- 11 Aralık 2024
- 174
- 115
- 18
- 31
Valla ben de hastanedeyken ilk gün vermistim. Emme refleksini de çok iyi geliştirmişti açıkçası yine koydum emzigi çantaya yine vermeyi düşünüyorum. Hemşire de ne derse desinHastaneden eve gelir gelmez yapıştırın emziğibekledikçe alıştırması zorlaşıyor. Bana kalsa daha hastanedeyken verirdim ama sonra hemşireler bık bık ediyor
Ya ben aylardır bu braxton hicks kasılmalarını yaşıyorum ama sancısızdı. Şimdi bu gelen sancılar da kasılmasız oluyor girip çıkıyor o kafamı karıştırdı neyse bakalım bugün kontrol var anlarızDuzensizse yalancı sancılar cnm düzenli olmaya baslrsa doğum yakn
Tetiklems olablr canm doğumuValla muayene esnasında ooo iyimiş acımıyo dedim 2 gündür kasılmalar çok değişti
Bende de 32de basladiYa ben aylardır bu braxton hicks kasılmalarını yaşıyorum ama sancısızdı. Şimdi bu gelen sancılar da kasılmasız oluyor girip çıkıyor o kafamı karıştırdı neyse bakalım bugün kontrol var anlarız
Oyyyyy sen dogdun da ne cabuk buyudun yaaa masallahh. Bir ay ne cabuk gectiTeyseler biz 1 aylık olduk
Ya galiba tutacak olan bebekle tutmayan Bebek değişiyor ben diğerlerinde hemen verdim tutmadilar 3. De dedim ugrasmayacam boşa masraf sonra etraftakiler dedi bu bebe emzik tutar bı dene 1 aylıktı abisi ameliyat olduğu için ilgilenemem düşüncesiyle dedim oyalansin 3 5 gün diye verdim bı baktım hemen tuttuHastaneden eve gelir gelmez yapıştırın emziğibekledikçe alıştırması zorlaşıyor. Bana kalsa daha hastanedeyken verirdim ama sonra hemşireler bık bık ediyor
Ben de kızımda 40ı çıkınca denemeye başladım. Ama asla pes etmedim yani o kadar çaresizdim ki kolik bebek o emziği ya tutacak ya tutacakYa galiba tutacak olan bebekle tutmayan Bebek değişiyor ben diğerlerinde hemen verdim tutmadilar 3. De dedim ugrasmayacam boşa masraf sonra etraftakiler dedi bu bebe emzik tutar bı dene 1 aylıktı abisi ameliyat olduğu için ilgilenemem düşüncesiyle dedim oyalansin 3 5 gün diye verdim bı baktım hemen tuttu
Artık başka düşünecek bir şey kalmıyor zaten geriye haklısın kuzucumMuayene ve tetkik ücretleri ödemişsin gibi düşün. Onlarda baya maliyetli maalesef
Ssvd yapan doktor tekmiş. Zaten medicanaya ilk geldiğimde Mustafa beye gelmiştim kartını vermişti bi durum olduğunda ulaşırsın diye detaylı usg de rahim boyu kısalığı cıkınca yazmıştım dönmemişti bu gittiğime şans eseri randevu boştu girdim 22. Haftadan beri bununla devam ediyordukAy hayretlerle okudum ya. Ne saçma. Acaba bu durum hastane politikası mı doktor politikası mı? Girişteki hemşirelere bir sorsan çaktırmadan, ya da dışardan telefonla başkası gibi arayıp? Aynı hastanede bildiğim başka iyi doktorlar da var. Belki sadece doktor degistirisin. Vajinal doğumda zaten doktor çok etki etmiyor son dkya kadar. En azından hastanecilik hizmeti ebe fln aynı kalır. Izmirde o ayarda başka hastane zor gibi çünkü.
