- 22 Mart 2023
- 4.191
- 2.686
- 63
- 31
Bende gündüzleri aşırı nem olmuyorsa çorap giydiriyorum dediğin gibi gaz olmasın diye.Ben de gunduz kisa kollu ve altina pantolon giydiriyorum karni ve ayaklari usurse gaz olur diye. Sapka ben de takmadim cok terleyince emmiyor
Benim senin ilk sezeryanin gibi oldu sanirim yan dondugumde aci agri vardi karnim asagi cok bastirip canimi acitiyordu. Yapistirma sanirim benim de ama tam da anlamadim bugun bandi soktu. Goremedim henuz dikisimi. Hadi ya o kadar suruyor mu his kaybi. İlk 3 gun hasta bezi kullandim sonra pede gectim simdi ped dolmuyor bile. Basi hissi azaldi cok sukur ama mesanem normale dondu ne cekmisiz hamileyken surekli tuvalet…
Altta bir sey olmayinca gaz karin agrisi olmadi mi? Gunduz bazen cikarayim dedim ama gazdan korktum
Ben yapmadim. İlk bir iki gun hastanede yaptim ama ev cok sicak yapamadim
Emzirme danismani babayi ornek al sen yanarsin ya da usursun gogsune sirtina bak dedi. Ben cok usuyen biriydim dogumda her seyim geri geldi. Benimki de sicaktan cok mayisiyor emmiyor sonra
Gozun aydinnnnn
Evet hayırlısı ile kapanışı yaparızAynen
Bizden baska kalmadi zaten galiba kimse
Bende emzirdikten sonra çıkarmaya çalışıyorum ama herzaman cıkarmıyo ya buda bazen ağlatıyor cok değil ama oluyor arada
Ay masallah sana. Ben ilk gun yurudum ama
Karnim o kadar asagi Bastiriyordu ki tutmadan yuruyemedim. 6. Gun bugun benim sol tarafa hic donemiyorum sagdan yavasca kalkmaya basladim. Yuzustu hayal hala bana. Dikis yerim cayir cayir yaniyor bandin ustunde hic his yok ama. Kanamam neredeyse bitti. Sarilik olayi bitse ben de birakicam cunku acikti mi uyaniyorlar ama ilk gunler cok odem atti diye cok tembihlediler endiselendim.Agzina soksam da duruyor oyle cildiriyorum her yerini isirmamak icin
Yaa evet sonmus balon gibi cuk oturdu. 10 kilo aldim ama karnim cok buyumustu haklisin. Hissizlik normalse sikinti degil o zaman sagolasin ben dikis kismi yanip ust kisim hissiz olunca bir gariplik mi var dedim. İlk iki gun yogun geldi sonra azaldi simdi kahverengi leke leke geliyor bazen kan geliyor
Ama bir ped dolmuyor yani toplasam
Dun gece 1.5 saat yapmadigim kalmadi. Cocuk 2 saatte bir emmesi gerekiyordu 4 saate yaklasti. Esim uyandi seferber olduk ay cok trajikomik bir halimiz vardi. Sagip dokuyorum agzina sapsik yanlardan geri veriyor ama ictigi kardir.
Ya hamileyken bir dogurayim hic yan yatmicam diyodum simdi deli gibi yan yatmak istiyorum. Bugun sag tarafimdan kalkabildim cok sukur. Biri tutmadan kalkamiyordum. Evet evet benim de ayni odem vardi vajinada demek ki ondan. Baya garip oluyor. Ay soydum mincirdim o kadar uzun sure uyanmadi ki biraz da endiselendim
Hafif hafif yapiyordum ama daha guclu yapayim oyleyse. Azicik irkilip geri uyumaya devam ediyor cunku. Normal dogumda lakir lakir kan akinca cok sasirdim
Gozun aydin saglikla buyut canim. Allah anali babali buyutsun insallah
Evet evet ped hep takili iki uc gun hasta bezi kullandim yogundu simdi hic yok gibi cok sasirdim. Rahatladim benzer seyler genellikle oluyormus. Her yerin ayri gicirdiyor aklima takilmisti sanki sadece dikis agrisi bekliyordumbenimki kontrole geliceksin dedi ama aciklamadi ay bu halde bir de asaginin kurcalanmasina hic hazir degilim 40 kontrolunde asagidan yapacaklar onu biliyorum ama bunu sormak da o sirada aklima gelmedi. Ay minigim temiz beze yapmayi seviyor 3 kere altini aldim yine de uyanmadi dun. Sarilik mi uyutuyor dedim ama degeri asiri yuksek degil artmasindan korkuyorum boyle olunca. Ayak tabanini denedim ama burunu deneyeyim bari.
