Ayyyy jokercim bizim seninle günlerimiz aynı benimde sat 7 kasım. Bak böyle diyince içim rahatladı. Bana herkes ilk hamile olduğumu öğrendiğinde adam akıllı yemiyorsun bişi bit kadar doğurcan dedi kadamda kuruyodumArkadaşımda aynı süreçlerden geçti bende ondan duyup biraz rahatlıyorum. 37 de gelişim geriliğinden aldılar 2300 doğdu küveze bile girmedi ve çok hızşı bi şekilde kilo aldıbu konuda ben doktoruma güveniyorum bebek için riskli bişi yapmaz
Ohhhh maşallah size, sağlıcakla taburcu olsunda bi koyun koyuna gezin yaBiz iyiyiz çok şükür canım, ben zaten iyiydim maşallah. Oğlum da iyi artıkyarın ya da cuma çıkacak büyük ihtimal doktoru öyle dediii
Evet ayrılmıcam bi dk yanındanOhhhh maşallah size, sağlıcakla taburcu olsunda bi koyun koyuna gezin ya
34teyiz. Normale gore biraz daha sakindi hareketleri 2 haftadır..ama bugun fır döndü..1 saate yakinKızlar sizlerde de Bebek hareketlerinde azalma oldu mu normaldir dimi
Miyom gelişme geriliği mi yapiyormus?Kızlar bebeğim 9 günde 300 gr almış ama hala gerideyiz tabii, perinatolog ve kendi doktorum 37-38. Haftalarda doğum olsun riske atmayalım dedi, umarım bu şekilde devam eder 2500 üstü doğar. Benim çok miyomum var doktorlar gelişme geriliği için bir sürü sebep saydılar biri de miyomların plasentayı etkilemesi ve yaşlandırması, gebelikten önce 1 taneydi hatta türkiye’deki doktorum almayalım gebe kalmana engel değil demişti, gebelikten sonra oluşmuşlar, umarım 38. Haftaya kadar kilo alarak devam eder bebeğim, gönlüm 39’ları görmede ama doktorlar riske atmıyor, doğum şekli için de vajinal de olabilir dedi, kafam karıştı biraz, daha önce 2 ameliyatım var biri sezeryan olmuştu, düşünüp karar vereceğim…
Doğum için tarih aldın mıAyyyy jokercim bizim seninle günlerimiz aynı benimde sat 7 kasım. Bak böyle diyince içim rahatladı. Bana herkes ilk hamile olduğumu öğrendiğinde adam akıllı yemiyorsun bişi bit kadar doğurcan dedi kadamda kuruyodum
Aynen bende endişeleniyorum bazenBenimde dünden beri azalma var sert vuruş yok ama dönme falan hissediyorum sadece endişelenmedim değil
Ayyyy 37'de alalım diyorlar banaDoğum için tarih aldın mıbizim 7 ağustos tabii eğer beklerse
Bende 2500 den sonra okeyimAyyyy 37'de alalım diyorlar banatemmuzun 24ünden itibaren oluyor. Perinatologu dinlemeyip kendi doktorumu 38'e ikna etmeye çalışıcam azcık kilo alsın istiyorum 2180 gramdı son gittiğimde bi 2500 olsun
Heh heh o yüzden korkuyorum sanırım yaa. Ultrason fotoğrafına bakıyorum yanaklar kocaman yumuk surat içimden diyorum bu nası böyle geriden geliyorBende 2500 den sonra okeyimama ultrasondan hep daha küçük doğuyorlar o aklımı kurcalıyor
Canım bende temmuz grubunu çok okuyorum. Farkındaysan onlarda çok anlamıyor sütün yettiğiniKızlar bu arada temmuz grubunu okuyorum bebişler genelde hep sarılık olmuşben biberon ve pompa koymuştum ama süt gelmeme ihtimaline karşı mama da almak lazım mı ya? Sezaryen olacağım çünkü nasıl emin olcam ki sütün yettiğinden
Gerçi hastanenin önünde eczane var doktor yönlendirmesiyle alırım diyordum ama kafam karıştı. İkizler burcu olmak zor
Bence lazım olursa eczaneden almak daha mantıklı tabi herkesin fikri farklı olurKızlar bu arada temmuz grubunu okuyorum bebişler genelde hep sarılık olmuşben biberon ve pompa koymuştum ama süt gelmeme ihtimaline karşı mama da almak lazım mı ya? Sezaryen olacağım çünkü nasıl emin olcam ki sütün yettiğinden
Gerçi hastanenin önünde eczane var doktor yönlendirmesiyle alırım diyordum ama kafam karıştı. İkizler burcu olmak zor
Kaşık biberon daha iyiymiş meme reddi yapmamasi içinCanım bende temmuz grubunu çok okuyorum. Farkındaysan onlarda çok anlamıyor sütün yettiğinibende mama alayım koyayım diyordum ama küvöz ihtiyacı vs olursa hastane kendisi veriyor ya da şu marka al diyor dediler. Bide bende biberon koymuştum avent ama kaşık biberon gibi bişi diyorlar ya onunla veren olmuş hep meme reddi için benimde aklım çok karıştı, bende teraziyim karar verene kadar doğum zamanım geldi
Plasentayı etkileyebiliyor dedi iki doktorum da, plasentayı etkiliyorsa bebeğin beslenmesi direkt etkileniyor zaten…34teyiz. Normale gore biraz daha sakindi hareketleri 2 haftadır..ama bugun fır döndü..1 saate yakinçıkmak istercesine,esnedi, toparlandı.. kickbocks yapti adeta mide karaciğer, kaburga...
