- 9 Ekim 2023
- 360
- 334
- 23
- 30
Canım çok geçmiş olsunKızlar sabah çok yoğun kanamayla hastaneye geldim. Doktorumda hemen geldi saolsun bebeği kontrol ettik bir sıkıntı yok gözüküyor. nstdeyim dua edinkasılman olduysa damarlar çatlamış olabilir dedi ama çok yoğundu. Bekliyoruz
Kalp atışı yeterli olacaktır bence/ ben sürekli nst ye bağlıyım. Oradan takip ediliyoruz.Benim de 3 gündür çok azaldı hareketievham yapmamaya çalışıyorum daha geçen çarşamba gittim çünkü herşey yolundaydı. Ama bugün 3. gün olunca bi panik olmadım değil. Bugün sağlık ocağından çağırmışlardı kalp atışı için sizce oraya gitmek yeterli olur mu yoksa gidip bi baktırsam mı doktorum da evhamlı atlamaz asla arasam şimdi kesin gel bi bakalım dicek
Doktor yatis yapip tum gun nst ile kontrol edecek. Ben yattim bir gun o sekilde. Bence riske atmayin. Sona geldik zaten.Benim de 3 gündür çok azaldı hareketievham yapmamaya çalışıyorum daha geçen çarşamba gittim çünkü herşey yolundaydı. Ama bugün 3. gün olunca bi panik olmadım değil. Bugün sağlık ocağından çağırmışlardı kalp atışı için sizce oraya gitmek yeterli olur mu yoksa gidip bi baktırsam mı doktorum da evhamlı atlamaz asla arasam şimdi kesin gel bi bakalım dicek
Bence nolursa olsun gidin. En fazla ne olabilir eve gönderirler.Benim de 3 gündür çok azaldı hareketievham yapmamaya çalışıyorum daha geçen çarşamba gittim çünkü herşey yolundaydı. Ama bugün 3. gün olunca bi panik olmadım değil. Bugün sağlık ocağından çağırmışlardı kalp atışı için sizce oraya gitmek yeterli olur mu yoksa gidip bi baktırsam mı doktorum da evhamlı atlamaz asla arasam şimdi kesin gel bi bakalım dicek
Dün 34+5 dememiş miydin dün ay ben karın geriliği toparladı sandım. Onun için ne diyokar pekiNormalde 2 doz ama hani acil alalım bir doz da bize yeterli gelir dediler sonrasında abebek iyi olunca kalp atışı bekleyelim dediler. Biraz gelişim geriliği varmış karın çapı düşük çıktı. Hayırlısı hakkımızda
Stres yapma zor biliyorum ama bebeğin için şimdi nasılsın nst nasıl geçtiKızlar sabah çok yoğun kanamayla hastaneye geldim. Doktorumda hemen geldi saolsun bebeği kontrol ettik bir sıkıntı yok gözüküyor. nstdeyim dua edinkasılman olduysa damarlar çatlamış olabilir dedi ama çok yoğundu. Bekliyoruz
Buna katılıyorum oğlum 2800 doğdu hani 3 4 kilo doğanlar gram olarak ödem atıyor ya benim oğlumda atacak ödemi olmadığı için hep üstüne koyarak ilerledi şuan 4,5 yaşında ve 24 kilo azimli baya yemek konusundaBen prematüre bebeğim 1500 kg civarı doğup sadece 10 gün küvözde kalıp cıkmış bir bebeğim korkma annemde herzaman küçük doğanlar daha iştahlı daha azimli oluyor derdi.
Bence nolursa olsun gidin. En fazla ne olabilir eve gönderirler.
2 saatte 10 hareket hissetmezsen gel dedi devlet doktoru.
Sola yat dinlen bakalım hareket yine yoksa bi görün derim ben.
Doktor yatis yapip tum gun nst ile kontrol edecek. Ben yattim bir gun o sekilde. Bence riske atmayin. Sona geldik zaten.
Dayanamadkm geldimKalp atışı yeterli olacaktır bence/ ben sürekli nst ye bağlıyım. Oradan takip ediliyoruz.
Herşey yolunda gözüküyorStres yapma zor biliyorum ama bebeğin için şimdi nasılsın nst nasıl geçti
Herhalde onun sürekli devam etmesi riskli. Benim de oluyordu bardaktan dökülmüş gibi sonra progesteronlarla da herhald eduruyorduDoktorda kanama durmuyorsa tehlikeli, bu kadar kanamada endişelenme bebeği strese sokarsın dedi ama bütün çamaşırım, bacaklarım koyu kırmızı kan içindeydi. Ne kadar bi miktardan bahsettiği konusunda kafam karışık açıkçası
Ben olsam gderdm canm içim rahat etsn dye ama yinede sen bilirsin.Benim de 3 gündür çok azaldı hareketievham yapmamaya çalışıyorum daha geçen çarşamba gittim çünkü herşey yolundaydı. Ama bugün 3. gün olunca bi panik olmadım değil. Bugün sağlık ocağından çağırmışlardı kalp atışı için sizce oraya gitmek yeterli olur mu yoksa gidip bi baktırsam mı doktorum da evhamlı atlamaz asla arasam şimdi kesin gel bi bakalım dicek
Geldim bir sıkıntı yok şükür hareket ediyor ultrasondan görünüyor ama ben hissetmiyorum yine de nasıl geçicek bakalım günler böyleBen olsam gderdm canm içim rahat etsn dye ama yinede sen bilirsin.