Gaz damlasını 1 kere verdik daha sonra vermedik çünkü çocuğum tam doymuyomusGazdan ağlıyorsa sürekli emzirme çünkü kısır döngüye giriyor mestil hiç bilmiyorum ama ben damlayı verdiğim ilk gün 1 saat gaz çıkardı hatta çok sasirdim
Kizlar ya bir kac sorum var surekli kafami kurcaliyor. Sezeryan deneyimi olanlar bir bakabilir mi? Sezeryandan sonra karninizin yeniden kendini tasiyabilecek kivama gelmesi kac gun surdu? En cok garipsedigim bu oldu sanki kaslar islevsiz kalmis gibi tutarak yuruyorum. Hele dikis yerindeki bandin baslangic kisminda his yok bende normal mi? İlk muayene alttan mi yapiliyor? Kanamaniz kac gunde durdu? Hic yan yatamiyorum cok baski oluyor sizde de oldu mu?kanamada Benim 5. Gun sadece leke kaldi bana cok anormal geldi. İdrar yaparken vajinada basi hissi oluyor mu? Bunlar hic beklemedigim seylerdi garipsedim de normal mi ne zaman gecer diye dusunuyorum surekli.
Bir de bazen bebisi uyandiramiyorum bir saat suruyor sariliginin artmamasi icin uyandirmam lazim neler yapiyorsunuz? Ustunu cikariyorum altini degisiyorum konusuyorum ovaliyorum minciriyorum yok.
Regl olmuş olabilie miyim acaba kontrole gittiğimde durum iyi demiştiAynısını ben de yaşamıştım doktorum içerde kan birikmesin her gün sıcak suyla duş al karnına birkaç dakika masaj yap aşağı doğru demişti. Acıdan yapabildiğim kadar yapmaya çalıştım ama bir gün kesiliyor bir gün lekeleniyor bir gün normal kanama geliyor. Başka belirtiniz yoksa lohusa kanamasıdır muhtemelen
Hadi ya her doktorun tarzi farkli. Peki dus konusunda ne dedi?Bana hiç batikon sür demedi bandı çıkartıp tamam dedi bende normal hayatıma devam ettim.
İz konusunda hic bir sey demedi bak. Uzerini kapatmayabilirsin dedi secenek gibiydiBana üstünü bir daha kapama dedi ve fotoğrafını koyduğum kremi verdi. Fındık büyüklüğünde alıp sürüyorum. İz kalmaması içinmişEki Görüntüle 3632987
Strip bantlari tam anlayamadim affola. Uzerinde buyuk bir bant vardi onu aldilar baska gorunurde bant vs yok. İcten dikis atilmis kenardaki dikisi goruyorum o kadar. Batikon surup biraz kurumasini bekliyorum ne kadar sureyle surecegimi de sormayi unuttum su an farkettimMerhaba strip bantlarınız hala duruyor ama üst büyük bant çıktı diye anladım. Eğer öyleyse doktor bana Rif ampul vermişti ve ben o strip bantlar düşene kadar her gün sürmeye devam ettim. Çamaşıra veya pijamaya çıktığı için ben gazlı bezi tam kapatmadan göbek hizamdan aşağıya doğru açıp sadece üstten boyuna bantlardım. Yani hem tam kapanmamış hem de bulaşmamış olurdu. Doktorum yara yerini kapatmayan bir iç çamaşır giymemi söylemişti rahat edemesem de eski şuan küçük gelen çamaşırlarımdan giymiştim.
Eğer strip bantlar da düştüyse daha fazla bir şey yapmanıza gerek yok yara izi kremine başlamanız gerekir diye biliyorum
Sicriyor bazen uykusunda ama uyandirmiyor o yizden mudahale etmedim. Ellerini iceri aldigimda uyanirken kafasina cekiyor ortuyu korktum disarida birakmak daha iyi hissettirdi. Evet bana da terli nemli kalmasin dedi baska da bir sey demedi cok hizli bir kontroldu baska bir dr girip bir seyler sordu ben ayak ustu bir kac bir sey sorabildim sadecekundak yapmayanlar olarak uykuda sicrayip uyanması, emzirirken elini kolunu nasil yönetiyorsunuz? Açık koydum, el.ayak kıpır kipir yine...kundak yapıyorum bu sefer açmaya çalışırken uyaniyor..
