- 29 Temmuz 2015
- 609
- 617
- 303
Koldan yapıyorum ben ne olur ne olmazMerhabalar 32 hafta oldum oksapar göbekten vuruyorum bebeğe zarar verir mi sizce
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Koldan yapıyorum ben ne olur ne olmazMerhabalar 32 hafta oldum oksapar göbekten vuruyorum bebeğe zarar verir mi sizce
Bunu doğuma kadar kullanan insanlar var neden bebeğe zarar versin?Merhabalar 32 hafta oldum oksapar göbekten vuruyorum bebeğe zarar verir mi sizce
Ben kolumdan yapiyorumMerhabalar 32 hafta oldum oksapar göbekten vuruyorum bebeğe zarar verir mi sizce
Selamlar canım, valla ölçtü ama ne dedi hatırlamıyorum hiç. Yani dedi mi onu da hatırlamıyorum. Sonrasında hani mesaj attım çok panikledim. hocam yani gelişim geriliği mi va bebeğimde O da şu an yok kontrol edelim dedi sadece. Size bir şey dedi mi ?Kuzum merhaba bizim seninle haftamız günü gününe aynı diye hatırlıyorum. Bugün kontrolüm vardı geçen hafta 2080 gramken bu hafta da 2080 gram çıktı. Karın çevresi 2 hafta geriden geliyor şuan. Senin bebişte karın çevresi nasıldı ?
Selamlar canım, valla ölçtü ama ne dedi hatırlamıyorum hiç. Yani dedi mi onu da hatırlamıyorum. Sonrasında hani mesaj attım çok panikledim. hocam yani gelişim geriliği mi va bebeğimde O da şu an yok kontrol edelim dedi sadece. Size bir şey dedi mi ?
Anladım canım, bilmiyorum ben şu an için dediğim gibi sadece takip edelim dedi. Benim bebek makat gelişli olduğu için daha çok havuç suyu içmemi ve suyumun fazlalaşması ve dönmesi için konuştuk. Ama hani gelişim geriliği ile alakalı sadece 2 hafta sonra doktora gittiğimde nst çekmemi ve doktora soracaklarımı yazdı.Apaçık telaffuz etmek istemiyorlar ama benim karın çevresi 2 hafta geride çıktı bugün normalde 1 hafta geride çıkmıştı maksimum o zamanlar bu kadar ciddi konuşmamıştı. Şimdi daha ciddi konuştu 37yi görmek hedefimiz dedi ve ikişer doz ciğer geliştirici vurulmamı istedi bugün ve yarın. Sıkıntılı bir durum olursa sezaryenle alacağız dedi perinatolog doktorum
Aslinda cogunlukla oyle iciyorum termosum var onunla. Ama bazen kana kana bir bardagi diktigim de oluyor. Azicik suyla ilac iceyim diyorum o bile ayni seyi yapiyorArtık iyice iç organlar sıkışmaya başladı ondandır belki. Pipetli bir sulukla azar azar denediniz mi? Ben bu şekilde normalde olduğundan daha fazla su tükettiğimi fark ettim hem de bir anda yüklenme olmaz belki![]()
Ya karnim hep davul gibi ama sanki yer yok da bogazima dogru geri cikmis orada bekliyo su. Baska seyde olmuyo bu kadarBen ben su içmem lazım kum problemim var 2 bardak içsem dünyaları içmiş gibi oluyorum karnım davul oluyo nefes alamıyorum
Ay yetmiyo valla normalde bu kadar su icmem su beni hep rahatsiz ediyor garip bir sekilde ama hamilelikte iyice zorlanir oldum. Gece 5 de kalktim hala o his gitmemisti dun uyutmadi oturur pozisyonda uyumusumMide balonundan kalma alışkanlığı uygulamaya çalışıyorum ben de..yer kalmadi artik. yemekle suyu karıştırmamaya çalışınca daha rahat. Öncesi sonrası 30dk su yok kuralı vardı. Hatta yapabilirsem 1 saat yapıyorum ki sindirim daha kolay oluyor kalan iki saatte de yudum yudum şişeden su. Sonra az yemek.. sonra su...girdik bi donguye bakalim
![]()
