- 17 Nisan 2019
- 2.769
- 2.939
- 133
- Konu Sahibi annabelica
-
- #26.541
Yenidoğan 2-3 set yetiyor sonrası 0-3 1-3 tarzı almak lazım kış bebeği olacakları için zıbınlar kolsuz ya da kısa kollu mutlaka içine atlet gibi giydiriliyor üstüne de tulum tarzı giydiriliyor ya da alt üst takım gibi. İlk başlarda günde 10 kez falan kaka yapıyorlar taşmalar oluyor kıyafetler giyiliyor eskileri dinleyip az almıştım sonra eşimi avm ye göndermek zorunda kalmıştımPeki onlardan yeni doğan mı almalıyım ? Kollu kolsuz adet olarak hiç bilmiyorum
Çok şükür herşey yolundaydı sadece baya uğraştım pozisyon değişikliği içinTamam canım içerim teşekkür ederim senin nasıl geçti bir sorun yok inşallah
H&M kalite olarak ebebekten çok daha iyi canım. Ben oğluma hala ordan alışveriş yapıyorum, tepe tepe kullanıyor özellikle zıbınları vs. Ürünleri pamuklu oluyor yüzde yüz. Ama almadan içeriğini okuyabilirsin de.Kızlar H&M den atlet zıbın falan alan var mı ?
E bebek mi H&M mi tercih etmeliyim sizce esnek ve kumaşı pamuklu olan
Selamlar, göğüs ucu kremi doğumdan önce de yumuşatmak amaçlı sürülüyor son zamanlarda, öncesinde alınabilir, lansinoh almıştım. Göğüs pedi de aynı markadan bir kutu alın önceden kalsın, lazım olacak. Göğüs kalkanı da ilk günler hassas olduğu için korumak ve akan sütleri toplamak adına yardımcı olmuştu bana ama çok gerekli miydi bilemedim. Avent almıştım bunu. Süt sağma makinesi ihtiyaca göre alınmalı bence. (Onu da avent aldım.) Çünkü bazen hiç ihtiyaç olmayabilir, işe dönülmeyecekse. Bazen de güçlü makinelere ihtiyaç vardır, hastane tipi kiralayanlar oluyor.Merhama
Süt sağma makinası,göğüs ucu kremi, gümüş kapak,göğüs kalkanı vs bunlar doğum öncesi mi sonrası mı alınıyor
Eğer öncesi ise tavsiyeleriniz hangi markalar
Kızlar yazmak istediklerimi tam yazayım ama toplu okuduğum için etiket yapamıyorum ayrı ayrı affedin
Doktorun üslubu problemli olan güzel annecanım üslup çok önemli muhtemelen ya gıcık bir doktor ya da gıcık gününe gelmişsin, forumda deliler gibi detaylı yorumları okudum 1 hafta gerilik hiçbir dönem için önemli olmuyor okuduğum kadarıyla o haftaki beslenme stres bile olabilir kaldıki söylediğin değerler haftan ile aşağı yukarı uyumlu şekerim bunlara takılma cumartesiye kadar kendini strese sokup bebeğini üzme kaç kere gittim doktor çocuğu hırpaladı yine de uyandıramadı bazen oluyor lütfen canını sıkma,
Amniyosentez önerilen arkadaşım güzel annekız Fetal DNAyı önerdiler pazarladılar şimdi de ay yok o taramaydı diyorlar tamam tarama da e tarayamamış olur mu bence yanlış bir açıklama olmuş bir yanlışlık olmalı çünkü down en net ölçülen şeylerden biri yani bildiğim kadarıyla hiç endişe etme amniyosentezi bilemiyorum onu sen daha iyi bilirsin burda yaptıran arkadaşlarda var ama güçlü anne canını sıkma bebişini üzme en doğru kararı sen vereceksin