Çok şükür canm,için rahatlamstr ne güzelGeldim bir sıkıntı yok şükür hareket ediyor ultrasondan görünüyor ama ben hissetmiyorum yine de nasıl geçicek bakalım günler böyle
Ayyyy çok sevindimHerşey yolunda gözüküyorbu arada haber verecektim gitmişken bebeğin ölçümlerini de almış oldu doktor. Karın çevresi 2.5 hafta gerideydi 1.5 haftaya düşmüş. Kilosu 1450 den 1950 ye çıkmış şuan 33+4 teyim bebiş hala biraz geride ama 33 haftayla uyumlu gözüküyor. Yediklerim işe yaramış sanırım.
hadi gozun aydin canimm. Saglikla al kucagina insallah.Selamlar herkese, doğumum ertelendi bir gün daha normalde bir tane ciğer geliştirici vuracaklardı. Bebeğin nst si iyi gidince 2. Yi de vurmaya karar vermişler. Bugün ikinci vurulacak yarın doğum olacakmış. Şu anlık bu bilgiler var..
Ya araliklari olcup sıklasinca gitmek gerekiyor. Duzen varsa oyle gidiyorsunuz ondan suphelendiginiz bir sanci olursa hemen not et canim ister istemez karisiyor cunkuAaa deftere yazmak cok mantıklı stres ve heyecandan 1 saat öncesini insan hatırlamak da zorlanabilir.
Bu iyi bi fikir oldu bana çok sağol teşekkür ederim valla.
Benim kizim da ayni oldu. 2790 dogdu 40+3 de dogmasina ragmen ama hic odem atmadi ilk hafta 1 kilo alip kapatti arayi.Buna katılıyorum oğlum 2800 doğdu hani 3 4 kilo doğanlar gram olarak ödem atıyor ya benim oğlumda atacak ödemi olmadığı için hep üstüne koyarak ilerledi şuan 4,5 yaşında ve 24 kilo azimli baya yemek konusunda
Detayli ultrasonda damarlarda tikaniklik vs cikti mi? Benim kizim hep 2 hafta geriden geldi. Bir damarimda tikaniklik vardi ne kadar yesem de hep ayni geliyordu sonuc. 2790 gr dogdu ama odem atmadi dogumdan sonra cunku odemi yoktu ve bir kilo alip arayi kapatti. Hic bir saglik sorunu da yasamadik bu konu ile ilgili. Karnimdayken cok aglamistim sanki bir sey yapmam gerekiyor gibi hissediyordum. Simdi bosuna uzulmusum diyorum. Kontrolunuz de yakinmis insallah guzel seyler soylerler meraklanmayin.Herkese merhaba, uzun zamandır foruma girmiyordum, doğum yapanlar olmuş sağlıkla büyütmelerini diliyorum, yapacak olanların da sağlıkla, mutlulukla kucaklarına almalarını diliyorum. Ben 32+5’teyim, cuma günü ultrasonum vardı, bebeğimin ölçümleri 2,5-3 hafta geriden geliyor, kilosu 1442 olarak ölçüldü, Kanada’da yaşıyorum, en son Nisan ayında Türkiye’de detaylı ultrasonda ölçümleri normal aralıkta gelmişti, 15-31 percentil arasındaydı, evet minyondu ama normaldi, fetal dna’da normal gelmişti, Kanadaya döndükten sonra 2,5 aydır ultrasona gitmemiştim, maalesef buradaki sistem bu şekilde, doktor kontrollerinde fetal doppler ile sadece kalp atışına bakıyorlar. 2,5 ayda bebeğim maalesef gerilemiş hem de baya, çarşamba günü kontrolüm var ama 2 gündür ağlamaktan helak oldum, çok ama çok endişeliyim. İleri yaş gebeliği ve ilk bebeğim olacak, bebeğimi kaybetmekten çok ama çok korluyorum. Bu durumu yaşayan ve sonrasında bebeği toparlanan oldu mu?
hadi gozun aydin canimm. Saglikla al kucagina insallah.
Ya araliklari olcup sıklasinca gitmek gerekiyor. Duzen varsa oyle gidiyorsunuz ondan suphelendiginiz bir sanci olursa hemen not et canim ister istemez karisiyor cunku
Benim kizim da ayni oldu. 2790 dogdu 40+3 de dogmasina ragmen ama hic odem atmadi ilk hafta 1 kilo alip kapatti arayi.
Detayli ultrasonda damarlarda tikaniklik vs cikti mi? Benim kizim hep 2 hafta geriden geldi. Bir damarimda tikaniklik vardi ne kadar yesem de hep ayni geliyordu sonuc. 2790 gr dogdu ama odem atmadi dogumdan sonra cunku odemi yoktu ve bir kilo alip arayi kapatti. Hic bir saglik sorunu da yasamadik bu konu ile ilgili. Karnimdayken cok aglamistim sanki bir sey yapmam gerekiyor gibi hissediyordum. Simdi bosuna uzulmusum diyorum. Kontrolunuz de yakinmis insallah guzel seyler soylerler meraklanmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?