Benim de acik devam edeceğiz dedi. Gunde 3 kez alkolle temizleyip, krem.gazli bez kapatıyorum. Banyo yapabilirsin ama terleme dedi. Benden hatta kemer takmamı istedi dr hafifce. (Ameliyatta komplikasyon _uterin adoni olmus..kesi biraz büyük. Bugün de sızıntı gelmiş az bir sey beze..:/ cok hareket ediyorum evde..ins bi sey olmaz ...
Mesanenin rahme yapismasini İlk defa duydum ama cok agrili bir sey gibi hissettim gecmis olsunBende gündüzleri aşırı nem olmuyorsa çorap giydiriyorum dediğin gibi gaz olmasın diye.
Benim mesanem rahmime yapışmış bu arada o yğzden bana mesane deme hiçeğer bol su içmezsem hafif yanma oluyo hala mesanem cok hassas. Bu doğumda ayırdı sağolsun dr um
Ay deliriyorum minumum 45 dakika ugrasiyorum. İslak mendiller alt acmalar soymalar herr seyi yaptim yok uyanmiyor. 5 dakika emiyor. Dun en son yatirdim baktim yarim saat sonra uyandi tekrar emdi. Aslan burcu ben istedigimde emerim diyor sanirim. Sarilik 8.6ydi gecen bugun kontrolde olcmedi cozulmeye baslamis dedi doktor bir hafta daha ugrasip sonra araligi artirmaya calisicamBalım bebişi mutlaka uyandırmaya çalış. Bizim de öyleydi 3. gün sarılık değeri 13 çıkmıştı. Ben ne güzel uyuyor diye düşünürdümdoktor 17 üzeri yatış veririz deyince 2 saatte bir uyandırıp memedeyken ağzının yanından sondayla şırıngayla sağdığım sütü verirdim. Çünkü emmeye gücü olmazdı. Zor uyanırdı vs. Gözlerde belirti vermişti bizde ilk, vücutta sorun olmamasına rağmen değeri bu çıktı. Sonra hızlıca toparladık çok şükür. Altını aç, hafif soğuk ıslak mendille veya hafif soğuk ıslatılmış pamukla altını temizle. Biraz dik tutmaya çalış beslerken. Benimki hep öyle uyanıp ağlamaya başlardı.
Yaa tek tek ne guzel yazmissin cok tesekkur ederimKusum merhaba ben tek tek cevaplayayım 26.gündeyim şuan.
1. Hala karnım yumuşacık ve kaslar işlevsiz gibi. Ki düşük kiloyla hamile kaldım fit halini hatırlıyorum
2. Dikiş yerinde, dikiş kenarlarında ve hatta dikiş hattının üstünde (kasık hizam) hala hissizlik var. Duşta alt karnımı lifle ovarken dikiş hattıyla alakası olmayan bir bölge olmasına rağmen hala acı ve hassasiyet hissediyorum.
3. Kanamam tam olarak ne zaman durdu hatırlamıyorum ama hala aralıklı devam ediyor. Sadece ilk hafta lohusa pedi kullandığımı sonra normal pede geçtiğimi ve dolduracak kadar kanamam olmadığını hatırlıyorum. Ama önemi yok çünkü bir durup bir başlıyor. 3 gündür yoktu dün tekrar geldi hafif bugün tekrar kesildi. Doktor 40-50 gün normal olduğunu söyledi. Ama içerde kan birikmesin sıcak suyun altında karnına masaj yap dedi. Bunu benim bu dönemimde söyledi seni şuan yanlış yönlendirmeyim erken bir dönemdesin. Şuan rahat duş alabiliyorsan bile bu lütuftur. Ben 10.günde daha yeni tek başıma duşa girebildim.
4. Yan yatma için erken bir dönemde olduğunu düşünüyorum. Ben daha 1 haftadır biraz daha nispeten rahat yatabiliyorum ama psikolojik korkumdan dolayı da hep tetikteyim ters bi dönüş yapacağım canım yanacak diye. Yüzüstü yatmaya hala cesaretim yok ki 6 haftadan önce önerilmiyor diye biliyorum.
5. İdrar yaparken vajinada baskı, acı, kasıklarda ağrı bende belki 15-20 gün azalarak devam etti. Şuan hala çok su içmemişsem hafif ağrı oluyor. Bol bol su iç
6. Aynı durumu ben de yaşadım. Bir yere kadar kayınvalidem ayağının altını sıkardı o kadar uyandıramazdık. Bana korkma sık biraz ayağını derdi ben kıyamazdım ama mecbur kalınca onun iyiliği için sıkıyorsun maalesef ağlayarak uyanırdı. Bir de altını hafif soğuk ıslatılmış pamukla silerdim. Bir şişe iyi su dururdu başımda. Emerken de sürekli çenesinin altını uyarırdım. Ağzının kenarından şırıngayla sağdığım sütü verirdim kolay-hızlı içsin uyuyakalmasın diye. Denerseniz dikkatli vermeye özen gösterin genzine kaçmasın. Sadece emme refleksi aktifken sütü ağzına yavaşça gönderin.
