- 16 Şubat 2014
- 487
- 800
- 303
Bende bunu kavrayamiyorumAyy yazin öyle zoraki cocuk ne giydirecegini bilemiyorsun çok sicak 45 i görüyoruz şuan bile 37 derece çocuğu soysak olmuyor giydirmek olmuyor![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende bunu kavrayamiyorumAyy yazin öyle zoraki cocuk ne giydirecegini bilemiyorsun çok sicak 45 i görüyoruz şuan bile 37 derece çocuğu soysak olmuyor giydirmek olmuyor![]()
Valla bizim bi tanıdık doğum yapmış, çocuk isilik olmuş uzun kollu vs giydirince. Bende zıbın kısa kollu takım gibi bir şeyler yapayım diyorum. Bugün avmde bi bebe gördüm yeni doğmuş belli, zıbın vardı üstündeBende bunu kavrayamiyorumdaha doğmamış olmasına rağmen
hadi hastanede klima vs normal giydirecezde evler cayır cayır yanıyor
ben çıtçıtlı body giydirip muslin incecik battaniye ayarladım hafif kundaklamak için ilk zamanlar öyle düşünüyorum
![]()
Valla ben 15 gündür hastaneye sık gidip geldiğim için görüyorum hatta pazartesi nst beklerken bi bebek doğdu elinde eldiveni bile yoktu taburcu olanlarda öyle yarım kollu zıbınlarla gördüm hep bebişleri bide olursa ayaklarında çorapları o kadarBende bunu kavrayamiyorumdaha doğmamış olmasına rağmen
ben çıtçıtlı body giydirip muslin incecik battaniye ayarladım hafif kundaklamak için ilk zamanlar öyle düşünüyorum
![]()
Kuzu bir şey olmaz hiç merak etme. Ağustos tayfada çoğumuzun bebe geriden geliyor. Protein ağırlıklı beslen, bol su iç, yemekten sonra bi yarım saat en azından soluna yat. Plasenta kan akışı sola yattığında daha çok destekleniyor o yüzden sağ sol yan yatmak yerine sola yatman senin için daha iyi olur. Kaşar, kırmızı et, kuruyemiş, kabak çekirdeği, kefir, muz bide sek quark yoğurtları çok tükettim. Streste çok önemli. Ben neredeyse 3 aydır gelişim geriliği ile uğraştığım için yaptıklarımı söylüyorum tabi, ona rağmen anca toparladı. Olsun annesi herkes upuzun olamaz ya, elbet ailede ortalama boyda insanlar vardır. Sizinde zamanla toparlar hiç kafana takıp şu güzel günlerini zehir etme. Ben çok ağladım, kıyafetlerini falan ağlaya ağlaya ütüledim çok pişmanım tadını çıkartmadığıma, tadını çıkartUltrason vardi bugun...
Normalde hep 1 hafta önde giden bebem, 1 haftadir 2-3hafta kucuk cikiyor35+5 olması gerekirken 33lerde. unbilikal arter hafif azalmış diyastolik akış, plasenta besleyemiyormus.. var mi benzer durum atlatan?
plasenta yaslanmasi dedikleriniz boyle bir sey mi? Kilosu 2200lerde fena degil.. annesi 1.72, minyon bebek beklenmiyordu ki![]()
Senin kontrol ne zamannnnnn aşkım ne durumdasın sennnnValla ben 15 gündür hastaneye sık gidip geldiğim için görüyorum hatta pazartesi nst beklerken bi bebek doğdu elinde eldiveni bile yoktu taburcu olanlarda öyle yarım kollu zıbınlarla gördüm hep bebişleri bide olursa ayaklarında çorapları o kadar![]()
Yarın aşkım sabah 11 de. Ne durumdayım bugün 6 litre su içtim sanırımSenin kontrol ne zamannnnnn aşkım ne durumdasın sennnn
Valla bizim bi tanıdık doğum yapmış, çocuk isilik olmuş uzun kollu vs giydirince. Bende zıbın kısa kollu takım gibi bir şeyler yapayım diyorum. Bugün avmde bi bebe gördüm yeni doğmuş belli, zıbın vardı üstünde![]()
Banada diyolar eldiven falan aldinmi valla ben eldiven falan düşünmüyorum Nisan'da dogan vocuga dahi kullanmistim hastane disinda bu sıcakta havasız kalacak o yavrunun canına yazık uyurken yarım muslinden kundak yaparım irkilmesim diye benceValla ben 15 gündür hastaneye sık gidip geldiğim için görüyorum hatta pazartesi nst beklerken bi bebek doğdu elinde eldiveni bile yoktu taburcu olanlarda öyle yarım kollu zıbınlarla gördüm hep bebişleri bide olursa ayaklarında çorapları o kadar![]()
