Sabah girdim cekildim. Surtustu yattigimda hep hoppidi olan bebem usul usul hareket ediyodu sesten korktu mu bilmem. Artik geceyi gunduzu ayirt edebildiklerini sesleri duyabildiklerini okumustum. Mr sonucunda beyin doktoru sezeryan dedi. Ama tercihi sana birakirim dedi normal baslarsin sikinti olursa sezeryana alirlar istersen dedi. Kendi doktorumla gorusecegim. Bunu yapabiliyorsak neden mr a soktular beni diye kizdim biraz.Şuan senin sağlık durumun mr çekilmeni gerektirecek yönde ve evet en zararsızı o. Bir an önce çekil durumuna bakılsın. Hangi doğum şekli olacağına ise cıkacak sonuç karar verecek
Biran önce bakmaya başla canım ne olur ne olmaz zaman daraldıBizim bugün kontrolumuz vardı boyunu sormadim ama 2600 gr olmus doktorumuz tek perinatolog olduğu için ona mahkumdur oda doğum haftası olmayacakmışyani ortada kaldık yeni doktor arıyorum dogum licin biraz moralim bozuldu ama vardır bir hayır diyorum
Ben hareketleri az hissettigimde bebegin sirti donuk oluyo. Doktor gunde 10 kez ben buradayim demesii yeter dediSelam tatlışlar, bir sürü kişi daha yazmış; benim de bebişin hareketleri acayip azaldısanırım tamamen pozisyondan dolayı. Önceki hafta baş aşağı idi o zaman çok net dışardan bile görülüyordu hareketleri. Şimdi yine döndü baş yukarda olunca hareketler azaldı. Ara sıra kasıklarımda hissediyorum hatta baya canımı yakıyor ama öyle karnımın çevresinde hiç dalgalanma olmuyor mesela.
Ki çok olurdu, acayip hareketliydi
Ben mama aldım. Benim ilk 2 gün sütüm olmadığı için öbür çocuklarımda da öyle yapmıştım.Senin ilk gebeliğin olduğu için ancak doğumdan sonra anlarsın hemşireler doğumdan sonra sık sık emzirmeyi öneriyor ama sütüm olmadığı için ilk 2 gün mecbur veriyordum. Yoksa bebek açlıktan durmuyorKızlar bu arada temmuz grubunu okuyorum bebişler genelde hep sarılık olmuşben biberon ve pompa koymuştum ama süt gelmeme ihtimaline karşı mama da almak lazım mı ya? Sezaryen olacağım çünkü nasıl emin olcam ki sütün yettiğinden
Gerçi hastanenin önünde eczane var doktor yönlendirmesiyle alırım diyordum ama kafam karıştı. İkizler burcu olmak zor
34 haftada bebeğin hareketleri azalıyormuş canım benimde bebişin hareketleri azaldı çünkü günde 10 defa da hissetsen sorun yoktur.Selam tatlışlar, bir sürü kişi daha yazmış; benim de bebişin hareketleri acayip azaldısanırım tamamen pozisyondan dolayı. Önceki hafta baş aşağı idi o zaman çok net dışardan bile görülüyordu hareketleri. Şimdi yine döndü baş yukarda olunca hareketler azaldı. Ara sıra kasıklarımda hissediyorum hatta baya canımı yakıyor ama öyle karnımın çevresinde hiç dalgalanma olmuyor mesela.
Benim şu zamana kadar olan tezimKızlar bu arada temmuz grubunu okuyorum bebişler genelde hep sarılık olmuşben biberon ve pompa koymuştum ama süt gelmeme ihtimaline karşı mama da almak lazım mı ya? Sezaryen olacağım çünkü nasıl emin olcam ki sütün yettiğinden
Gerçi hastanenin önünde eczane var doktor yönlendirmesiyle alırım diyordum ama kafam karıştı. İkizler burcu olmak zor
Yaa umarim gonlune gore birini bulursun. Hangi sehirdesin?Bizim bugün kontrolumuz vardı boyunu sormadim ama 2600 gr olmus doktorumuz tek perinatolog olduğu için ona mahkumdur oda doğum haftası olmayacakmışyani ortada kaldık yeni doktor arıyorum dogum licin biraz moralim bozuldu ama vardır bir hayır diyorum
Yaa benim de azaldi sanki asiri yoruluyorum 4-5 gundur ona bagliyordum ama herkeste varmis rahatladim bayaSelam tatlışlar, bir sürü kişi daha yazmış; benim de bebişin hareketleri acayip azaldısanırım tamamen pozisyondan dolayı. Önceki hafta baş aşağı idi o zaman çok net dışardan bile görülüyordu hareketleri. Şimdi yine döndü baş yukarda olunca hareketler azaldı. Ara sıra kasıklarımda hissediyorum hatta baya canımı yakıyor ama öyle karnımın çevresinde hiç dalgalanma olmuyor mesela.
