- 22 Mart 2023
- 4.192
- 2.686
- 63
- 31
Demek ki hala vajinal doğum ihtimaline var kuzum öyle düşün ya direkt " benim gibi " mr sız sen vajinal doğuramazsın deseydiSabah girdim cekildim. Surtustu yattigimda hep hoppidi olan bebem usul usul hareket ediyodu sesten korktu mu bilmem. Artik geceyi gunduzu ayirt edebildiklerini sesleri duyabildiklerini okumustum. Mr sonucunda beyin doktoru sezeryan dedi. Ama tercihi sana birakirim dedi normal baslarsin sikinti olursa sezeryana alirlar istersen dedi. Kendi doktorumla gorusecegim. Bunu yapabiliyorsak neden mr a soktular beni diye kizdim biraz.
Maşallah sizeBiz iyiyiz çok şükür canım, ben zaten iyiydim maşallah. Oğlum da iyi artıkyarın ya da cuma çıkacak büyük ihtimal doktoru öyle dediii
+- 400 gram değişebilir diyor benim doktorum. Cumartesi kontrolum var bakalım ne diyecek doktorum, gün şimdiye kadar hiç sormamıştım bu hafta soracağım inşallahBende 2500 den sonra okeyimama ultrasondan hep daha küçük doğuyorlar o aklımı kurcalıyor
Ben de çalışıyorum ama ilk defa bu hafta çok zorlandım. Oturduğum yerden nefes alamıyorum. Son iki hafta işte ha gayret diye kendime gaz veriyorumAy o kadar bilmiyorum ki her şey olabilirbide benim doğum iznim başladı zaten işe erken başlayacağım biyerden sonra mecbur biberon
Baş yukarda olunca çok hissedilmiyor hareketleri. Uzunca süre hem baş yukardaydı hem arkaya dönüktü, hareketleri çok derinden duyuyordum. Bir haftadır baş aşağıda, ayaklar yukarda halay tepiyorSelam tatlışlar, bir sürü kişi daha yazmış; benim de bebişin hareketleri acayip azaldısanırım tamamen pozisyondan dolayı. Önceki hafta baş aşağı idi o zaman çok net dışardan bile görülüyordu hareketleri. Şimdi yine döndü baş yukarda olunca hareketler azaldı. Ara sıra kasıklarımda hissediyorum hatta baya canımı yakıyor ama öyle karnımın çevresinde hiç dalgalanma olmuyor mesela.
Ki çok olurdu, acayip hareketliydi
Ay Allah yardımcın olsunnnn. Ben 29dan 32ye raporluydum, 32den beri de analık iznindeyim. 37ye kadar çalışırım diyordum herkese ama ı ıh çalışamazmışımBen de çalışıyorum ama ilk defa bu hafta çok zorlandım. Oturduğum yerden nefes alamıyorum. Son iki hafta işte ha gayret diye kendime gaz veriyorum
İşte bu ahahahBiraz geriden geliyorum ama bu gece saat 11.00 de yedigim BigMac menü ile el artirmak istedimmidemin şişkinliğinden kesinlikle uyuyamıyorum ama sanırım yine olsa yine yapardım
Hadi bakalım canım güzel haberlerle gelYengem bir özel hast çalışıyor dün akşam konuştum bir doktor ayarladık gibi bu saatten sonra önemli olan sezeryani iyi yapması artık sona geldim ctesi gorusecegim
evet evet kesinlikle öyle, daha 2 hafta evvel bizim de baş aşağıdayken resmen şov yapıyordu karnım yerinden oynuyorduBaş yukarda olunca çok hissedilmiyor hareketleri. Uzunca süre hem baş yukardaydı hem arkaya dönüktü, hareketleri çok derinden duyuyordum. Bir haftadır baş aşağıda, ayaklar yukarda halay tepiyor
valla ultrason ölçümü bana sorarsanız hiç bişey ifade etmiyor. ilk kızıma 3100 demişti doktor ultrason ölçümüne göre ve 3800 doğru herkes şok+- 400 gram değişebilir diyor benim doktorum. Cumartesi kontrolum var bakalım ne diyecek doktorum, gün şimdiye kadar hiç sormamıştım bu hafta soracağım inşallah
Ama yenidoğan olmayabilir evet, yenidoğan yoğun bakım için sen doğurunca arama yapılıyor sistemde hangisinde varsa oraya bebeğin gönderiliyor eğer ihtiyaç varsa. Şehir hastanesinde doğurabilirsiniz. Ben özelde doğuracaktım benim o anki gelişen şey riskli olduğu için kabul etmedi özel hastaneler ve doktorum da izindeydi. Onunla daha hesaplaşmadım bile. Şehir hastanesinde doğurdum ve gayet memnun kaldım. Orada yenidoğan yoğun bakım vardı ama yer yoktu. Benim bebeğimi de özel hastanede yet bulmuşlar oraya transfer ettiler. Bir de perinatologlara vs. De güvenmiyorum.. doğumdan 30 dk önce bebeğimi inceledi küçük bebek okey ama her kötü şeyi dedi bana genetik sorun bilmemne.. 