17.01 de yazmisim bilin bakalim o saatten beri ne yapiyorumKizlar ana kucagindan hallice, besikten ufak salonda kullanilacak besik tarzi bir sey lazim. Babynest dar geliyor boydan ya. Cok fiyatli olmayan memnun kaldiginiz urunler var mi
Benimki deeee sonra bu tuvaletini ogrenince tam yemekteyken kakasi gelmesiyle devam ediyorbenim kocamda yedi o zılgıtı bi. Sling sevdi benimki bizim evde yemek hazır olduğunda bebişim uyanıyor anasına yedirmiyor. Bende bağladım uyudu orda öyle yiyebiliyorum çoğu kez
Benimkinin de belli saat dilimleri var. Ama gaz sancisi her gun ayni saatte tutmaz gibime geliyor ama yine de benimki de deli gibi karni sis ve gaz cikariyor. Bugun 7 de basladi daha simdi yatirdim. Emmek istiyor emiyor emerken gazlar elimin altinda yuruyor resmen. Bagirsaklarini da duyuyorum. Asagi giden gazi cikarmasi cok zor karnindaki neyse de. Donguye giriyor gazi var emmek istiyor emdikce gazi artiyor tekrar basa. Aslinda bu saatlerde emzik alsalar daha kisa surecegi gorusundeyim ama almadi benimkiMerhaba, benim bebeğim de bugün 40 günlük oldu özellikle son bir haftadır daha belirgin ve baskın olmak üzere bizim de her sabah 7-11 saatlerinde her akşam 5-9 saatlerinde huzursuzluğu var düzenli olarak. Dediğiniz gibi ne yapsam çözümü olamamak ağlamaya devam etmesi vs. Ben karnına sancı girdiğini düşünüyorum. Çok yorgunum ama isyan edesim yok. Düşünsenize biz bile kıvranıyoruz gaz ağrısı girdiğinde Allah bilir onlar ne yaşıyordur. Gaz olduğunu nerden anladığımı sorarsanız açmış gibi meme istiyor veriyorum huzurla emerken bi anda çekilip çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor ve sonra memeye tekrar dönmeye çalışıp ağlamaya devam ediyor. Tutturuyorum tekrar susuyor sonra tekrar başlıyor. Bunlar belki birkaç dakika içinde beş kere oluyor o kadar sık. Biberonla verince de mızırdanarak içiyor. Çok kez elimin altında bağırsak hareketini hissettim birçok kez gazın dolaşma sesini duydum ama çıkaramadı yavrum. Bir yerden sonra yorulup uyuyor. Mümkün mertebe dik tutmaya çalışıyorum, karnına masaj yapıyorum yağ ile, bacaklarını karnına bastırıyorum. Hiç çıkaramadım gazını ama o an rahatladığını görüp mutlu oluyorum, duygusal olarak tatmin olsun diye meme yine veriyorum çekiştirip ağlama atağı olsa bile çünkü biliyorum ki o an sancısı var ve emip huzur bulmak istiyor sancısı geçince. Mevzu bu. Yazık yani ne diyim hep “bilerek yapmıyor bir sorunu var” ı aklımda tutmaya çalışıyorum. Her şeyi deniyorum mecbur. Gerçekten çok zor annelik gerçekten delilikmiş. Siz gayet yetiyorsunuz sadece o an rahatlatamamış olmak bizi kötü yapmaz böyle şeyler düşünmeyin hiç
Benimki deeee sonra bu tuvaletini ogrenince tam yemekteyken kakasi gelmesiyle devam ediyor
Benimkinin de belli saat dilimleri var. Ama gaz sancisi her gun ayni saatte tutmaz gibime geliyor ama yine de benimki de deli gibi karni sis ve gaz cikariyor. Bugun 7 de basladi daha simdi yatirdim. Emmek istiyor emiyor emerken gazlar elimin altinda yuruyor resmen. Bagirsaklarini da duyuyorum. Asagi giden gazi cikarmasi cok zor karnindaki neyse de. Donguye giriyor gazi var emmek istiyor emdikce gazi artiyor tekrar basa. Aslinda bu saatlerde emzik alsalar daha kisa surecegi gorusundeyim ama almadi benimki
Emzirmeden önce sıcak su torbası, kanalları açsın süt aksın diye; emzirdikten sonra da soğuk buz, daraltsın daha şişmesin, enfeksiyon varsa sönümlesin diye. Deli gibi emzir, emzirirken de agriyan yerlere masaj yap meme ucuna doğru. Agri arttıkça emzir, başka çaresi yok. Ben sagmayi denedim bir damla süt gelmemişti mastitken. Bir de Parol.:) ben bilmeden majezik içtim ateşimi düşürdü ama bebeğe zararlıymış.Selam kızlar 21 Ağustosta sezeryanla doğum yaptım
Bugün 13. Günümüz sütüm üçüncü günden beri hızlı gelip göğüslerimde baskı yaptı sağım yapıyorum ancak tek göğsüme bugün bir ağrı saplandı meme taş gibi oldu emziriyorum yine sızlıyor sizde de böyle oldu mu ne yapmam lazim hiç iyi değilim sıcak su torbası bıraktım zeytin yağı sürdüm masaajla daha ne yapmam lazım bilemiyorum
Teşekkür ederim canım parol aldım daha iyiyim emziririm ama bebek hemen doyup kusuyor elektirikli sağma makinasından sora oldu ağrı korkuyorum yine aynı yapar diyeEmzirmeden önce sıcak su torbası, kanalları açsın süt aksın diye; emzirdikten sonra da soğuk buz, daraltsın daha şişmesin, enfeksiyon varsa sönümlesin diye. Deli gibi emzir, emzirirken de agriyan yerlere masaj yap meme ucuna doğru. Agri arttıkça emzir, başka çaresi yok. Ben sagmayi denedim bir damla süt gelmemişti mastitken. Bir de Parol.:) ben bilmeden majezik içtim ateşimi düşürdü ama bebeğe zararlıymış.
