- 1 Aralık 2022
- 2.439
- 3.772
- 63
- Konu Sahibi annabelica
-
- #22.041
Ya belim birde 1 haftadır rahattı ama bu gün uyandığımdan beri zonkluyor, bebede gündüz hareket ettimi bilmiyorum ayaktayken pek anlayamıyorum
Telaşa düştüm, yemekten beri uzanıyorum tatlı yedim hiç tık yok
Sende normalde hareket ediyormu her gün
Canım çok geçmiş olsun. Peki ilk muayene eden doktor da aynı seyi mi söylemişti? Doktorun cok olumsuz bir tablo çizmemis bence en onemlisi bu. Elbette canın sıkılmıştır ama cok büyük bir sorun degil gibi anlaşılıyor doktorun dediklerinden. Allahım tüm evlatlarımıza sağlık sihhat versin inşallahHerkese merhaba, dün detaylı ultrasona gittim. Aslında kendini doktorum da yapmıştı ama kendisi perinatolog olmadığı için, ilk gebeliğimde de gittiğim doktora gittim. Bir de o görsün diye. Bebeğimin sağ böbreği olması gereken yerde değilmiş ve biraz daha küçük kalmış diğerinden. Organ gelişimi düzgün tamamlanmamış yani. Pelvik böbrek diye geçiyor bu. Daha önce duydunuz mu hiç? Bunu duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü tabii, ağlamamak için kendimi zor tuttum ultrason esnasında. Doktor hayati bir şey olmadığını söyledi ısrarla, böbreği işlev görüyormuş. Tespit ettiğimiz kusurların arasında en önemsiz olanı diyebilirim dedi. Ben de araştırdığımda bu insanların böbrek taşı, iye gibi hastalıklara daha eğilimli olduğunu okudum. Yine de içim rahat etmedi. Doğumdan sonra ultrason çekilsin dedi perinatolog. Başka doktora görünür müyüm bilmiyorum çünkü bu gittiğim doktor baya hatırı sayılır bir doktor alanında. Sadece bebeği bu şekilde doğmuş olanların ne yaşadığını bilmem belki beni rahatlatır.
Teşekkür ederim canım, doktorum söylerken “merak etmeyin, tek böbrekle bile yaşıyor insanlar” diyince bir gebe olarak kaygı seviyemi tahmin edersiniz. Böyle yaşayanlardan dinleyince normal geliyor. İnş sağlıkla doğsun bütün bebeklerCanım rahım ve böbrek aynı zamanda gelişiyormuş. Ben doğuştan yarım rahımliyim. Ve tek bobreklıyım. Yarim rahımli olduğumu 25 yaşımda, tek böbrekli olduğumu da oğluma hamileyken öğrendim. En küçük bir sıkıntı da yaşamadım çok şükür.Taş da dökmedim. Rabbim bundan sonra da göstermesin inşallah. Doktor da korkma demiş. Sen ıyı düşün bebeğin de güzel hissettsin. bir sıkıntı yaşamazsınız gelip geçicidir umarım
Evet doktorumda sağolsun bu konuda içimi rahatlattı bende çok kafama takmamaya çalışıyorum stres bile etkileyebiliyormuş sıvı miktarını inşallah bende düzeleceğine inanmak istiyorumDüzelmeyecek bir problem değil canım. Bebeğin saglikliysa en önemlisi şu an bu. Suyun da düzelecek inşallah
Ayy seni çok iyi anliyorum kuzummEvet kuzucum ya sorma kalbim pır pır midemde kelebekler öyle böyle heyecanli değilimDoktor ilk randevuyu bana verdi. Siz uyandığınızda yazmış olucam inşallah
