2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Bugun dr ilk ay 600 gr almasini bekleriz dedi bize.. Sizinde 800 gr gayet iyi
İnşallah canım inşallah öyle bir şey olmaz
Sagolasin canim. Yatis vermedi cok sukur. İki yerde tahlil yapmistik hastanede ureme cikmamis onu ben enabizda gorememistim oteki yerde yaptirdigimizda cikmis sanirim bulas vs oldu. Cok korktum yine yatircaklar diye de cok sukur yatirmadilar

Kizlar gaz icin hangi cayi tuketiyorsunuz? Benim kizim cok gazli ya 6-7 kere alttan cikarmadan rahatlamiyor hic gormedim boyle bir sey bende gaz var sanirim bir sey iceyim ama ise yarayan hangisi bilemedim

Benim ilk doğumumda bi kere olmuştu. Sürekli sağdım. Bide duş alırken sıcak soğuk su tuttum. Bide mantığı ne bilmiyorum ama temiz bi süngerle duşta göğüslerime masaj yaptım. Faydası olmuştu gerçekten. Ama ihmal etmeyin benim ateş olmamıştı galiba

Kizlar gaz icin hangi cayi tuketiyorsunuz? Benim kizim cok gazli ya 6-7 kere alttan cikarmadan rahatlamiyor hic gormedim boyle bir sey bende gaz var sanirim bir sey iceyim ama ise yarayan hangisi bilemedim
Ya bende aynısını düşündümm bi çay varsa içeyimde geçsin diye. Ihlamur rezene papatya yazıyordu nette ıhlamur aldım ama içemedim daha. Dediğin gibi bende de gaz var. Uzun pijama+çorap+panduf gezmeye başladım çocuk isilik derken ondan çok ben isilik olcam

Valla ben de baya gazliyim ne yapiyor anlamadim. Karpuz yapar mi ondan supheleniyorum. Bugun gaz damlasi verdim ama duzenli mi kullanmak gerek acaba. Ben ihtiyac olursa boyle evde dursun diye almistim. 3 saat gaz cikariyoruz cikariyoruz gecmiyor kiz bebeklerde kolik pek olmaz ama bilemedim. Simdi nette flash indirimde bir sey vardi puani cok yuksek onu aldim bakalim yorumlarda gaza iyi geldi yazan var deneyim guzel cikarsa haber ederim sana da

Aşkım ben yapay zekaya sordum. Karpuz, kavun, ekşi meyveler, incir, domates, salatalık, portakal, mandalina falan hep gaz yapıcı. Chatgptye dedim ki bana gaz yapan sebze ve meyveleri listele. Baya bi liste çıktı aç kaldım

Gaz damlasını düzenli kullanmak gerekiyor bu arada. Etkisi de hemen çıkmıyor zaman alıyor. Ben bugün kiraz çekirdeği kemeri aldım. Onu ılıtıp koydum bakalım etki eder İnşallah. Normal gaz böyleyse koliti düşünemiyorum yazık minicik yavrum kuş gibi çırpınıveriyo için gidiyo

Her doktor farklı bisey diyormuş ya hangisi doğru şaşırıyor insan

Bende Hipp aldım nasıl memnun musun gaz kilo fln nasıl ilerliyor mama ile
Mamayı sütüm 3. Gün gelene kadar düzenli verdim sonra süt gelince bırakmıştım 15. Gün kilosu bana az geldi o yüzden cumadan beri uyanıkken sırf meme uykuya geçerken mama veriyorum aylık kontrolde bakıcam durumu ne. Gaz sorunumuz cok yok rutin kaka yapar onunla atıyo gazını. Ben ilk oğlumda cok cektim kolikti onda aptamil kullanmıştım cocupun feleğin şaşırttı hatta bizim de. O yüzden bunda riske atamazdım 8 ay cok yıprandım çünkü onda. Direkt keçi sütlü olanını aldım. Hatta doğum yaptığım hastanede de hıpp keçi sütlüyü kullanıyormuş.

Bende Bugun vermeye başladım uyutmadan önce Kendi sütümü verip ardına 30cl verip uyuttum sabahta emzirmeden sonra 30cl veririm bu şekilde ilerlemeyi düşünüyorum şuan. Gaza gelirsek gazlı bi bebek ağlamaktan bi hal oluyor bide görsen okadarda gaz çıkarmasına rağmen fayda yok halen gazlı başlarda iyiydi sonradan fırladı bu gaz illeti bizi mahvetti doktorda kaç ay bunu çekeceksin mecbur kesin çözümü yok sen ne kadar gazda çıkarsan bazı bebekler böyle gazlıdır şuan röntgen çeksem bu bebeğin karnı gaz ile doludur şaşırırsın dedi

Oğlum 8 aylıktı bi güm geceyi sabah ettik soluğu acilde aldım. Aynen senin Dr un dediği gibi Dr röntgen cekti sonuç ne karnı Full gaz.
Artık ek gıdamız oturmaya başlamış peynir yoğurt vs yemeye başlamış. Dr muz dedi laktoz alerjiniz var mı dedim babamız da yok ama bende var. Normal sütü falan sindiremem sabahı diri tutarım. Hah dedi malesef 1 yaşına kadar sütü ve süt ürünlerini kesiyoruz. Maalesef uymak zorunda kaldım. Sabahlara kadar sokağı inletiyodu. Ki doğdu ilk1 hafta sakindi 2. Hafta bi başladı işte 8 aylığa kadar.
O yüzden bunda temkinli ilerlemeye çalışıyorum.
Mamaya gelirsek sen bebisini bol bol emzir.2 uyku arası 2 saat uyanık kalıyorsa mesela benim ki öyle ben 1 bucuk saat emzirmeyle geçiriyorum. Mamaya alışıp meme reddi yapmasın diye ha alışır emzik gibi kullanır orası ayrı bu ilk ay sütün coğalması lazım onu da bebek emdikçe indirecek kanaldan. Benimki de öyle 70 80 lik mama yapıyorum ama 30 40 nı anca içiyo uyuyup kalıyo. Ama her uyku önü rutinledim bunu
Oğlum 2735 doğmuştu ödem atmış 260ü e düşmüştü. 15. Gün kontrolünde 2800 olmuş 15 güne toplam 200 gram anca almış yani öyle düşün. Ama boya gidiyo 15 günde 3 cm uzamış asm de ki ebe de dediği içtiği sütler boyuna gidiyo herhalde kiloya uğramadan diye. Şaşkınım ilk Oğlum 2800 doğup üstüne çok güzel kilo almıştı. Bu da öyle olur sandım ya benim sütte problem var ya da bu cocuğun bünyesi de böyle olacak

Ya diyorlar ya ilk 14-15 günde doğum kilosunu yakalamalı diye öyle olmuş aslında 1 aylıkta kaç almış olacak bakalım insallah güzel ilerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…