- 2 Şubat 2023
- 1.038
- 2.451
- 63
- 34
Kontrolün dündü demi yanlış hatırlamıyorsam nasıl geçti ben gece hepsini okuyamadım
Bugün de benim Kontrolüm vardı 2 haftalık geriliği biraz kapatmış 600 gram almışım 400 ü bebeğe gitmiş 1900 küsur olmuş. 15 gün sonraya tekrar çağırdı nst ye girecekmişim.
Aklıma takılan bişi var bebeğin kafası bu sefer de 34+6 çıktı cok değil mibilen analar yardımcı olun pleasss
O kadar iyi geldi ki bu yazdığın, ölçümler geriden gelince ister istemez geriliyoruz, umarım hepimiz sağlıklı bebişler dünyaya getiririzKızlar karın çevresi ve kilosu düşük ölçülen bebiş anneleri için kendi yaşadığım durumdan bahsetmek isterim.
23.06.2025 tarihinde tam 34 haftalıkken bizim ufaklığın karın çevresi ve kilosu 32 haftalık ölçüldü. Bu zamana kadar bir hafta gerilik vardı ama 34 haftaya geldiğimde ilk defa 2 haftaya uzadı gerilik. 2080 gramdı tahmini ağırlık.
24.06.2025 tarihinde bir başka perinatolog karın çevresini ve femur kemiğini de 2 hafta geride ölçtü. 1980 gram ölçüldü tahmini ağırlık. Yani kendi doktorumdan da düşük ölçtü.
26.06.2025 tarihinde yine kendi perinatoloğum karın çevresini 2 hafta geride, femur kemiğini 1 hafta geride 2100 gram ölçtü.
30.06.2025 tarihinde tam 35 haftada diğer perinatolog (1980 ölçen) karın çevresini 1 hafta 2 gün geride kilosunu da 2200 gram ölçtü.
02.07.2025 tarihinde kendi perinatoloğum (2080 ölçen) karın çevresini 1 hafta geride kilosunu 2470 gram olarak ölçtü.
Bugün 03.07.2025 demir yükleme yapılacaktı başka bir hastanede bir doktora muayene olmak durumunda kaldım. Her şeyi tam haftasıyla uyumlu ve 2650 gram ölçüldü
Bu doktorların biri Medicana’da, diğeri Liv’de diğeri de Ankara’da tanınan adı olan bir perinatolog.
Velhasıl, ben neye inanacağımı şaşırdım o ayrı ama artık gerçekten doğum olmadan ne olduğunu anlayamayacağımızı anladım. Önemli olan tek şey bir önceki kontrole göre gelişme olup olmadığı. Kan akımı, doppleri, oksijeni, plasentası ve bizim sağlığımız önemli olan. Hepimiz taş gibi bebeler doğurcaz inşallah. Kimse canını sıkmasın
Benim sata göre 32+5ti daha anlamadım birden kafa nasıl büyüdüBenim bebeğin kafası 36 haftalık görünüyor bpd. Hc ise 35 haftalık. Yani baya önde, babası kocakafalı sanırım kızım babasına çekti. Normal doğum düşünüyorum inş herşey yolunda gider
Ay yoooook yapmama imkanınız yoko 40 günüde beklemezsiniz asla inanmam kanama bittiği an devaaaaam o değil kıl tüy işini nasıl hallediyonuz bacım siz ben göbekten göremiyorum ki ne var ne yok ağdadan ağdaya. E ona da gidene kadar belli bi aşamada olması gerekiyo kaç kere kadın kapıdan çevirdi git bekle daha olmaz diye. Minik kıllarımla kalıyorum ortada her şeyime engel
Ay tabi yıkılmadan ayakta kalayım yeter ki, 40ı bitmese de olurOzamanda hergün olur doğdu nasılsaçok pis kıskandım sizi coook
Eskiden ben… kocam beyin nolur uyuyalim dedigi o kadar coktu ki. Simdi adam ne oldu sana diyo
Neyse kızlar doğumdan sonra herkes eski modunu yakalayacak inanıyorum benKoca ne ya unuttum ben hep riskliydim oğlumda da yasaktı kızımda da yasak biz artık ev arkadaşımız
Şimdi de serbest değil miydi yaHahahhahahahhaaa cocuk doğunca atış serbest allahım banlanıcam buralarda
Aha bu bizBırakma bacı, biz hiç bırakmadık bırakmayı da düşünmüyoz
Çokta rahat olmamaliymisiz ama :) neyse nasip artık olan olduKorunamayanlarrtup bebekliler en azından burdan rahat etsin
Ben tek çocuk taraftarıyım benim için çok şaşırtıcı bir durum oldu ama şükürler olsun iyiki olmus kızım insallah sağlıkla doğar buyurAy bizde aynı korunmak bilmeyiznasip olcaksa normal yolla olsun ona bişey diyemem
Canım sağlıkla sıhhatle kavuş yavruna inşallahKızlar selam, ben temmuz grubuna kaçıyorum hakkınızı helal edin.
