2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Ayyyy çok sevindim maşallah diyelim nazarım değmesin. Bir daha ne zamana çağırdı peki kontrole
2 gün sonra rutin kontrolüm vardı zaten gel bi göreyim kontrol edelim yine dedi
Sizi çok iyi anlıyorum. Bizimki de 32.ci hafta kontrolüne kadar hep önden gidiyordu. Hatta göbeği büyük şişko olcak bu diyordu doktorumuz. Bu gerileme 30 dan sonra başlıyormuş. Bizimde 2.5 hafta geriye düşmüştü. Okumadık izlemedik şey bırakmadım ama pekte elimizden gelecek bir şey yok açıkçası. Karbonhidratı tamamen hayatımdan çıkardım. Sadece protein ve yeşillik yiyorum. Muz, tahin, avokado, 2 yumurta, süt, kaşar her gün öğünlerime ekliyorum. Ve elimden geldiğince oturmuyorum bile soluma yatıp uzanıyorum. Çok şükür gerilik 1.5 haftaya inmiş. Sizde bir sonraki kontrolde güzel sonuçlar alırsınız umarım ama benim doktorum yaşamsal sınırı geçtiler erken alsak bile hiç birşey olmaz demişti.

Tabi tabi doğru söylüyorsun sancılar başladığında öyle yapmalı. Şuan hafta olarak erken tabi ama dün temmuz anneleri grubunda birisi 40 haftayı doldurmuş karnının fotosunu koymuş onu görünce benimki daha bi aşağıda geldi gözüme. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimizin.
Evet düşük kiloda doğanlar bence de daha çabuk toparlıyolar.
Gerilik harici kiloyu pek dert etmiyorum. Maşallah sağlıklı uzun ömürler olsun inşallah

Arası az olsa da ihmal etme git sen

Geldim bir sıkıntı yok şükür hareket ediyor ultrasondan görünüyor ama ben hissetmiyorum yine de nasıl geçicek bakalım günler böyle
Bende de oluyor arada. 2 gün sessiz sessiz takılıyor bebiş bi endişe basıyor hemen doktora bunun için 2 defa gittim ultrasonda kıpır kıpır ama ben hissetmiyordum hissetmem de çok derinden hafif tekme. Arada 2 gün sessiz kalırsa alıştım artık 3.gün gümbür gümbür geri dönüyor oğlum
Merhaba anneler kan sulandırıcı iğne kullananlar doktorunuz kaçıncı haftaya kadar kullanmanızı söyledi
Aspirini yarından itibaren bırakıyorum canım. Oksapar iğne ise doğumdan sonra 1 ay daha devam büyük ihtimal.

Çok geçmiş olsun , inş sorun olmadan çıkarsınız bebiş miadında doğar hareketlerde azlığı nasıl fark ettiniz

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, evet bende kendimi suçluyorum iyi beslenemedim mi diye? Sizinde gözünüz aydın umarım benim de geriler en azından 37. Haftaya kadar bekleyebilir bebeğim tavsiyelerinize uyacağım

Çok geçmiş olsun , inş sorun olmadan çıkarsınız bebiş miadında doğar hareketlerde azlığı nasıl fark ettiniz
Ya benim bebem genelde bazen çok hareket eder bazen etmez. Ama heralde benim içime doğdu biraz öyle gelişti olaylar, yoksa hareketi arttı. Suyun azlığını şans eseri öğrendim

Ya benim bebem genelde bazen çok hareket eder bazen etmez. Ama heralde benim içime doğdu biraz öyle gelişti olaylar, yoksa hareketi arttı. Suyun azlığını şans eseri öğrendim
Anladım canım, peki şimdi her şey yolunda mı? Ben serklaj olduğum dönem yanımda bi kız kalıyordu, su azlığı ile gelmiş. 2 ay hastanede yatmış 36 gibi doğurmuştu o da. Onu bile o kadar beklettilerse bence senin durumunda çözülür , çok daha ileri haftalar gidebilir gibi geldi bana

Benim de alışmam gerekecek sanırım bir de bildiğin küp şeker verdi doktor hareketlendi o kadar dondurma tatlı yedim küp şeker etkisi yapmadı

Ben aspirinle birlkte iğne kullanıyorum.Aspirin 33.hftda birkcz dedi,iğne doğuma kdr vurulcm

Aspirin değil de iğne kullanıyorum doğuma kadar hatta doğumdan sonra da devam edecekmişiz
Aspirini yarından itibaren bırakıyorum canım. Oksapar iğne ise doğumdan sonra 1 ay daha devam büyük ihtimal.
Sulandırıci kullanan hanimlar
dr.unuz bir değere bakıp mi verdi, neye göre devam ediyorsunuz?
Biz Tupbebekle başlamıştık aspirine, 5.hafta kanamalar baslayinca bıraktık. 30u ancak görünce progesteronu bırakıp 2gunde bir aspirin al simdilik dedi ama onu da bırakırız son ay demisti.
Bende lupus pozitif geçmişi de var (en son temiz çıktı şükür ama başka kan değerine bakmadılar diye hatirliyorum)
~~~
Jokeranne & Wunsch_dk sihhatler&kolayliklar diliyorum

Yok canım benim suyum geldiği için bekletemeyeceklerini söylediler suyun azlığı ile farklı bir durum. Sezeryan planlanmasını bekliyorum şu an yarın olacak duruyor.

Hayir hayir oyle dusunme bebek almasi gerekeni alir her turlu. Depolarindan alirdi gerekirse. Hic sikma canini cok ciddiyim. Artik buyuduler en uygun zaman ne zamansa o zaman gelsinler insallah.
Ben kan sulandirici hap kullanmistim. İlk gebeligimde preeklampsi oldugu icin direk basladi doktorum bunda da direnc cikinca zaten kullanacakmisim. 32 ye kadar kullandim bu hafta biraktim. Kana bakip vermediler benimkini

Evet canım genetik test vermiştim 2 yıl önce 3 değerim heterozigot o yüzden iğne+aspirin kullanıuorum hatta aspirini geçen sene Nisan'dan beri kullanıhordum bugün sondu en sonki randevumda hatta doktor iğneye devam bebeğe kan akışı o sağlıyor iyi gidiyoruz dedi

Teşekkür ederim şifalı & kolaylingecsin bundan sonrası da
Doğumdan sonra bi 10 gün kadar daha kullanırsın dedi bana.
Doğumdan önce (34te birakalim dedi bana) bırakılması gerekiyor diye biliyorum ama dr dediyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…