2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Ahahahha evet ya çok değişik bir his teknelerin aşağıda olmasi. Benim akıllı oğlum 28/30. Haftalarda bir döndü baş aşağı öyle kaldı haftalarca. Hiç pozisyon değiştirmedi. Şimdi böyle bazı tekmeler tam makatimda ve mesanemde hissediyorum çok feci döner inşallah ya. Gerçi ikinci gebelikte son anda bile dönen bebek oluyor doğum başladıktan sonra falan... Bakalım kısmet ❤️
Dün kontrolum vardı doktor sanki poposunu yerleştiriyor pek dönmeye niyeti yok gibi dedi😄 benim sezaryen olacak doğum şekline bir etkisi yok ama kasık baskısı çok oluyor
Senin kuzu da abisi gibi akıllı akıllı döner inşallah 🌸

Merhaba arkadaşlar bebişim için bu biberonu aldım ama sonrasında Philips avent response ürün karşıma çıktı ikisi arasındaki farkı bilen varmı yada hangisini önerirsiniz hangisi bebek için daha iyi olur

Eklentiler

• IMG_20250622_102608.webp
    IMG_20250622_102608.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 25
Dün kontrolum vardı doktor sanki poposunu yerleştiriyor pek dönmeye niyeti yok gibi dedi😄 benim sezaryen olacak doğum şekline bir etkisi yok ama kasık baskısı çok oluyor
Senin kuzu da abisi gibi akıllı akıllı döner inşallah 🌸
Ay inşallah canım ya valla. Yan pozisyonda ya zorluyor o yüzden biraz 😞

Analık 101 dersi atın üstüme derken ciddiydim :KK16:
Birkaç Tr-İng bulduklarımı ekliyorum. Faydasını gördüğünüz sayfa, kitap, ebe vs varsa siz de artırınız lutfen :KK39:

İng- Ozet bilgiler var fena degil

İng.- Her bi seyin kursu var. doula kursu bile atmısım sepete dogumda faydası olur diye:KK71:

Ay inşallah canım ya valla. Yan pozisyonda ya zorluyor o yüzden biraz 😞
Benimde öyle sağ tarafta kendisi kafası göğsümün altında bacaklar sol tarafta hep kasıklarıma vuruyor.. 28. Haftada baş aşağıydık bir de paşam 32 döndü bakalım 2 hafta sonra gidicem görücez 🥹🤲🏻

Ay ben bunu yanlış yazmışım 2200 olmuştur heralde olmalıydı. Dün doktordan kötü ayrıldım. Aslında doktorum kötü bit şey yok dedi genel takip edicez ama benim paniklememe yetti. Amniyom sıvım normal gözüküyor, artmasını istiyoruz biraz daha dedi ki bebek dönebilsin hala makat gelişli. 10 haziranda 2 kilo ölçülen bebek 20 haziranda yine 2 kilo ölçüldü farklı cihazlar, (10 haziranda devlet hastanesinde baktırdım çalışabilir raporu almak için kendi doktorum gelmeme gerek yok demişti). Bebek hareketlerini sordu normal dedim, suyun işte kanama oldu mu felan dedim hayır. her gün havuç suyu içeceksin 2 hafta boyunca, sonrasında tekrar o devletteki doktora git ultrasonla bakılsın, kilo-makat gelişli mi-suyum nasıl - bebekte gelişim geriliği var mı diye sor dedi. Ben takıldım son cümleye o an idrak edemedim tabii. Sonra yazdım doktora akşam şu an yok, dediklerimi yap takipte kalalım dedi.. dua edin kızlar ben çok korktum dünde beri sürekli internette geziyorum o ne demek bu ne demek 2 haftayı nasıl bekleyeceğim bakalım 🥹

Kuzum merhaba bizim seninle haftamız günü gününe aynı diye hatırlıyorum. Bugün kontrolüm vardı geçen hafta 2080 gramken bu hafta da 2080 gram çıktı. Karın çevresi 2 hafta geriden geliyor şuan. Senin bebişte karın çevresi nasıldı ?

Kızlar günaydın doktor kontrolümüzden çıktık😊 bugün tam 32 haftalığız herşey yolunda ama karın çevresi 29+1 ölçüldü. Canım sıkıldı biraz çünkü karın çevresi hep önden gidiyordu. Her gün muz, avokado, yumurta, kefir, ceviz gibi bebeğe kilo aldıran şeyleri mutlaka yiyorum neden böyle olduğunu anlamadım..