Bugünkü kontrolde değerler kötü çıktı, suyumda aşırı çoğalınca haftaya perşembeye gün verdi. Oda eğer bebis beklerse. Pazar günü ciğer geliştirici yapılacak tekrar. Ya pazar ya Perşembe doğum planlandı... Dualarınızı bekliyorum
Ben olmaz modundaydim çünkü olmadi dr lar olmaz diyordu:) ama 3. Falan olmasın lütfen 40 yaşındayım ve hamileliklerim zor geçiyor gerekirse bosanirjmHeh evet oydu evet hamileler kullanamaz diyince biraktim pesini
Aynen kizimda kendim yapmistim ama baya daha uyguna geliyodu. Simdi neredeyse fark yok gibi bir sey oldu
Biz de ikinci olursa olsun kafasindaydik cok dikkatli korunmadik ama simdi yasim gecti artik 3. İcin saglik durumum da cok elverisli olmayacak ne yapicam diye surekli onu dusunuyorum. Hepsini bir arada kullancam bu gidisle
Saglikla kucagina al canim insallah
Merhaba bende bugün kontrole gittim ve suyumun azaldığını söyledi ve amnisure testi yaptık sızıntı mı var diye . Çok şükür negatif çıktı sızıntı yok fakat her gittiğimde 10 günde bir azalıyor suyu . havuç suyu da içsem su da içsem değişmiyor. Size söyledikleri bir sebep ya da çözüm var mı paylaşır mısınızSeninle aynı durumdayım canım bebeğimin suyu azalmış hastanede yatıyorum 2 gündür 4 cm e düşmüş su 3 cm altında sezeryana alınıyormuş sanırım senin ne kadardı bilgin var mı?
Şimdi de serbest ama o zaman her türlü pozisyon daha rahat alınır o yüzdenŞimdi de serbest değil miydi ya
Çanakkalenin neresi ama? Asos tarafı güzel ve temiz ama merkez kışın ve baharda müsilaj vardı. Boğazı tavsiye etmem. Avrupa kısmında saros temizdir ama suyu çok soğuktur. Bence siz çanakkalenin balıkesire doğru uzanan kısmını tercih edin
Evet assos tarafını düşündük daha sakin olur hem diğer yerlerden diye fakat daha önce gitmediğimden fikir almak istemiştim saolun şimdi daha oturdu kafamdaÇanakkalenin neresi ama? Asos tarafı güzel ve temiz ama merkez kışın ve baharda müsilaj vardı. Boğazı tavsiye etmem. Avrupa kısmında saros temizdir ama suyu çok soğuktur. Bence siz çanakkalenin balıkesire doğru uzanan kısmını tercih edin
Bişey olmaz ya tetiklerse direkt sezaryene gidersin işteAha bu bizBenimki sezaryen olacak, öncesinde eskaza tetikler diye tırsmıyor da değilim tabi, hayırlısı
Benim sata göre 32+5ti daha anlamadım birden kafa nasıl büyüdü
Hayır karın geriliği çıktı diye protein olayını arttırdım kafaya mı gitti yani sjjsjsjjsjsj
Ben pişik kremi çok kullanmıyorum ama küçük oğlum ciddi pişik olduğu zaman eczane Bepanthol ve sudocrem karıştırıp sur demişti hızlı etki etmişti devamlı kullanmazsan alabilirsin ama sudocrem çok temiz içeriği falan yok bildiğim kadarı ile.. şampuan olarakda yine küçük oğlum olduğu için siveno kullanıyorum ona ama yeni dogana clinikid Konak önleyici ve masaj yağı aldım ona ilk başta clinikid i deneyeceğimArkadaşlar pişik kremi şampuan gibi şeyler için fikir verirmisinz ya karar veremiyorum ne alsam
Temiz içerikli olsun, direkt nokta atışı bir ürün olsun, memnun kalmam garanti olsun, pahalı olsa da olur diyorsan Weleda pişik kremi öneririm gözüm kapalı. Yine iş görsün, fiyat performans bir ürün olsun dersen Sudocrem pişik kremi öneririm. Şampuan olarak da bence Siveno.Arkadaşlar pişik kremi şampuan gibi şeyler için fikir verirmisinz ya karar veremiyorum ne alsam
Sudocrem alsam diye düşünüyordum bende güzel değil mi acabaBen pişik kremi çok kullanmıyorum ama küçük oğlum ciddi pişik olduğu zaman eczane Bepanthol ve sudocrem karıştırıp sur demişti hızlı etki etmişti devamlı kullanmazsan alabilirsin ama sudocrem çok temiz içeriği falan yok bildiğim kadarı ile.. şampuan olarakda yine küçük oğlum olduğu için siveno kullanıyorum ona ama yeni dogana clinikid Konak önleyici ve masaj yağı aldım ona ilk başta clinikid i deneyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?