Genel olarak şuan çok ağrım acım olmuyor. Hareketlerim serbestleşmeye başladı. Ama buna güvenip ağır iş yapmamak gerek yine de. Umarım kolaylıkla geçer süreciniz
Ben özellikle pansuman vs yapacak mıyız dedim hayır sarı kantaron yağı ya da gerçek zeytinyağı sür, ılık suyla duş al başka bir şeye gerek yok dedi. Korseyide 1 haftalıkken sordum çok sıkmamak kaydıyla takabilirsin benim açımdan bir sorun yok dedi. Ama başka arkadaşların drları izin vermemiş, bence drun ne diyorsa ona uy korse konusundaKizlar bugun dikis bandi sokuldu. Doktor gunde iki kere batikon sur dedi uzerini kapatma dedi. Bulasmamasi icin ne yapiyorsunuz? Bir de iki kere sordum doktorumdan cevap alamadim banyo yapabiliyoz mu ya? Korse ne zaman kullanabiliyoruz. Doktorun yaninda unuttum mesaj attim cevap gelmedi
Evde ikisi de var arada onlari da sursem mi acaba. Korseyi hastanede sordum şal gibi bir sey ile baglayabilirsin demisti evde penye bir carsaf var ikiye boldum onu sardim karnin asagi cekmesine iyi geldi sicakta terletmedi de. Ama korse kadar sıkmıyor tabi ondan bir sordum ama yogun heralde donmedi.Ben özellikle pansuman vs yapacak mıyız dedim hayır sarı kantaron yağı ya da gerçek zeytinyağı sür, ılık suyla duş al başka bir şeye gerek yok dedi. Korseyide 1 haftalıkken sordum çok sıkmamak kaydıyla takabilirsin benim açımdan bir sorun yok dedi. Ama başka arkadaşların drları izin vermemiş, bence drun ne diyorsa ona uy korse konusunda
GözünaydınCanımmm evet bugün doğurdum sabah
Doğurdum yaşasın
Evet ya, herkes o konulara gecti, biz hala acildi mi, sancidi mi modundayizEvet hayırlısı ile kapanışı yaparızsüt kaka çiş muhabbetine atlamak istiyorum artık ben de
Sağol canım senin de gözünaydınGözünaydınsağlıkla büyüsün bebeğin ben de doğurdum sabah 11.30da kızlar 150gr ödem atmış bebiş gece tarttılar ama emiyor,çiş-kaka da yaptı sınır dedi hemşire sizin ne durumdaydı bebişler
Duş filan alabilirmiyim dedim tabi kuru tut yeterlidir dedi gelip hemen duşumu almıştımHadi ya her doktorun tarzi farkli. Peki dus konusunda ne dedi?
İz konusunda hic bir sey demedi bak. Uzerini kapatmayabilirsin dedi secenek gibiydi
Strip bantlari tam anlayamadim affola. Uzerinde buyuk bir bant vardi onu aldilar baska gorunurde bant vs yok. İcten dikis atilmis kenardaki dikisi goruyorum o kadar. Batikon surup biraz kurumasini bekliyorum ne kadar sureyle surecegimi de sormayi unuttum su an farkettim
Sicriyor bazen uykusunda ama uyandirmiyor o yizden mudahale etmedim. Ellerini iceri aldigimda uyanirken kafasina cekiyor ortuyu korktum disarida birakmak daha iyi hissettirdi. Evet bana da terli nemli kalmasin dedi baska da bir sey demedi cok hizli bir kontroldu baska bir dr girip bir seyler sordu ben ayak ustu bir kac bir sey sorabildim sadece
Mesanenin rahme yapismasini İlk defa duydum ama cok agrili bir sey gibi hissettim gecmis olsunbende de basinc hissi oluyordu yavas yavas azaldi cok sukur. Ama arada wc gitmek ne guzel bir seymis. Buyuk tuvalet hala sorun cok canim aciyor ikinmasam da. Gecicek ins o da ne yapalim
Ay deliriyorum minumum 45 dakika ugrasiyorum. İslak mendiller alt acmalar soymalar herr seyi yaptim yok uyanmiyor. 5 dakika emiyor. Dun en son yatirdim baktim yarim saat sonra uyandi tekrar emdi. Aslan burcu ben istedigimde emerim diyor sanirim. Sarilik 8.6ydi gecen bugun kontrolde olcmedi cozulmeye baslamis dedi doktor bir hafta daha ugrasip sonra araligi artirmaya calisicam