Cok geçmiş olsun.
Oğlum 11 aylıktı korunmayı bıraktığımda en hızlı unutan benim galiba aranızda10 yaşında oğlum var. Ağır kolikti, 8 saat bağır çağır sancı çektim, 7 dikişlik epizyo yaram vardı. Basiretim mi bağlandı Allah unutturdu mu noldu anlamadım kızım şimdi 34 günlük. Heralde unutuluyo ama yoo bu sefer unutmam yav
Sakin sakinn günde 5 çişli bez atıyorsan bebeğin doyuyo korkmaAy bende aynı ikilemdeyim işte. Bitiyo mu acaba sütte sonra aç mı kalıyo diyorum. Sürekli kucak falanda isteyince
3 kuralı vardır kolikte haftada en az 3 gün ve en az 3er saat böyle ıkınmaklı ağlamaklı krize giriyorsa kolik olmuş oluyor. Ve genelde aynı saatlerde başlar aynı saatlerde biter.Benim araştırmama göre aslında belirli saatlerde özellikle akşam bu saatlerde düzenli olması maalesef erken kolik belirtisiymiş. Bilemiyorum tabi yaşayıp göreceğiz. Emziği normalde keyifle alırken bu saatlerde ağlayarak ağzından çıkarıyor yada öğürüyor gibi oluyor ben de zorlamıyorum. Neyse kendi kendilerine pırtladıkları zamanlar da gelecek inşallah :)
Biz ne yaptık kendimize serzenişleri geçince, ya çok tatlı iyi ki yaptık modu geliyo eşimle. Yaza tatil planladık tüm motivasyonumuz kendimizi yaza atmakOğlum 11 aylıktı korunmayı bıraktığımda en hızlı unutan benim galiba aranızda
Ve o nasıl kolik bir bebekti akşam 8de başlardı sabahlara kadar çığır çığır ağlamak8 aya kadar da sürdü baya baya
Şimdi oğluşum anasınıfına başlayacak 11 aylıktı korunmayı bıraktığımda 8. Aydan 11. Aya kadar unutmuşum zaten kolik sancılarını ee araya 4 sene girdi rabbim nasip etmedi ben bile cok zorlanıyorum şuan ilk oğlumda koliğin her harfini yaşamışken iliklerime kadarBiz ne yaptık kendimize serzenişleri geçince, ya çok tatlı iyi ki yaptık modu geliyo eşimle. Yaza tatil planladık tüm motivasyonumuz kendimizi yaza atmak
Arada o kapanıyo dayanamayıp uyuyo 2 gibi ben devralıyorum sabaha kadar. Saçımı zor topluyom diyen abla gibiyiz ama geçecek inş.
Ay dogru soyluyorsun bana da oyle dediler. Bizde de soyle bir durum oldu ilk zamanlar kizim kilo aliyordu cisli bez yoktu meger terledigi icin yokmus. Dun aksam 7-12 arasi surekli emmek istedi deli gibi emdi ama demin altini aldim cis yok. Aksam da 1-2 kere anca yapti terden cise cikmayabiliyorlar bazenSakin sakinn günde 5 çişli bez atıyorsan bebeğin doyuyo korkma
Ay ben de kolikten supheleniyorum ama bizim aksam nobetlerimiz aglamali degil genelde mizildanmali. Kucakta susuyor yatirirsam agliyor o bana teselli oluyor kolik bebeden cok korkuyorum en sz 3 gun 3 saat kismi bizde tutuyor3 kuralı vardır kolikte haftada en az 3 gün ve en az 3er saat böyle ıkınmaklı ağlamaklı krize giriyorsa kolik olmuş oluyor. Ve genelde aynı saatlerde başlar aynı saatlerde biter.