Şuan Müslim takim var üstünde altında atletle üstünü örtmeye yaptırıyorum cam da yukarı doğru açık vücut ısısı normal gibi oğlumda ağustosta doğdu çok fena isilik atmıştıBende bunu kavrayamiyorumdaha doğmamış olmasına rağmen
![]()
Ben birkaç çift eldiven ayarladım tırnakları uzun olur vs o an bişi olur kesilmez yüzünü çizmesin diye. Müslin örtü aldım bende ilk zamanlar anne karnını çok arıyorlar yarım kundak yaparım ihtiyaç halindeBanada diyolar eldiven falan aldinmi valla ben eldiven falan düşünmüyorum Nisan'da dogan vocuga dahi kullanmistim hastane disinda bu sıcakta havasız kalacak o yavrunun canına yazık uyurken yarım muslinden kundak yaparım irkilmesim diye benceo bile meçhul yaparmiyim çünkü biz darlaniyoruz evler 30 dereceyi aşmış durumda göbeği düşene kadar da yikamiyoruz hadi hergun yikayacam desem oda yok gerçekten çocuk isilik olur yani
Çok zor bir aya denk geldik ya resmen piyango bize vurdu yaşamadan bilemeyecek konumdayiz hep ne olur ne olmaz alsammi almasammi modunda ki ben pek bişey almadım özellikle çünkü kestiremiyorum nasıl giydirecegimi bir müddet gözlemleyip alayım dedimBen birkaç çift eldiven ayarladım tırnakları uzun olur vs o an bişi olur kesilmez yüzünü çizmesin diye. Müslin örtü aldım bende ilk zamanlar anne karnını çok arıyorlar yarım kundak yaparım ihtiyaç halinde
Helal kız sjskksksks 6 lt ne maşallahYarın aşkım sabah 11 de. Ne durumdayım bugün 6 litre su içtim sanırımiçim deniz oldu inşallah biraz keseye gitmiştir
Et suyu süt yüklen stres yapma başka çaren yok. Plasenta eskimiştir artık beslemiyordur ilk gebeligimde bende de oldu. Doğduğunda ölçümden daha kiloluydu ama bence seninki de öyle olacak. 2700 ölçmüştü doktor 3100 doğduYediklerim anlamsızca boyuna gidiyor karnına giden yok işte çözemedim ben bu işin matematiğini stres yaptıkça olmuyo ya başka açıklaması yokbana da haber ver olur mu
İlk cocuğum da 2800 doğdu hani 3ü görmedik ama karın geriliği yoktu. Bu arkadaşın suyu az karnı geride kilo alamıyo çıldırmamak elde değil
bak öncekinde de yasamissin. Stres bu dünyanın olmazsa olmazi gibi maalesef mutlaka herkesin hayatında var. İlk gebelik tecrubesizliginde her şeyi stres ediyorsun ama sonra bebisini kucağına alınca bu küçük yavruyu neden üzdüm diye üzülüyor insan. Çok şükür ikinci gebeligimde kendime hep bunu hatırlattım. Eşimin ailesinde benim de ufak tefek sıkıntılarım oldu. Daha doğrusu ailesi demiyorum babasının 2. Esi maalesef çok üzerime oynadı. Cok sevdiğim kayinpederimin o kadar küçük bir konuda öyle bir tepkisiyle karşılaştım ki eşimi de beni de üzdü. 1 gün ağladım sonra kimse benim çocuğumun da benim de keyfimi kaciramaz diye karar verip kendime geldim. Eşimi de konudan uzaklaştırdım. Evde isimleri bile anılmayacak dedim hakikaten hiç evimizde konuları geçmiyor çok huzurluyum. Prim verme seni üzmek isteyenlere enerjinin küçücük bir kısmını bile harcadığına değmez. Ben şimdi hiç görmüyorum yolda görsem önümde baktığım yerde dursa görmüyorum eminim kadın cildiriyor ama banane çok mutluyum böyleBende Allah a havale ettim hamile bi kadının ahı yerde kalmayacaktır inanıyorum buna
Ama insanız işte olayların sıcağı sıcağınayken bi etki tepki süresi oluyor ya elimizde olmadan üzülüyoruz. Ama atlattım geçti
Allah bilsin artık
