2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Bende gündüzleri aşırı nem olmuyorsa çorap giydiriyorum dediğin gibi gaz olmasın diye.
Benim mesanem rahmime yapışmış bu arada o yğzden bana mesane deme hiç eğer bol su içmezsem hafif yanma oluyo hala mesanem cok hassas. Bu doğumda ayırdı sağolsun dr um

Bende emzirdikten sonra çıkarmaya çalışıyorum ama herzaman cıkarmıyo ya buda bazen ağlatıyor cok değil ama oluyor arada

Kuzum emzirme hemşiresi bana ilk günler için 5 dakikada çıkmıyorsa üst gazı yoktur demişti. Şimdi 26 günlük 10-15 dakika deniyorum maksimum çıkmıyorsa yoktur deyip yatırıyorum. Huzursuzlanmazsa sorun yok demektir. Bide nasıl ağladığına dikkat ediyorum. Bebeklerde bir dil var belki denk gelmişsindir. Mesela “eeh- eh eh” şeklinde ağlıyorsa alt/üst gaz demek yada “ınga- neeh” gibi ağlıyorsa açlıktır. Bu gaz sesiyle huzursuzlanmıyorsa kendi haline bırakıyorum.

Balım bebişi mutlaka uyandırmaya çalış. Bizim de öyleydi 3. gün sarılık değeri 13 çıkmıştı. Ben ne güzel uyuyor diye düşünürdüm doktor 17 üzeri yatış veririz deyince 2 saatte bir uyandırıp memedeyken ağzının yanından sondayla şırıngayla sağdığım sütü verirdim. Çünkü emmeye gücü olmazdı. Zor uyanırdı vs. Gözlerde belirti vermişti bizde ilk, vücutta sorun olmamasına rağmen değeri bu çıktı. Sonra hızlıca toparladık çok şükür. Altını aç, hafif soğuk ıslak mendille veya hafif soğuk ıslatılmış pamukla altını temizle. Biraz dik tutmaya çalış beslerken. Benimki hep öyle uyanıp ağlamaya başlardı.

Gazdan ağlıyorsa sürekli emzirme çünkü kısır döngüye giriyor mestil hiç bilmiyorum ama ben damlayı verdiğim ilk gün 1 saat gaz çıkardı hatta çok sasirdim
Gaz damlasını 1 kere verdik daha sonra vermedik çünkü çocuğum tam doymuyomusyani aglamalari daha çok o yüzden. Gazını emerken kendi cikarabiliyor bazen sadece sütüm tazyikli gittiği zaman rahatsız oluyor onuda artık sagiyorum daha sonra emiziyorum

Kusum merhaba ben tek tek cevaplayayım 26.gündeyim şuan.

1. Hala karnım yumuşacık ve kaslar işlevsiz gibi. Ki düşük kiloyla hamile kaldım fit halini hatırlıyorum

2. Dikiş yerinde, dikiş kenarlarında ve hatta dikiş hattının üstünde (kasık hizam) hala hissizlik var. Duşta alt karnımı lifle ovarken dikiş hattıyla alakası olmayan bir bölge olmasına rağmen hala acı ve hassasiyet hissediyorum.

3. Kanamam tam olarak ne zaman durdu hatırlamıyorum ama hala aralıklı devam ediyor. Sadece ilk hafta lohusa pedi kullandığımı sonra normal pede geçtiğimi ve dolduracak kadar kanamam olmadığını hatırlıyorum. Ama önemi yok çünkü bir durup bir başlıyor. 3 gündür yoktu dün tekrar geldi hafif bugün tekrar kesildi. Doktor 40-50 gün normal olduğunu söyledi. Ama içerde kan birikmesin sıcak suyun altında karnına masaj yap dedi. Bunu benim bu dönemimde söyledi seni şuan yanlış yönlendirmeyim erken bir dönemdesin. Şuan rahat duş alabiliyorsan bile bu lütuftur. Ben 10.günde daha yeni tek başıma duşa girebildim.

4. Yan yatma için erken bir dönemde olduğunu düşünüyorum. Ben daha 1 haftadır biraz daha nispeten rahat yatabiliyorum ama psikolojik korkumdan dolayı da hep tetikteyim ters bi dönüş yapacağım canım yanacak diye. Yüzüstü yatmaya hala cesaretim yok ki 6 haftadan önce önerilmiyor diye biliyorum.

5. İdrar yaparken vajinada baskı, acı, kasıklarda ağrı bende belki 15-20 gün azalarak devam etti. Şuan hala çok su içmemişsem hafif ağrı oluyor. Bol bol su iç

6. Aynı durumu ben de yaşadım. Bir yere kadar kayınvalidem ayağının altını sıkardı o kadar uyandıramazdık. Bana korkma sık biraz ayağını derdi ben kıyamazdım ama mecbur kalınca onun iyiliği için sıkıyorsun maalesef ağlayarak uyanırdı. Bir de altını hafif soğuk ıslatılmış pamukla silerdim. Bir şişe iyi su dururdu başımda. Emerken de sürekli çenesinin altını uyarırdım. Ağzının kenarından şırıngayla sağdığım sütü verirdim kolay-hızlı içsin uyuyakalmasın diye. Denerseniz dikkatli vermeye özen gösterin genzine kaçmasın. Sadece emme refleksi aktifken sütü ağzına yavaşça gönderin.