Kendi doktorum da ayrıntılı bakmıştı organlarına ama hiç böyle bir şeyden bahsetmemişti. Tabii benim doktorum prof ama perinatolog değil, fark etmemiştir diye düşünüyorum. Haftaya Salı gidicem ne diyecek bakalım, raporu ona da gönderdim. Evet büyük bir problem değil dedi ama hiç duymadığım için endişelendim ve üzüldüm elimde değil. Umarım sağlıkla doğar hepsiCanım çok geçmiş olsun. Peki ilk muayene eden doktor da aynı seyi mi söylemişti? Doktorun cok olumsuz bir tablo çizmemis bence en onemlisi bu. Elbette canın sıkılmıştır ama cok büyük bir sorun degil gibi anlaşılıyor doktorun dediklerinden. Allahım tüm evlatlarımıza sağlık sihhat versin inşallah
Canım soguk biseyler etkiliyor genelde birde tatli. Bacaklarini dümdüz uzat birlestirip kollarini da uzanirken başının üst tarafina dogru uzat yastığın da biraz daha düz olsun. Birde oyle dene. Hareketlenir merak etme kuşumYa belim birde 1 haftadır rahattı ama bu gün uyandığımdan beri zonkluyor, bebede gündüz hareket ettimi bilmiyorum ayaktayken pek anlayamıyorum
Telaşa düştüm, yemekten beri uzanıyorum tatlı yedim hiç tık yok
Sende normalde hareket ediyormu her gün
Anladım canım, belki yanlış bir muayene olmustur diye düşündüm ama tabi perinatolog da iyi diyorsun.Kendi doktorum da ayrıntılı bakmıştı organlarına ama hiç böyle bir şeyden bahsetmemişti. Tabii benim doktorum prof ama perinatolog değil, fark etmemiştir diye düşünüyorum. Haftaya Salı gidicem ne diyecek bakalım, raporu ona da gönderdim. Evet büyük bir problem değil dedi ama hiç duymadığım için endişelendim ve üzüldüm elimde değil. Umarım sağlıkla doğar hepsi
Canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederimİyi akşamlar kızlar, bende bugün detaylı ultrasona gittim genelde mesajları okuyorum ama çok yazamıyorum. Serklaj olan arkadaşlarımıza geçmiş olsun bundan sonrası çok daha iyi olucak inşallah onlar için. @asdaf sonuçlarının temiz gelmesine çok sevindim inşallah sağlıcakla alıcaksın kızını kucağınababylovee darısı senin başına inşallah canım senin de sonuçların çok iyi gelicek zaten ben çok inanıyorum.
Benim detaylı ultrasonuma gelecek olursak bebeğimin bütün organları çok şükür ki normal çıktı. Fakat bebeğim biraz küçük zaten hep küçük çıkıyordu sata göre ama geç döllenme olduğunu biliyoruz ovitrelle ile hamile kaldığım için kendi doktorum da bu durumu biliyor satı buna göre güncelledi fakat önceki kontrolüme göre sanırım haftası bir kaç gün geride çıktı sanırım. Detaylı ultrasonu doktorum perinatoloğa yönlendirdiği için başka doktorda yaptırdım. Tek problem doktor suyumu az gördü normalin altında olduğunu söyledi. Biraz keyfimi kaçırdı bu durum açıkcası çünkü doktor çok donuktu bebeğim küçük olduğu için ve suyu az olduğu için gelişim geriliği olabilir bile dedi. Neyse sonrasında kendi doktoruma uğradım raporu göstermek için canım doktorum oldukça sakin ve rahat bi tavırla gel birlikte bakalım birde suyuna dedi o da baktı bak burda hep su var hiç de az gözükmüyor suyun dedi ama yine de 2 hafta sonra tekrar bakalım bol bol su iç karpuz ye havuç suyu tüket dedi hiç kafana takılacak bir durum değil dedi. Benim için de dua edin kızlar lütfen ben bugünden itibaren su içmeyi arttırdım havuç portakal suyu içmeye başladım inşallah 2 hafta sonra amniyotik sıvı normal değerlere döner
Kuzum sen hissetmemişsindir ayakta oluncaDoktoruma yazdım kızlar, normal diyor, 24 saat takip edelim hiç hareket etmezse endişelenecek durum olur diyor, sinirden ağladım, yoruldum herhalde gündüz