Kizim da 40+3 de dogdu evet sarilik olmamisti tezin bende gecerliBen mama meselesini doğduktan sonraya bırakıyorum çünkü ilkinde sütüm gelmemişti(cahillik mamada vermemistim çok ızdırap çekmiştik ilk günler)2 3 günü bırakın 1 hafta ugrastirmisti ikincide oluk oluktu 3. De 2 .gün gelmeye başlamıştı o zamanda hastane kan sekerine bakarak ihtiyaç halinde vermiştiama her halükarda geliyor işte
Benim şu zamana kadar olan tezim
1. Çocuk 41 haftalık sarılık yok seviyede 5 6
2. Çocuk 40+3 haftalık sarılık aynı şekilde düşük seviye
3. Çocuk 38+5 haftalık sarılık 12 oldu ve sureside çok uzun idi
Ne kadar ilgisi var bilmiyorum ama içerde kalınca ciğerleri daha iyi gelişiyor ve sarılık riski azalıyor gibi geldi bana.
Seçim hakkı varsa, vaktini biz secebilsek ben geciktirmeyi tercih ederimama zaman daraldikca yüküm artıyor dayanamiyorum
Sütüm yetiyor mu yetecekmi varmı yokmu hiç deme o yavru emdikçe gelecek bı oğlumun midesi yikanmisti ve yarım mil kolostrumu ayristirip tekrar vermişlerdi ve gelmeye başlıyor sıkıntı etme demişlerdi.. artık her yerde ulaşılır şeyler hiç sıkıntıya girme ihtiyaç olmayacak gibi düşünün morali yüksek tutun ha ihtiyaç olur zaten alırsınız
Benim sağlık ocağındaki hemşirem bana , ilk başta süt gelmezse mama vermen gerekirse çay kaşığı ile de verebilirsin demişti. Ama genelde sezeryan de olsa geliyormuş süt. Bence tarih belliyse önceden göğüslere uyarı yapılabilir.Kızlar bu arada temmuz grubunu okuyorum bebişler genelde hep sarılık olmuşben biberon ve pompa koymuştum ama süt gelmeme ihtimaline karşı mama da almak lazım mı ya? Sezaryen olacağım çünkü nasıl emin olcam ki sütün yettiğinden
Benim artık kendime saygım kalmadı. Önceden aman laktozsuz süt alayım şöyle alayım böyle yapayım diyordum şimdi market sütü falan içiyorumgünde 3 bardak içmek zorunda kaldığım için ne yaptın canım günaydın kontrolün var bugün, haber et bizee
Bende saldım biraz bitti sona yaklaştık diye
kuzenimin 2 hamilelğinrere 37 den sonra bebekler gelişmeyi durdurduğu için doğum yaptırdılar: 2.5 civarı doğdular hep küveze girmediler. Ya da bir başkası 1800 doğdu yine gitmedi. Küvez sadece kilo endexli değilmiş. 3.5 kilo olup küvezde olan bebekler gördüm. Sağlıklı olsunlarda küvezde dert değil inanınAyyyy jokercim bizim seninle günlerimiz aynı benimde sat 7 kasım. Bak böyle diyince içim rahatladı. Bana herkes ilk hamile olduğumu öğrendiğinde adam akıllı yemiyorsun bişi bit kadar doğurcan dedi kadamda kuruyodum
Canım ben 35 haftalık doğurdum biliyorsunuz, doğumdan sonra işte ilk defa elimle sağmaya çalıştık ebe gelmişti yanıma, sütüm gelmeye başladı ama çok az. Bebek yanımda değildi o yanımda olup çekebilse daha çok gelebilirdi. Hastanediler de ya şırınga ile ya da kaşıkla dediler. Ama küvezde bebeğim zaten biberonla veriyolar hem anne sütü hem mama. Mama çabuk kilo aldırıyor diye. Küvezden çıktıktan sonrada hemşire mamaya devam etmenizi isteyeceğiz dedi mesela. Benimki daha yeni 2 kilo olacak.Kızlar bu arada temmuz grubunu okuyorum bebişler genelde hep sarılık olmuşben biberon ve pompa koymuştum ama süt gelmeme ihtimaline karşı mama da almak lazım mı ya? Sezaryen olacağım çünkü nasıl emin olcam ki sütün yettiğinden