Benim ilk gebeliğimde bol stresliydi 2800 doğdu oğlum 38+2de yani böyle onda ki yaşadığım sorunlar daha büyüktü aslında ne karın çevresi geriliği ne başka bişey görmemiştim. Yaş ilerledikçe stres daha cok etkiliyor onu anladım. Hatta ondaki yaşadığım sorunlardan dolayı gebeliğimin tadını cıkaramamıştım allahım bana dünya gözüyle tekrar nasip et sakin sorunsuz şekilde diye cok dua ettim. Buna şükür Allah daha çözümü devası olmayan dert vermesinhani derler ya sakınan göze çöp batar o misal öyle oluyo hayat işte bu
Bebekler zayıf doğsalar da çok güzel toparlıyolar sağlıkları yerinde olsun da anne sütünün mamaymış hiiiiçççç önemli değil![]()
hic merak etme zaten layığını bulacaktır emin ol sana bunları yaşatan. Söz verip de yapmaya gelince çekilmiş para veresi gelmemiş istediği kadar durumu iyi olsun birisi için bir şey yapacağında bazı insanlara 1 lira bile fazla geliyor. Ama fazlasıyla katiyla Allah karşılığını çıkarıyor kendi ceplerinden tabi anlayabilecek kapasitesi varsa onu da.. için ferah olsun bebeğin de rizkiyla bereketiyle gelsin öyle de olacakKurulumdan sonra ki
Hep benzer şeyler yaşıyoruz ve bu konunun odağı kadın tarafının ailesi değil neden çünkü kızlarımızın yuvası bozulmasın mantığıyla daha sakin yapıcı ilerlemeye çalışıyorlar ama koca tarafı lanet böyle değil. Allahım 1 erkek evladı vermişti bu gelen miniğim de erkek ama bu çok sövdüğüm koca tarafı ailesine benzememek için elimden gelen her şeyi yapıcam.
Kv vefat edeli 1 yılı geçti üzerine olan ev 2 cocuk 1 eşe devlet tarafından pay edildi. Aralık ayından beri eşimin üzerindeki hisse payı görümceme geçsin onlar da bize yaşadığımız şehirden ev alsınlar muhabbeti sürüyordu. En son kurban bayramında memleketteydik eniştenin ağzından bizzat duydum tamam ev bulunca haber edin dediğini biz yaşadığımız yere döndük 1 hafta sonra oturulabilir gayet makul fiyatta bir ev bulduk pazarlığımızı yaptık 4200 dü evin fiyatı 3700 e kadar düşüldü. Biz de enişteme haber verdik gelen cevap şu piyasa çok karışık şuan sa ev mev alınmaz kredi çekemem faizler çok yüksek
Bu arada eniştem müteahhit ev piyasalarına gayet hakim bi mesleği var. Maddi durumları da çok çok iyi bize hibeye sadakasına ev almayacaklar eşim memleketine dönmeyi düşünmediği için hissesini ele değil ablasına vermesi karşılığında yapılacaktı tüm işlemler.
Sorarım sana maddi durumu iyi olan altta olanı bu şekilde hunharca kullanmak oyalamak çocuk gibi kandırmak zorunda mı
1 hafta önce tamam ev bulunca beğenince haber verin diyen birisi 1 hafta sonra neden yan çizer. Öyle bi ağrıma gitti ki normalde de kinci bi insanım ama bu kadarı da çok ağır gururuma dokundu ve uzunca bi zaman hazmedemedim açıkca söyleyeyim evet cocuklarımın sağlığı önceliğim ama para uğruna insanların onuruyla oynanması da 1 gece de kaldırılabilecek sindirilebilecek bi konu değil. Çok gecelerce ağladım balkonumun dili olsa da konuşsa. Şimdi artık ağlamıyorum ama içimde yaradır. Dilerim Allahtan onları 1 eve muhtaç etsin
Hahhahahah vallahi öyle oğlum Kasım doğumlu lahana gibi kat kat giydiriyoduk kundaklıyoduk da onca 12 ayın içinde temmuz ağustos en sıkıntılı ayÇok zor bir aya denk geldik ya resmen piyango bize vurdu yaşamadan bilemeyecek konumdayiz hep ne olur ne olmaz alsammi almasammi modunda ki ben pek bişey almadım özellikle çünkü kestiremiyorum nasıl giydirecegimi bir müddet gözlemleyip alayım dedim![]()
Kova burcuna bişey deme dedin mi böyle oluyo azimle işeyen duvarı delermiş o hesapHelal kız sjskksksks 6 lt ne maşallahhadi güzel haberlerle gel be
![]()
