Herkese merhaba, dün detaylı ultrasona gittim. Aslında kendini doktorum da yapmıştı ama kendisi perinatolog olmadığı için, ilk gebeliğimde de gittiğim doktora gittim. Bir de o görsün diye. Bebeğimin sağ böbreği olması gereken yerde değilmiş ve biraz daha küçük kalmış diğerinden. Organ gelişimi düzgün tamamlanmamış yani. Pelvik böbrek diye geçiyor bu. Daha önce duydunuz mu hiç? Bunu duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü tabii, ağlamamak için kendimi zor tuttum ultrason esnasında. Doktor hayati bir şey olmadığını söyledi ısrarla, böbreği işlev görüyormuş. Tespit ettiğimiz kusurların arasında en önemsiz olanı diyebilirim dedi. Ben de araştırdığımda bu insanların böbrek taşı, iye gibi hastalıklara daha eğilimli olduğunu okudum. Yine de içim rahat etmedi. Doğumdan sonra ultrason çekilsin dedi perinatolog. Başka doktora görünür müyüm bilmiyorum çünkü bu gittiğim doktor baya hatırı sayılır bir doktor alanında. Sadece bebeği bu şekilde doğmuş olanların ne yaşadığını bilmem belki beni rahatlatır.