Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    143
Ayy bulantılardan sonra ilk onu yedim hatta ya taşınma sürecine girdik kuzu 1inde taşınıyoruz bir sürü iş halletmeye çalışıyorum sıcaklarda fena canım çıkıyor
Artik yasak
Ay hadi bakalim hayirlisi olsun ne taraftan tuttunuz evi doktor ayarladin mi kendine

Artik yasak
Ay hadi bakalim hayirlisi olsun ne taraftan tuttunuz evi doktor ayarladin mi kendine
Kuzu biz havalimanına yakın olsun diye pursaklardan aldık çünkü hayati bir önemi var havalimanına yakın olmanın doktor konusunda kafam çok karışık ben suda doğuma sıcak bakıyorum burdaki doktorum yaptırıyordu ama ankarada suda doğum yapılan hastane bile yok nerdeyse bir doktor buldum özel muayenehanesi olan. Belki ona giderim bilmiyorum hala karar vermedim. Hastaneleri gezip yüzyüze bilgi de alabiliriz dedik eşimle bakalımm. Senin detaylı ne zaman belli mi tarihi

Iş geregi havalimanina yakın olmanız gerekiyorsa en iyisini yapmışsınız canım
Suda doğum pek arastirmadim ben kuzu o nedenle bilmiyorum ama aslinda bazi doktorlar yapiyordur da bulmak mesele. İnşallah icinize sinen bir doktor bulursunuz canım benim
Benim daha cok var kuzum ya detaylıya.. 12 ağustosta seninki ne zaman olacak aldin mi randevu

Bacılarım arkadaşlarım çok şükür dualarınızla birlikte enfeksiyon değerim de düşmeye başlamış yalnız size bir sorum olucak enfeksiyondan da kaynaklı bebişin suyunda azalma olmuş ben çok su içen biriyim, doktora havuç suyunu sordum hiç alakası yok falan dedi de birazcık ne yapacağımı bilemedim hala hastanede yatıyorum, eşim de arkadaşlarına sor etki edecek bir şey biliyorlarsa getiririm sana dedi ben de size sormak istedim. Amniyotik sıvıyı nasıl yükseltebilirim? Su içmek dışında onu çok yapıyorum

Canım canım canım, çok mutlu oldum ya sabah sabah, inan ki hiç bilmiyorum ben sıvı yükselsin diye, peki doktorunun önerisi ne? Nasıl yükselteyim o zaman diye sorsana? Ama çok sevindim ya, şu huzuru biliyorum insan çok mutlu oluyor değerleri düzelince çok şükür canım

Canımsım dediki yükseltemezsin yatacaksın sıvıyı dışardan etkileyemezsin dedi 31. Haftaya kadar bebeğin sıvısının az olması bizim için sorun değil maksimum kasları normalden biraz daha zayıf doğar ama doğumdan sonra toparlanır bizim için önemli olan canlı ve sağlıklı doğum dedi. Ben dışardan bir şey yapmanın etkisi olmadığına inanmıyorum ya da kabul edemiyorum

Kullandığım sancı kesmek için olan bir fitil sıvıyı azaltabiliyormuş doktora dedim ki bebeğe bir zararı olmazsa ben kesmek istiyorum fitili, dedi ki sancın olursa doğuma kadar gider o yüzden kesmeyelim ben de bir şey demedim

Ya canım eğer doktorun karışmıyorsa, elma-havuç suyu içebilirsin, eşin alsın bence ne zararı olur ki, çok abartmamak kaydıyla içerisinde A vitamini fazla olduğu için de zararlıymış, 1 bardak kahvaltı da tüketebilirsin bizim eski grupta arkadaş vardı, ona da doktoru içebilirsin dedi, her doktor farklı işte bilemedim şimdi yanlış da yönlendirmek istemem ama denemekten ve inanmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum

Benim de sancım olduğun da, nidilat vermişlerdi bana, serum takviyesiyle durdurmaya çalıştılar hatta kasılmaları, senin haftan küçük ya canım sorun olmaz, kesme istersen, sancı olması riskli olabilir eğer güveniyorsan dinle doktorunu lütfen

Kızlar günaydın, detaylıya gidenler olmuş, ne güzel haberler getirdiniz, mutlu olduk, bütün mesajları okuyamıyorum maalesef ki grubumuzun maşallahı var ben vitaminlerime başladığımdan bu yana iyiyim, en azından test edip görmüş oldum, onlarsız olmuyor maalesef ki kullanacağım, enerjim yerine geldi ayol

Canım öncelikle çok sevindim enfeksiyon degerinin düşmesine inşallah tamamen düştüğünde hersey daha da yoluna girecektir buna inan. Yapay zekaya sordum senin sorunu böyle cevapladı ama genel olarak söylemek istedigi şey enfeksiyon degeri kontrol altina alındığında amniyotik sıvıda artış olacağı. Sende yapay zekaya daha detaylı sorabilirsin kendinle ilgili detaylı sekilde bilgiler verirsen daha kolay bir liste hazirlar.