Canım gecen bende o hataya düştüm. Midemde su icmeye yer kalmamıştı. O kadar zorlandim ki o gün. Ne oturabildim ne yatabildim sonra kendime kızdım yani neydi zorum sanki kıtlık mı var diyeayy kızlar ben bugün cok karışık beslendim ilk kez böyle sacmaladım benim yarın hafif şeyler yemem gerekiyor yine herzamanki gibi, bu şişlik hissi cok kötüymüşkarnım taş gibi şuan
Canım bir sakin ol. Kendini yorma. Yemekmis ev isiymis bırak. Gerekirse dışardan yiyin birkac gün. Valla bu süreçte tek onemsememiz gereken şey bebeklerimiz. Kendi rahatımız.. bunu bilelim arkadaşlar. Kimse bize madalya takmayacak yorulup yıpranınca. Gün sonunda bak hareket hissedilmeyince veya bel karın ağrısı yaşayınca yine üzülen strese giren belli..Doktoruma yazdım kızlar, normal diyor, 24 saat takip edelim hiç hareket etmezse endişelenecek durum olur diyor, sinirden ağladım, yoruldum herhalde gündüz
Evet bende hep güzel düşünüyorum hamileliğin de tadını çıkarma kafasındayım ama böyle ufak tefek problemler annelik güdümüzü ortaya çıkarıyor ister istemez farklı bir moda geçiyoruz. İnşallah bu gruptaki bütün anneler sağlıcakla alalım kucaklarımıza bebişlerimiziCanım güzel dileklerin için çok teşekkür ederiminşallah hep sağlıklı ilerleyecek her günümüz
Muayenede bir problem olmamasi gayet güzel bence. Doktorun da suyunun öyle az olmadigini soylemis bence kafana takma. Dedigi gibi biraz daha sekerli beslenirsen zaten artışa gececektir. Hersey yolunda gidecektir eminim. Hic canını sıkma
Allahım tüm bebişlerimize sağlık uzuuuuun ömür versin inşallah
Bebeğim ya kendine gel nolur grubun da enerjisi yok bugün gerçekten nazarlar mı değdi bize noldu. Hiç bir sıkıntı yok endişe etme yok yere. Yıpratma hiç kendini ortada bişey yokken. Senin detaylı ne zamandı çok var mı dahaDoktoruma yazdım kızlar, normal diyor, 24 saat takip edelim hiç hareket etmezse endişelenecek durum olur diyor, sinirden ağladım, yoruldum herhalde gündüz
Ben de açken hissediyorum bebişi resmen vuruyor anne acıktım diyeYok canım şu son 2 gündür her gün hissettim önceden hiç yoktu, bugün de azdı ama 3 gün hareket hissetmediğim oldu, mesela tatlı yediğim de falan hiç hareket etmiyor çocuğum, ben açken daha çok hissediyorum hareket ettiğini her bebek farklı bence, korkma lütfen, yoruldun sen, ben de yorulunca hiç etmiyor
Kuzu bir süre acıkana kadar bekle istersen bir de öyle dene. Benimki genellikte açken hareket ediyor çünkü belki hissedersin öyleDoktoruma yazdım kızlar, normal diyor, 24 saat takip edelim hiç hareket etmezse endişelenecek durum olur diyor, sinirden ağladım, yoruldum herhalde gündüz
Tüm gün yorulduysan belin ondan ağrıyordur canım düzenli hareket takibi yapılcak haftalara henüz gelmedik stres yaptın ondan benceKızlar bütün gündüz işlerim oldu uzanıp kendimi dinleme zamanım olmadı, normalde kızım her gün akşam saatleri durmadan hareket ederdi ama bu gün tık yok, bu gün belimde biraz ağrıyor. Sizce yatana kadar hareket etmezse acile gideyim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?