Miyom gelişme geriliği mi yapiyormus?bende de 1cm civarında 1 tane vardı. Tupbebek ilaçlarıyla 2miyom, 1 kistim oluştu 3er santimlik.. ama şu an ona odaklanmiyor dr.lar. ilk trimesterda bakiyorlardi. Mayısta 2hafta öndeki gobus, haziranda 2 hafta geri çıktı. bakalim haftaya nasıl çıkacak.
Bende avent anti colic almıştım. Meme reddi yapmıyor deniliyordu. Emzikte vermeyi düşünüyorum vallaCanım bende temmuz grubunu çok okuyorum. Farkındaysan onlarda çok anlamıyor sütün yettiğinibende mama alayım koyayım diyordum ama küvöz ihtiyacı vs olursa hastane kendisi veriyor ya da şu marka al diyor dediler. Bide bende biberon koymuştum avent ama kaşık biberon gibi bişi diyorlar ya onunla veren olmuş hep meme reddi için benimde aklım çok karıştı, bende teraziyim karar verene kadar doğum zamanım geldi
AhahaBende aynıyım seninle aynı gün gittik biliyosun2600 de benimkiydi sen sus seninki tosuncuk olcak
Evet haklısınız, benim bebeğimin percentili düşük olunca en azından 2500’ün üzerinde olsun istiyorum, 3.5-4’lerde gözüm yok gerçekten :) buradaki doktorlar miyomlar vajinale engel değil dediler ama ben biraz korkuyorum nedense, bir de sanırım vajinal istesem suni sancı verirler, sonuçta zamanı olmayacak, zaten makat geliyor şu an dönmedi de… bakalım 2 hafta sonra artık netleştirirler sanırım…Sezaryen olacaksa ideali 38 zaten bebek kanala girmeden yapılıyor. 9 günde 300 gram da kötü değil 14 günde 400 gram almıştım benimki de Dr um gayet iyi dedi. Her bebek malesef 3 bucuk 4 kilolarda doğmuyor ama çıkınca çok da güzel toparlıyolar. Bizzat tecrübelerime dayanarak yazıyorum. Myomlarınız içinde vajinal mi yoksa sezaryen mi yapılmalı o kısmı hakkında bilgim yok en az 2 farklı Dr görmeli diye düşünüyorum
İnşallah girmezler ne diyelim, girerlerse de sağlıkla çıksınlar diyelim, biz elimizden geleni yapıyoruz, bende artık güvendim buradakilere, sadece keşke erken tespit edebilselerdi bu durumu yani 3 aydır ultrasona almadılar, alsaydılar belki daha öncesinde beslenmeme daha çok dikkat ederdim, az yorulurdum vs… Türkiye’deki ultrason sistemi daha iyi ya… burada risk olunca Tr sistemine geçiliyor… Neyse allahtan şimdi işi sıkı tutuyorlar, içim bi tık rahatladı.Arkadaşımda aynı süreçlerden geçti bende ondan duyup biraz rahatlıyorum. 37 de gelişim geriliğinden aldılar 2300 doğdu küveze bile girmedi ve çok hızşı bi şekilde kilo aldıbu konuda ben doktoruma güveniyorum bebek için riskli bişi yapmaz
Ay o kadar bilmiyorum ki her şey olabilirBende avent anti colic almıştım. Meme reddi yapmıyor deniliyordu. Emzikte vermeyi düşünüyorum valla
İçin rahat olsun, kendini de üzme daha az yorulurdum diye. 2 hafta geriye düştüğü an fark edildi bende, anında rapor verdiler, ömrümde yemediğim et, süt, yumurtayı bu zamanda tüketmişimdir. Karın çevresi hala geri. Bazen ne yaparsan yap bebişin kendisine kalmış bir şey oluyor bu ve sen ne yaparsan yap o nasıl büyümek isterse öyle büyüyor. Bu da minik kuzuların bizi şimdiden terbiye etmesi diye düşünelimEvet haklısınız, benim bebeğimin percentili düşük olunca en azından 2500’ün üzerinde olsun istiyorum, 3.5-4’lerde gözüm yok gerçekten :) buradaki doktorlar miyomlar vajinale engel değil dediler ama ben biraz korkuyorum nedense, bir de sanırım vajinal istesem suni sancı verirler, sonuçta zamanı olmayacak, zaten makat geliyor şu an dönmedi de… bakalım 2 hafta sonra artık netleştirirler sanırım…
İnşallah girmezler ne diyelim, girerlerse de sağlıkla çıksınlar diyelim, biz elimizden geleni yapıyoruz, bende artık güvendim buradakilere, sadece keşke erken tespit edebilselerdi bu durumu yani 3 aydır ultrasona almadılar, alsaydılar belki daha öncesinde beslenmeme daha çok dikkat ederdim, az yorulurdum vs… Türkiye’deki ultrason sistemi daha iyi ya… burada risk olunca Tr sistemine geçiliyor… Neyse allahtan şimdi işi sıkı tutuyorlar, içim bi tık rahatladı.
Yok yok o tosuncuk olcakAhahademe öyle oğluma tosuncuk falan bi bakmışsın 3.500 doğar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?