Kuzum ben de 34 haftadayım bugün kontrolüm vardı karın çevresi 2 hafta geride. Doktorumun biraz canı sıkıldı buna genelde tansiyon ilk böyle belirti verir falan dedi. Suyu azalırsa tansiyonun çıkarsa almamız gerekir dedi. Benim de çok canım sıkkın. Havuç suyu iç, havuç pancar salatası yap, üç avuç kadar et grubundan ye her gün dedi

Kuzum merhaba bizim seninle haftamız günü gününe aynı diye hatırlıyorum. Bugün kontrolüm vardı geçen hafta 2080 gramken bu hafta da 2080 gram çıktı. Karın çevresi 2 hafta geriden geliyor şuan. Senin bebişte karın çevresi nasıldı ?
Merhabalar sizin de mi öyle oldu. Benim de 30+5 olacakken 29+0 cıktı karın çevresi kilosu 1500 küsur geldi. Doktor 15 gün sonraya çağırdı tekrar normalde ayda 1 cağırıyodu

selamlar, kasıkta çekme hissi yaşayan var mı?
hareket edemiyorum doğrulamıyorum böyle olunca dünden beri ara ara oluyor doktora mı gitsem :(

Kuzum ben de 34 haftadayım bugün kontrolüm vardı karın çevresi 2 hafta geride. Doktorumun biraz canı sıkıldı buna genelde tansiyon ilk böyle belirti verir falan dedi. Suyu azalırsa tansiyonun çıkarsa almamız gerekir dedi. Benim de çok canım sıkkın. Havuç suyu iç, havuç pancar salatası yap, üç avuç kadar et grubundan ye her gün dedi
Benim ilk gebeligimde kizim hep iki hafta geriden geldi sadece karin cevresi de degil kilosu boyu her seyi geriden geliyodu evet tansiyon problemim vardi arada cikiyor dusuyordu ama surekli yukselmiyordu. Kendi gelene kadar bekledik bir sikinti yasamadim. Tansiyonunuzu olcun ama endiselenmeyin

Merhaba arkadaşlar bebişim için bu biberonu aldım ama sonrasında Philips avent response ürün karşıma çıktı ikisi arasındaki farkı bilen varmı yada hangisini önerirsiniz hangisi bebek için daha iyi olur
antikolik için olan mı içinde mavi bi aparat var, ben onu sipariş ettim hb indirimdeydi o aparat çıkınca kullanıldıgı içni nolur nolmaz diye onu aldım

Kizlar su ile problem yasayan var mi? İcim yaniyor ama ne zaman su icsem sanki bogazima kadar dolu da her an cikacak gibi. Yanma degil gaviscon falan kurtarmiyor sanki agzi acik surahi gibiyim yatarsam dokulecek. Hic icemiyorum bu yuzden

Kizlar su ile problem yasayan var mi? İcim yaniyor ama ne zaman su icsem sanki bogazima kadar dolu da her an cikacak gibi. Yanma degil gaviscon falan kurtarmiyor sanki agzi acik surahi gibiyim yatarsam dokulecek. Hic icemiyorum bu yuzden
Artık iyice iç organlar sıkışmaya başladı ondandır belki. Pipetli bir sulukla azar azar denediniz mi? Ben bu şekilde normalde olduğundan daha fazla su tükettiğimi fark ettim hem de bir anda yüklenme olmaz belki 🙏🏼

Ölçüm hatası olabilirmi ya hiç mi almamış gramı gramına aynı cıkmış

Ben ben su içmem lazım kum problemim var 2 bardak içsem dünyaları içmiş gibi oluyorum karnım davul oluyo nefes alamıyorum

Mide balonundan kalma alışkanlığı uygulamaya çalışıyorum ben de..yer kalmadi artik. yemekle suyu karıştırmamaya çalışınca daha rahat. Öncesi sonrası 30dk su yok kuralı vardı. Hatta yapabilirsem 1 saat yapıyorum ki sindirim daha kolay oluyor kalan iki saatte de yudum yudum şişeden su. Sonra az yemek.. sonra su...😵‍💫🤯girdik bi donguye bakalim🙃

Benim ilk gebeligimde kizim hep iki hafta geriden geldi sadece karin cevresi de degil kilosu boyu her seyi geriden geliyodu evet tansiyon problemim vardi arada cikiyor dusuyordu ama surekli yukselmiyordu. Kendi gelene kadar bekledik bir sikinti yasamadim. Tansiyonunuzu olcun ama endiselenmeyin
Bunu tetikleyen de stres mi sizce benim 2 yıl öncesine kadar tansiyon problemim vardı ilaç kullanıyodum kilo verince düzene girmiştim şimdilerde hem gebelik hem sıcaklar hem de ara ara ailevi problemlerden dolayı tansiyonum 14ü görüyor geçen haftaki kontrolüme kadar her şey normalken kontrolde 2 hafta geriden geldiğini öğrendim dr hemen tansiyonumu ölçtü ama normaldi. Kontrolleri 15 güne düşürdü. Bolca protein ağırlıklı beslenmemi istedi. Zaten kahvaltılar da ya omlet ya da kaşarlı tost yerdim. Proteini de sebze kuru baklagillerle haftada günlere bölerdim şimdi nasıl besleneceğimi şaşırdım geceleri yatmadan süt içmeye başladım

Ben 32 de gittim 34 te yine kontrolüm var. Günlerdir inanılmaz kafama taktım okumadık şey bırakmadım. 3-4 litre su içiyorum. Beslenmeme daha çok dikkat ediyorum karbonhidratı çıkardım neredeyse. Birde elimden geldikçe bütün gün sol tarafıma yatıyorum. Bebeğe olan kan akımını hızlandırıyormuş. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Dün çok ödemlendim ellerimi kapatamıyordum sabaha geçmişti. Tansiyonum da yüksek değil🤷🏻‍♀️

Back
X