3 gün hastanede yatmışım ağlamadan duymuşum artık o kadar şeydim ki ağlamaya başladım. Oradan doğuma aldılarAşkım o kadar haklısın ki. Normalde benim asla böyle takıntılarım yoktu. Hep diyodum ki eli ayağı sağlığı olsun geri kalanı hiç dert değil. Ki eşimde bende sağlıkçıyız ihtimallerinde farkındayız. Benim gittiğim özel hastanede yenidoğan yoğun bakım yok, perinatologda daha selamın aleyküm dedik yavruma baktı anında seni bilmemne hastanesinde doğurtcaz(Eskişehirin en pahalısı) çünkü yoğun bakıma ihtiyaç olsa o hastanede yok diye tutturdu. Her gittiğimizde çocuk büyümeye devam ediyor vs ama adam bu söylemi devam ettiriyor içim bulandı tamamen ona kitlendirdi bizi değişik adam. Öğrendik ki hem hastaneye para vericez hem perinatolog doğum yaptıracak ona para vericez yani işte aslında ticari
Benim bebeği en son 1895 ölçtü perinatolog, 1925 doğurdum, sonrasında ödemi gitti 1875e düştü.Bende 2500 den sonra okeyimama ultrasondan hep daha küçük doğuyorlar o aklımı kurcalıyor
Ya senin bebişini yerimm. haber var mı kuzu yavruşunu yuvanıza götürüyor musunuzzz
Bazen gerçekten karşısındaki insanın ne kadar hassas bir durumda olduğunu anlamıyorlar. Tamam söylemesen neden söylemedin denebilir ama bu kadar endişeli olan insana da bu yapılmaz ya, çok kızıyorumAma yenidoğan olmayabilir evet, yenidoğan yoğun bakım için sen doğurunca arama yapılıyor sistemde hangisinde varsa oraya bebeğin gönderiliyor eğer ihtiyaç varsa. Şehir hastanesinde doğurabilirsiniz. Ben özelde doğuracaktım benim o anki gelişen şey riskli olduğu için kabul etmedi özel hastaneler ve doktorum da izindeydi. Onunla daha hesaplaşmadım bile. Şehir hastanesinde doğurdum ve gayet memnun kaldım. Orada yenidoğan yoğun bakım vardı ama yer yoktu. Benim bebeğimi de özel hastanede yet bulmuşlar oraya transfer ettiler. Bir de perinatologlara vs. De güvenmiyorum.. doğumdan 30 dk önce bebeğimi inceledi küçük bebek okey ama her kötü şeyi dedi bana genetik sorun bilmemne.. 3 gün hastanede yatmışım ağlamadan duymuşum artık o kadar şeydim ki ağlamaya başladım. Oradan doğuma aldılarağlayarak gittim..
Ayyyy hadi bakalım inşallahBekliyorum canım bugün daha aramadılar, arayınca emzirmeye mi gel yoksa bebeşine kıyafet de getir diyecekler mi bekliyoruz
Çıktınız mı bebeğe ne zaman kavuşuyorsun? Hayırlı haberlerCanım ben 35 haftalık doğurdum biliyorsunuz, doğumdan sonra işte ilk defa elimle sağmaya çalıştık ebe gelmişti yanıma, sütüm gelmeye başladı ama çok az. Bebek yanımda değildi o yanımda olup çekebilse daha çok gelebilirdi. Hastanediler de ya şırınga ile ya da kaşıkla dediler. Ama küvezde bebeğim zaten biberonla veriyolar hem anne sütü hem mama. Mama çabuk kilo aldırıyor diye. Küvezden çıktıktan sonrada hemşire mamaya devam etmenizi isteyeceğiz dedi mesela. Benimki daha yeni 2 kilo olacak.
Amiin hepimizinAy Allah yardımcın olsunnnn. Ben 29dan 32ye raporluydum, 32den beri de analık iznindeyim. 37ye kadar çalışırım diyordum herkese ama ı ıh çalışamazmışım
Benimki de aynı canımYa kızlar ben kimseyi tedirgin etmek istemiyorum yani hareketi azalanlarin ama herkes hareketleri azaldı diyor sanırım normal olan bu.. Benimkinin hareketleri sıklaştı ve acayip can yakıcı her tarafından aynı anda ittiriyor genlesiyor gibi o bitse hıçkırık o bitse tekrar heryerden ittirme yani illa bir hareket halinde olduğu kesin yani yürürken bile rahatsız oluyorum donakaliyorum baş aşağı olduğunu biliyorum.. yeri darlasti falan deniyor şimdi benim içime kurt düştü acaba gelişmiyor mu diye
bence seni doğumdan sonra harika günler bekliyorYa kızlar ben kimseyi tedirgin etmek istemiyorum yani hareketi azalanlarin ama herkes hareketleri azaldı diyor sanırım normal olan bu.. Benimkinin hareketleri sıklaştı ve acayip can yakıcı her tarafından aynı anda ittiriyor genlesiyor gibi o bitse hıçkırık o bitse tekrar heryerden ittirme yani illa bir hareket halinde olduğu kesin yani yürürken bile rahatsız oluyorum donakaliyorum baş aşağı olduğunu biliyorum.. yeri darlasti falan deniyor şimdi benim içime kurt düştü acaba gelişmiyor mu diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?