Hastanede serum tedavisi alıyorsa, doktorlar zaten sıvı dengesini yakından takip ediyor demektir — bu çok iyi. Ancak serum tedavisine destek olarak evde veya hastanede tüketilebilecek bazı sıvılar ve gıdalar, vücudun kendi sıvı dengesine katkıda bulunarak amniyotik sıvı artışını dolaylı olarak destekleyebilir.

Serum Tedavisine Destek Olarak İçilebilecek Sıvılar​

1. Su (en saf destek)

• Sade, oda sıcaklığında veya ılık su
  • Küçük yudumlarla sık sık içmek, vücut tarafından daha iyi kullanılır
  • Günde toplam 2.5–3 litreye ulaşmak hedeflenmeli (doktor aksini demedikçe)

2. Hindistan Cevizi Suyu (doğalsa)

• Doğal elektrolit kaynağı
  • Vücudu nemli tutar, dolaşımı destekler
  • Şekerli içecekler yerine tercih edilir

3. Ev Yapımı Ayran

• Yoğurt + su + az tuz (düşük tansiyon yoksa)
  • Probiyotik etkisiyle bağırsak florasını destekler
  • Aşırı tuzdan kaçınılmalı

4. Evde Hazırlanan Sebze Çorbası / Et Suyu Çorbası

• Özellikle kemik suyu, tavuk suyu veya sebze suyu
  • Hem sıvı hem mineral kaynağı
  • Tuz miktarı düşük tutulmalı

5. Taze Meyve Suları (Şekersiz ve sulandırılmış)

• Özellikle: Portakal, elma, üzüm
  • Şeker ilavesiz olmalı; fazla şeker sıvı tutulumunu olumsuz etkileyebilir
  • Su ile karıştırarak içmek önerilir

6. Bitki Çayları (sadece doktor onayıyla!)

• Bazı bitki çayları tehlikeli olabilir (rahim kasılmalarını tetikleyebilir)
  • Ihlamur, papatya gibi hafif çaylar bazen önerilebilir ama önce doktoruna sorulmalı

Örnek Günlük Sıvı Tüketim Planı​

ZamanNe İçilebilir?
Sabah1 bardak ılık su + 1 bardak sulandırılmış portakal suyu
Ara öğün1 bardak hindistan cevizi suyu
Öğle yemeğiSebze çorbası + 1 bardak su
Ara öğün1 bardak ayran
Akşam1 bardak et/tavuk suyu çorbası
Gece1 bardak ılık su
Toplam: 8–10 bardak civarında (~2–2.5 litre)

Önemli Uyarılar​

• Enfeksiyon devam ettiği sürece, sıvı artışı sınırlı olabilir; öncelik enfeksiyonu çözmek
  • Her içeceği küçük yudumlarla tüketmek daha faydalıdır
  • İdrar renginin açık sarı olması, yeterli sıvı alımının iyi bir göstergesidir

Günaydın canım
Vitaminleri kullanmaya başlamana sevindim gercekten bebislerimiz vucudumuzdaki herseyi kullaniyorlar bu yüzden multivitaminler ve doktorun verdigi diger vitaminler olmadan olmuyor. Enerjini de düzeltmiş bak cok iyi olmus sen ne zaman gidiyorsun detaylıya

Haklısın canım ben de aynı şekilde düşünüyorum seninle

Evet canım haklısın doktoruma güveniyorum ben tedaviye nasıl destek olabilirim dedikçe bana bırak diyor ama günde 1 bardak havuç suyunun da faydası olur bence vitaminli sonuçta

Çok teşekkür ederim canım hem değerli bilgiler hem de ilgin için dikkate alacağım enfeksiyon şimdilik düşüşte görünüyor doktor da haftadan dolayı sancıyı kesmeyi öncelemiş olabilir diye düşünüyorum, çok rahatladım teşekkür ederim sürekli serum da alıyorum umarım her şey iyi olur

Rica ederim canım ne demek.. bebişin de sende bir an önce sağlıkla hastaneden çıkıp evinize geçin inşallah
Bence de önemli olan su an sancı olmamasi ve enfeksiyon degerinin düşmesi. Bebis rahim agzindan yukari çıkmış mi biraz peki bu konuda birsey dedi mi doktorun canım?
Hersey güzel olacak merak etme sen bebişine ve kendine güven biz kadınlar çok güçlüyüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…