Gunde 3 defa tansiyonunuzu olcun. Sicak, tuz, kizartma, stres, yorgunluk tansiyonu tetikliyor. Bunlara dikkat edicez. Nedenini cok bilmiyorum gebelik tansiyonu. Benim ilkinde de bunda da cikti oncesinde ya da gebelik sonrasinda tansiyon problemi yasamadim. Bebege giden damarlarla ilgili sanirim ilkinde tikanikti ikincide direnc cikti. İlk gebeligimde 30lu haftalarda 14 leri gormeye basladim daha zayiftim. Buna ragmen kizim hep geriden geldi. Bunda 15-16 da bile 14 gordum daha kiloluyum ama bu kizim haftasini takip ediyorBunu tetikleyen de stres mi sizce benim 2 yıl öncesine kadar tansiyon problemim vardı ilaç kullanıyodum kilo verince düzene girmiştim şimdilerde hem gebelik hem sıcaklar hem de ara ara ailevi problemlerden dolayı tansiyonum 14ü görüyor geçen haftaki kontrolüme kadar her şey normalken kontrolde 2 hafta geriden geldiğini öğrendim dr hemen tansiyonumu ölçtü ama normaldi. Kontrolleri 15 güne düşürdü. Bolca protein ağırlıklı beslenmemi istedi. Zaten kahvaltılar da ya omlet ya da kaşarlı tost yerdim. Proteini de sebze kuru baklagillerle haftada günlere bölerdim şimdi nasıl besleneceğimi şaşırdım geceleri yatmadan süt içmeye başladım
Merhabalar sizin de mi öyle oldu. Benim de 30+5 olacakken 29+0 cıktı karın çevresi kilosu 1500 küsur geldi. Doktor 15 gün sonraya çağırdı tekrar normalde ayda 1 cağırıyodu
Dün akşam ben de çok rahatsızdım bir şey yiyip İçmesem de karnım aşırı sert ve şişti sabah uyandığımda inmişti birden büyüdügünü hissediyorum karnımın ve ondan dolayı da mide bağırsak yukarıda sıkıştı bunları yaşamamız çok normal.Aslinda cogunlukla oyle iciyorum termosum var onunla. Ama bazen kana kana bir bardagi diktigim de oluyor. Azicik suyla ilac iceyim diyorum o bile ayni seyi yapiyor
Ya karnim hep davul gibi ama sanki yer yok da bogazima dogru geri cikmis orada bekliyo su. Baska seyde olmuyo bu kadar
Ay yetmiyo valla normalde bu kadar su icmem su beni hep rahatsiz ediyor garip bir sekilde ama hamilelikte iyice zorlanir oldum. Gece 5 de kalktim hala o his gitmemisti dun uyutmadi oturur pozisyonda uyumusum
Gunde 3 defa tansiyonunuzu olcun. Sicak, tuz, kizartma, stres, yorgunluk tansiyonu tetikliyor. Bunlara dikkat edicez. Nedenini cok bilmiyorum gebelik tansiyonu. Benim ilkinde de bunda da cikti oncesinde ya da gebelik sonrasinda tansiyon problemi yasamadim. Bebege giden damarlarla ilgili sanirim ilkinde tikanikti ikincide direnc cikti. İlk gebeligimde 30lu haftalarda 14 leri gormeye basladim daha zayiftim. Buna ragmen kizim hep geriden geldi. Bunda 15-16 da bile 14 gordum daha kiloluyum ama bu kizim haftasini takip ediyorkilo almamak onemli kilo tansiyonu artiriyor. O yuzden sanirim protein agirlikli dediler baska bir nedeni de olabilir tabi bilgim yok. İki gebeligimde de denmedi bana. Sadece bunda kilom fazla oldugundan diyet basladi. Odem attim. Ama sicaklar basladigindan beri cikiyor tansiyonum olcuyorum sıksık ciktiginda yarim bardak limonlu su hemen dusuyor
Doğum planladı mı peki? Ciğer geliştirici 7 gün etkili diye okumuştum. Sağlıkla gelsinler inşEvet aynen öyle oldu ve ben şuan tekrar bebeği alma ihtimaline karşı ciğer geliştirici vuruluyorum. Benim doktorum perinatolog ya o çok ince eleyip sık dokuyor ya da bazı doktorlar rahat bilemiyorum kafam iyice karıştı