Benim kizim da 2 yasindaydi o kadar cok cocuk istedim ki sut gelmisti goguslerimden tekrardan. Karnimda gaz haraket etse acaba hamileyim de anlamadim mi moduna giriyordum. Yalvardim esime onu ikna edemedik 9 sene. Son iki senedir o istiyordu fitik musade etmiyordu kizim bakti bunlar yapamicak ben geleyim dediOğlum 11 aylıktı korunmayı bıraktığımda en hızlı unutan benim galiba aranızda
Ve o nasıl kolik bir bebekti akşam 8de başlardı sabahlara kadar çığır çığır ağlamak8 aya kadar da sürdü baya baya
Ben de baslarda senin gibiydim, herkesin bebegi huzurlu benimki boyle saniyordum ama yaniliyoruz . Takip ettigim ya da bebegi olan cogu anne ayni durumda. Ya uyumuyor ya agliyor. Dun biraz yuruyuse cikayim dedim, sirf cikmam 3 saat surdu, emzir gaz cikar, altini degis, yine emzir yine gaz derken… cikardim bu seferde asla durmadi arabada hep vingildadi, kucsga alip tek elimle de arabayi surup kosa kosa eve geldim. Hele ilk haftalarda durup durup agliyordum, ben ne b.k yicem simdi diyeBen artık cok yoruldum. Galiba depresyona giriyorum. Herkesin bebeği mutlu huzurlu bir tek benimki huysuzmuş gibi geliyor. Bugün öğlen 2 saat akşam bir saat aralıksız ağladı. O kadar çok ağlıyor ki artık bakım verirken bile ben bir şeyleri yapamıyorum hissi geliyor. Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Sürekli ağlama atağı gelecek diye korkuyorum. Çok yorgunum huzursuzum dışarı adımımı atamıyorum bugün bir bebek mağazasına gitmemiz gerekiyordu eşimle, direkt bakım odasına girip ordan hala ağlayan bebekle çıkıp eve geldimbugün 34.günü ben 34 ay yaşlandım.
Gazı vardır diye gaz damlasına başladım, bağırsaklarla ilgili olduğunu düşünüyorum ama o da genellikle böyle oldugunu duyduğum için
Aşkım o kadar mememe yapışık ki. Sanki kutu süt bitmiş ama elindeki pipetle ısrarla dibini içmeye çalışan insan. Öyle bi vibe djdjdjdjSakin sakinn günde 5 çişli bez atıyorsan bebeğin doyuyo korkma
Oğlum 11 aylıktı korunmayı bıraktığımda en hızlı unutan benim galiba aranızda
Biz ne yaptık kendimize serzenişleri geçince, ya çok tatlı iyi ki yaptık modu geliyo eşimle. Yaza tatil planladık tüm motivasyonumuz kendimizi yaza atmak
Arada o kapanıyo dayanamayıp uyuyo 2 gibi ben devralıyorum sabaha kadar. Saçımı zor topluyom diyen abla gibiyiz ama geçecek inş.
Beni korkutmayın ustalık eserim dükkan kapandı benden dahası çıkmaz diye geziyorum ortalarda zjjsdjjdkdkBenim kizim da 2 yasindaydi o kadar cok cocuk istedim ki sut gelmisti goguslerimden tekrardan. Karnimda gaz haraket etse acaba hamileyim de anlamadim mi moduna giriyordum. Yalvardim esime onu ikna edemedik 9 sene. Son iki senedir o istiyordu fitik musade etmiyordu kizim bakti bunlar yapamicak ben geleyim dediaraya zaman girince de zorlasiyor ikna olmak
Dün akşam biz de berbat bir gün geçirdik rahat 6 saat baktı 10 dakka uyuyup uyanmalar dışındaKız bu bebelere noldu 8den beri uyanık kafamı duvarlara vurcam artık bugün hiç uyumadı desem yeri var
Ay tutulması varmışDün akşam biz de berbat bir gün geçirdik rahat 6 saat baktı 10 dakka uyuyup uyanmalar dışında
Sling te durmuyor bende aklına süt geliyor, kuvakta da dururken öyle emzirmeyeceksen alma beni modundabenim kocamda yedi o zılgıtı bi. Sling sevdi benimki bizim evde yemek hazır olduğunda bebişim uyanıyor anasına yedirmiyor. Bende bağladım uyudu orda öyle yiyebiliyorum çoğu kez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?