Kilosuna cok takılı değilim oğlum da 2800 doğduğundan ödemli değildi çok güzel toparladı ilk 10 günde bile. Et suyu normal su meyve Allah ne verdiyse yaptım kesenin suyu 1 2 cm bile artsa şükredeceğimEt suyu süt yüklen stres yapma başka çaren yok. Plasenta eskimiştir artık beslemiyordur ilk gebeligimde bende de oldu. Doğduğunda ölçümden daha kiloluydu ama bence seninki de öyle olacak. 2700 ölçmüştü doktor 3100 doğdu
bak öncekinde de yasamissin. Stres bu dünyanın olmazsa olmazi gibi maalesef mutlaka herkesin hayatında var. İlk gebelik tecrubesizliginde her şeyi stres ediyorsun ama sonra bebisini kucağına alınca bu küçük yavruyu neden üzdüm diye üzülüyor insan. Çok şükür ikinci gebeligimde kendime hep bunu hatırlattım. Eşimin ailesinde benim de ufak tefek sıkıntılarım oldu. Daha doğrusu ailesi demiyorum babasının 2. Esi maalesef çok üzerime oynadı. Cok sevdiğim kayinpederimin o kadar küçük bir konuda öyle bir tepkisiyle karşılaştım ki eşimi de beni de üzdü. 1 gün ağladım sonra kimse benim çocuğumun da benim de keyfimi kaciramaz diye karar verip kendime geldim. Eşimi de konudan uzaklaştırdım. Evde isimleri bile anılmayacak dedim hakikaten hiç evimizde konuları geçmiyor çok huzurluyum. Prim verme seni üzmek isteyenlere enerjinin küçücük bir kısmını bile harcadığına değmez. Ben şimdi hiç görmüyorum yolda görsem önümde baktığım yerde dursa görmüyorum eminim kadın cildiriyor ama banane çok mutluyum böyleevlatlarım sağlıklı olsun yuvam huzurlu olsun kendi kendimize yetelim düşüncesindeyim sadece. Bebis dogana kadar ne gelişim ne aile takma ona huzur vermek için uğraş sadece konuş elinle sev güzel şeyler söyle.. en kıymetli sensin sonra da senden olanlar evlatlar en büyük huzur kaynağı boşver
hic merak etme zaten layığını bulacaktır emin ol sana bunları yaşatan. Söz verip de yapmaya gelince çekilmiş para veresi gelmemiş istediği kadar durumu iyi olsun birisi için bir şey yapacağında bazı insanlara 1 lira bile fazla geliyor. Ama fazlasıyla katiyla Allah karşılığını çıkarıyor kendi ceplerinden tabi anlayabilecek kapasitesi varsa onu da.. için ferah olsun bebeğin de rizkiyla bereketiyle gelsin öyle de olacak![]()
Puppp olabilir belki, görsellere bakıp bi karşılaştırmayı deneyebilirsin. Benimki başka bi şey çıktı ama çok kötü sürekli kaşınma hissi, umarım uzamadan kurtulursunmerhabalar, yalnızca göbeğimde ve bazen göğüslerimde 10 gündür geçmeyen, kaşımadan bir kızarlıklık döküntü olmayan yoğun bir kaşıntı yaşıyorum, biraz diniyor sonra yeniden başlıyor, böyle bir döngü, doktor kolestaz riski için kan tahlili yaptırdı sonuçları bekliyorum ama elde ve ayakta kaşıntı olmadığı halde kolestaz teşhisi konulan veya benim gibi kaşıntıları olan var mı? doktor 37. haftada suni sancı ile doğum başlatacağını söyledi eğer kolestaz ise, korkutuyor bu durum beni, teşekkürler cevaplarınız için şimdiden.
Ya çok mideni bulandırmak istemiyorum ama bu nst için sürdükleri jel varya. Onun dışarda kalmışta sararmış gibi bi hali, kıvam olarak daha yapışkan halde. Bende başta akıntıdır böyle nişan mı olur dedim hatta arkadaşlarıma sordum kanlı olur nişan demişlerdi ama olmayadabiliyormuşyok yaa bişi olmaz diye düşünüyorum. Ha şunu fark ettim ama dünden beri o yalancı kasılmalar bi tık
döküntü olmadığı için pupp değildir diye düşündüm ama sizin ne çıktı?Puppp olabilir belki, görsellere bakıp bi karşılaştırmayı deneyebilirsin. Benimki başka bi şey çıktı ama çok kötü sürekli kaşınma hissi, umarım uzamadan kurtulursun