2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Doğru söylüyorsunuz aslında hem evet sancı çekmek bebeğin ciğerlerinin gelişmesine bağışıklığına faydalı diye okumuştum bir yerde ne kadar doğru bilmiyorum ama.bunda da vardır bir hayır diyorum ben de artık sağlıkla güzel günlere büyüsün yabrularımız inşAllah

Canım ayni şekilde oldu bende de bi anda boşaldı sonra tekrar kesildi ama şimdi ara ara gelmeye devam ediyor oda bir kaç damla deyim

Ben
Özellikle gece emmelerinde memede hemen uyuyor. Biberonu verdiğim de gözler açılıyor ve emiyor cokcok (medela calma biberon kullanıyorum, sütün gelmesi için baya meme emer gibi çekmesi gerekiyor bebenin). Bazen tam o sırada biberonu çekip geri memeyi dayıyorum 2-3 dk daha emiyor. Bunu 3 kere fln yapıyorum bazen de ben de cok yorgun oluyorum mama bitene kadar biberonu tutup sonra memeyi verip bir süre öyle takilip uyuyorum geri

Bende l4l5s1 de vardi. Ben her sene fitikdan bir ay tutulup hic hareket edemiyordum. İlk hamileligimde basladi tutulmalar, ama dogum yaptiktan sonra kizim 6-7 yasina gelene kadar tutulmadim hic elhamdulillah. Bu hamileligimde de fitigim patladiktan sonra supriz oldu bana. Hamileyken belim mahvolacak dedim hic bel agrisi cekmedim biliyor musunuz? Bebegi ileride cok kucagima alamam belki ama yine de umitsiz degilim esim yardim eder. Bu aylar ozellikle fitigin atak aylari ama bu kadar umitsiz dusunmeyin. Allah derdi veriyorsa dermanini da veriyor. Beyin doktoru da bana o kadar kotu fitiklarima ragmen ameliyatsiz hallederiz dogumdan sonra agrin olunca gel dedi umut oldu bana. Bebek istiyorsaniz fitik gececek bir sey degil hayatimizi adapte ederek devam edecegimiz bir sey ertelemeyin derim ben. Buradaki hamile arkadaslarin cogu da fitik var. Kadinlarin cogunda vr. Bende ayni anda patlayan iki yerden uc fitik oldugu icin benim biraz korkum vardi ama sorun olmadi cok sukur

Ana kucağını ben kullanıyorum ama uzun tutmuyorum, bana da çok oturuyomuş gibi geliyo, bir iki haftaya daha rahat kullanır sanki. İş yaparken falan koyuyorum daha çok, onun dışında hep yataş juno’da
Ya ben de bir iki koydum en alt kademede bile oturuyor gibi geldi. Bizimki en cok puseti seviyor ablasi da severdi eve cikariyorum bazen ona koyuyorum. Reflu yatagi var su miniklerden gunduz onda yatiyordu kucuk gelmeye basladi anlamadim iki uc ay kullanirim diyordum. Elele anakucagi almistim ama onda da cok cokuyor kullanamadim
Kızlar bebeklerinizin kakasinda mukus oluyor mu benim bebeğimin kakasi mukuslu oluyor biraz araştırınca korkmaya başladım alerji vs olabilir diye sizlerin bebeklerinde nasıl
Bizim de oluyor ya ben de alerjiden supheleniyorum
Molfix ilk kizimda kullanmistik hic sorun yasamadik ama icerigi degisti mi bilmem. Premium u begendim gibi
Biz de 8 de bir basladi hala devam o kadar emiyor ki karninda oyle bir yer yok yani. Yazik diyorum vermemeye calisiyorum yarim saat kucakta gezdirme ayakta sallama oyaliyorum sonra bir araniyor bir yapisiyor memeye icim uzuluyor. Doyduguna eminim sutu yuttugunu duyuyorum gazi da cikariyoruz ben hic anlamadim ne oluyor. Sleepy cidden pisiriyor. Bizim kiz her acmada uc bez degistirtiyo bana. Yapiyor takiyorum zortluyor hadi bir daha
Bir seye mi uzuldun stres yaptin canim? Benim de azaldi gibi sagmayi birakinca sagsam da gaz sancilari oldugunda cok emiyor yetmeyecek gibi geliyor
Kardeslerimde canbebe kullanirdik cok iyiydi sonra dedigin gibi ortadan kalkinca molfix kullandik. Kizimda da molfix kullanmistik hic sorun yasamadik Cocuklar bez seciyor bence her cocugun farkli rahat ettigi bez var sanki
Başladık yine akşam olduya uyumuyo emmiyo kucakta gezdirin sadece diyor
Biz de 8 den beri kucakta. Gazini cikardim kax defa, defalarca emzirdim Yok bir sey var. Midesinde o kadar yer de yok. Ama oyle bir araniyor ki anlam veremiyorum. Demin iki tane buyuk gaz cikardi uyudu yatirdim bes dakika sonra kivranarak uyandi 5 tane alttan cikardik kavga dovus ama hala agliyor. Karni tas gibi

