleri mutlaka yiyorum neden böyle olduğunu anlamadım..
Benimde üst bacak boyu iki hafta geriydi geçen kontrolde. Şimdi Dr bekliyorum bakalım bu hafta nasıl çıkacak. Bence o kadarda hassas ölçüm olmuyor ben takmadım sizde takmayın kafanıza

Dr ne dedi peki bu durum için?. sanki bu aralar her bebeğin karın çevresi geriden geliyor

Dr ne dedi peki bu durum için?. sanki bu aralar her bebeğin karın çevresi geriden geliyor
Bazen olabiliyor 2 hafta sonra tekrar bakıcaz dedi ama bizim hep 2 hafta önden gidiyordu. Neredeyse hiç büyümemiş karın çevresi o yüzden endişelendim. Bide bebeğe yarayacak herşeyi yiyorum🤷🏻‍♀️ böyle olup düzelen var mı?

Bazen olabiliyor 2 hafta sonra tekrar bakıcaz dedi ama bizim hep 2 hafta önden gidiyordu. Neredeyse hiç büyümemiş karın çevresi o yüzden endişelendim. Bide bebeğe yarayacak herşeyi yiyorum🤷🏻‍♀️ böyle olup düzelen var mı?
Sıkıntı yoktur Allah'ın izniyle bebekler büyüdüğü için belki tam ölçüm yapılamıyordur. Kafana çok takıyorsan başka dr da görün istersen.

Ya çok istiyorum bizim hamilelik tam yaz dönemine geldi Ankara’da yaşıyorum ve çalışıyorum inanılmaz sıkıldım bi tatil istiyorum. İnşallah negatif bişey demez çok sıkılırsak yolda bir gece İstanbul’da falan kalacağız. İki saate bir durup yürüyeceğiz diye düşündük
Doktorunuzla konuşun bi bakalım belki müsade eder🤷🏼‍♀️

Kuzum ben de şuan 33+3teyim. 3 gün önce perinatolog baktı normalde 3-4 günlük gerilik bir hafta içinde 1 hafta 1-2 güne çıkmış. Ben de aynı şekilde az ilerleme olduğu için endişelendim. %17 persentil dedi doktor. %10un altına düşünce gelişim geriliği oluyormuş. Şimdilik beslenmene dikkat et dedi minyon biraz dedi. Önde olması kadar veya baş ile ilgili ölçümlerin geride olması kadar önemli değil diye biliyorum karın çevresi. Ama yine de takip gerekiyor. Bir arkadaşın doktoru da beslenmenle ilgili değil genetik yapısal demiş.

Sıkıntı yoktur Allah'ın izniyle bebekler büyüdüğü için belki tam ölçüm yapılamıyordur. Kafana çok takıyorsan başka dr da görün istersen.
Ayrıca geçen arkadaşım doğum yaptı 38 haftalık bebek 44 cm 2750 doğdu küçük değilmi dedim doktora gayet iyi dedi. her bebeğin dinamiği farklı olması normaldir bence endişelenme

Belki ölçüm hatasıdır canım yani öyle düşünmek istiyorum.
Sen beslenmeye dikkat ediyorsan yapacak bir şeyin yok bebeğe giden kan akışına baktılar mı?

bunlar net sonuç vermiyor ki 38 hafta herşey normal olan ilk hamileliğimde doğacağı gün bi bacağı kısa ölçüldü kahrolmuştum. çok şükür bi sorun olmadı

Bende şimdi çıktım Dr dan iki hafta önce bacak boyu iki hafta geriydi şimdide karın çevresi benim Dr perinatalog ve hiçbirşey demedi. Ben kendim karşılaştırdım chatcpt ye sordum öyle anladım. Açıkçası çok takılmıyorum bence sende takılma. Hatta 31 haftadayım önce baş çevresini 30+5 dedi sonra 28+6 dedi. Demekki ölçüm yeri fark ediyor biraz aşağıdan ölçse farklı çıkıyor. Bebekler büyüdü ölçüm zorlaştı bence üzme kendini.

bir de aklıma takılam süt sağma makinesi var kızlar, alan var mı eller serbest kablosuz modellerinden. bebebao da hem iyi hem kötü yorum var hiç riske atmadan mochi ya da lansınoh mu alsam

bir de aklıma takılam süt sağma makinesi var kızlar, alan var mı eller serbest kablosuz modellerinden. bebebao da hem iyi hem kötü yorum var hiç riske atmadan mochi ya da lansınoh mu alsam
Ben bebebao aldım canım. İyi duruyor. Deneyip göreceğiz. Herkes deneyimleyerek tecrübe edinecek 🙂🥰

öyle evet ço hiçte etrafımda yok herkes manuel almış zamanında memişlerimi çekiştirip sarkıtmasın inş :)
Nasip vala. Manueller çok uygun gerekirse e bebeğe gidip hemen alınır diye düşündüm. Elektrikli almadım. Şu an e bebekte lansinoh ürünlerinde %30 indirim var istersen bi bak hangiisi mantıklıysa değerlendir canım. Sezaryen mi olacak senin de 🙂☺️

Sigorta yaptırdım canım. Ben her gün işe arabayla yarım saatten fazla yol gidiyorum o nedenle bana çok gelmiyor o yolculuk durup yürürüm diyorum. En kötü bir gece İstanbul’da kalacağız.
Doktorun da izin verirse git ya insanlar 34-35 haftada uçağa binip Amerika’ya falan gidiyor. Çok strese de girmek iyi değil, rahat olmak lazım😍

Nasip vala. Manueller çok uygun gerekirse e bebeğe gidip hemen alınır diye düşündüm. Elektrikli almadım. Şu an e bebekte lansinoh ürünlerinde %30 indirim var istersen bi bak hangiisi mantıklıysa değerlendir canım. Sezaryen mi olacak senin de 🙂☺️
bugün gidip bakayım. parça parça almaktan da gına geldi bitsin artık :)

ilk doğumum normal olmuştu ama 12 saat suni almıştım. yine 12 saat suni almama gerek kalmazsa normal istiyorum zor olacak gibi olursa direk sezeryan :) Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin inş.

bugün gidip bakayım. parça parça almaktan da gına geldi bitsin artık :)

ilk doğumum normal olmuştu ama 12 saat suni almıştım. yine 12 saat suni almama gerek kalmazsa normal istiyorum zor olacak gibi olursa direk sezeryan :) Allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin inş.
Amin canım benim ❣️ 🥰

Dedeağaç ordanda Halkidiki ye geçeceğiz. 10 gün sürecek bir sıkıntı olmazsa. Bende dedim en kötü hemen Edirne ye döneriz 😂 soğuk denize bayılırım ama hamileyken nasıl olur acaba? Bomboş güneşte oturup yatamam da. Valla aslında sadece yemekleri için gidiyorum 🥰 bakalım Dr ne diyecek daha muayene olmadım.
Bu arada alışveriş yapmak isterseniz dedeağaç girişinde kikoo diye bir bebek mağazası var. +50 euroluk alışverişte %12 tax free de oluyor. Türkçe bilen çalışan da var. Eksiğiniz varsa bakabilirsiniz. Ben mayıs ayında bebek arabası puset anne yani ana kucağı kanguru gibi şeyleri ordan aldım. Türkiyeye kıyasla 2/3 fiyata geliyor

Back
X