Suyunun az olduğu söylenen güzel annecanım benim iki hafta ölçüm arasında önce sınırda aşırı az dediler sonraki hafta normal dedi 6küsür cm dedi, bak doktorumun dediği şu bebeğin böbrekleri iyi durumdaysa su toparlanıyor fakat buradan öğrendiğim şeyler; Endol fitil suyu azaltıyor (bunu doktorumda söyledi ama mecburdum kasılmalar için), havuç suyu, karpuz doktorum hurafe gözüyle dalga geçer gibi bakıyor bana hala ama bende işe yaradı, burada sütlaç yazanlarda vardı sitede ben iki kere yedim belki etkisi olmuştur, şeker sorunun yoksa şekerli şeylere yönel ama sütlü tatlılar sanırım daha iyi, kan sulandırıcı doktor öneriyorsa iyidir bana kan akışını hızlandırır demişti, sola uzanmak, ama burada yaptıklarımdan en düzenlisi havuç suyu içmek oldu her gün yatmadan 1 büyük bardak havuç suyu içtim, endolü kestim, sola uzandım Allah’a çok şükür 1 haftada büyük bir fark oldu. Bende de sızıntı yoktu ama ciddi azalmıştı geçen hafta, sakin ol, güzelce dinlen istirahat çok önemli ve sıvılara ağırlık ver su içmekten kusma ama günde 3 litreyi geçmeye çalış en az eminim farkı görürsün inşallah
Konusunu hatırlayamadığım herkesten özür dilerim ama hepsini okudum kuzularinşallah her şey yoluna girecek hepimiz çok güçlüyüz, sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah
Canlarımmm çok sagolun destekleriniz icinGünaydın kızlar dün çok yoğundum. Gece yatmadan okudum mesajlarınızı gözlerim kapandı artık yorgunluktan cevap yazamadım. Bir miktar kötü haberler almışız ama o kadar da kötü değil. Dağılmıyoruz öyle hemenAllah beterinden korusun Ezmu0810 kuzum 8 günlük farkı çok onemseme bence doktorun da öyle söyleyecektir. Organ taramasi yapmamış doktor. Asıl o önemliydi. İnşallah orada bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Zaten fetal de yaptırdın. Haftaya bebişin büyümüş olacak inanıyorum. Bugüne kadar zaten büyümesinde hiç sorun yoktu birden durmasının imkanı yok. Kızlar da çok güzel yazmış zaten. Sen güzel beslen bebişin de kilo alacak. Cumartesiyi iple çekiyoruz Peripellas senin durumun için de her kafadan bir ses çıkar ama ben amniyosentez yaptırman taraftarıyım. Bebeğinde birşey olmadığına yuzde bir milyon eminim ama doğuma kadar bu stresle gidemezsin. Amniyosentez kan aldırma gibi basit bir işlem artık çok yaygın uygulanıyor. Bebeğine hiç bir zararı olmaz. Sen kafanı rahatlatıp kalan aylarını daha iyi geçirirsin. Bebeğimizde nokta kadarcık bir hastalık olsun istemiyoruz ama ilerde neler yaşayacağımız da belli değil. Allah hepimizin yavrusunu korusun. Kafana takmani anlıyorum ama sakin kalmaya çalış H husedaa bebeğinin gelişimi çok güzel canım şükürler olsun. Kilosu boyu gayet normal. Suyu da düzelir bence. Olumsuz şeyler okuyup canını sıkma. Benim gördüğüm kadarıyla beslenmeyle gayet de çözülebilen bir sorun. Kızlar yazmışlar tavsiyelerini. Güzelce beslenip suyu artıracağını biliyorum. Sonraki kontrolünde müjdeli haberi getireceksin bize
Canım kız kardeşim yeni anne oldu. O bana H&M al dedi. Esnek ve çok daha rahat oluyormuş. Giydirip çıkarması daha kolay olup daha uzun süre giydiriliyormuşKızlar H&M den atlet zıbın falan alan var mı ?
Günaydın Geçmiş olsun şifa olsun kuzumKızlar günaydın
Ben bu sabah tetanoz aşımı oldu. Tdap diye geçen Karma 3lü tetanoz-difteri-boğmaca aşısı oldum.
18. Haftadan itibaren vuruyoruz dedi hemşire.
2.bir doz olarak 1 ay sonra tek doz Tetanoz olabilirsin ama olmazsan da sorun yok koruyuculugu var bu aşının dedi. Kendi doktorun ne derse onu yaparsın dedi.