31. Haftadan gün almaya başladım sata göre o zaman günde 3 defa ölçeyim. Kızartmayla pek aram yok kurban bayramından önce yemiştim. Ayda veya 2 ayda bi anca. Ama ödem allahın emri tüm vücudumda yok belden aşağı varislerden dolayı ödem sorunu yaşıyorum. 2 hafta geriliği çıkınca dopller istemişti dr um tekrardan alt bacak damarlarımda genişleme vardı şimdi sol kasığıma kadar genişleme olmuş ondan da olur mu bilmiyorum tam bişey de demedi 2 hafta sonra kontrole çağırdı temmuzun ilk haftası gidicem tekrardan peki bu 2 haftalık geriden gelme durumu doğuma kadar sıkıntı yaşatır mı misal 35. Haftaya kadar takip gerekli görülürse ciğer geliştirici yapılıp erken alınma gibiAslinda cogunlukla oyle iciyorum termosum var onunla. Ama bazen kana kana bir bardagi diktigim de oluyor. Azicik suyla ilac iceyim diyorum o bile ayni seyi yapiyor
Ya karnim hep davul gibi ama sanki yer yok da bogazima dogru geri cikmis orada bekliyo su. Baska seyde olmuyo bu kadar
Ay yetmiyo valla normalde bu kadar su icmem su beni hep rahatsiz ediyor garip bir sekilde ama hamilelikte iyice zorlanir oldum. Gece 5 de kalktim hala o his gitmemisti dun uyutmadi oturur pozisyonda uyumusum
Gunde 3 defa tansiyonunuzu olcun. Sicak, tuz, kizartma, stres, yorgunluk tansiyonu tetikliyor. Bunlara dikkat edicez. Nedenini cok bilmiyorum gebelik tansiyonu. Benim ilkinde de bunda da cikti oncesinde ya da gebelik sonrasinda tansiyon problemi yasamadim. Bebege giden damarlarla ilgili sanirim ilkinde tikanikti ikincide direnc cikti. İlk gebeligimde 30lu haftalarda 14 leri gormeye basladim daha zayiftim. Buna ragmen kizim hep geriden geldi. Bunda 15-16 da bile 14 gordum daha kiloluyum ama bu kizim haftasini takip ediyorkilo almamak onemli kilo tansiyonu artiriyor. O yuzden sanirim protein agirlikli dediler baska bir nedeni de olabilir tabi bilgim yok. İki gebeligimde de denmedi bana. Sadece bunda kilom fazla oldugundan diyet basladi. Odem attim. Ama sicaklar basladigindan beri cikiyor tansiyonum olcuyorum sıksık ciktiginda yarim bardak limonlu su hemen dusuyor
Benimki de şuan sınırda olduğunu söyledi, 3 haftaya gerilemesin gibisinden konuştu ayın 3ünde gidicem kontrole bakayım ne diyecekEvet aynen öyle oldu ve ben şuan tekrar bebeği alma ihtimaline karşı ciğer geliştirici vuruluyorum. Benim doktorum perinatolog ya o çok ince eleyip sık dokuyor ya da bazı doktorlar rahat bilemiyorum kafam iyice karıştı
Haftamız seninle aynı tam, bende aynı durumdayım haftada 2 gelmemi istediler bugün nst çekildi yarın kontrol var bakalım 1 haftadır neler denedim işe yararsa söylerim canım. Bende full protein, hayvansal ürünlerle ilerliyorum ama o da bu sıcaklarda bir yere kadarBen 32 de gittim 34 te yine kontrolüm var. Günlerdir inanılmaz kafama taktım okumadık şey bırakmadım. 3-4 litre su içiyorum. Beslenmeme daha çok dikkat ediyorum karbonhidratı çıkardım neredeyse. Birde elimden geldikçe bütün gün sol tarafıma yatıyorum. Bebeğe olan kan akımını hızlandırıyormuş. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Dün çok ödemlendim ellerimi kapatamıyordum sabaha geçmişti. Tansiyonum da yüksek değil![]()
Benim yakın bir arkadaşımın başına geldi canım. Baya uğraştı ama en iyi bıttım sabunu ile yıkanmak sonuç verdiArkadaşlar merhaba, aranızda önceki veya bu gebeliğinde puppp’la karşılaşan oldu mu? Grupta hiç bahsi geçmedi diye hatırlıyorum ama kendi başına veya çevresindekilerin başına gelen var mı acaba?