Kaç yaşına kadar kullandı benim tutan bebem 11 aylıkken o kadar cabalamama rağmen bıraktı aldığım emziği dişiyle yırttı attı yırttı attı istedi en azından 1bucuk.yasina kadar tutsun istemistimBen de kızımda 40ı çıkınca denemeye başladım. Ama asla pes etmedim yani o kadar çaresizdim ki kolik bebek o emziği ya tutacak ya tutacak2 ay uğraştım, kabul ettiğinde 3 aylıktı azmin zaferi, ben kazandım hahaha. Emzik gerçekten büyük rahatlık, ben tutmamasını kabul edemem
Valla dun banyolar tadilat oldu elimde spatula silikon kazidim aksama kadarYa öyle bir şey olsaydı benim şimdiye dogurmam lazımdi gibi geliyor bana ağrım olmasına ragmen devamlı kucağımda küçüğüm ( son 1 haftadır almıyorum çünkü devamlı baskı hissediyorum ) ama sipacigimin bence hiç gelmesi yok zaten 7 sine kadarda gelmesin o ayrı
Ben aldim bu sefer ne olur ne olmaz diye ilkinde aklima bile gelmemisti ebebekte gozume carpti alayim dursun dedim. Bazen emziremeyecegim yerlerde acil ihtiyac oldugunda kizima sagip yanima aliyordum cay kasigi ile damlatiyodum o zaman yok muydu acaba boyle bir sey diye dusundum illa isime yararAy bende koydum ajajsjsjjsjs bi kendimi koymadımkaşık biberon aldınız mı ya
Evet evet doktorun gelene kadar birak isi duzenli degilse sikinti yok da doktorunu ozellikle istiyosan ne olur ne olmazEvet bikaç gün biraz dikkat etsem iyi olacak.düzenli değil ve akşam ları oluyor sağ tarafta adet ağrısı gibi sabah kalktığımda geçmiş oluyor
Duzensiz ise endiselenme yalancidir. Dogum sancisi cok duzenli geliyor daha cok ciz diye elektrik caromasi gbi bir sanciydi benim belimden baslayip karnimi sariyordu. Hic kasiklarim agrimadi ilk sancilarimdaKızlar benim bugün sancılarım var ama çok düzensiz. Yarın kontrolüm var zaten diye gitmedim de hastaneye. Kasılma- karnın bi tarafa toplanması vs yok sadece regl ağrısı gibi bi ağrı var. Bazen yarım saatte bir oluyor bazen 10 dkda bir bazen 1 saat hiç olmuyor düzensiz yani. Doğurmak istemiyorum daha vaktim var 1 hafta daha aşırı modum düştü hazır değilim hiç
Ooooyyy gozun aydin saglikla buyutkızlar ben doğurdum, 3900gram 52cm 37+2haftalık, normal doğum oldu
Yaaa ay cok zorlanmissin kiyamam. Rabbim saglikla buyutmeyi nasip etsin. Ellerini neden bagladilar?Canım kizlar bu saatte yazıyorum kusura bakmayın.resmen film gibi oldu desek yeridir doğum.8 de suni sancı vermeye başladılar 1.5 cm acilmam varmış 12 ye kadar 3 cm yaptık.keseyi patlatana kadar iyi gidiyordum 1 gibi kese patlatıldı ve sancılar sıklaştı.ama ne sancı o videolarda gördüğümüz nefesinle yumusat olayı filan tövbe bende olmadı nefes alamadım ki nefesle yumusatayim.saat 4 olduğunda artık gücüm tükendi ve yapamicam dedim beni sezeryana alın.doktorum 5 e kadar bekle söz acilmann olmazsa Alicam dedi bu arada acilmam 5 cm di.4.30 da hayır beklemicem beni alın diye yıktım ortalığı.prosedurler halledildi tabi ben o sırada yine sancı çekiyorum.aldilar beni ameliyathaneye herkez şok içinde birinci normal doğurdu bunuda dogurucak diye bekliyorlar.ellerim filan bağlandı ben genel anestezi yapın ve beni çabuk uyutun dedim.doktor son kez bakicam açıklığına dedi ve bir baktık 8 cm olmuş .15 dakika kadar bir sürede açıklık çok çabuk ilerlemis.doktor ne olur dayan dedi 10 dak sonra gelicek bu çocuk dedi.basimda belki 10 kişi ameliyathanede normal doğumu seyretti.gercekten 10 dakika daha sancı çektik ve 3 ıkınma ile oğluşum kucağıma geldi.disarida herkez beni ameliyat li beklerken ben normal doğum yapıp çıktım.hala şok içindeyimRabbime şükürler olsun oğlum sağlıklı 2700gr 49 cm doğdu.bakisiyoruz ve aşk yaşıyoruz şuanda
Ya minik bezelyemaşallah yavrum kocaman oldu erkenci kuş, nasılda doğdu da 1 aylık oldu. Sen nasılsın kuzum alıştın mı iyi misin
Evet valla bende hiç anlamadımOyyyyy sen dogdun da ne cabuk buyudun yaaa masallahh. Bir ay ne cabuk gecti
Doktordan geldimm nst’de sancı çıkmadı en fazla 25’e çıktı. Doktor yalancı sancıdır dedi. Bakalım beklemeye devamBende de 32de basladiHala oluyo özellikle geceleri artyo.Bakalm.doktrn ne diyecek.