Genel olarak şuan çok ağrım acım olmuyor. Hareketlerim serbestleşmeye başladı. Ama buna güvenip ağır iş yapmamak gerek yine de. Umarım kolaylıkla geçer süreciniz

Regl olmuş olabilie miyim acaba kontrole gittiğimde durum iyi demişti

Bana hiç batikon sür demedi bandı çıkartıp tamam dedi bende normal hayatıma devam ettim.
Hadi ya her doktorun tarzi farkli. Peki dus konusunda ne dedi?
Bana üstünü bir daha kapama dedi ve fotoğrafını koyduğum kremi verdi. Fındık büyüklüğünde alıp sürüyorum. İz kalmaması içinmişEki Görüntüle 3632987
İz konusunda hic bir sey demedi bak. Uzerini kapatmayabilirsin dedi secenek gibiydi
Strip bantlari tam anlayamadim affola. Uzerinde buyuk bir bant vardi onu aldilar baska gorunurde bant vs yok. İcten dikis atilmis kenardaki dikisi goruyorum o kadar. Batikon surup biraz kurumasini bekliyorum ne kadar sureyle surecegimi de sormayi unuttum su an farkettim
Sicriyor bazen uykusunda ama uyandirmiyor o yizden mudahale etmedim. Ellerini iceri aldigimda uyanirken kafasina cekiyor ortuyu korktum disarida birakmak daha iyi hissettirdi. Evet bana da terli nemli kalmasin dedi baska da bir sey demedi cok hizli bir kontroldu baska bir dr girip bir seyler sordu ben ayak ustu bir kac bir sey sorabildim sadece
Mesanenin rahme yapismasini İlk defa duydum ama cok agrili bir sey gibi hissettim gecmis olsun bende de basinc hissi oluyordu yavas yavas azaldi cok sukur. Ama arada wc gitmek ne guzel bir seymis. Buyuk tuvalet hala sorun cok canim aciyor ikinmasam da. Gecicek ins o da ne yapalim
Ay deliriyorum minumum 45 dakika ugrasiyorum. İslak mendiller alt acmalar soymalar herr seyi yaptim yok uyanmiyor. 5 dakika emiyor. Dun en son yatirdim baktim yarim saat sonra uyandi tekrar emdi. Aslan burcu ben istedigimde emerim diyor sanirim. Sarilik 8.6ydi gecen bugun kontrolde olcmedi cozulmeye baslamis dedi doktor bir hafta daha ugrasip sonra araligi artirmaya calisicam
Yaa tek tek ne guzel yazmissin cok tesekkur ederimAllah razi olsun. İslak bezle yuzunu bacaklarini vs silmeme ragmen etki etmedi. Topugunu siktim ama heralde hafif yaptim dedigin gibi kiyamadim. Karnin nispeten normallesmesi baya surecek anladigim kadariyla

Ben özellikle pansuman vs yapacak mıyız dedim hayır sarı kantaron yağı ya da gerçek zeytinyağı sür, ılık suyla duş al başka bir şeye gerek yok dedi. Korseyide 1 haftalıkken sordum çok sıkmamak kaydıyla takabilirsin benim açımdan bir sorun yok dedi. Ama başka arkadaşların drları izin vermemiş, bence drun ne diyorsa ona uy korse konusunda

Evde ikisi de var arada onlari da sursem mi acaba. Korseyi hastanede sordum şal gibi bir sey ile baglayabilirsin demisti evde penye bir carsaf var ikiye boldum onu sardim karnin asagi cekmesine iyi geldi sicakta terletmedi de. Ama korse kadar sıkmıyor tabi ondan bir sordum ama yogun heralde donmedi.

Sağol canım senin de gözünaydın bizimki de ödem attı ne kadar bilmiyorum ama kaka çiş yaptı ve baya emiyor gayet iyi durumdayız şimdilik bakalım uyuyor uyanıyor, emiyor ve tekrar uyuyor

Duş filan alabilirmiyim dedim tabi kuru tut yeterlidir dedi gelip hemen duşumu almıştım

Gozun aydin saglikla buyut benim ilk gece 200, ikinci gece 100 gr atmisti. Biraz fazla atti cis cok arada oluyordu emiyordu ama sonradan terledigi icin attigini farkettik her sey duzeldi
Duş filan alabilirmiyim dedim tabi kuru tut yeterlidir dedi gelip hemen duşumu almıştım
O zaman cok sikinti degil dus almak herkes almis. Yaz sicaginda aksi cok zor ya zaten

Ben kullanıyorum aşkım korse. Baya işe yaradı karnım baya indi rahatlatıyorda. Sadece oturup kalkarken sezaryen yerine denk gelirse o can acıtıyor penye bişi daha rahat olur sürekli kullanacaksan. Ben evde iş yaparken ya da dışarda yürüyüşe vs çıkacakken giyiyorum. Sıcaklarda bunaltıyor azcık geçsin daha rahat kullanırım diye düşünüyorum. Ben korse almayı unuttuğum için e bebekten babyjörnün bi korsesini aldım beğendim haberin olsunnnn

Benim de sütüm yetmiyor malesef

Tazyikli geldiginde ortalama kac dakika emiyor? Benimki cok kisaltti emmeyi tazyik yuzunden yoruluyor sanirim.
Bakayim o korseye o zaman olmadi penyenin uzerine takarim. Rahat olsa da yeterince sıkı olmuyor. Organlar toparlanirken de destek oluyor korse sadece karin goruntusu icin degil aslinda bunun icin istiyorum ilk dogumumda takmadim biraz sarkma olmus bazi organlarimda

Bencede değil canım doktorum yaran iyi dedi ben geldim hergün aldım duşumu hiç bişey yapmadım haricinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…