Aynisi

Herkesin bebesi ayni demek ki degisti bu yenidoganlar eskiden uyurdu bunlar anneler de toparlanirdi. Dikislerim yanmaya basliyor valla bu kadar ugrasinca terliyor o kisim sanirim otur kalk otur kalk. Daha iyilesemedik ki tam
Nasil biliyor musun? Surekli ıkınma hali, memede uyuma ama yerimden kimildasam kiyamet kopuyo. Yanindan bir saniye ayril anliyo uykusundayken. Kucakta olacak ama uyuyacak orada. Bezini degistirmek mucadele . Millet kart gosteriyo, kirmizi isik uyku egitimi veriyo biz aglarken morarmasin diye ttetikte yasiyoz. Yemek yiyemiyoruz. Babasiyla nobetlese bakiyoruz. Yardim eden yok. Evden cikma yok. Kabus gibi.

Ay Allah yardimciniz olsun. Biz de esimle donusumlu bakiyoruz. Bizim belli saatlerde oluyor. Neye gore neden oluyor bilmiyorum. Bir kere uyuyamadi mi dongu basliyor.

Kızlar bebeklerinizin kakasinda mukus oluyor mu benim bebeğimin kakasi mukuslu oluyor biraz araştırınca korkmaya başladım alerji vs olabilir diye sizlerin bebeklerinde nasıl
Ay leydicim nasıl mukus oluyor bi tarifler misin benimde bebişimin kakasında oluyor. Galerim kaka fotoğrafı dolu

Ay Allah yardimciniz olsun. Biz de esimle donusumlu bakiyoruz. Bizim belli saatlerde oluyor. Neye gore neden oluyor bilmiyorum. Bir kere uyuyamadi mi dongu basliyor.
Ben şeyi fark ettim gün içinde kesintisiz 4 5 saat uyanık kaldığı bi kısım var. O kısım nereye denk gelecek Allah kerim. Mesela sabah 8den öğlen 1e kadar uyanık kalıyor. Gündüz olunca dışarı çıkıp bayıltıyorum geçiyor. Ama geceye denk geldiyse çıldırmış gibi emiyor rahatlayıp uyumak için. O esnada gazda üstüne biniyor ve daha da sinirleniyo. Gaz çıkartsakta o kadar emiyor uyuyor ki yenileri ekleniyor korkudan gece çıkartamıyorumda hazır uyudu diye. Bu sefer yeni gazın sancısı başlıyor. Memelerimde süt bitiyor artık hala emmeye devam ediyor. 5.hafta atağını tarifliyoruz aslında hepimiz. Uzayan uyanıklık süresi, huzursuzluk, uzayan ağlama süresi, memeye vs düşkünlük, kucakta olma ten teması isteği. Power pump yapıp süt arttırmayı denicem artık yoksa yetmeyecek. Psikolojik olarakta üzüldüğüm strese girdiğim bi dönem lök diye kesilecek diye korkuyorum.

İnsallah alerji değildir ya sözde 2. Çocuk ama ilk çocuğumda nasıldı hatırlamıyorum belki de normaldir de ama hatırlamadığım için stres yaptım

Ay leydicim nasıl mukus oluyor bi tarifler misin benimde bebişimin kakasında oluyor. Galerim kaka fotoğrafı dolu
Kız yapışkan gibi bazen böyle küçük minik görüyorum bugün afedersin uzunca da vardı sumuksu yapışkan gibi değişik ya insallah normaldir bazı yerler anne sütü alıyorsa normal bazi yerlerde de alerji vs diyor tek başına alerji için yeterli belirti değilmiş flnda okudum ama bilemedim ki

Bende artık çekmeye başladım başlarda umursamadım normaldir diye de alerji fln okuyunca stres yaptım kalça ultrasonu zamanı çocuk doktoruna bi sorucam artık valla annelik ne kadar zor canımız çıkıyor her ayrıntı stres hep

Ay mesaj olarak bi atar mısın aynı mı acaba. Bende kafayı yedim artık süt ve süt ürünleri yemiyim dedim e bu sefer geriye bir şey kalmıyor bide kalsiyumdan zengin beslenemiyorum böyle olunca. Bir sürü şey denedim acaba nesi var diye ama süt ürünü tüketmeyince de var, tüketince yok mesela. Bugün yoktu ama süt ürünü tükettim. Miktarı mı önemli yoksa soğuk vs mi etkiliyor ayağımızı falan mı üşüyoruz binbir türlü şey. 5inde bizim kontrolümüz var. Doktora galeri şov yapıcam mecbur

Asibacım sende kaka fotosu var mı leydii69 ile bez karşılaştırması yaptık kakaları çok benzettik 3. Görüş lazım bide bebesinin kakasının normal olduğunu düşünen özelden atabilir mi kaka normal bebek kakası nasıl bilemediğimiz için anormali bilemiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…