Yaa tek tek ne guzel yazmissin cok tesekkur ederimAllah razi olsun. İslak bezle yuzunu bacaklarini vs silmeme ragmen etki etmedi. Topugunu siktim ama heralde hafif yaptim dedigin gibi kiyamadim. Karnin nispeten normallesmesi baya surecek anladigim kadariyla
Gozun aydin saglikla buyutGözünaydınsağlıkla büyüsün bebeğin ben de doğurdum sabah 11.30da kızlar 150gr ödem atmış bebiş gece tarttılar ama emiyor,çiş-kaka da yaptı sınır dedi hemşire sizin ne durumdaydı bebişler
O zaman cok sikinti degil dus almak herkes almis. Yaz sicaginda aksi cok zor ya zatenDuş filan alabilirmiyim dedim tabi kuru tut yeterlidir dedi gelip hemen duşumu almıştım
Ben kullanıyorum aşkım korse. Baya işe yaradı karnım baya indi rahatlatıyorda. Sadece oturup kalkarken sezaryen yerine denk gelirse o can acıtıyor penye bişi daha rahat olur sürekli kullanacaksan. Ben evde iş yaparken ya da dışarda yürüyüşe vs çıkacakken giyiyorum. Sıcaklarda bunaltıyor azcık geçsin daha rahat kullanırım diye düşünüyorum. Ben korse almayı unuttuğum için e bebekten babyjörnün bi korsesini aldım beğendim haberin olsunnnnEvde ikisi de var arada onlari da sursem mi acaba. Korseyi hastanede sordum şal gibi bir sey ile baglayabilirsin demisti evde penye bir carsaf var ikiye boldum onu sardim karnin asagi cekmesine iyi geldi sicakta terletmedi de. Ama korse kadar sıkmıyor tabi ondan bir sordum ama yogun heralde donmedi.
Benim de sütüm yetmiyor malesefGaz damlasını 1 kere verdik daha sonra vermedik çünkü çocuğum tam doymuyomusyani aglamalari daha çok o yüzden. Gazını emerken kendi cikarabiliyor bazen sadece sütüm tazyikli gittiği zaman rahatsız oluyor onuda artık sagiyorum daha sonra emiziyorum
Tazyikli geldiginde ortalama kac dakika emiyor? Benimki cok kisaltti emmeyi tazyik yuzunden yoruluyor sanirim.Gaz damlasını 1 kere verdik daha sonra vermedik çünkü çocuğum tam doymuyomusyani aglamalari daha çok o yüzden. Gazını emerken kendi cikarabiliyor bazen sadece sütüm tazyikli gittiği zaman rahatsız oluyor onuda artık sagiyorum daha sonra emiziyorum
Bakayim o korseye o zaman olmadi penyenin uzerine takarim. Rahat olsa da yeterince sıkı olmuyor. Organlar toparlanirken de destek oluyor korse sadece karin goruntusu icin degil aslinda bunun icin istiyorum ilk dogumumda takmadim biraz sarkma olmus bazi organlarimdaBen kullanıyorum aşkım korse. Baya işe yaradı karnım baya indi rahatlatıyorda. Sadece oturup kalkarken sezaryen yerine denk gelirse o can acıtıyor penye bişi daha rahat olur sürekli kullanacaksan. Ben evde iş yaparken ya da dışarda yürüyüşe vs çıkacakken giyiyorum. Sıcaklarda bunaltıyor azcık geçsin daha rahat kullanırım diye düşünüyorum. Ben korse almayı unuttuğum için e bebekten babyjörnün bi korsesini aldım beğendim haberin olsunnnn
Bencede değil canım doktorum yaran iyi dedi ben geldim hergün aldım duşumu hiç bişey yapmadım haricindeGozun aydin saglikla buyutbenim ilk gece 200, ikinci gece 100 gr atmisti. Biraz fazla atti cis cok arada oluyordu emiyordu ama sonradan terledigi icin attigini farkettik her sey duzeldi
O zaman cok sikinti degil dus almak herkes almis. Yaz sicaginda aksi cok zor ya zaten
Ya benim yetiyomu yetmiyor mu anlamıyorumBenim de sütüm yetmiyor malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?