Maşallah canım gözün aydın analı babalı büyüsün inşallahCanım kizlar bu saatte yazıyorum kusura bakmayın.resmen film gibi oldu desek yeridir doğum.8 de suni sancı vermeye başladılar 1.5 cm acilmam varmış 12 ye kadar 3 cm yaptık.keseyi patlatana kadar iyi gidiyordum 1 gibi kese patlatıldı ve sancılar sıklaştı.ama ne sancı o videolarda gördüğümüz nefesinle yumusat olayı filan tövbe bende olmadı nefes alamadım ki nefesle yumusatayim.saat 4 olduğunda artık gücüm tükendi ve yapamicam dedim beni sezeryana alın.doktorum 5 e kadar bekle söz acilmann olmazsa Alicam dedi bu arada acilmam 5 cm di.4.30 da hayır beklemicem beni alın diye yıktım ortalığı.prosedurler halledildi tabi ben o sırada yine sancı çekiyorum.aldilar beni ameliyathaneye herkez şok içinde birinci normal doğurdu bunuda dogurucak diye bekliyorlar.ellerim filan bağlandı ben genel anestezi yapın ve beni çabuk uyutun dedim.doktor son kez bakicam açıklığına dedi ve bir baktık 8 cm olmuş .15 dakika kadar bir sürede açıklık çok çabuk ilerlemis.doktor ne olur dayan dedi 10 dak sonra gelicek bu çocuk dedi.basimda belki 10 kişi ameliyathanede normal doğumu seyretti.gercekten 10 dakika daha sancı çektik ve 3 ıkınma ile oğluşum kucağıma geldi.disarida herkez beni ameliyat li beklerken ben normal doğum yapıp çıktım.hala şok içindeyimRabbime şükürler olsun oğlum sağlıklı 2700gr 49 cm doğdu.bakisiyoruz ve aşk yaşıyoruz şuanda
Ay kıyamam ben sana o ona atıyor topu, diğeri diğerine. Bi belli olsaydı da kendini hazırlasaydın yaaya benim dogum seklim yine belli olmadi aglicam artik. Beyin doktoru “karna basi yapmayacak” sekilde dogum yapabilir yazdigi icin normali yaptiramam diyor doktorum. Cunku normal dogumda basinc olur ben onu dinlememis olurum raporu duzenlesin diyor. Beyin doktoru degistiremem diyor. Adam ayin 12sine kadar izindeymis zaten telefonda ikna da edemedim. Catim cok musaitmis 5 kilo bile dogurursun dedi doktorum
Ama rahim agzi cok sert egzersiz dedi. Kuzum kanala Basi yapiyormus ama Henuz girmemis. Sezeryan olursam 39 da yaparim dedi iki haftaya
İlla belli olacak bakalim. Olmadi imzali bir kagit vermeyi teklif edicem. Dogum sonrasi vajinoplastiyi konustuk daha once operasyon geciren oldu mu?
Yaaaaa bak ne güzel olmuş işte. Ama çok yıpranmışsın kıyamam. Artık oğluşunla mutlu mesut olursunnn. Nasılsın peki iyi misin şimdiiCanım kizlar bu saatte yazıyorum kusura bakmayın.resmen film gibi oldu desek yeridir doğum.8 de suni sancı vermeye başladılar 1.5 cm acilmam varmış 12 ye kadar 3 cm yaptık.keseyi patlatana kadar iyi gidiyordum 1 gibi kese patlatıldı ve sancılar sıklaştı.ama ne sancı o videolarda gördüğümüz nefesinle yumusat olayı filan tövbe bende olmadı nefes alamadım ki nefesle yumusatayim.saat 4 olduğunda artık gücüm tükendi ve yapamicam dedim beni sezeryana alın.doktorum 5 e kadar bekle söz acilmann olmazsa Alicam dedi bu arada acilmam 5 cm di.4.30 da hayır beklemicem beni alın diye yıktım ortalığı.prosedurler halledildi tabi ben o sırada yine sancı çekiyorum.aldilar beni ameliyathaneye herkez şok içinde birinci normal doğurdu bunuda dogurucak diye bekliyorlar.ellerim filan bağlandı ben genel anestezi yapın ve beni çabuk uyutun dedim.doktor son kez bakicam açıklığına dedi ve bir baktık 8 cm olmuş .15 dakika kadar bir sürede açıklık çok çabuk ilerlemis.doktor ne olur dayan dedi 10 dak sonra gelicek bu çocuk dedi.basimda belki 10 kişi ameliyathanede normal doğumu seyretti.gercekten 10 dakika daha sancı çektik ve 3 ıkınma ile oğluşum kucağıma geldi.disarida herkez beni ameliyat li beklerken ben normal doğum yapıp çıktım.hala şok içindeyimRabbime şükürler olsun oğlum sağlıklı 2700gr 49 cm doğdu.bakisiyoruz ve aşk yaşıyoruz şuanda
Ne güzel ağrısız kendi kendine karnım sertleşip geçiyordu ne gerek vardı bu kadarınaTetiklems olablr canm doğumu
22 aylıktı bıraktı benimki de. Hiç zor da olmadı bırakışı valla ondan önce memeyi bıraktığı için tecrübeliydi herhaldeKaç yaşına kadar kullandı benim tutan bebem 11 aylıkken o kadar cabalamama rağmen bıraktı aldığım emziği dişiyle yırttı attı yırttı attı istedi en azından 1bucuk.yasina kadar tutsun istemistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?