Vermez canım merk etme,ilk bebisimde doğuma kadr karından vurdum iğnemi. 40.hftada dogrdmMerhabalar 32 hafta oldum oksapar göbekten vuruyorum bebeğe zarar verir mi sizce
Benim doktorum 2 haftaya görüşürüz dedi neden erken çağırmadı acabaHaftamız seninle aynı tam, bende aynı durumdayım haftada 2 gelmemi istediler bugün nst çekildi yarın kontrol var bakalım 1 haftadır neler denedim işe yararsa söylerim canım. Bende full protein, hayvansal ürünlerle ilerliyorum ama o da bu sıcaklarda bir yere kadar![]()
Bende hic oyle bir sey yasamadik. Belki en basindan beri oldugundandir ama gruptaki arkadasa vuruyorlarmis benimki ile farki hususunda bilgim yok. Bana doktorum 40 haftalikken biran once dogur tansiyonun cikmaya baslarsa normal dogurtamam demisti sadece boyle bir konusmamiz oldu. Bir kac kere protein kacagi oldu bobreklerimde tansiyon kaynakli ama tansiyonum surekli cikmiyordu belki ondandir. Bu gebeligimde de zayiflamazsan seni cok yuksek riskli gebelige almam gerekir dedi biraz zayifladim tamam sikinti yok diyor. Bir iki kere 14 u onun yaninda gorduk sadece uyariyor. Sadece fitik yuzunden sezeryan olmalisin dedi o yuzden belki biraz erken olabilirim ama onda da gun vermedi. Ama tansiyon icin sadece takip ediyoruz su an baska bir sey konusmadik. Kan sulandirici kullaniyorum bir de onu bu hafta birakacagim eger tansiyonum yukselirse belki o zaman sikinti olabilir bir sey diyebilir bakicaz artik31. Haftadan gün almaya başladım sata göre o zaman günde 3 defa ölçeyim. Kızartmayla pek aram yok kurban bayramından önce yemiştim. Ayda veya 2 ayda bi anca. Ama ödem allahın emri tüm vücudumda yok belden aşağı varislerden dolayı ödem sorunu yaşıyorum. 2 hafta geriliği çıkınca dopller istemişti dr um tekrardan alt bacak damarlarımda genişleme vardı şimdi sol kasığıma kadar genişleme olmuş ondan da olur mu bilmiyorum tam bişey de demedi 2 hafta sonra kontrole çağırdı temmuzun ilk haftası gidicem tekrardan peki bu 2 haftalık geriden gelme durumu doğuma kadar sıkıntı yaşatır mı misal 35. Haftaya kadar takip gerekli görülürse ciğer geliştirici yapılıp erken alınma gibi
Doğum planladı mı peki? Ciğer geliştirici 7 gün etkili diye okumuştum. Sağlıkla gelsinler inşsizin bebişin kilosu güzel inş bizde 2 kiloları görürüz bi sonrakinde
elimizden bir şey gelmiyor