Aşkım o kadar haklısın ki. Normalde benim asla böyle takıntılarım yoktu. Hep diyodum ki eli ayağı sağlığı olsun geri kalanı hiç dert değil. Ki eşimde bende sağlıkçıyız ihtimallerinde farkındayız. Benim gittiğim özel hastanede yenidoğan yoğun bakım yok, perinatologda daha selamın aleyküm dedik yavruma baktı anında seni bilmemne hastanesinde doğurtcaz(Eskişehirin en pahalısı) çünkü yoğun bakıma ihtiyaç olsa o hastanede yok diye tutturdu. Her gittiğimizde çocuk büyümeye devam ediyor vs ama adam bu söylemi devam ettiriyor içim bulandı tamamen ona kitlendirdi bizi değişik adam. Öğrendik ki hem hastaneye para vericez hem perinatolog doğum yaptıracak ona para vericez yani işte aslında ticarikuzenimin 2 hamilelğinrere 37 den sonra bebekler gelişmeyi durdurduğu için doğum yaptırdılar: 2.5 civarı doğdular hep küveze girmediler. Ya da bir başkası 1800 doğdu yine gitmedi. Küvez sadece kilo endexli değilmiş. 3.5 kilo olup küvezde olan bebekler gördüm. Sağlıklı olsunlarda küvezde dert değil inanınhayat bunu öğretiyor
Ya senin bebişini yerimm. haber var mı kuzu yavruşunu yuvanıza götürüyor musunuzzzCanım ben 35 haftalık doğurdum biliyorsunuz, doğumdan sonra işte ilk defa elimle sağmaya çalıştık ebe gelmişti yanıma, sütüm gelmeye başladı ama çok az. Bebek yanımda değildi o yanımda olup çekebilse daha çok gelebilirdi. Hastanediler de ya şırınga ile ya da kaşıkla dediler. Ama küvezde bebeğim zaten biberonla veriyolar hem anne sütü hem mama. Mama çabuk kilo aldırıyor diye. Küvezden çıktıktan sonrada hemşire mamaya devam etmenizi isteyeceğiz dedi mesela. Benimki daha yeni 2 kilo olacak.
Bnm kızımda 39+3 doğmuştu şükür sarılık olmadı. Birde yanınıza mutlaka mama alın küçük bir paket,norml doğum yapmama rağmen sütüm ilk de gelmemsti.Yaa umarim gonlune gore birini bulursun. Hangi sehirdesin?
Yaa benim de azaldi sanki asiri yoruluyorum 4-5 gundur ona bagliyordum ama herkeste varmis rahatladim baya
Kizim da 40+3 de dogdu evet sarilik olmamisti tezin bende gecerli
evet evet sorun olmadığını anlayacak kadar hissediyorum çok şükür. hiç biri olmasa hıçkırığı oluyor34 haftada bebeğin hareketleri azalıyormuş canım benimde bebişin hareketleri azaldı çünkü günde 10 defa da hissetsen sorun yoktur.
Yengem bir özel hast çalışıyor dün akşam konuştum bir doktor ayarladık gibi bu saatten sonra önemli olan sezeryani iyi yapması artık sona geldim ctesi gorusecegimBiran önce bakmaya başla canım ne olur ne olmaz zaman daraldı
Yaa umarim gonlune gore birini bulursun. Hangi sehirdesin?
Yaa benim de azaldi sanki asiri yoruluyorum 4-5 gundur ona bagliyordum ama herkeste varmis rahatladim baya
Kizim da 40+3 de dogdu evet sarilik olmamisti tezin bende gecerli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?