Dünden haber bekleyen arkadaşlarım vardı yazmak istedim
Kol ağrım ve biraz halsizligim var su anlık. Ateş mide bulantısı halsizlik vs yapabilir dediler. Şifa olsun inşallah hepimize
Çok sagol kuzucumGünaydın Geçmiş olsun şifa olsun kuzumbenim de bugün ikinci dozum var ama haftaya gidip Olcam sanırım bu iki gün çekiyormuşsun acıyı da geçecek inşaallah
Yok bebeğim benim ilk doz karma değildi 2.dozum karma olacak onda ağrı olmamıştı ama Kasım grubundan okuduguma göre karmanin yan etkisi çokmuş kolunun üstüne yatma bikac gün çekersin ağrıyı da hiç sıkıntı etme geçecekÇok sagol kuzucumhepimize şifa olsun
Doktorun ikinci dozu olmani tavsiye etti mi canım? Ilk dozun 3lü aşı mıydı seninde ?
Agriyacak galiba kolum simdiden böyleyse
Canım çok teşekkür ederim desteğin içinKızlar yazmak istediklerimi tam yazayım ama toplu okuduğum için etiket yapamıyorum ayrı ayrı affedin
Doktorun üslubu problemli olan güzel annecanım üslup çok önemli muhtemelen ya gıcık bir doktor ya da gıcık gününe gelmişsin, forumda deliler gibi detaylı yorumları okudum 1 hafta gerilik hiçbir dönem için önemli olmuyor okuduğum kadarıyla o haftaki beslenme stres bile olabilir kaldıki söylediğin değerler haftan ile aşağı yukarı uyumlu şekerim bunlara takılma cumartesiye kadar kendini strese sokup bebeğini üzme kaç kere gittim doktor çocuğu hırpaladı yine de uyandıramadı bazen oluyor lütfen canını sıkma,
Amniyosentez önerilen arkadaşım güzel annekız Fetal DNAyı önerdiler pazarladılar şimdi de ay yok o taramaydı diyorlar tamam tarama da e tarayamamış olur mu bence yanlış bir açıklama olmuş bir yanlışlık olmalı çünkü down en net ölçülen şeylerden biri yani bildiğim kadarıyla hiç endişe etme amniyosentezi bilemiyorum onu sen daha iyi bilirsin burda yaptıran arkadaşlarda var ama güçlü anne canını sıkma bebişini üzme en doğru kararı sen vereceksin
Suyunun az olduğu söylenen güzel annecanım benim iki hafta ölçüm arasında önce sınırda aşırı az dediler sonraki hafta normal dedi 6küsür cm dedi, bak doktorumun dediği şu bebeğin böbrekleri iyi durumdaysa su toparlanıyor fakat buradan öğrendiğim şeyler; Endol fitil suyu azaltıyor (bunu doktorumda söyledi ama mecburdum kasılmalar için), havuç suyu, karpuz doktorum hurafe gözüyle dalga geçer gibi bakıyor bana hala ama bende işe yaradı, burada sütlaç yazanlarda vardı sitede ben iki kere yedim belki etkisi olmuştur, şeker sorunun yoksa şekerli şeylere yönel ama sütlü tatlılar sanırım daha iyi, kan sulandırıcı doktor öneriyorsa iyidir bana kan akışını hızlandırır demişti, sola uzanmak, ama burada yaptıklarımdan en düzenlisi havuç suyu içmek oldu her gün yatmadan 1 büyük bardak havuç suyu içtim, endolü kestim, sola uzandım Allah’a çok şükür 1 haftada büyük bir fark oldu. Bende de sızıntı yoktu ama ciddi azalmıştı geçen hafta, sakin ol, güzelce dinlen istirahat çok önemli ve sıvılara ağırlık ver su içmekten kusma ama günde 3 litreyi geçmeye çalış en az eminim farkı görürsün inşallah
Konusunu hatırlayamadığım herkesten özür dilerim ama hepsini okudum kuzularinşallah her şey yoluna girecek hepimiz çok güçlüyüz, sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah
Ay öyle miymis söylediğin iyi oldu kuzucum cok teşekkür ederim. Sol koldan yaptılar genelde sirtustu yatıyorum gerci ama yine de bazen dönüyordum bir iki gün dikkat edeyim sola yatmamaya o zaman. Öyle canım gececek tabiki strese girmeye gerek yok. Dedigin gibi zararli bir seyi yaptirin demez doktorlarimiz bende güveniyorum bu konudaYok bebeğim benim ilk doz karma değildi 2.dozum karma olacak onda ağrı olmamıştı ama Kasım grubundan okuduguma göre karmanin yan etkisi çokmuş kolunun üstüne yatma bikac gün çekersin ağrıyı da hiç sıkıntı etme geçecekdaktır yaptirmami istedi sonuçta koruyucu yani
Destekleriniz bana çok iyi geliyorGünaydın kızlar dün çok yoğundum. Gece yatmadan okudum mesajlarınızı gözlerim kapandı artık yorgunluktan cevap yazamadım. Bir miktar kötü haberler almışız ama o kadar da kötü değil. Dağılmıyoruz öyle hemenAllah beterinden korusun Ezmu0810 kuzum 8 günlük farkı çok onemseme bence doktorun da öyle söyleyecektir. Organ taramasi yapmamış doktor. Asıl o önemliydi. İnşallah orada bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Zaten fetal de yaptırdın. Haftaya bebişin büyümüş olacak inanıyorum. Bugüne kadar zaten büyümesinde hiç sorun yoktu birden durmasının imkanı yok. Kızlar da çok güzel yazmış zaten. Sen güzel beslen bebişin de kilo alacak. Cumartesiyi iple çekiyoruz Peripellas senin durumun için de her kafadan bir ses çıkar ama ben amniyosentez yaptırman taraftarıyım. Bebeğinde birşey olmadığına yuzde bir milyon eminim ama doğuma kadar bu stresle gidemezsin. Amniyosentez kan aldırma gibi basit bir işlem artık çok yaygın uygulanıyor. Bebeğine hiç bir zararı olmaz. Sen kafanı rahatlatıp kalan aylarını daha iyi geçirirsin. Bebeğimizde nokta kadarcık bir hastalık olsun istemiyoruz ama ilerde neler yaşayacağımız da belli değil. Allah hepimizin yavrusunu korusun. Kafana takmani anlıyorum ama sakin kalmaya çalış H husedaa bebeğinin gelişimi çok güzel canım şükürler olsun. Kilosu boyu gayet normal. Suyu da düzelir bence. Olumsuz şeyler okuyup canını sıkma. Benim gördüğüm kadarıyla beslenmeyle gayet de çözülebilen bir sorun. Kızlar yazmışlar tavsiyelerini. Güzelce beslenip suyu artıracağını biliyorum. Sonraki kontrolünde müjdeli haberi getireceksin bize
Geçmiş olsun canım teşekkür ederimmmKızlar günaydın
Ben bu sabah tetanoz aşımı oldu. Tdap diye geçen Karma 3lü tetanoz-difteri-boğmaca aşısı oldum.
18. Haftadan itibaren vuruyoruz dedi hemşire.
2.bir doz olarak 1 ay sonra tek doz Tetanoz olabilirsin ama olmazsan da sorun yok koruyuculugu var bu aşının dedi. Kendi doktorun ne derse onu yaparsın dedi.
Dünden haber bekleyen arkadaşlarım vardı yazmak istedim
Kol ağrım ve biraz halsizligim var su anlık. Ateş mide bulantısı halsizlik vs yapabilir dediler. Şifa olsun inşallah hepimize
Rica ederim kuzum ne demekkGeçmiş olsun canım teşekkür ederimmmo zaman ikinciye gerek yok yuppiiii ben de doktorumla da konuşayım öyle yaptırırm
Canım ben bebişin kıyafetlerinin %90'ını H&M aldım kumaşları çok güzelKızlar H&M den atlet zıbın falan alan var mı ?
Canımsın pozitif düşün mücadelenin karşılığını alacaksın inşallahCanım çok teşekkür ederim desteğin içinben fitil kullanmadım ama neden azaldığını anlayamıyorum sadece senin de suyunun düzelmesine çok sevindim bana hep umut oluyorsunuz inşallah düzelecek inanıyorum tavsiyelerini uygulamaya çalışacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?